19 Temmuz 2006

garip olaylar :)

Ucak uctu.
Ben simdilik iyiyim.

Bugun sabah 4te kalktigim icin olsa gerek, su anda saat 1 olmasina ragmen bana aksam olmus gibi geliyor.
Havaalani yolu tek kelimeyle berbat. Her yeri kazmislar. Zaten Ankara'nin durumu ne olacak bilmiyorum. Eskisehir yolu boydan boya "under construction". Istanbullulardan duymaya alisik oldugumuz "Evden ise 2 saatte gidiyorumlar" artik maalesef Ankara icin de gecerli. O ucak Istanbul'a vardi, ben havaalanindan eve varamadim. Yarin aksam tekrar ayni yolu gidecegimi de dusunmek bile istemiyorum!


Pici:
Eve geldigimde bloglari dolasirken
evcini'nin son icraati olan pici'yi denemeye karar verdim. Pici; irmikle suyu karistirarak bir hamur elde edip (evcininin tavsiyesine uyup ben de zeytin ezmesi ekledim), o hamurdan kucuk silindirler olusturup, silindirleri makarna gibi haslamakla yapilan bir yemek. Maksat tatil icin hazirlamam gereken bavulu ve yapmam gereken milyon tane isi yapmamak olsun! Pici fena olmadi. Yalniz hamurlari elimde yuvarlayip inceltmeye calismaktan parmaklarim uyustu. Bir de o sirada elektrikler kesildi. (Soyle bir sey duymustum. Bir defasinda Isvec'teki bir elektrik kesintisi yuzunden 2 kisi kalp krizi gecirip olmus. Hayatlarinda hic elektrik kesintisi gormedikleri icin panik olmuslar herhalde. Bizde ise ne kadar siradan ve gunluk bir olay bu!) Neyse piciye donelim. Milyon tane kucuk parcacik hazirlamama ragmen de anca 3 kisiye yetti. Hamuru hazirlamak pratik olsa da kucuk parcaciklar hazirlamak beni 5 dakika sonra biktirdi. Domates sosuyla ve maydonozlarla gayet guzel bir yemek oldu. Buyrun:

Step1: hamur upuzun sosisler haline getirilir


Step2: Hamur yuvarlandiktan sonra ufak parcalara ayrilir.



Step3: Hamur parcalari pisirilir, domates sosu ve maydonoz eklenerek afiyetle yenir.




Onemli not: Kendi kendine "Ertesi gun tatile gidiyosun. Yinede kendini tutamiyorsun. Bari son birkac gun sabredip yemeseydin!" gibi vicdani rahatsiz edecek cumleler soylenmiyor!


Fal: Dun turk kahvesi ictim. Faldan hic anlamam ama yinede her ictigimde kapatip belki bisey gorurum diye bakarim. Dininininnnn! Ilk defa ! Hayatimda hic bu kadar net bir insan yuzu gormemistim falda. Yoksa ben kafayi mi yiyorum? Faldan anlayan birinin yardimina ihtiyacim var!




-----bitti-----

3 yorum:

daphnevega dedi ki...

Arkadaslarimdan biri de oyle soyledi duygucum. O zaman bende gayet gururlu sekilde falinda Ataurk cikmis biri olarak dolanabilirim ortaliklarda! Devletle ilgili de gorunurde bir isim yok aslinda ama belli mi olur tabi! Yardim icin cok tesekkurler.. Bundan sonra ictigim her kahveyi koyarim bak :)

ibeking dedi ki...

kaslarını catmış bir adam..sanki atatürke de benziyo...

kahve fali bak dedi ki...

çok ilginç gerçekten