16 Eylül 2006

Ve simdiii reklamlarrr..

Ben reklamlari cok severim. Kucuklugumden beri. Hatta bebekken sadece televizyonda reklamlar varken yemek yermisim. Yillardir da evin uyelerinin saskin bakislari altinda dalip dalip reklam izlerim. Orasi soyle olmus burasi soyle olsa daha iyi olurdu diye kendi kendime konusup dururum. MBA'den sonra daha da bilmis konusmaya basladim; kimsenin bana tahammulu kalmayacak yakin zamanda. Zapping bagimliligi aile meclisi icinde sinir ve asabiyet yaratan babam, tam bir reklam dusmanidir. Reklam seyredilerek gecirilen her saniye bir kayiptir. 'Kizim bunu mu seyredicez?' diye bana dalga gecer gozlerle sorar her seferinde daha "Reklamlar" yazisi ekranda yeni gorunurken. Amaaaa....bir reklam var ki beni tamamen savunmasiz birakiyor babamin karsinda. Bu nasil bir pazarlama teknigidir?



- Hayatim meraba. Kalbim Benecol?
- Hergun mutlaka.

- Merhaba canim. Kalbim Benecol?
- AAA Tesekkurler!



Noluyoruz. Ne bicim dialoglar bunlar? Iyyy. Yazarken bile sinir oldum. Zaten katiyen Ulker'in hicbir urununu almayan ve etrafima da mumkun oldugunca aldirmamaya calisan bir insanim. O kesime para kazandiracagima dunyanin en lezzetli seylerini yememeyi tercih ederim. Zaten bu reklami hazirlayan arkadaslar da buyuk ihtimalle ulker'in satislarinda dususe sebep olmuslardir.. Ki boyle bakinca aslinda pek de fena diil! Kristal Elma'yi verdim gitti bunlara ben!

Bizimkiler kadar iyi olmasinlar, yurt disinda da bu isle ugrasan insanlar var. Bir de bu insanlarin en iyilerine verilen
Epica Awards. Ben bu sayfaya girince kendimi kaybediyorum. 2005 yilinin kazananlari icinde en cok Wonderbra(afiste Wonderbra giyen bir kadina butun insanlarin ne kadar hayranlikla baktigi anlatilmis cok basarili sekilde, siz de Wonderbra giyen kadin rolundesiniz reklamda) ve Isvec Posta Ofisi'nin(cok sirin bence) reklamlarini sevdim. Gerci hepsi tek tek incelense daha guzel seyler bile bulunabilir.

Bugun keyfim pek yok. Ceneme vurdu anlasilan..

Hiç yorum yok: