11 Ekim 2006

Kalbur'da Evlilik Yıldönümü :)


Dün annemle babamın 26. evlilik yıldönümüydü. Hala çok mutlular... Bu çok büyük bir şans. Hep mutlu bir ortamda büyüdüm ben. Babam hala haftanın bir günü mutlaka çiçekle gelir eve.. Umarım hep böyle sağlıklı ve mutlu olurlar daha uzun yıllar boyunca.. Dünün en komik olayı ise babama hediye almak için gittiğimiz alışveriş merkezinde, oraya anneme hediye almaya gelmiş olan babamla karşılaşmamızdı! :)

Akşam annem, babam ve ben çok romantik bir yıldönümü yemeğine gittik. Senin orada ne işin var derseniz çok haklı olursunuz! Ama benim çok sevdiğim Kalbur'a gitmeye karar verdiler, ben de tekliflerine karşı gelemedim! Ben de bu aşkın bir meyvesi sayılırım ama değil mi? :):)

Kalbur, Ankara'daki en iyi balık lokantası. Türkiye genelinde yapılan listelere de girer hep. Çok orjinal mezeleri vardır. Sahibi Mehmet amca aksiliğiyle tanınır, kimse ona karşı gelemez!Yıllardır aynı yerinde durur Kalbur. toplam 10 masası bile yoktur. Bir gün önceden rezervasyon yaptırmadan gitmek çok büyük hata olur çünkü yılın her zamanı tıklım tıklım doludur. Mekanı büyütseler de o kadar dolu olacağı kesindir ama onlar büyütmezler. Hatta pazartesileri Kalbur kapalıdır. Bir de üstüne üstlük kredi kartı kabul etmezler :) Bunlara rağmen orası şahane biryerdir. Lafın kısası, yıldönümü, romantizm gibi şeyler aklımdan pek geçmedi Kalbur'u duyunca..

1. Yoğurtlu Patlıcan

2. Deniz ürünlü midye dolması

3. Fava

4. Radika

1. Kalamar

2. Ahtapot ızgara: Ben bunu ilk defa yedim ve bayıldımmmm!

3. Ahtapot salatası

4. Karidesle doldurulmuş kalamar

Herşey çok güzeldi.. Bu kadar mezenin uzerine kimsede balık yiyecek hal kalmadı tabi.. Genelde böyle oluyor zaten.. Kesinlikle tavsiye ediyorummm!..

p.s: Devil Wears Prada'ya bayıldımm! Beklenilen etkiyi yaptı. Babamın yıldönümü hediyesi için Ankara'nın en büyük alışveriş merkezi Ankamall'e gitme fikri tabiki tesadüf değildi. Ayrıntılar yarına kalsın..

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Safak:

Cok guzel foto. Nice mutlu yıl dönümlerine..:)

New York Muhtari dedi ki...

Ne guzel bir resim ve ne guzel bir haber.. Boyle uzun yasanan asklar kaldi mi diye merak ediyordum ama annen ve baban sanirim bunun en guzel kaniti.

Nice senelere diyelim..

Bu arada fotograflar canimdan can aldi, sabahin bu saatinde baliktan, mezeden bahsedilir mi?? Simdi New York'taki meshur turk balik lokantasi Liman'in mezelerinden cekti... gelde kizma sana simdi !!! he he h e

daphnevega dedi ki...

Duygu,
Çok teşekkürler. Yalnız değilim demekk ki:)
Potansiyelarıza,
Teşekkürler..İsim verseydin keşke giderim belki..
Şafakcım,
Çok teşekkürler.
NYM,
Umut verici değil mi?:)Sen New York'tasın. Şu an benim en çok olmayı istediğim yer orası. O yüzden sen bana kızamazsın! :) Bu arada iyisindir umarım dünkü uçak olayından sonra??

Adsız dedi ki...

büyütmüyorlar çünkü zaten anormal pahalı olduğundan ihtiyaç duymuyorlar diyebilir miyiz.. hem büyüyünce kalite hafif düşebilir, o fiyata veremezler sonra.

daphnevega dedi ki...

Evet 2 tesbit de doğru bence ama Ankara gibi denize uzak bir yerde bu kadar güzel balık yemenin arada bir tadılabilecek bir lüks olması bile güzel..