10 Şubat 2010

Ankara'da yeni denenecekler.

Ara ara benim de söylediğim gibi Ankara gri oluyor kışın. Herkes de bu yeni bir şeymiş gibi gri gri gri diyor. İyi anladık gri, hayret bir şey. Bukalemun muyuz arkadaşım, şehir gri diye biz de gri olmak zorunda mıyız? Şehirde açılan yeni yerler var, benim rengarenk battaniyem var, kırmızı paltom var etc. etc. Sensin gri.

1. Italic

Bestekar Sokak'ta eski Subway'in yerine açılmış. İçerisi çok güzel görünüyor. Hala Facebook'taki sayfası dışında bir web sitesi sahibi olmaması düşündürücü ama gidilecek, görülecek, yenecek, içilecek.

2. Casita

İstanbul'un mantıcısı buraya geldi. Gidenler pek mantıcı gibi değil, bildiğin içkili restoran olmuş diyorlar. Filistin Caddesi'nde Gar Lokantası'nın az ilerisindeymiş. Burası öğle arasında denenecek. Bir web sitesi var ama, bir işe yaramayan cinsten, telefonuna ulaşmak isteyen olur diye link verdim yine de.

3. Ninda

Tunalı'da Biziz'in olduğu binanın altında Akün'e doğru gidilen tarafta. Yerin dibinde bir girişi var ama güzel görünüyor. Burayı akşam yemeği için deneyeceğiz.

4. Bon

Arjantin Caddesi'nde eski Kuki'nin yerinde. Eskinin hip şimdi pabucu dama atılmış caddesinde Cafemiz tek başına kalmıştı, karşısına komşu gelmiş, cadde belki yine canlanır. Baron Meshkin ve Şemsettin Usta ortaklığı. Yemeklerden kötü bir şey çıkmadığına eminim. Yine web sitesi yok.

*

Geçen Cuma akşam yemeğe nereye gitsek diye konuştuk konuştuk, bütün bu üsttekileri gözden geçirdik. Sonra kalktık, bize yakışır şekilde Quick China'ya gittik. Ama harikaydı yine :)

8 yorum:

Adsız dedi ki...

hadi gidelim :)

$afak dedi ki...

Casita -> Feraye ;)

Bengi Gençer dedi ki...

ama hepsi uzak, ben tembelim. :(
yakınlarda denenecek güzel yerler de bulsana bize Ayşe ;)

Deniz dedi ki...

Gittikten sonra yorumları da eklerseniz süper olur

cometa dedi ki...

ayşe süpersin.renk oldu wallahi:) "subwayin oraya italyan rest açılmış, duydunuz mu?" dediğimde dalga geçmişlerdi arkadaşlarım benimle demek ki doğruymuş:)casitayı istanbuldan biliyordum da rezervasyon yaptırıldığını da duydum gitmeden,komiğime gitti. mekanlarda karşılaşmak dileğiyle:)

JTB (JourneyToBlue) dedi ki...

ayşecim biz BON'a gittik geçtiğimiz cuma. Baron'un bir kanal için çekimi vardı. önce waffle, ardından etli bir yemek yaptı. iki koku da birbirine girdi, bizi rahatsız etti. havalandırma iyi değildi sanırım.
cheesecake yedim mangolu, açıkçası vasattı.

başak'la bu cumartesi İtalic'deyiz brunch için. izlenimlerimi yazarım sana.

daphnevega dedi ki...

yazıyı yazdım, aynı gün Casita'ya gittim, Feraye yedim, harikaydı!
İçerisine bayıldım ama fotoğraf çekmeyi unuttum. Bugün yine gideceğim galiba, yazısını yazarım.

dilayra,
bir şans vereyim ben de. italic'i bekliyorum!

Adsız dedi ki...

bon'u çok merak ediyordum ve tam bir hayal kırıklığı oldu benim için. yemekler o kadar ama o kadar kötüydü ki akıl alır gibi değil, servis aynı oranda kötü. detaylandırmak istemiyorum ama hiç hiç beğenmedim kendisini.

gönlüme taht kuran tek şey çayın yanında getirdikleri akide şekeriydi, erzurumlu yanımı tavladılar.