27 Nisan 2010

Çok mühim bir konu danışmak istiyorum.

Ben kendime bir çift Vivienne Westwood Melissa (şekil 1a) almak için cesaretimi toplamış bulunuyorum.

Yalnız hafta sonu Kanyon'da fiyatları bana yüksek geldi.

Bugün baktım; aaa; gitti gidiyor'da var. Hem de neredeyse üçte bir fiyatına.

İstediği bir şeyi çok makul fiyata bulmuş her insan gibi ben de maden bulmuş gibi oldum. Yalnız, acaba gerçek değil midir diye de bir kurt düştü içime. Evet, sonuçta plastik bir şey ve çocuk ayakkabısına benziyor. Orijinal olsa ne olur, olmasa ne olur diyebilirsiniz. Yine de uzun süredir hayalini kurduğum bu ayakkabının üçüncü giyişimde paramparça olmasına kalbim dayanmayacak. Taklit bir şeyler giymekten de hoşlanmıyorum. Chanel taklidi olacağına Bershka olsun.
*
Gitti gidiyor'dan bir markanın böyle adı sanı belli bir ürününü aldım, bir geldi elime Perşembe Pazarı diyen var mı? Çok şahane bir LV çanta bulmuştum 20 milyona, sahte çıktı! demeyin ama lütfen!
Böylece aslının fotoğrafını koyup sahtesini gönderebiliyorlar mı?
Bu insanlığa sığar mı?
Sonra ekrandan ayakkabı fırlatsam satıcının kafasına isabet ettirebilir miyim?
*
Teşekkür.

24 yorum:

Allegra'nde dedi ki...

ben de sabahtan beri melissa/vivienne westwoodlara bakıyorum. gitti gidiyora da baktım; genelde fiyatlar belli bir aralıkta olmasına rağmen bir yer inanılmaz ucuza satıyor. benim de aklım karıştı. diğerlerinin yarı fiyatı olması şüpheli :/

Unknown dedi ki...

ben çanta almak istediğimde (YSL bir çanta beğenmiştim) gittigidiyor'a baktım ama hiç inandırıcı gelmedi. çok çok kaliteli kopyalarını yapıyorlar. ama gerçeği olmuyor. materyali bire bir aynı ama belki ben bilip üzülüyorum. o yüzden al derim melissalarını, hem bi çılgınlık yaptım jelibon bi ayakkabıya bi sürü para verdim demenin aptal mutluluğunu esirgeme kendinden :)

LeyL@ dedi ki...

satici çok onemli... Ben mesela belli "dukkan"lardan alisveris yaparim ve içim rahat olur. Cunku genelde onlar "gerçek" dukkanlardir, adresleri vs biliyorum.
çok yardimci olamadim ama umarim en yakin zamanda o guzel ayakkabilari giyersin!

Kelebek dedi ki...

Alın eğer beğenmesseniz iade etmek hiç problem olmuyor.Benim başıma bir kere geldi iadede hiç problem yaşamadım site her msja hemen geri dönüş yaptı.Bende bu ayakkabıları çok beğeniyorum bir iki kombin yayınlarmısınız nelerle giyilebilinir bilmiyorum:)

humeyra dedi ki...

gittigidiyor'da bağımsız satıcılardan alışveriş yapmanızı önermem. İnsanı biraz uğraştırıyorlar. Gerçi sahte çıkarsa ve gittigidiyor ile bağlantı kurup satıcıyı şikayet ederseniz halediyorlar, ama uğraşıyorsunuz. Sinir oluyorsunuz. hepsiburada deseniz, düşünmeden alın derim, ama gittigidiyor için aynı şeyi söyleyemicem. Aldığım şeylerin çoğu pazar malıydı. sadece 1-2 üründen memnun kaldım.

Allegra'nde dedi ki...

biraz önce gittigidiyordaki satıcıya mesaj attım ve ucuzluğun sebebini sordum. direk üretici firmadan aldıklarını, çok az karla sattıklarını ve mallarının a+ kalite olduğunu söyledi. umarım fikir edinmende yardımcı olur, sevgiler ;)

Fashionista dedi ki...

Merhaba,
Ben de GG'den geçen hafta benzer kaygılarla Melissa Vivienne Westwoodlarımı sipariş ettim (krem/kırmızı olan). Aynı şekilde geçen sene beğenip almamıştım ama fiyatı hesaplı bulunca hemen siparişi verdim. Ayakkabı geçen hafta geldi, beklediğim gibi orjinal değil ama kesinlikle kotu bir taklit de değil. Aynı satıcıdan A.Wang Duffle çanta almıştım ve muhteşem çıktı. Ayakkabı büyük gelince küçüğü ile değiştirmek üzere gönderdim henüz yenisi gelmedi. Ama bence almaya ve yazın rengarenk giymeye değer :) ilgilenirseniz de satıcının detaylarını mail atabilirim....
sevgiler

http://iheartfashionand.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Ayşe merhaba,
Ben gittigidiyordan alışveriş yaptım aldığım şeyler tekstil oldugu icin orjinaliyle cok yakın yapabilmislerdi, orjinali ablamda olan bu urunleri ancak yanyana koyarak ayirt etmek mumkun oldu birinin rengi biraz koyu boyu biraz uzun gibi minik ayrintilar vardi ilk anda fark etmenin mumkun olmadigi ama sahsi fikrim gittigidiyordan ayakkabi alinmamali. Koyduklari resimler genelde urunun orjinal resimleri bazende kendi cektikleri resimler oluyor ama urunun orjinalini bilen birisi pat diye anlar aradaki farki ki ben rahatlikla anlayabiliyorum sıkı marka takipcisi olmadigim halde. Pahali oldugunu biliyorum ama lutfen soyle dusun plastik ayakkabiyi ancak kesersen eskir:)coookk severek cookkk uzun sure giyecegine eminim lutfen gittigidiyoru deneme sattiklari tabiki orjinale yakin kopyalar ama ayakkabi kopyasinin rahat ve kaliteli olmayacagindan eminim. Yok illa taklit alicam dersende bosver gittigidiyoru ayakkabidunyasinda westwoodun farkli renklerde birsuru taklidi var uzerine kalp degilde tas koymuslar vs vs..
ozlem

Adsız dedi ki...

sevgili ayşe ben mi yanlış anladım lv çanta aldım 20 tl ye sahte çıktı diyorsun

lv den kasıt louis vuitton mu?

monogram enigme modeli 2470$
rebelle 3230$
kalahari pm 4840$
ırene 2640$

böyle uzayıp gidiyor 20 tl ye aldığın çantanın sence sahte olması anormal mi benim şaşırdığım bir konu lv çakmasını nasıl 20 tlye verdiler zaten normal çantalar o kadar.

Adsız dedi ki...

gittigidiyor da genelde kullanılmış ürünler satılıyor diye biliyorum bu arada.

Adsız dedi ki...

20 tl ye orjinal lv alman zaten mümkün değil gerçeğini gösterip sahtesini gönderiyorlar diye bir şey olmaz.

Adsız dedi ki...

2 kere gittigidiyordan alış veriş yaptım ikisindende memnun kalmadım biri kopuk geldi.Diğeri orjinal değildi.arkadaşım gözlük almıştı gözlük sıfır denilmiş eski ve çizikler içinde göndermişler.iptal ettirdim gittigidiyor üyeliğimi.

Adsız dedi ki...

2 kere gittigidiyordan alış veriş yaptım ikisindende memnun kalmadım biri kopuk geldi.Diğeri orjinal değildi.arkadaşım gözlük almıştı gözlük sıfır denilmiş eski ve çizikler içinde göndermişler.iptal ettirdim gittigidiyor üyeliğimi.

Adsız dedi ki...

limango dan al, markafoni den al
ama gittigidiyordan birşey alma

Adsız dedi ki...

LV çanta aldım 20 tl ye sahte çıktı demiyor!
Soyle diyor:
"Çok şahane bir LV çanta bulmuştum 20 milyona, sahte çıktı! demeyin ama lütfen!"

Ben ayni celiskiyi Christian Louboutin fiyatlarini gorunce yasamis ve orjinal olmadiklarina karar vermistim. Fiyat farkinin bu kadar fazla olmasi mantikli gelmiyor.

Rengin yücel dedi ki...

ARKADAŞLAR HEPSİ SAHTE HİÇ ÜZÜLMEYİN BÜYÜK BİR OYUNUN İÇİNDEYİZ HEPBİRLİKTE ALIN ÖNEMLİ OLAN GÖRÜNTÜ SERGİLDEİĞİN ÇOK ESTETİKTİ AYŞECİĞİM DÜŞÜNME AL. GÜLE GÜLE GİY.

Ozlem Turktan dedi ki...

Ben aldım o Vivienne Westwoodlardan... her zman alışveriş yaptıgım fashionangels adlı dukkandan... gonul rahatlıgı ile alışveriş yapabilirsiniz... evet, bir yer cok ucuza satıyor ama çin malı ya da japon malı oldugunu dusunuyorum

Adsız dedi ki...

% 100 sahte.. hiç boşa uğraşma.. zaten mesaj atıp sorsan da "sahte" demeyecekler de "replika" diyecekler.. ver parasını al orijinalini..

Lokum Hanim dedi ki...

GG hakkinda bir fikrim yok ama almasin canim inanilmaz guzeller ben bir jelly ayakkabi fanatigiyim cok rahat oluyorlar..

http://insideofmypurse.blogspot.com/

aysse dedi ki...

www.asos.com da şu an bu ayakkabılar var tek renk mavi / kırmızı bi bak istersen.
Kanyonda fiyatları ne kadar biimiyorum ama 275 civarı vardır.burda daha uyguna geliyor fiyatıı..orjinaldir diye düşünüyorum.asosun fake satacığını düşünmüyorum :)

my way dedi ki...

isterseniz YUZDEYUZ orjinal yazanları alın ve magazaya goturup sorun siz bilirsiniz

sonucta benim orjinal degil diyerek bir karım yok ama digerlerinin var zira aynı malı daha pahalıya satıyorlar

urun fiyatindan da anlasilacagi gibi acıklamlarda da orijinal yazmadigi icin ve tum diger gg saticilarinda da ollugu gibi replicadir

ama kopyalarinda kaliteleri vardir
br lv cantayi ( aynı sey tum markalı uurnler icin gecerli patl0,elbise sapka ,atkı,eldiven gozluk ,vsvsvs )
2 dolara da 15 dolara da 75 dolara da 180 dolarada alabiliyoruz buna auth card ve logolu dustbagleri ve seri numaralıdır ( yalnızca a kalietler icin )

ayrıca 20 dolar verirseniz adiniza fatura

15 dolar verriseniz lv logolu magaza posetide temin etmek mumkun
Hatta simdi logolu hediye paketi ve logolu kurdela da cıktı tabii ayrı fiyat

fransa lv den fatura isterseniz oda mumkun sadece biraz daha pahalı

auth cardın olması fatura ve magaza posetinin olması
uurnun orijinal oldugunu degil replicanın kalitesni belirtir

tabii bu da kesin degildir zira auth cardlar faturalar madgaza posetleri ayrıca satıldıgı icn satıcı kalitesiz bir takliti de bunları baksa yerden alarak kaliteli hale getirmis olabilir

simdi benim satıstaki urunler
a+ kalite yani pu derirdir
satıstakilerden iki kalite yukseklerde var isterseniz her kalitede urun getirtebilirim benim icin fark etmiyor her uurnumun uzerinde 20-25 ytl kar var

a++ dana derisidir
a+++ orjinali ile aynı kuzu derisidir ve seri numrası gercektir

tum a kalite uurnler seri numaralı auth cardlı ve logo dustbaglidir

ama yalnızca a+++ seri numarsı gercek digerlerinin kafadan atmadır

bir de benden 8 kalite dusuk var bir de onun altında çinden 2 dolara gelenler yanlıs okumadınız 2 dolar artı 14 dolar ems kargo ile 3 gunde gumruksuz kapıda


AYNI MODEL ICIN ISTEDIGINIZ KALITE GETIRTEBILIRIM
Ama tabii a kalite harici uurn satmıyorum

daha oncede yazdıgım gibi bazı satıcılar cinden aldıkları urunu de fatura ve logolu magaza poseti alıp kaliteli hale getirebilirler o yzuden mutlaka yorumları okuyun

yani diger yuzde yuz orjinal diye satilanlara inanmayin

zira ederi 2000 dolari gecen bir cantayi yada ayakkabıyı paltoyu elbiseyi,vs

150 ytl yede 400 ytl yede satmak mumkun degil
yani % 3 fiyatına bilginize

ne turkiyede ne de yurtdısında
unlu markaların outlet magazası yoktur
ya da gecmis sezon uurnlerinnin satıldıgı bir magaza da yoktur
ne de defolu magazaları vardır
ne de fzala uretimi yoktur olamaz
olsa bile gg de satıs yapan sanslı bir turke nasip olmaz zaten fazla uretim
ki yok bu satıcıların hazırladıgı kılıftır

yani kimse % 3 fiyatına uurnu satıp kar edebilirmi
gg %15 satıs bedelinden komisyon
artı gg sergileme ucreti
artı aylık gg dukan 250 ytl
artı alırken paypal ile odeme komisyonu %10
artı bir de yurtdısında kargo
artı kar
her satıs fiyatını boyle dusunun


benim urunlerim mirror replicadir yani kalitelidir seri numaralı auth card ( sertifikalari ) dust baglari fiyata dahildir

my way dedi ki...

a+++ dır
en ust kalite

magazaadan olcu renk degistiren musterilerim var


BENİM sitede cogu resimleri olnalra a+ kalite
tum a kaliteler mirror replika ayna taklittri
logo dust bag auth card seri numarassı vardır ve vegital edridir


a+ kalite pu deri 185 ytl
a++ 285 ytl dana deri
a+++ 485 ytl kuzu deri seri numarsı gercek kafadan atma degil

tabii modele gore fiyat degisbiliyor

bana gore a+++ gerek yok zira profesyoneller bile dokunarak dana deri ve kuzu deria rasındaki farkı anlayamaz


kimse cantanızın icindeki seri numarayı da kontrol etmeyecegine gore

canvas ve suet modellerde a++ ya da gerek yok
a+ yeterli

ama siz bilirisniz

ben istediginiz kalite getirtirim benim icin degisen bir sey yok


ama ben a kalite haricinde satmıyorum


dedgim gibi a kalitelerden


8 kalite dusuk var

bir de onun altında 2 dolara alınan çin kopyalar

alısveris yaparken dikkat edin
resim onemli degil

resimdeki uurnun size yollanıp yollanmayacagı onemlidir :)
googla girer urnun marka ve model adını ingilizce yazar
karsısına binlerce yanında el ile cekilmis kendi cekmis gibi resimlerden biriniz size kopyalar gonderir

siz de zannedersinzi ki
kendisi cekti gonderdi

esas bu sizi kandırmaktır


15 dolar verriseniz lv logolu magaza posetide temin etmek mumkun
Hatta simdi logolu hediye paketi ve logolu kurdela da cıktı tabii ayrı fiyat

fransa lv den fatura isterseniz oda mumkun sadece biraz daha pahalı

auth cardın olması fatura ve magaza posetinin olması
uurnun orijinal oldugunu degil replicanın kalitesni belirtir

tabii bu da kesin degildir zira auth cardlar faturalar madgaza posetleri ayrıca satıldıgı icn satıcı kalitesiz bir takliti de bunları baksa yerden alarak kaliteli hale getirmis olabilir

my way dedi ki...

ayrıca internet sitelerine hic guvenmeyin
en bası markafoni
yerli yabancı tum web sitelerinin once web hotsuna bakın
sitenin web hostına bakın hepsi çin
eger bir turk bedava turk siteleri yada usa sitesi yerine çinden host alıyorsa tek nedeni vardır yakalanmamamk
zira markalar replica urunle savasırlar ciddi sekilde
ebay 3 sene once milyon dolar tazminat odedi

ve bu siteler yakalanmmak icin çin web hostu kullanırlar
zira çin hukumeti koruur
turkiyede su an marka satan internet sitelerinin %80 boyle dikkatli olun
fake uurnler 5 ulkede yapılır

1.. california
2.. hindistan
3. kore
4. çin
5. vietnam

yani dikkat edin
soylemem gerek yok en kalitelisi usa dir
markanın resmi oalrak dusuk is gucu icin fabrika actıgı yerlerde
zira kalıplara ulasmak icin
yoksa uretim atıyorum
filipinlerde ise taklit balide olmaz

uretim yasal is gucu duuk oldugu icin
hangi 5 ulkede ise aynı 5 ullkede fake fabrikaları vardır

bugun caddedeki cok unlu bazı magazalara bile
fake replika uurn satıyorlar

Hakan Güven dedi ki...

sitede ki hicbir uurn ikinci eller dısında orijinal degildir %100 yazanlarda !!!!!!!!!



isterseniz YUZDEYUZ orjinal yazanları alın ve magazaya goturup sorun siz bilirsiniz

urun fiyatindan da anlasilacagi gibi acıklamlarda da orijinal yazmadigi icin ve tum diger gg saticilarinda da ollugu gibi replicadir

ama kopyalarinda kaliteleri vardir
br lv cantayi ( aynı sey tum markalı uurnler icin gecerli patl0,elbise sapka ,atkı,eldiven gozluk ,vsvsvs )
2 dolara da 15 dolara da 75 dolara da 180 dolarada alabiliyoruz buna auth card ve logolu dustbagleri ve seri numaralıdır ( yalnızca a kalietler icin )

ayrıca 20 dolar verirseniz adiniza fatura

15 dolar verriseniz lv logolu magaza posetide temin etmek mumkun
Hatta simdi logolu hediye paketi ve logolu kurdela da cıktı tabii ayrı fiyat

fransa lv den fatura isterseniz oda mumkun sadece biraz daha pahalı

auth cardın olması fatura ve magaza posetinin olması
uurnun orijinal oldugunu degil replicanın kalitesni belirtir

tabii bu da kesin degildir zira auth cardlar faturalar madgaza posetleri ayrıca satıldıgı icn satıcı kalitesiz bir takliti de bunları baksa yerden alarak kaliteli hale getirmis olabilir

a+ kalite yani pu derirdir
satıstakilerden iki kalite yukseklerde var
a++ dana derisidir
a+++ orjinali ile aynı kuzu derisidir ve seri numrası gercektir

tum a kalite uurnler seri numaralı auth cardlı ve logo dustbaglidir

ama yalnızca a+++ seri numarsı gercek digerlerinin kafadan atmadır

bir akaliteden 8 kalite dusuk var bir de onun altında çinden 2 dolara gelenler yanlıs okumadınız 2 dolar artı 14 dolar ems kargo ile 3 gunde gumruksuz kapıda



bazı satıcılar cinden aldıkları urunu de fatura ve logolu magaza poseti alıp kaliteli hale getirebilirler o yzuden mutlaka yorumları okuyun

yani diger yuzde yuz orjinal diye satilanlara inanmayin

zira ederi 2000 dolari gecen bir cantayi yada ayakkabıyı paltoyu elbiseyi,vs

150 ytl yede 400 ytl yede satmak mumkun degil
yani % 3 fiyatına bilginize

ne turkiyede ne de yurtdısında
unlu markaların outlet magazası yoktur
ya da gecmis sezon uurnlerinnin satıldıgı bir magaza da yoktur
ne de defolu magazaları vardır
ne de fzala uretimi yoktur olamaz
olsa bile gg de satıs yapan sanslı bir turke nasip olmaz zaten fazla uretim
ki yok bu satıcıların hazırladıgı kılıftır

yani kimse % 3 fiyatına uurnu satıp kar edebilirmi
gg %15 satıs bedelinden komisyon
artı gg sergileme ucreti
artı aylık gg dukan 250 ytl
artı alırken paypal ile odeme komisyonu %10
artı bir de yurtdısında kargo
artı kar
her satıs fiyatını boyle dusunun