16 Nisan 2010

an itibariyle..

..twitter'da Ebru Akel'in sarf ettiği cümleleri merak eden 6,007 kişi var.

Ebru Akel kimdir, ne yapar?
Peki bir insan Ebru Akel'i neden takip eder?

Hanımefendinin aklımda kalan üç icraatı var:
*
1. Gelin-kaynana programı sunuculuğu
2. "Göz altıma hemoroid kremi sürüyorum" beyanatı
3. Sevgilisi Abdullah Oğuz'un yönetmenliğini yaptığı ve toplam izleyicisi 50 kişiye ulaşamamış bir filmde başrol oyunculuğu
*
Sanıyorum birinin Ebru Akel hayranı olması mümkün değil. Çünkü ne yaptığı, ne işle meşgul olduğu belli değil. Balerin olduğu rivayet edilmişti ama ben rol aldığı bir temsili ne gördüm ne duydum; yanlışım varsa düzeltin.
*
Ebru Akel'e bir lafım yok. Herkes twitter'da hesap açmakta özgür. Hanımefendi belki orada kendi halinde konuşuyor arkadaşlarıyla. Peki bir insan Ebru Akel'in etrafıyla ne konuştuğunu, havaya ne tip cümleler savurduğunu neden merak eder?

Bu merak duygusuna tamamen karşı değilim. Bana kalırsa Demet Akalın'ı takip etmek bile oldukça anlaşılabilir. Rezalet şarkılar söylüyor olsa da, sonuçta ülkede çok tutulan bir şarkıcı. Albümleri var, konserler veriyor, kanallarda klipleri dönüyor. "Hayran kitlesi" olması normal. Birileri seviyor ki, kadın bu kadar popüler. Aynı şekilde bir yazarın, hatta bir modelin de elbette takipçileri olacak.

Konuya "neden blog okuyoruz o zaman?" mantığı ile yaklaşmaya çalışırsak yine bir yere varamıyoruz. Çünkü, blogda özellikle birini arayıp bulmuyosunuz. Ya zaten takip ettiğiniz biri vasıtasıyla birini keşfediyor, ya da bir şekilde internetin ücra köşelerinde tanımadığınız ama hoşunuza giden birine rastlıyorsunuz. Sevdikçe takip etmeye devam ediyorsunuz. Okudukça hoşunuza gidiyor, belki Reader'a ekliyorsunuz, düzenli takipçisi oluyorsunuz. Aradaki fark: Birinde tanımadığınız birini okumaya başlayıp, onu yavaş yavaş tanımak; diğerinde ise (bir sebeple) seviyor olduğunuz birini takibe almak; ne yapıyor, ne diyor, merak etmek.

Yani biri özellikle girip arıyor Ebru Akel'i. Kim arar arkadaşlar Ebru Akel'i? :)

Demet Akalın takipçilerini ve kendimin de dahil olduğu blog okuyucularını kendime anlatmayı başardım da, Ebru Akel'i altı bin kişinin takip etmesine kendimce bir açıklama bulamadım.
*
Takipçisi olanlardan biri bir şey söylerse hakikaten mesut ve bahtiyar olacağım.

11 yorum:

Adsız dedi ki...

itibariyle mi?
itibarıyla mı?
emin olamadım?

$afak dedi ki...

Ben direk tivitır'a karşıyım :) İmza: Mahallenin huysuzu...

Adsız dedi ki...

birde kenan doğulunun sevgilisiydi :) 4,icraatı buydu bence

defne dedi ki...

ah anonymous 4. icraat demiş de birinci olmalı bence o :) o şekilde ünlenmişti zaten dünyanın en çirkini olan o kadın. çirkin değil diyen ablası deniz akele bi göz atsın, aynı iticilik aynı çirkinlik..uff kıyafetlerini falan beğeniyolar sanırım bu kadının, sonra da güzel müzel diyolar..ay çok dolmuşum, ayşee haklısın, ne diye takip edilir o ??

Rumeysa dedi ki...

:) :) meraktayım,bekliyorum cevabı..:)

Suleyman Ve Ben dedi ki...

Merhaba Ayse,

Nasilsin?

Ebru Akel bilmiyordum
ve
Demet Akalin bilmiyorum

Youtube'dan Demet sarki dinledim.

BİTTİM GÖZÜN AYDIN - Orijinal :)

Senin favori hangi Demet sarki adi?

Tesekkur ve iyi gunler,

Suleyman.

erdi dedi ki...

Ebru akeli çok seviyorum çalışmalarında başarılar diliyorum.

Adsız dedi ki...

sana bu yazıyı yazdırmış ya,yetmezmi,işte bu yüzden ebru akel o :)
ışıl

Adsız dedi ki...

hem nasıl takip edilir kim takip ediyor diyorsunuz hem de haklarında herşeyi biliyorsunuz bu nasıl oluyor.
ne hemorid kremi kalmış ne kenan doğulunun eski sevgilisi olması takip etmeyen haliniz buysa takip eden haliniz nasıl olacak????

eleştirirken aynısını siz yapmayın bence.

ESRA.

Adsız dedi ki...

ayşecim yorumumu yayınlamamışsın ama ebru akel aslında eski bir balerindir. para kazanmak için ticari işler yapmış olabilir ama para kazanmak için kimler neler yapmıyor ki.
o değilde benim takıldığım konu hem takip etmiyorum hem bilmiyorum deyip bilenleri de aşağılar bir edeyla birşeyler karalayıp onun hakkında koskaca bir post açmak ve şu kremide sürmüştü bu progrramı da yapmıştı şunun da sevgilisiydi diye yazmak dediğim gibi bilmediğiniz haliniz buysa bilen haliniz nasıl olur onu da ben bilmiyorum.
artı koskaca bir post açtığında göre değer vermiş oluyorsun ve önemli oluyor yoksa niye yazasın ki değil mi?

wime77 dedi ki...

Ayşe Ebru Akel kim veya değil ne grek var bu kadını anmaya. Ne kadar gereksiz bir insan ve topu topu 6bin kişi ziyaret etmiş. Belki bir fotoğrafında görünen eti vardır diye merak edenler topluluğudur ne bilelimki ?

Birde Ebru Akeli karaladığını söyleyen vatandaşa şunu sormak isterim sen kafana ne sürüyorsan beynini etkilemiş.