16 Ekim 2011

tivu

Televizyonla ilişkim hiçbir zaman iyi olmadı. Bütün bir günü evde geçirip de televizyonu hiç açmadığım zamanlar çoğunlukta. Genelde özel bir şey seyretmek için açıyorum televizyonu. Film ve dizi saatlerinde açıp, bitince kapatıyorum. Bu yüzden televizyon dünyasındaki gelişmeleri hep yüz yıl sonradan takip ederim. Ne reklamları bilirim, ne klipleri. Bilinçli bir tercih değil bu. Televizyon seyretmediğim zamanlarda çok müthiş işler yaptığımdan değil yani. Sadece sevmiyorum televizyonu, sıkılıyorum. Bu hafta sonunun birkaç saatini otel odasında geçirince televizyon kaçınılmaz oldu. Ülkem televizyonlarında ne olup bitiyor aydınlandım, ufkum açıldı. Bu beni bir süre idare eder!

Garanti Bankası reklamı:
Bu reklam gerçek mi? "Garantisiz kimse kalmasın bizce!"
Siz kimsiniz be? Eşekle tavuk. Garanti Bankası pazarlama ekibi gerçekten insanların eşek ve tavuğun önerisine uyup bankadan faydalanacağına mı inandı? Bu reklamı seyredince "Vay beee şahane olmuş" mu dediler? Dünyanın da parasını dökmüşlerdir reklama eminim ki. Hala inanamıyorum reklamın gerçek olduğuna. Solo albüm düşünüyormuş tavuk bir de. Hay Allahım ya.



Snickers reklamı:
Buna bayıldım! Muazzez Abacı ve Gönül Yazar ne güzel gitmiş oraya! "Açken sen sen değilsin" sloganını da çok sevdim. Gönül Yazar'ın şapkasından istiyorum ayrıca.


Gülben Ergen'in klibi: 
Yetişin! Gülben Ergen'in kaşları kaybolmuş! Ne bu şimdi, moda mı? Korku filmi karakteri gibi görünüyorsun tatlım, kendine gel. Depresyonda saçlarımızı değiştiriyoruz, kaşlarımızı değil!


Gökçe isimli şarkıcının neye benzediğini gördüm. Sanırım Eyşan Özhim'i köylü kadın kılığında gördüm ama olaya anlam veremedim. Bir de bir reklamda Ebru Akel kendini "dünyanın en güzel kadını gibi" hissettiğini söylüyordu hatırlayamadığım üründen kullanınca, ona şaşırdım. Allah aşkına Ebru Akel'i beğenen biri var mı ya? Ne güzel bir şey insanın kendini öyle hissedebilmesi!

Sonra karşıma Tarık Akan ve Hülya Koçyiğit'li "Kaderimin Oyunu" isimli şaheser Türk filmi çıktı. Televizyon maceram o noktada sona erdi. Mutlu mesut filmimi seyrettim. Televiyonu kapattım. Oh.


Hafta sonunu İzmit'te geçirdim. İzmit'i elimde harita, turist gibi gezmeyi becerdim, kendimi tebrik ederim. Şehir gençlerinin Koton mağazasına karşı anlaşılamaz ilgisi ve İzmit'le ilgili daha birçok mühim tespitim azzzz sonra.

3 yorum:

jelatin dedi ki...

off ayşe yaa! snickers'ın reklamıyla bir süre aşk yaşadım ben de. meğerse ecnebi snickers reklamının uyarlamasıymış. onda da aretha franklin ve liza minelli oynuyor. laaaaaaakin, bence bizimki yüzde 300 kat daha güzel! daha komik!

ebru akel de neredeyse her hafta sonu kanyon'da.

Adsız dedi ki...

ee hani izmit maceraları :)bi izmitli olarak merak ettim..nazlı

zişniko dedi ki...

izmitte gezecek pek bi yer yok nereye gittiniz merak ettim nerden mi biliyorum? izmitte yaşıyorum malesef :)