8 Şubat 2016

Hamilelikte rüküşlük kader değil! :) - Devleşen göbekle giyinme tavsiyeleri

Sanıyorum böyle düşünen sadece ben değilimdir. Hamileliğin ilk birkaç ayından sonra normal kıyafetler olmamaya başlayıp da, hamile kıyafeti arayışına girince başıma geleceklerden habersizdim. Başta karamsarlığa kapıldıysam da metanetle ve çok harcama yapmadan konunun altından kalktım. Kendimce kırolaşmadan, daha önce giydiklerimden gezegenler kadar uzağa gitmeden 7. ayımı bitirmeyi başardım :) Bu konuda benim gibi hissedenler için, (o iş nasıl olacaksa) nine olacak yaştaki hamileleri hedeflermiş gibi görünen hamile kıyafet pazarından sıyrılıp doğru şeyleri bulmaya giden maceralı yoldaki kendi tecrübelerimi yazmak istedim.

Öncelikle ben hamileliğimi kış aylarında geçirdiğim için bunun birkaç avantajını yaşadım ama eminim ki yaz aylarında hamile olanların da bol elbiseler sayesinde tek parça giyinip fazla üzerinde düşünmeden konudan kurtulma şansları oluyordur. Soğuk ayların en büyük avantajı şu: Eğer zaten çok dar şeyler giyen biri değilseniz eski kazaklarınızı, hırkalarınızı, hatta belden kesimli olmayan elbiselerinizi uzunca bir süre rahatça kullanmaya devam edebileceksiniz. Ama elbette belli bir noktada pantolonların beli sıkıyor, montların önü kapanmıyor, uzun çoraplarla rahat edemiyorsunuz ve alışveriş yolları görünüyor.

Günlük kıyafetler:

İşte bu noktada eğlenceye hazırlanın. İnternette dolaştığımda gördüğüm hamilelik modası şöyle bir şeydi: Allı güllü, dantelli ve üzerinde hiç de komik olmayan yazılar ya da bir leyleğin bebek getirmesi vs gibi çizimler olan şeyler. Ve fiyatlar da normalde böyle bir kıyafete asla ödemek istemeyeceğiniz kadar yüksek. Gebe, Ebru Maternity gibi karşınıza (özellikle Trendyol ve Markafoni gibi yerlerde) sık sık çıkacak markalarda bunların örneklerini göreceksiniz. Elbette konu giyim olunca her şey tamamen zevk meselesi. Birilerinin tercihi de bu yönde oluyor demek ki. Ama benim aklım almıyor: şu bluzu birileri gerçekten üretmiş, birileri yanındaki yazıları yazmış, bana da ekrana bakakalmak kalmış. Hangover, mizahi duyguların coşması, tshirt'ün şahane tasarımı..



Sonra H&M'in hamile koleksiyonu olduğunun farkına vardım ve normalde de temel parçalar için çok sevdiğim H&M bir kurtarıcı olarak yardımıma yetişti. Hamileliğim boyunca kullandığım birkaç parça eşyanın tamamını oradan, hem de oldukça uygun fiyatlara aldım. Özellikle kot almak için çok güzel seçenekler bulabilirsiniz. Mont, 2 kot, siyah bir tayt ve siyah bir mini eteği H&M'in hamile reyonundan aldım. Penti'den birkaç farklı renk hamile çorabı da alınca başka kıyafete ihtiyacım kalmadı.Tüm hamileliği bunlarla geçirdim, hala geçirmeye devam ediyorum. Eski kışlık elbiselerimin dar olmayanlarının çoğunu hala kullanabiliyorum, onun da çok avantajı oldu.

H&M'de söyle şeyler var ve ben hayatımı böyle geçirebilirim:



Elbette ihtiyaçlarınız kilo durumuna göre değişecek ama önerim en baştan "şu da güzelmiş, bu da güzelmiş" diyerek saldırmamak ve ihtiyacınız ortaya çıktıkça bir şeyler almanız yönünde. Bir tarz da belirlemeye çalışabilirsiniz. Ben işimi çok kolaylaştıracağını tahmin edip, hamileler için olmayan, bedeni normal bedenimden 1 beden büyük farklı renklerde birkaç tshirt aldım (Yaşasın İzmir Bostanlı pazarı!) ve aylardır kotların üzerine bir hırkayla çok rahat kullanıyorum. Aynı şekilde siyah, beli lastikli eteği de üzerine t-shirt ya da gerektiğinde daha şık üstlerle kullandım. Normalde de zaten böyle giyiniyordum, aynı şekilde giyinmeye devam edebilmek beni mutlu ediyor. Tabii benim en büyük şanslarımdan biri işe kot-tshirt gidebilmek oldu. Hafta sonu ve hafta içi için farklı kıyafetlere ihtiyacım olmadı.

Yapılacak diğer bir şey ise, zaten gözden çıkardığınız pantolonlarınız varsa onları terziye götürüp belini lastikliye çevirmek. Ben pantolonlarıma kıyamadım :) Peki önceden çok daha fazla seçenekle giyinirken bu kadar az parçayı aylarca kullanmak nasıl oluyor? Aslına bakarsanız çok da rahat ve kolay oluyormuş. Ne giyeceğim diye düşünme derdi de olmuyor. Kilit noktalardan biri de şu: Yaşasın aksesuarların gücü! Takılar ve şallar kıyafetlerin havasını kolayca değiştirmeye yetiyor. Diğer bir kilit nokta: Sade kalın, özellikle büyük desenlere mesafeli yaklaşın. İlham almak için Pinterest'te gezinebilirsiniz. (Ne de olsa hamileyken hepimiz Blake Lively kadar muhteşem görünüyoruz!)


Uyku ve ev giyimi: 

En rahat olmanız gereken alan burası. Ev için eşofmanlar ve uyurken rahat etmek için beli sıkmayan pijamalar. Ben hamile olduğumu öğrenince her zaman ev kıyafetlerimi ve pijamalarımı aldığım Oysho'ya gidip, bütün hamileliğim boyunca kullanırım sanarak normal bedenimden bir beden büyük bir pijama takımı almıştım ama dördüncü aydan itibaren büyüyen göbeğim pijama altlarını giymeme izin vermedi, o sırada daha 3 kilo bile almamıştım! Şans eseri rastladığım Lyn Devon markasının pijamalarından çok memnunum. Rahatlıkla tavsiye ederim. Abartılı ve kıro olmayan, üzerinde fiyonklar, fırfırlar ve bebek resimleri olmayan, düz şeyler bulabilirsiniz.

Kırk yılda bir fırsat ayağıma gelmiş, şöyle giyinip de evde koltuğa yerleşemedim..


Doğumda hastanede giyilecekler:

Vee gerçek kabus doğumda hastaneye götürmek için ihtiyaç duyacağınız "lohusa gecelik ve sabahlığı" ile başlayacak! Kendinizi Fatih'teki abiye vitrinlerinin fantastik dünyasında hissetmeye hazırlanın! Sanki sadece çok korkunç şeylerin üretimine izin verilmiş, izin verilen renkler de sadece beyaz, mavi ve pembe. Bol bol saten, dantel ve fırfır görmek mümkün. Fiyatlar da gerçekten yüksek. Kendi zevkimden şüphe ettim. Rahat ve dantel vs içermeyen, nine geceliğine benzemeyen bir şeyler bulmak bu kadar mı zor diye şaşkınlık içinde internet sitelerini gezdikten sonra o süslü içli dışlı takımlardan alamayacağıma, alsam da giyemeyeceğime karar verdim. Oysho ve Chakra'dan hamileler için olmayan, oldukça sade ve zevkime uygun 2 sabahlık aldım, ikisi de sonradan rahatlıkla kullanabileceğim şeyler. Gecelik olarak da düz renkli, pamuklu, askısı çıkabilen ve beyaz olmayan 2 gecelik alacağım. Hala bakınmaya devam ediyorum. (Hastanede pijamadansa geceliğin daha rahat olacağı söyleniyor ve okuduğum kadarıyla yanınıza 2'şer gecelik ve sabahlık almanız öneriliyor.)




Sütyen problemi:

İlk aylardan itibaren göğüsleriniz severek kullandığınız sütyenlerinize sığmamaya başlayacak, zaten hamilelikte altı balenli sütyenler de önerilmiyor. Belki de yıllardır balene alıştığımdan ya da tam ne alacağımı bulamadığımdan şimdiye kadarki tercihlerimden çok da memnun olduğumu söyleyemem. Malesef öneride bulunamıyorum.

Abiye?

Yaşasın, son gittiğim düğün hamileliğimin 3. ayındaydı ve onun sonrasında bir daha gece elbisesi giymem gerekmedi. Hem dünyanın parasını verilecek, hem de bir daha giyilmeyecek. Ya da dolaptaki uzun elbiselerden biri altından ayakkabılar görünecek şekilde giyilecek. Çok şükür (önümüzdeki 2 ay birileri aniden evlenmeye kalkmazsa) başıma bunlar gelmeden bu kısmı atlattım. Abiye alışverişi yapacaklara kolaylıklar diliyorum. Ben olsam her zaman giyilebilecek upuzun düz renkli bir elbise alır ve elbiseyi sonradan kısalttırıp giymeye devam ederdim. Angelina'nın şu efsanevi elbisesi gibi. Eminim o da kısaltıp kullanmaya devam ediyordur! :)


Bu konudaki engin tecrübe ve görüşlerim de bu şekildeydi. Herkes istediğini giyerek bebeğini sağlıkla kucağına alsın, önemli olan da bu :) (Birileri yukarıdaki pijama takımlarını beğenir ve bana çemkirir diye korktum, böyle bağladım!)

6 yorum:

Canan dedi ki...

4 kez doğum yapmış bir anne olarakayrıca hem sezeryan hem normal doğum yaptığım için naçizane tavsiyem normal doğumda gecelik sezeryanda ise pijama takımı öneririm

flzpink dedi ki...

Merhaba, iki sezeryan deneyiminden sonra (normal doğum dışında) ben de pijamayı öneririm.
Ayrıca doğum sonrası için de emzirme atletleri çok rahat oluyor, aklınızda bulunsun.
Bebeğinizin sağlıkla doğması dileğiyle...

Adsız dedi ki...

Ben de sezeryan yaptım ne pijaması diyorum:)

Nesrin dedi ki...

Tabi ki emzirme sütyeni atleti nihaa haaa:) Dünyanın en iğrenç şeyi ama mecbursun :)

jelatin dedi ki...

Ay bunu arada bir açıp okuycam.

Normal doğurdum, o askıda bebek desenli tüşörtün 3 rengi bende de var. Ve bence çok komik bitchez. Kocama da aldık.

nzzzl dedi ki...

Sütyen için suwen ve boynere bakabilirsin, doğum sonrası da ihtiyacın olacak