tag:blogger.com,1999:blog-24816156.post116471919261797086..comments2023-10-29T12:14:01.804+03:00Comments on Ayse's World: Ders: Hayat Bilgisidaphnevegahttp://www.blogger.com/profile/18344805921075176269noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-24816156.post-1165533262833987652006-12-08T01:14:00.000+02:002006-12-08T01:14:00.000+02:00Non ci conosciamo di sicuro, Ti ho trovato per cas...Non ci conosciamo di sicuro, Ti ho trovato per caso..<BR/>Ve Turkce bilip Turkiye ye Italyanca yazmak cok garip geldi : )<BR/>Cok guzel bir site..<BR/>Ben henuz yeniyim. Se vuoi puoi farmi commenti in Italiano come sto facendo io, pero sappi che la maggior parte non capisce.<BR/>Complimenti ancora,<BR/>B5Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-24816156.post-1164918810035343342006-11-30T22:33:00.000+02:002006-11-30T22:33:00.000+02:00b., piacere, grazie!:) E bellissimo di avere un co...b., piacere, grazie!:) E bellissimo di avere un commento in italiano! :) Ma ti conosco? Vorrei conoscerti :)daphnevegahttps://www.blogger.com/profile/18344805921075176269noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-24816156.post-1164904056562709612006-11-30T18:27:00.000+02:002006-11-30T18:27:00.000+02:00Son d'accordissima con te! Infatti, hai ragione!B....Son d'accordissima con te! Infatti, hai ragione!<BR/>B.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-24816156.post-1164889374421778922006-11-30T14:22:00.000+02:002006-11-30T14:22:00.000+02:00eva, hiç sorun yok zevkle takip ediyorum:)zynep,:)...eva, hiç sorun yok zevkle takip ediyorum:)<BR/><BR/>zynep,<BR/>:):) umarım gidip alırsın sen de bunlardan, afiyetle de yersin sonra:)daphnevegahttps://www.blogger.com/profile/18344805921075176269noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-24816156.post-1164809801906075482006-11-29T16:16:00.000+02:002006-11-29T16:16:00.000+02:00ooooo süper,makarna deyince tüm radarlarım açıktır...ooooo süper,makarna deyince tüm radarlarım açıktır:D<BR/>müzik ise süper;)<BR/>bide bide ne güzel renkler yaa, bende bende istiyorum ühühühüh:DAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-24816156.post-1164795581414672222006-11-29T12:19:00.000+02:002006-11-29T12:19:00.000+02:00tekrar merabaevet sayfamda popup sorunu vardi. gec...tekrar meraba<BR/>evet sayfamda popup sorunu vardi. gecenlerde butun sonradan eklediklerimi kaldirdim ve sanirim simdi bir sorun yok. (yok di mi? :)<BR/>hoscakalEvA yasam mektuplarimhttps://www.blogger.com/profile/15468933030860116590noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-24816156.post-1164791829535772402006-11-29T11:17:00.000+02:002006-11-29T11:17:00.000+02:00eva,Evet o domatesli basilicolu sos süper. Barilla...eva,<BR/>Evet o domatesli basilicolu sos süper. Barilla'nınkini kullanıyorum bende. İtalyanlardan azar işite işite öğreniyoruz bu işi desene :) Bu arada birkaç gündür sayfanı açınca bilgisayar uyarı veriyor. Benden mi kaynaklanıyor acaba??<BR/><BR/>dilayracım,<BR/>Tamamen katılıyorum. Domates sosuyla yapılmamış makarnayı fazla sevmem. Dışarda yerken de ekletirim eğer yoksa. Sarımsak da ne güzel daphnevegahttps://www.blogger.com/profile/18344805921075176269noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-24816156.post-1164745612108239152006-11-28T22:26:00.000+02:002006-11-28T22:26:00.000+02:00Sevgili Ayşe dediklerine kesinlikle katılıyorum. H...Sevgili Ayşe dediklerine kesinlikle katılıyorum. Herşeyi yerinde yemek ama kesinlikle yerinde yemek... bir de bu İtalyanlar yeme işinde 1 numara diye düşünüyorum. Domates püresi, zeytinyağı ve basilic(fesleğen)ile yapılan makarna... tabi olmazsa olmaz parmesan peynir süper!! bir de benim vazgeçemediğim lazanya var ki kesinlikle bir italyan elinden çıkmış olmalı... bizim bir İtalyan arkadaşımız kıtırmakhttps://www.blogger.com/profile/15682526931219888362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-24816156.post-1164733585420400602006-11-28T19:06:00.000+02:002006-11-28T19:06:00.000+02:00beni can evimden vurdun, makarna denince akan sula...beni can evimden vurdun, makarna denince akan sular durur bizim evde...<BR/><BR/>her cesit sosla denerim ama dedigin gibi hep yogurtla yerim, asla tereyagi kullanmam, sadece zeytinyagi, domates sosu olmazsa olmaz...ve ne tesaduf ki sadece Barilla kullanirim. O makarnalar ne guzelmis oyle, cidden sus gibi duruyorlar ama ben olsam coktan yapip, yemistim :)))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-24816156.post-1164728445003936822006-11-28T17:40:00.000+02:002006-11-28T17:40:00.000+02:00bendede renk renk bir sürü "pasta" vardı ama kıyam...bendede renk renk bir sürü "pasta" vardı ama kıyamadığım için hiç pişiremedim, sonra bozuldular attım. ama makarna gibisi yok di mi? her öğün yiyebilirim.ibekinghttps://www.blogger.com/profile/02366850114847062117noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-24816156.post-1164724661825865312006-11-28T16:37:00.000+02:002006-11-28T16:37:00.000+02:00Ayşecim bayılırım makarnalara. Bende bir süre sonr...Ayşecim bayılırım makarnalara. Bende bir süre sonra paylaşıcam güzel tariflerimi. Bir dönem resmen bavul ticareti yapıyordum. Biri bavulumu açsa makarna, peynir,sos ve şaraptan başka bişiy çıkmıyordu. Yılbaşı sonrası indirimlere yetişmek için gidicem italyaya o zaman yine kendimi kaybetmeyi planlıyorum. Kahve olayı zaten beni bitiriyor. Her sabah brioche + caffe latte vazgeçilmezim.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-24816156.post-1164724375850035882006-11-28T16:32:00.000+02:002006-11-28T16:32:00.000+02:00makarnanin anavatani her ne kadar Italya diye bili...makarnanin anavatani her ne kadar Italya diye bilinse de, Marco Polo tarafindan Cin'den getirilen noodle lar, soslarla combine edilerek, milli yemek haline gelmis Italya'da.(bakiniz http://en.wikipedia.org/wiki/Pasta)<BR/><BR/>ben TR day ken makarna yemezdim, amerikaya yerlestikten sonra, ac kalinca ve ev arkadaslarim haftada 2/3 gun makarna yapinca mecbur kalip yemistim. (onlarda en cok Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-24816156.post-1164723617072766812006-11-28T16:20:00.000+02:002006-11-28T16:20:00.000+02:00selam ayşecim:)ben de makarnayı çok severim. İtaly...selam ayşecim:)<BR/>ben de makarnayı çok severim. İtalya'dayken bol bol yedim, ama almadım hiç gelirken.. şarap taşıdım bolcana. toskana şarapları güzelim makarnalara galip geldi..<BR/><BR/>ben de makarnaların suyunu süzer; zeytinyağı, küçük doğranmış sarımsak, konserve kesilmiş domates, kimyon ve kekik koyarak şööyle bir çevirdikten sonra afiyetle yerim. en güzeli domates soslusu:))JTB (JourneyToBlue)https://www.blogger.com/profile/00526610332765447978noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-24816156.post-1164722684024870022006-11-28T16:04:00.000+02:002006-11-28T16:04:00.000+02:00selam ayseburda da ne zaman ac kalabalik bir araya...selam ayse<BR/><BR/>burda da ne zaman ac kalabalik bir araya gelse hadi makarna yapalim dusuncesiyle mutfak isini italyanlara devrediyoruz. lezzetli oluyor gercekten. birde ben burda domates-basilikum sos karisiminin cok yaygin oldugunu gordum. <BR/><BR/>birgun mutfakda makarna pisiriyordum. italyan arkadas bana cok kotu bakmaya basladi. ne oldu diyip sirittim. cevap: sen makarnayi pisirmedin EvA yasam mektuplarimhttps://www.blogger.com/profile/15468933030860116590noreply@blogger.com