26 Kasım 2006

Kınama postu

http://www.youtube.com/watch?v=tyzsfHXq-c0
Atatürk resminin altında "Responsible for Armenian Genocide- Ermeni Soykırımının sorumlusu" yazıyor. Bir yandan da liar!, killer! sesleri geliyor. Şarkının tüm sözleri burada. Dondum kaldım. System of a Down şarkısı. Hani bizim ülkemizde de acayip seveni hatta fan club'ı bile olan grup... Videoyu sayfama koymuyorum, burada buna yer yok ama mutlaka link'e gidip tıklayın ve seyredin. Neden olduğunu bilmiyorum bir türlü flag'leyemedim. Yapabilen olursa haber verirse sevinirim. Video'nun forum kısmı da ayrı bir şok konusu oldu benim için. İstanbul'a Constantinople mu diyen ararsınız, karşılıklı bin türlü küfür mü? Bu olayı yakından takip eden ve tüm detaylarıyla öğrenmeye çalışan biri olarak şaşkınım ve çok üzgünüm.

8 yorum:

Mertingo dedi ki...

Evet bunlar çok üzücü şeyler. Hatta sinirlendirici bile diyebilirim. İnsanlar " nasıl insanlar oldukları umrumuzda değil. Biz müziklerini seviyoruz onları değil " diye düşünebilir fakat müzik bile bir yere kadar diye düşünüyorum... Bu grup konselerinde " KÖPEKLER VE TÜRKLER GİREMEZ " diye yazı asıyorlar. Atatürk'ün adını ağızlarına alıyorlar ve işin acı yanı biz hala onları bağrımıza basıyoruz. Bu grubun artık susturulması gerektiğini düşünüyorum ama nasıl ???

Gün dedi ki...

Bu klibi daha önce izlediğimde de aynı şeyi hissetmiştim, neden bir dur diyen yok bunlara, neden hala bu grubun delice hayranları var ülkemizde? Anlayabilmiş değilim...

Unknown dedi ki...

cok pardon ama allah belalarını versin demekten kendimi alamıyorum, hem bunlara hem de bunu dinleyen özenti türk gencligine!!! bunu belki yayınlamazsın ama ben yine de yazıyorum iste*

Adsız dedi ki...

Rasistligin en uc noktalarinda gezen bu grubun bilhassa Türkiye de neden bu denli tutuldugunu anlamak hakikaten cok zor, sacma oldugu kadar gülünc de bir durum, protestonuza sevindim ve katiliyorum.
Selamlar.

Adsız dedi ki...

ben bu kadar cahil olduklarını bilmiyordum açıkcası. türklere her diaspora çocuğu gbi antipatileri var sanıyordum. bu düpedüz cahillik ama onların da yetiştirilirken bin bir hikayeyle yetiştirildiği gerçeğini unutmamak lazım. geçen hafta ece temelkuran fransa'daki diaspora ermenileriyle görüştü. diasporanın siyasi lideri,sarkozy'nın danışmanı olan deveciyan 12-13 yaşına geldiklerinde torunlarına 1915de ne olduğunu anlattıını/anlatacağını söylüyordu. kendlerini 1915de olan/olduklarına inandıkları acılar üzerinden tanımlıyorlar bu da sağlıklı düşünmeyi engelliyor tabi ki. bnm bilgisayarımda bir birkaç parçası vardır ve müziklerini güzel bulurum. ama bu derece cahilce bilgi yoksunu bi argümanla suçlama kolaylığı gösterenleri bir şey olmamış gbi dinlemek mümkün olmayacak galiba. ben en çok diyalog kurulamamasına dinlenmememize üzülüyorum. neyse böyle uzar gider.
derya

daphnevega dedi ki...

Mert, duygu, gün, budalaprenses, nese ve derya yorumlarınız için teşekkürler. Yalnız olmadığımı hissettirdiniz. Bu konuda birşeyler yapılması gerekiyor bu ksin. İşin beni korkutan tafarı bu kadar büyük bir nefretin nesilden nesile aktarılması..
Bakalım neler olacak..

Adsız dedi ki...

Bu Ermeni hadisesinde suçlu -maalesef- bizim devletimizdir. Bu olay hakkında kendimi "şöyle veya böyle oldu" diyecek kadar bilgili hissetmiyorum. Sadece 'soykırım' bir olgudur ve birleşmiş milletler tarafından tanımı şöyle yapılıyor.

“bu sözleşme bakımından, ulusal, etnik, ırksal veya dinsel bir grubu, kısmen veya tamamen ortadan kaldırmak amacıyla işlenen aşağıdaki fiillerden herhangi biri, soykırım suçunu oluşturur.

a. gruba mensup olanların öldürülmesi;
b. grubun mensuplarına ciddi surette bedensel veya zihinsel zarar verilmesi;
c. grubun bütünüyle veya kısmen, fiziksel varlığını ortadan kaldırılacağı hesaplanarak, yaşam şartlarını kasten değiştirmek;
d. grup içinde doğumları engellemek amacıyla tedbirler almak;
f. gruba mensup çocukları zorla başka bir gruba nakletmek;”

Tanımdan anlaşılacağı üzere oldukça geniş bir çerçeve çizilmiş. Bu sebeptendir ki siyasi anlamda baskı unsuru olarak canı sıkılan birbirini 'soykırım' yapmakla suçluyor. Peki bizim devletin suçu nerde?

Bizim devletin suçu bu trajedi yaşandığından beridir yaşanan her şeyi yok saymasıdır. Yıllardır siyaseten söylediklerimiz "öyle bir şey yok, olmadı" dan öteye geçemiyor. Yaşananların soykırım olmadığına inanmakla birlikte, bunu ispat edecek hiçbir eyleme girişmedik. Gerek siyasi, gerek askeri arşivlerimizi yeterince ortaya çıkaramadık; haklılığımızı yeterince savunamadık.

Oysa Ermeni diasporası kendimi bildim bileli deliler gibi çalışıyor. Bu sayede ben ufakken hayal bile edemeyecekleri bir noktaya geldiler. Hollanda, Fransa soykırımı tanıdıkları gibi Fransa inkarını cezaya tabi tutacak. ABD temsilciler meclisinin yeni secilen baskanı da (Ermeni bölgesi temsilcisi) hedeflerinin yıllardır ertelenen 'Soykırım Kararı'nı çıkartmak olduğunu söyledi. Bizimkiler ise sadece yıllardır "olmadı olm öyle bir şey" olarak özetleyebileceğim tutumlarıyla biryere varılamayacağını daha yeni yeni farkediyorlar ve ufak ufak kıpırdanıyorlar.

Umarım atı alan üsküdarı daha geçmemiştir.

daphnevega dedi ki...

Benim bitanecik sözlük yazarı arkadaşım Şafak ne güzel anlatmış herşeyi.. Çok teşekkürler şafacım yorumun için.