29 Aralık 2006

Bilmiş post



Bu yıl hayatımda yaşayabileceğim en ilginç yıllardan biriydi, orası kesin.

İlk defa başka bir ülkede yaşadım, ilk defa ayrı bir evim oldu, ilk defa temizlik yaptım, ilk defa telefon bağlattım, ilk defa yapayalnız kaldım, ilk defa başımın çaresine baktım. Ben bu yıl çok büyüdüm.

Önümde çok fazla olanağın ve seçeneğin olduğu bir yıldı. Seçimler yaptım ben de. Zaman gösterecek nelere yol açacağını bu seçimlerin.

Avrupa'yı gezmek hayatımın amacı gibiydi, elimden geldiğince yaptım bunu. Bir daha bu kadar özgürce seyahat edebilecek miyim bilmiyorum ama hep isteyeceğim bunu..

İnsan kendini düşünerek tanıyamıyor. Bir şeyler yapmak gerekiyor. Kendini zorlamak.. İstediğini düşündüğün şeylerin üzerine gitmek gerekiyor. Ancak öyle anlıyorsun en içinde senin için neyin önemli olduğunu. Bana öyle oldu.. Erken anladığım için şanslı hissediyorum kendimi..

İtalya'da küçük bir sahil kasabası olan Albarella'da yenmiş bir yemekten.. Oldukça ufak ve özelliksiz bir restoran olduğunu da belirteyim. Bazı coğrafyalardakiler şanslı doğuyor galiba..

Muhasebe:
Bu yıl kayda değer ne yaptım?

- MBA diploması edindim.
- Yılın yarısı İtalya'da yaşadım.
- Görmek istediğim 7 ülke gördüm. (Belçika, Avusturya, Almanya, Fransa, Hollanda, Slovenya, İspanya)
- Hayatımın geri kalanını -en azından şimdilik- Türkiye'de yerleşik olarak geçirmek istediğime karar verdim.
- Hayatımda yemediğim kadar değişik ve lezzetli şey yedim, içtim.
-
Kalbimin kapakçığı kapandı, açıldı.

Blog yazmaya başlamak sanırım bu yılın önemli kararlarından biriydi. Bu kadar severek ilgileneceğimi kendim de bilmiyorum. Yepyeni bir çevrem daha olmuş gibi hissediyorum..

Bu yılın benim için yeniliklerle dolu olacağı şimdiden belli. Mesela artık bir işe girmem gerekiyor :) Büyük hırslarımı İtalya'dan dönerken orada unutmuşum, o yüzden sadece keyfimin iyi olacağı bir yerde çalışmak istiyorum.

Hayat çok kısa ve çok çok değişken. O yüzden yıl hesabıyla çalışmamak lazım, bak değişken yazdım biraz önce. Şimdi yazsam aynı şey değil. Kısacası iyi insanlar mutlu olsun. Sadece 2007'de değil, genel olarak.

p.s: Bu saatte post yazmak yasaklansın bana, alışkanlık halini aldı. Güneşin tepede olduğu saatlerdekinden daha duygusal mı olunur genelde bu saatte? Dümdüz yazdım, dönüp tekrar okumadan da publish post. Spontane olmak lazım. Bir kadeh bile içmedim. Çok ilginç.

20 yorum:

Adsız dedi ki...

O saatte yazılan posta ben de bu saatte yorum yazarım :)Ne güzel soylemişsin hayat bazı konularda hırs yapıp üzülmek için çok kısa, en önemlisi keyif almak ve anı yaşayabilmek. Herkese mutlu bir 2007 dilerim...Umarım sen de mutlu olabileceğin bir iş bulursun 2007de...

Adsız dedi ki...

Ayyşecim ne çok güzellik sığdırmışsın koca bir yıla. Günün belli saatlerinde insan daha bir kendiyle oluyor bence. O yüzden yazdıkları da daha samimi ve doğal. Bazen geriye dönüp bakmadan yapmak gerekiyor bazı şeyleri. Bu da cesaret istiyor. İnş. 2007 'nin sonunda da böyle güzel haberler yazmış olursun cnm. Mutlu yıllar.

JTB (JourneyToBlue) dedi ki...

güzelim..
benim hayatımın lafıdır: one life, live it!
anlamlıdır da çok..
bu yıl dilerim sana keyifli bir iş getirsin.. bir sürü yeni blog dostun olsun:) onlarla şaraplar iç, yeni yerler gör, hikayelerini dinle..
kalbine hiç kötülük, fesatlık, aç gözlülük girmesin..
öperim yanaklarından,

Adsız dedi ki...

Bu şarkıyı çok severim. Bir de U2 ile dueti vardır. O da harikadır

Gizli hayran

dreambyduru dedi ki...

önümüzdeki sene mutluluk duyacağın yeni deneyimler yaşaman dileğiyle...

Adsız dedi ki...

AYSECIGIM
2007 herseyiyle guzel olacak....gör bak..

Adsız dedi ki...

Genelde o saatlerde yazmak insana daha duygusal seyler yazdiriyor.
Bu aradaa sana bir soru soracaktim, bu sol taraftaki recommendations kismini nasil hazirladin yaptin? :)

Melmoth dedi ki...

hirslarin bir kenara birakilmasi, yasamin sararip solmalarla dolu kirilgan bir yer oldugunun hatirlanmasi bence cok önemli, dikkate deger tarafiydi yazinin.

tabii bir de yasamin sundugu farkli lezzetler, biz bunlarin hangilerini kabul ediyor hangilerini hangi nedenlerle reddediyoruz. reddetmeyip yasadiklarimiz ama sozunu bile etmek istemediklerimiz var mi. yoksa gercek lezzetler o sozunu etmek istemediklerimiz mi. iste bu yazi bana boyle sorular sordurdu.

cok uzattim, biliyorum :)

daphnevega dedi ki...

onur,
Teşekkür ederim. Sana da mutlu bir 2007. Blogun da yepyeni ne güzel. Sana şans getirsin:)

nuray,
Yeni arkadaşlarım olduğu için çok mutluyum :) Umarım 2007nin sonu da güzel olur dediğin gibi..

dilayra,
dileklerin ne kadar da güzel, hepimize inşallah :) çok memnunun sizi tanıdığıma..

gizli hayran :):),
bana yılın son günlerinde gizli hayranım olarak bir post yazarak çok güldürdüğünüz ve mutlu ettiğiniz için teşekkür ederimm :)U2 nun içinde olduğu herşey zaten harika değil midir:)??

pirik,
ne kadar sade ama ne kadar güzel bir dilek.. senin de herşey dilediğin gibi olur umarım.

zeynep,
benim ilk okumaya başladığım bloglardan biri zeynep'in yeri. Yerin ayrı o yüzden Çok güzel bir yıl diliyorum sana..

tuğçe,
şöyle yaptım ben. google'dan bir post-it resmi buldum. Daha sonra photoshop'la üzerine yazıları yazdım.

melmoth,
:) Var bence. Neyi reddettiğimizi bile bilmeden reddediyoruz hatta çoğu zaman. Herşey seçimlerden ibaret :)Uzatmak ne demek aaa :)

Adsız dedi ki...

Ne güzel 2006 bir çok ilkleri yaşatmış sana
2007 de gönlünce olsun

Adsız dedi ki...

Ayse'cim 2006'ya bu kadar sey sigdirdiysan kimbilir 2007'de seni ne guzellikler bekliyor olacak.. I$ konusunda da maksat mutlu olmak, sevdigin ve keyif aldigin bir ofis ortaminda calismaksa eger boyle bir yeri bulmak biraz zaman aliyor, o yuzden sakin karamsarliga dusme olur mu?

2007 bizim ugurlu senemiz olsun :)

cenebaz dedi ki...

Frank Sinatra bir de My Way söylüyorsa duygusal olmamaya imkan yok. Bu koşullar altında yazını okudum. Gerçekten insanı yürekten vuran çok güzel bir yazı yazmışsın. Şu İtalya'da yaşama konusunda sana gıpta ettim, söyleyeyim. Benim şu an listeme alamadığım ama dünyada ençok gitmek ve özellikle İspanyol merdivenlerinde bir ilkbahar günü oturmak istediğim yer. Ama ne yapayım ki öncelik oğlumun özel dersleri, dersanesi ve diğer eğitim masrafları. İnan bunlar öyle büyük yekün tutuyor ki insanın böyle bir lükse ayıracak parası kalmıyor. Ama umut fakirin ekmeği, ye Çenebaz ye diyor ve milli piyangoya umut bağlıyorum. Ve ekliyorum " bir gün mutlaka gideceğim" Sana mutlu bir yıl ve iyi bayramlar diliyorum. Tüm dileklerini gerçekleştirmen dileği ile

Adsız dedi ki...

yaptigin yil muhasebesini ben de kendi kendime yapmaya calisiyorum..ama bir turlu dogru cevaplari vermiyorum..avrupa seyahatlerin bende itici guc yaratti..sanirim ben de yapacagim..simdiden 2007 ni kutluyorum:)

daphnevega dedi ki...

ilkayn,
çok teşekkür ederim, sana da diledeğin gibi gececek bir 2007 diliyorum.

banucum,
senden birşeyler duymak ne kadar güzel. sana yeni yılda eşin ve parisle birlikte kocaman mutluluklar diliyorum..

cenebaz,
çok haklısın ama her zaman kucuk ihtimallerin pesinden gitmek gerek.mutlu yıllar!

hmf,
doğru cevap pek de yok aslında. gidersen haberim olsun tavsiyelerim olabiir:)iyi yıllar!

duygucum,
eşinle sana çok güzel bir yıl diliyorum ve dediğim gibi kendiliğinden birşeyler olsun diye de beklemeye devam edeceğim:)

Murat Ozdemir dedi ki...

iyi seneler
umarım bu güzel blog devam eder

Adsız dedi ki...

Gaykedi' den Mutlu Yillar :)

daphnevega dedi ki...

murat özdemir,
Sana da iyi seneler. Devam edecek gibi şimdilik, hadi bakalım:)

gaykedi,
mutlu yıllarrr :)

kıtırmak dedi ki...

Gerçekten verimli bir yıl olmuş senin için. Umarım bu yıl çok daha mutlu huzurlu ve sağlıklı geçer. İyi seneler, iyi bayramlar. Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

"İnsan kendini düşünerek tanıyamıyor. Bir şeyler yapmak gerekiyor."
yeni yılda akıldan çıkarılmaması gereken şahane 2 cümle olmuş..

daphnevega dedi ki...

senem,
Dileklerin için çok teşekkürler. Ben de sana ve bıcırıklara sevgilerimi gönderiyorum :) Cenevre soğuk mudur şimdi çok??

herbert,
Gerçekten böyle düşünsem de ne kadar uygulayabiliyorum bilmiyorum. Prag yılbaşınızı da çok kıskandığımı söylemeden geçemeyeceğim.. :)