23 Aralık 2006

Öhö öhö öhö öhö...


Ben çok sorarım "Naber?" diye. Sadece karşılaşınca değil, sohbet arasında da sorarım. Bazılarına komik gelir, ama değil aslında. Kimse kimseye sormuyor gerçekten, aslında, en içinde ne hissediyorsun? Öylece idare edip gidiyor musun, yoksa gerçekten mi memnunsun hayatından? Derin yaraların var mı eskiden kalan, attığın adımlarda, önemli kararlarında hala birer faktör olan? İstemsizce törpülediğin yönlerin var mı aslında senin için sakıncası olmayan ama başkaları için bir sakıncası vardır gibi hissettiğin? Olduğun kişi sen misin yoksa kendini bu hale mi getirdin? Sormak ne kolay, yiyorsa cevap ver diyorsun di mi? Haklısın..
Eski Türk filmlerindeki veremli kadınlar gibi öksürüyorum 5 gündür. Aslında çalışmayı pek düşünmediğim ama etrafın tavsiyesiyle iyi bir yer olduğunu öğrendiğim bir şirketin sınavında da devamlı öksürüp durdum. Diğer 10 yarışmacı arkadaştan özür dilerim, bu bir komplo değildi. Bana kötü kötü bakmadığınız için de ayrıca teşekkür ederim. Baksaydınız belki de bu kadar nazik olmazdım..
Bu da Amasra'daki Canlı Balık'tan. Aklıma geldi koydum.

Naber?

8 yorum:

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

İyi senden naber:)

Melmoth dedi ki...

sessiz kaldigim, dalip gittigim anlarda 'naber ?' diye sorar gulumserdi. onu hatirladim ve bazen 'naber ? ' sorusunu ozledigimi hissettim.

kıtırmak dedi ki...

Çok doğru söylüyorsun canım. Öyle sıradan bir soru ama bir o kadar da derin aslında... Bugünlerde çok sıradan hale geldi artık. Naber deyip geçmek...Ben de çok sorarım bu soruyu... Defalarca bazen. İstediğim gerçek cevabı aldığımı hissedene kadar sorarım. Umarım girdiğin sınavda da başarılı olursun. Ya da her şey gönlünce olur. Kimbilir beliki hayatında önemli bir dönüm noktası olur... Sevgiyle kal. Senem

Adsız dedi ki...

Geçmiş olsun...

daphnevega dedi ki...

zilsizzarife,
İyi diyelim iyi olalım :)

melmoth,
Ben de belki günde 20 kere duyuyor olsam da bu lafı, gerçekten soranı hemen anlıyorum ve o insanları çok seviyorum.

senem,
Teşekkür ederim. Senin de dediğin gibi en güzeli nasıl olacaksa öyle olsun diyorum. Bu aralar kendimi sadece gidişata koyvermiş durumdayım :(

horatio,
teşekkür ederim:)

ibeking dedi ki...

walla ben iç güveysinden halliceyim diyim..

Adsız dedi ki...

Ayşecim çok geçmiş olsun. Öksürüğe en iyi zencefil geliyor. Bende de vardı bir süredir. Zencefil ve bak karışımı yaptı annem hemen geçti. Sende dene istersen.
Naber kelimesini bende çok severim. Çok ta kullanırım. Çok samimi ve çok anlam içerdiğini düşünürüm.
Amasra benim memleketime çok yakın. Çocukluğum o sahilde geçti. Orda yediğimiz balığın ve salatanın tadı hala damağımdadır.

daphnevega dedi ki...

ibeking,
bu söz öbeği beni hep çok güldürüyor!! :)

nuray,
Ah ah! Havalar ısınsa da gitsek.. Rakı-balık yesek.. mmmm.. :)