11 Aralık 2006

l*a f*a*t*a baca

Daha önce hiç peri bacasında uyumamıştım. Çok güzel oluyormuş...
Ben tarihi eser, müze gezmeyi inanın çok severim. Yani bu konuda çok hödük bulmam kendimi aslında ama bu Kapadokya'da nedense heryer aynı gibi geliyor bana! :) Burası kesinlikle çok özel bir yer ama ben bunu anlamayı arkeologlara bırakıyorum... :) Hava güneşli ama buz gibi.. Çok anlamadığım yeryüzü şekilleriyle dolu biryere gitmiş olsam bile çok güzel bir haftasonu geçirdim..
Ne olursa olsun bir haftasonu kaçamağı insana çok iyi geliyor. Cumartesi yola çıktık ve 3 saatte Kapadokya'ya vardık. Daha otele gidip eşyaları bile bırakmadan Uçhisar ve Ortahisar'a gittik. En son da Göreme Açık Hava müzesine uğrayıp otele geçtik. En çok görülecek şey Göreme Açık Hava müzesinde var. Ortahisar ve Uçhisar'da kalelerden başka fazla birşey yok. Daha gezinin başı olduğu için Ortahisar Kalesi'ne çıktım ama Uçhisar Kalesine geldiğimizde dersimi almıştım, karşıdan da çok güzel görünüyormuş, çıkmaya teşebbüs etmedim :) Öyle çok korkulacak merdivenler yok aslında ama tırmanmaya da meraklı olmalısınız! Ben pek değilim:) :)
Havanın soğukluğuna rağmen Japon turistler tabiki de oradalardı. Kulaklıklarından rehberlerini dinleyip fotoğraf çekiyorlardı. Ya bu ne ilginç bir olaydır..


Otele geldiğimizde benim için tatilin güzel bir kısmının daha başlamakta olduğunu farkettim. Gerçekten de daha önce gördüğüm hiçbirşeye benzemiyordu.. Normalde bazal metabolizmasının çok da üzerinde bir yaşam sürmeyen ben, bütün gün sarfettiğim efordan dolayı açlıktan ölmek üzereyken otelden çıktık ve gündüz dolaşırken karar verip, rezervasyonumuzu yaptırdığımız "Alaturka"ya gitik. Yemekler o kadar güzeldi ki sonunda aşçıyla tanışmak isteyenler bile oldu!! Kırmızı eti anca ayda, yılda bir yiyen bir insan olarak ben, hünkar beğendiyi bayılarak yedim ve senelik protein ihtiyacımı gidermiş oldum. Yanında içtiğimiz şarabın yanı sıra 3 saatlik yemeğimize eşlik eden Zeki Müren sayesinde, en tuhaf çakırkeyiflik üçgeniyle (Hünkar Beğendi-Şarap-Zeki Müren) promillerimiz yükseldi. Çok güzeldi..
Şöyle alttaki gibi güzel bir görüntü vardı gece. İnanılmaz bir sessizlik ve eksi derecelere inmiş havada konuştukça ağzımdan beyaz bulutlar çıktı ve havaya karıştı. İlk defa eldivenlerimi taktım bu sene..

107 numaralı peri bacasına girip uyudum.. Buonanotte..

15 yorum:

Adsız dedi ki...

Ya ben daha gidemedim amaaaaa :(

Neyse bari sen gitmissin :)

Adsız dedi ki...

ben bu bloga bakinca hep acikiyorum. ne hos yemekler. olsa da yesek.

Adsız dedi ki...

gündüzde garip ama, bu gece görüntüsü çok dünya dışı gibi sanki :)

Adsız dedi ki...

oh, iyi etmissin..iyi haftalar..

Adsız dedi ki...

Dibimizde dünya harikası bir yer var ve biz gitmek için neyi bekliyoruz bilmiyorum. Tavsiyelerine kulak veriyorum ve en kısa zamanda sevgilimle peribacalarına gidiyorum :))))

Ozgur Gercek dedi ki...

ben iki defa kapadokyaya gidip hic peri bacasinda uyumadim :( ama siselerce sarap aldim turasan'dan, o ayri :))) hem goze, hem mideye hitap etmis gezi, supperrrr, ne diyodu madonna :))?

daphnevega dedi ki...

bani,
İstanbul'dan ulaşmak daha zor sanırım. Eğer niyetin varsa daha sıcak bir döneme denk getir derim ben:)

polartime,
ne güzelll eğer böyle yapabiliyorsam audrey, en beğendiğim dişi figürsünüz efendim :)

gaykedi,
aynen öyle!! Bende güzelden çokgarip dedim orada herşeye. Uzaylılar yapmış olmasın cidden??

tugce,
sağol tuğçecim :)

nuray,
sen bu sene leyleği havada gördün zaten! Hazır durum böyleyken gi tabiki :)

chido,
Ben de getirdim Turasanları. Yakın zamanda ilgilenicem onlarla:):)

Adsız dedi ki...

kapadokyanın havasını resimlerde çok güzel yansitmisin, muhtesem yerleri seçmişin .... ülkemizde okadar güzel yerler var ki gez gez bitmez ... Resimlere bakınca geçmiş günleri ve o güzel günes batışlarını hatırlıyorum (thx!)

Adsız dedi ki...

Ben de bir kaç ay önce oralarda dolaşmıştım ama peribacalarında uyumadım, enfes görünüyor :)

daphnevega dedi ki...

gürkan,
:) aynen söylediğin gibi. Alaturka'ya da gittik bak!

aslı,
çok güzeldi, bir daha fırsatın olursa kesinlikle tavsiye ederim.

Adsız dedi ki...

a*aaaa.

peri abcasında uyumak?
ilkokul 4 te gitmiştm ailemle. yoktu öyle şeyler. büfff.

yine gitmek lazım.
ii ki gitmişin ve yazmışın :D

daphnevega dedi ki...

lavendera,
hoşgeldin! Biraz fazla turistik olmuş her yer ama yinede burnumuzun dibi, gitmek lazım:)

Yağız Gönüler dedi ki...

Patlıcanlı yemeklere olan rahatsızlığım sonunda beni hünkar beğendiye terfi ettirdi. Çalıştığım yerin yemekhanesinde çıkan hünkar beğendiyi de beğendikten sonra dedimki bu işi bilse bilse ayşe abla bilir. Girdim bloguna, yazdım searchbar'a. Karşıma sadece bu post çıktı. Üzüldüm, darıldım, kırıldım. Çok büyük umutlarla gelmiştim detaylı öğrenmeye. Bu istek sadece bir kapadokya postuyla kalmamalıydı. Oysa oysa..

daphnevega dedi ki...

romanista,
:))üzüldüm bak şimdi! Ben patlıcana bayılırım, nasıl olmuş da sadece tek bir post var bununla ilgili ben de hayret ettim. Blogda aramayı nasıl yaptın ona da daha çok hayret ettim, ben istesem yapamam :) Benim aklımda bulunsun yakın zamanda bir patlıcan postu gelsin o zaman!:)

Yağız Gönüler dedi ki...

Merakla bekliyorum ablacım.
**
Blogda arama: Blogun en üstünde bir bar var. Bu barın sol köşesine arayacağınız değeri girip blog ara diyorsunuz oluyor bitiyor :)