3 Ocak 2007

Kırmızı Vivident gibi

Sanki dolabı yerinden çekmiş ve dolabın arkasında 5 sene önceden kalmış tamamen unuttuğum ama çok sevdiğim bir şeyi bulmuş gibi..
Malumunuz yeni yıla girdik. Bu yazıyı biraz da yandaki listede January 2007 yi görebilmek için yazıyorum :) Bir sürü tantana koptu, herşey eskiye döndü. Yılbaşından sonra yılbaşı süsü görmeyi sevmiyorum, garip bir his yaratıyor bende. Hüzün desem değil, sanki hiç tanımadığım çok yaşlı birinin bende uyandıracağı his gibi birşeyler...
Naaptım???
Yeni yıla çok güzel girdik. TRTde Sezen Aksu'yu izledik. Abartmadan içmeyi başardık. Cappy'nin yeni bir meyve suyu var . Ahududu ve Elma karışık. Absolutla süper oluyor. Tombala oynadık. 20 milyon kazandım. (Milyonlu paralar artık tamamen tarih olmuş olabilir ama ben bir türlü 20 lira diyemiyorum, yoksa milyarder filan olmadım ama hala bakmadığım bir milli piyango biletim var, belki de olmuşumdur!)

Yılbaşı günü 2 saat kadar kanepe hazırladık. Bir sürü kanepe yaptık. Güzel oldu ama çok uğraştırıcı birşeymiş bu kanepe. Bardakların kenarlarını paşabahçe mandallarıyla süsledik. Bir de davetli olan herkese, kişisel bir mesajın olduğu bir duvar yaptık. Tabu oynadık, sessiz film oynadık. Sucuk-ekmek yedik. Çok güldük. Ayşegül harika bir ev sahibiydi. Herşey için çok teşekkürler ona..

Yeni yılın ilk tavsiyesi de gelsin hemen. Sorumluluk kabul etmiyorum. Eğer hala tanışmadıysanız tanıştırmaktan şerefffff duyarım:

#MAGNUM Infinity#

Benim gibi çikolatayı fazla sevmeyen birinin bile başını döndürebilecek bir şey. Magnum yapmış yapacağını. Bu seferki "sıcak kumlardan serin sulara atlar gibi"değil de "buz gibi sokaktan sıcacık evine girer gibi" tadında olmuş. Liva'nın profiterolünü sollamak üzere, acil çikolata krizleri için..

İşte böyle, life goes on..

11 yorum:

Melmoth dedi ki...

özenle hazirlanmis kanepelerin bastan cikarici durdugunu soylemek gerek.

su kisisel mesaj duvarini da merak ettim dogrusu :)

ah bir de su magnum infinity, eminim buraya gelmeden italya da tadina bakilmis bir cikolatadir o :)

Adsız dedi ki...

ne guzel eglenmissin aysecim..Sevindim :D magnum dondurma mibu da? yoksa cikolata tadinda mi tasarlanmis? yemedim hic ama denemek istiyorum..ben cikolotaya bayilirim :D

Adsız dedi ki...

aysecimmm :)
daha sendeki oyunu oynayamadık ama:))
bence de çok çok zevkli bir yılbaşı idi...
zaten insan sevdikleri ile olunca,
mutlu olmamak çok zor:)
bu arada sonunda sular buzzz oldu :)
seni çok seviyorummmm :))
ayşegül

Adsız dedi ki...

meraba
ne guzel bir aksam olmus. en cok sucuklu ekmek kismi ilgimi cekti. super... sevgiyle

jelatin dedi ki...

Ablacım o kanepelerden 1-2 tane de bizim bloga atıver be! Hadi be abla be. Finallere çalışıyoruz, çalışmasak da çalışıyormuş gibi yapıyoruz ve açız abla be! Öksüz doyuranmışsın diye duyduk. Hmm.

daphnevega dedi ki...

melmoth,
duvar fikrini çok sevdim çünkü geleneksel yılbaşı süslemesinden farklı ama yinede renkli birşeyler çıktı ortaya. Magnum çikolatası ise Ankara sınırları içerisinde tüketildi! Acilen bul ve dene bence:)

tuğçe,
bu baya garip bişey. dondurma değil, tamamen çikolata. Magnum dondurmasının çubuğu şeklinde 2 katmanlı birşey. Farkettim ki anlatamıyorum:) En iyisi sen dönmeden bir tadına bak, hatta yanında stok olarak götür biraz:)

ayşegüüüül :),
buzlar geldiii buzlar geldiii! Sanırım hiç unutamıycam :) Herşey çok güzeldi deli arkadaşım benim.. Kanepeleri de yaptık canımız çıktı ama değdi sanki :)

eva,
umarım seninki de güzel geçmiştir. Nerede fotoğraflar?? ben özledim oraları çok..

jelatin,
ayıp ettin şekerim. kanepeler bitti ama livadan küçük kuru pasta yaptırıp bölümün önüne gelebilirim her an bir final çıkışı, bekleyinizz :):)

Adsız dedi ki...

Ayşecim ellerinize sağlık, çok lezzetli görünüyor mamalar. Bardaktaki kelebek bana çok tanıdık geldi :) Magnum yaparda tadından yenmez mi hemen deneyeceğim.

Adsız dedi ki...

Ayşe harika herşey. Ama ben gözümü magnumdan alamıyorum, ne yapacağım şimdi???

daphnevega dedi ki...

nuray,
paşabahçeden edinebilirsin o kelebeklerden, heryere takılabiliyor, bloga da iliştirirsin bi tane :)

aslı,
:) Hemen denemeni öneriyorum ama dediğim gibi sorumluluk kabul etmiyorum, bağımlılık yapıyor.

Adsız dedi ki...

questi antipasti li hai fatti tu per la cena di fine anno?

daphnevega dedi ki...

francesca,
ciao! E bellissimo vedere un commento in italiano :) Si li abbiamo fatto per la cena e abbiamo mangiato tutti! :) Mi manca tanto Italia e il cibo Italiano..