13 Şubat 2007

VıDı VıDı "Valentines Day"

Sevebilmek sadece insanlara has bile değil. Hayvanlar seviyor, bitkiler seviyor, hatta bana kalırsa bazı eşyalar bile bazı mekanları daha çok seviyor. Öyleyse kutlanacak ne var? Nefes almayı kutluyor muyuz? Bu da öyle bir şey işte. Daha önce hiç merak etmemiştim, biraz önce girip baktım da tam bir hikayesi bile yok Sevgililer Günü'nün. Buyrun. Hatta büyük kısmı efsane olduğu düşünülen olay Roma Katolik Kilisesi'nde başlıyor. Bize ne oluyor yani özetle?? :)

Gidip dışarıda normalde yiyebileceğiniz fiyatın 5 katına yemek yiyip, normal fiyatının 5 katına kırmızı güller alıp, odada yatağın üzerinde durmak suretiyle odaya acayip çiğ bir görüntü kazandıracak kırmızı yastıkları paketletip matah bir şey yapıyormuş gibi hissetmek ilginç olsa gerek.

Sevgililer Günü'ne hemcinslerim kadar ilgi ve şefkatle yaklaşan herhangi bir erkek tanımadım. Aklı başında adamlar (aklı başındalık göreceli tabii) sevgilisinin vıdıvıdısını çekmemek için ya da adet yerini bulsun diye yapıyor bir şeyler.. Kızlar da gidip sevgililerine ayıcık alıp adamın onu görüp "Ayyyy ne şeker, senden şeker olmasın.." gibi şeyler söylemesini bekliyor.
Sevgililer Günü, aptal kadınlar için sevgilisine "Ya Mehmeeet sen benle hiç ilgilenmiyosuuuun, sen beni hiç sevmiyosuuun" diyebilmesinin yasallaştırılmış hali. Adam kırmızı kalpli bir zerzevat eklenmemiş bir hediye almamışsa, asli görevlerinden birini fiyaskoyla sonlandırdığı için tüm zılgıtı hak ediyor. Şşşt kızlar, o adam onları içinden gelerek yapmıyor, içinen gelse 3 gün önce yapar, şimdi değil!!! Sevgilisi bu kutsal günde hediye almadı diye bozuk atan bir erkek varlık var mıdır? Yoktur. Di mi?

Mektubuma burada son verirken, karşıma hep doğru düzgün adamlar çıkmasında büyük payı olan şansıma ve beni 14 Şubat karmaşından uzak, güzel bir tiyatroya götürecek olan beyefendiye teşekkür ederim..

22 yorum:

Adsız dedi ki...

Zamanım az, subaya yakalanmadan internete girmek zor :)

+ Seni çoğatlmak istiyorum.
+ Belki sevgilin pinti? ;)
+ Ayakkabı-çantasever kızlarla 14 şubat sever kızlar arasında pozitif bir korelasyon olduğuna dair inancımı sarstın şaşırdım.
+ Yine de öpüp sarlcak birine sahip olmak çok güzel :) İnsana suni de olsa bi mutluluk veriyo 14 Subat.

Di mi ama? Bak ben 850km öteden bi demet çiçek yolladım misal. (+7 karizma puanı ;))

daphnevega dedi ki...

Şafakcımmm,
Koruyo musun vatanı???:)Ben özledim ya bitsin senin şu askerlik artık! Sen beni hiç tanıyamamışsın ama bak üzüldüm şimdi!:)Çimen çok mutlu olucak kesin ya, askerden sevgilisine hediye yollayan oluyor mudur senden başka?? +7 ne demek; kızım olsa verdim gitti derdim, o kadar yani. İstersen beni çoğaltmıyalım, ben çoğalınca sana yapalım :):)Rahatının yerinde olduğunu bilmek çok güzel, bende rahat rahat uyuyabiliyorum bak sen askersin diye :P, bitse de gelsen artık.

Murat Ozdemir dedi ki...

ayakta alkisliyoruz, 10 puan, 10 puan , 10 puan !!!

ibeking dedi ki...

aziz valentin gününün hayırlara vesile olması niyaz ederim...puuaaaahhhhhh:))

dodo dedi ki...

Ne kadar güzel ve anlamlı bir yazı :) Umarım yazdıklarınızı uygular ve o beyfendiye bunları yapmazsınız..

Herkese mutluluklar

JTB (JourneyToBlue) dedi ki...

:))
şansına duacıyız ayşe'cim..
azıcık ucundan da istiyoruz.. ama sadece bu konuda.. karşıma hep düzgün, ama sonunu getiremeyen adamlar çıktı da:))

öperim, keyifli bir st. valentines akşamı dilerim:)

Blog Sahibesi dedi ki...

Ayşecim aslına bakarsan bizde çift olarak bu gibi günleri pek önemsemiyoruz. Hatta geçen yıl kutlamadık bile. Bu sene işlerimizin yoğunluğu nedeniyle bir süredir pek görüşememiştik. Bugün vesile oldu da yemeğe çıkalım dedik. Uzun zaman önce almak istediğim şeyleri de alıp bari bugün vereyim dedim. Sevene bir deliye her gün bayram değil işte. Kız açık açık söyleme nazar değer sonra ne o öyle şanslıyım demeler falan.

Aslı Cin dedi ki...

Ayşeciğim, ben deliye her gün bayram ya pek önemserim bugünleri. Ama herşeyin fahiş fiyata satıldığı da bir gerçek.Olsun, uzun fransız gülü değil de bir tanecik kısacık gül de olur, yada maddi değeri olmayan bir kart veya 3-5 kuruşa temaya yapılan bir bağış. Düşünüldüğünü bilmek sadece bugün değil her gün için güzel.

Aman be yaw, zaten kırk yılın başı başbaşa yemeğe çıkıyoruz, iyi ki bahanemiz var ;)

Tugc dedi ki...

:) yine de arada "kedi ulasamadigi cigere pist dermis" konusunu da kendimi icin dusunmuyor degilim :d

Adsız dedi ki...

walla kutluyorum..bu kadar guzel anlatılamazdı..alkış alkış alkış...keşke senın gibi kızların sayısı çoğalsa!!!

selçuk

Ozgur Gercek dedi ki...

sevgilim dun bana yaaa cigdem metin geldi almanya'dan biliyosun, aksama onunla gorussem problem olur mu diye sordu, cik dedim. sonra dusundum ulan bu metin sakin baska bi kiz olmasin diye :) sonra kendi kendime kizdim bunu dusunebildim diye :)) zaten sevgilim de yok ben vazgectim kendimi kotu hissedicem, seninle oliim dedi, halbuki hergun benimle, gitse eglenseydi arkadasiyla, ciddiyim, umrumda diil bu valentines vidisi dedigin sey. en nihayetinde sevgili gitmedi, benimle kaldi, oturup romantik romantik fb-az macini izledik:))))), o bu arada gs'li, ne hos adam ama di mi ;)

Ray Kinsella dedi ki...

Ayşe tebrik ediyorum fikirlerin için, en yakın zamanda kız arkadaşımla tanışıp en samimi arkadaşı olmanı ve ona bu fikirlerini empoze etmeni rica ediyorum :)

daphnevega dedi ki...

Hepinizin yorumları beni güldürdü ve hepsi çok hoşuma gitti.. Erkek comment'orlara bakarak çok da haksız olmadığımı görmek ise hoş bir tatmin duygusu veriyor!! :)Çok samimi olarak neden bu günü sevdiğini söyleyen dişi comment'orları da ennn bi sıcak hislerle kucaklıyorum. Bu comment olayını çok seviyorum ben yahu, daha güzel etkileşim yok zannımca.:)

Adsız dedi ki...

MAdem erkek yorumları hoşuna gitti. Bu da kız ark'ımın iş yerinden. Hepsi bir dolu çiçek aldı biz enayilerden aralarında konuşmuşlar:

"iyi hoş da insan çiçekle bir de vazo yollar, nereye koycaz bu kadar çiçeği?"

Şimdi huzurlarınızda soruyorum. Ben seneye osuruk ağacından bir adet dal yollar mıyım yollamaz mıyım? :)

Serenay dedi ki...

sevgileler gunu tarihi olmaz olur mu... iste bak http://en.wikipedia.org/wiki/Valentines_day

daphnevega dedi ki...

:):):)şafakcım ne diyeceğimi bilemedim valla, Çimen öyle şey demez diyesim geldi :) Seneye ya vazolu çiçek ya da dal o zaman:)

Adsız dedi ki...

şafak hocam süper fikir
Bu comment in publish edilmesini talep ediyorum ısrarla
Sansür yok
dodo

daphnevega dedi ki...

Aaa sanki herşeyi sansürlüyoruz, ne biçim bir itham bu!:) Sana ne oluyor yahu ayrıca??:) Galeyana gelmiş tipe bak:)

daphnevega dedi ki...

ozlem,
Yorumun garip şekilde daha yeni ulaştı bana, blogger'ın işi işte.. Yolladığın link aslında benim postta verdiğim link'in ingilizcesi :) Bir de ingilizce olarak okumuş oldum:)

bething* dedi ki...

Ayseye buyuk bir alkisssssssss diyorummmmm!anti valentines day biri olarak..:)

Selin dedi ki...

Yaaa ben bu post'u bu kadar geç görmüş olamam!!! Yine de yazmadan edemedim!
Konuşmalarınız hepsini "ewet ewet" diye okumakla beraber, "Katolik kilisesi olayı" bize noluyorsa bölümüne ayrıca katılıyorum..
Hatta hiç bu seneki kadar devlet mevzusu haline geldiğini görmemiştim: Bana bir belediye başkanından -cep telefonumu nasıl ele gecirdiler bilmiyorum- Sn. XX sevgiler gününüzü kutlamaktadır diye mesaj geldi!

daphnevega dedi ki...

bething,
:):) teşekkürler efendimm, böyle düşünen tüm dişi varlıklara gelsinn!

selin,
Ciddi olamazsın!! :):):) Belediye başkanı, hahah. Karısına bişey almış mıdır acaba çok merak ettim:):)