7 Mart 2007

Kadının kalbine giden yol midesinden geçermiş

Konuya bir girizgah yapmıyorum. Niyetimi açık ve net ortaya koyuyorum. Yemek yapan erkek kadar harika bir erkek modeli var mı dünyada? Ah ne düşünceli, ne hamarat gibi değil. Baya bildiğin seksi işte..

Senelerce ekranlarımızda şirin mi şirin, tombalak ve hatta şişko Ümit Usta'lar gördükten sonra "yemek yapan erkek" olarak gözümüzün önüne Brad Pitt benzeri erkek aşçılar gelmemesi pek tabii ki bizim suçumuz değil. Lakin, hala bu fikrimizde diretirsek hata etmiş oluruz. Çünkü "yemek yapan erkekler" dünyası bir hayli değişmiş sevgili okuyucu.
"The Naked Chef*" ile henüz tanışmadıysanız, Ayse's World proudly presents: Jamie Oliver.

Kendisini birkaç aydır Digiturk'ün pek de işe yaramayan ShowPlus kanalındaki Oliver's Twist 'ten tanıyorum.. Televizyonda rastladığım yemek programlarını seyrederim, bir defterim var, beğendiklerimi not alırım (ev kızı olmanın tüm gereklerini yerine getiriyorum efendim kimsenin şüphesi olmasın) ama bu programı ilk seyrettiğimde gerçekten de diğerlerine benzemediğini anladım. Daha sonradan anlayacağım üzere Jamie Oliver, Oliver's Twist isimli seride her programda kendi arkadaşlarına, ailesine, tanıdıklarına, kendi mutfağında yemek yapıyor. Benim rastladığım o ilk programda ise bir grup çocuğa çeşit çeşit tatlılar yapıyordu. Dondurmamsı, çocukların bayılacağı türden tatlılar.. En sonunda yemek masasının üzerine bin türlü bonibon (ben m&m bilmem, onlar bonibon), jelibon, çikolata parçacıkları döküp saçıp, çocukların ellerindeki tatlıları masanın üzerinde sürümek suretiyle istedikleri şekere bulamasına izin vermişti. Zıpzıp zıplayan çocuklara bakarak keyiflerinin gayet yerinde olduğunu anlamak mümkündü, hatta kendilerini kaybetmişlerdi diyebiliriz. O an televizyonda böyle bir şey görmenin şokuyla kardeşim ve ben onları çok kıskandık..

Jamie çok yakışıklı değil, beğendiğim erkek "dış görünüşü" standardına da hiç uymuyor ama gel gör ki adam bir maydonoz kesiyor, bu kadar olur yani.. Şu kocaman bıçaklarla, bıçağı tahtadan hiç kaldırmadan, çok zor bir şey ama adamın işi bu tabi, yine de güzel kesiyor işte! :) İngiliz aksanı ise başlı başına ayrı bir konu zaten.. Mütemadiyen "lovely" diyor, taklit edemiyorum! Çok sıcak kanlı, pratik, neşeli ve komik. Tüm avucuyla limon sıkıyor, limonlu eliyle zeytinyağı şişesini alıyor, yemeğin üzerine döküyor.. Seviyorum işte bu halleri çok. Vespasına atlayıp o günkü yemek için alışverişini de seyrediyoruz.. Güzel şeyler yapıyor evet ama sonuç pek de önemli değil, önemli olan süreç :) İngiltere'de oldukça fazla popülermiş, kitapları, DVD'leri kapışılıyormuş falan filan, aman eksik kalmayalım...

Şimdi yemek yapan erkeklerden söz açılmışken Jess'ten bahsetmemek olmaz. Siz onu hala VJ sanıyorsanız yanılırsınız, kendisi sabahları Kanaltürk'te "Yemek Bahane" isimli bir yemek programı yapıyor. Garip olan şu ki, Jess yemek yapmayı bilmiyor. Set ekibinin yardımlarıyla günü kotarıyor, basit tarifleri canlı olarak hazırlıyor, hazırlamaya çalışıyor.. Devamlı soru soruyor, birşeyler beceremediğinde ise çok şirin oluyor. Bahsettiğim aslında biraz bu. Güzel duruyor..
Bir erkeğin yemek yapmasını, mutfağa girmesini çok hoş buluyorum.. Ben demiyorum ki adam gitsin eksantrik yemekler hazırlasın (aslında diyorum) ama evde mutfağa girip orjinal bir şeyler yapan bir erkek bence her zaman hanesine artıları yazdırır.. Ya da en azından benim gibi yemeği sadece doymak olarak görmeyenler için..
* The Naked Chef lakabı, Jamie'nin yemek yaparken striptiz yapmasından filan değil, bir yemeğin güzel olması için içinde fazla zerzevat (baharat, sos, bin tane malzeme) bulunması gerekmediğine dair savını desteklemek için yiyecekleri olabilecek en sade hallerinde bırakmasından geliyor.

12 yorum:

Aslı Cin dedi ki...

Jamie'ye geçenlerde rastladım, gerçekten maydanozları süper kesiyor :)))

Adsız dedi ki...

oley oley,,, erkekler mutfaga kampanyasını yurekten destekliyorum:)
harikasın ayse, çok guzel anlatmıssın heheh:D

J dedi ki...

oliver's twist in bir bölümünde jamie, 3 tane sevgilisi olmayan kız arkadaşına yemek yapmıştı ve tabiki yemekler yine inanılmazdı sonra oldukça etine dolgun olan kızlar tabaklardan kafasını kaldırmadan bunları yerken, jamie: "kızlar sizin neden hiçbirinizin sevgilisi yok?" diye sordu kızlardan biri de "sanırım böyle yemekler yediğimiz için" dedi ve sonra jamie yine sempatik sempatik güldü. aslında çok da komik değilmiş ama sanırım ben de adamdan ve programdan fazla etkileniyorum o yuzden yazayım dedim:)

bembi dedi ki...

Ayy yemek yapan erkekler miii!! :D bizde digiturk yok ama Jamie Oliver'i bbc den takip ediyoruz. Peltek konuşması çok komik geliyor ama adam yemek yapmaktan öyle zevk alıyor ki, hayatın her anını böyle mi yaşio die merak ediyorum! tabii zengin aile çocuğu olduğunu da eklemek gerek :) ondan ilk görüp kaptığım şey tepsiye yağı döküp parmaklarınla yaymak :))) Jess de süper, sürekli konuşuyor ve bugüne kadar ne bir pot kırdığını ne bir cümlenin sonunu getirememişliğini görmedim! :)

benim evimdeki erkek o kadar yavaş yemek yapiyor kiiii.. ama izlemesi çok zevkli :) çok keyifli bi yazı olmuş :))

Adsız dedi ki...

ünlü-genç-hoş erkek ahçıların türkiye ayağı olarak mehmet gürs'ü izlemeni tavsiye ederim. bakalım onu nasıl bulacaksın? tavsiye ediyorum ama şu anda program yapmıyor galiba:( bir iki yıl önce ntv'de programı vardı.
derya

JTB (JourneyToBlue) dedi ki...

ben jamie ile yillar once tanismistim BBC'deki programindan:) hic kacirmazdim.. sarimsaklari kabuklariyla atardi etleri pisirdigi tavaya.. limonlar elleriyle sikilirdi.. balikcisina gidip elleriyle balik secerdi.. jamie'nin harika bir sitesi var.. ayrica sokaktan topladigi cocuklara is edindirmek icin acmis oldugu bir okulu bile var ahcilik konusunda.. ve bu gencecik adam ilk askiyla evlenmis ve bir tane de cocugu var..
ne yazik ki boyle bir adama ben rastlayamadim daha:((
neden?

bething* dedi ki...

ayayayayyy aysecimm valla bak damarima bastin :) ben de yaklasik 1 ay evvel bu postu yayinlamistim, okursun benimdejamis hakkindaki dusuncelerimi..:) biz de beyimle seyrediyoruz ehheh gaza gelip oda giriyo mutfaga ama tabii daha isin basinda kendisi :) olsun ama hevesli biri olmasi da cok guzel tabii :)
http://bething.blogspot.com/2006/12/tatsiz-tuzsuz-ben-tatli-tuzlu-jamie.html

bething* dedi ki...

aaa bi de sevgili sevgilim yilbasi hediyesi kiyamayip alamadigim cook with jaime kitabini alip beni coook mutlu etti..arada sirada deniyorum birseyler guzel bir kitap ama program cok daha keyifli tabii ki :)

daphnevega dedi ki...

aslı,
Zor iş ama cidden, ben deniyorum, olmuyor!:)

zynep,
Birileri bizi duysunn!:)

j,
Biliyosun ne kadar yiyen biri olduğumu ama bu yönden fazla problem yaşadığım söylenemez! :) Hayatımda gördüğüm en az yemek yiyerek yaşayan insan olarak eğer bi gün bi sorun olursa sana danışıcam:)

bembi,
Evet evet! Bana kesinlikle yemek yapmaktan ve yemekten zevk alan insanlar hayattan daha çok zevk alıyor gibi geliyor!!:)

derya,
Aradım buldum, hakikaten her yönüyle başarılı :) Hımm neden yok ki bu kişi artık ekranlarda?? :)

dilayra,
Evet o yardım projesini okudum ve ona bir kez daha hayran oldum. Kim istemez böyle bir adamı?:)

bething,
Anlıyorum ki yalnız değilimm :)Sevgilinin hediyesi bence çok süper! Birlikte yemek yapmak sonra da yemek kadar büyük romantizm düşünemiyorumm!:)

Blog Sahibesi dedi ki...

Ayşecim Jamie'yi bende çok önceden farketmiştim. Çok şirin gerçekten. İngiliz aksanı onu sevimli yapmaya başlı başına yetiyor bence. Ama ben yine de mutfakta çok vakit geçiren erkeği sevmiyorum. Özel günlerde bana yemek yapsın yeter. Mutfağımı kimseye kaptırmam ben :)

cenebaz dedi ki...

İyi de evdeki Jamie'lerin arkasından bir saat o mutfağı toplamak gerekiyor. Aman kalsın,ben yapayım o yesin.

daphnevega dedi ki...

Nuray,
Aaa mutfağımı kaptırmam diyo, paylaşırsınız ayol:) Jamie'yle birlikte yemek yapmak fena mı olur yani şimdi sen söyle!:)

cenebaz,
Bak böyle düşünmemiştim! :) Ama kim hazırlıyorsa o toplar diğeri muaf olmalı!:) Böyle oturduğun yerden konuşmak ne güzel dersen de yerden göğe haklısın tabii..