5 Haziran 2007

***EDIT (BEKLENEN AFİŞ!)*** Ben İstersem Ot Yerim! veya Kapak Olsun.

Hay Allahım! Gülmemi durdurabilirsem yazacağım.. Bu yazı için girip çıktığım siteler vasıtasıyla de hep dalga geçtiğim 'garip aramalarla alakasız sitelere ulaşan internet kullanıcısı' durumuna da alasıyla ulaştım. Geçen günlerde yazmıştım, beni kahkahaya boğan olay silsileleri genel olarak araba kullanırken cereyan ediyor, ki devamlı araba kullanan biri değilim, yine de denk geliyor. Beni gülmekten öldüren konuya gelirsek ise Davut Güloğlu. Sizin oraları bilemem ama Ankara'nın her yanı Davut Güloğlu'nun yeni çıkacak albümü "Kapak Olsun" un afişleriyle dolu. Bir afiş ki yaratıcı zeka harikası, albümün adı da "Kapak olsun" zaten. Hahahah! Biraz önce eve gelip bu afişi, yani Davut Güloğlu'nun muhtemel yeni albüm kapağını (kapak!hahaha!) aramaya koyuldum. Asıl komedinin burada başlayacağını nereden bilebilirdim ben?? Davut Güloğlu'nun müzikal geçmişi (aslında müzikal geçmişinin fotoğrafları) o kadar ilginç ki, bu kadar geç keşfettiğim için neredeyse kafamı taşlara vuracağım!

Efendim şöyle ki, Davut Güloğlu'nun yeni albümüyle ilgili hiçbir şey bulamadım, galiba öncelikle başka bir isim koymaya karar vermiş ama sonradan onu "Kapak Olsun" a değiştirmiş olacak. Peki önceden ne olacakmış albümün adı? "Ben İstersem Ot Yerim" Hahahahah! İnternette çeşitli forumlarda şimdiden henüz piyasaya çıkmamış olan bu albüm bulunabiliyor. İnanmıyorsun di mi? Bak o zaman.


Şimdi bu albüm nedir, benim asıl merakla beklediğim "Kapak Olsun" la ilgili neden sıfır bilgi mevcut, bunu bilemiyorum; acaba Davut Güloğlu'na çok hayran biri astırmış olabilir mi o afişleri? :)
"Kapak Olsun"un sadece tek bir adet resmini bulabilmek için yaptığım "kapak olsun", "davut güloğlu", "ben istersem ot yerim" tipi aramalardan elim boş döndüm. Ama elbet siz de göreceksiniz biryerlerde. Bir "action hero" olarak Davut Güloğlu! Arkada Desperado, önde Davut Güloğlu! Alevler ve dayanılmaz cazibesiyle beyaz atletli Davut Güloğlu! "Ula ula ula ula" diye söylediği şarkının klibine de yıllar önce, bir süre neye "hurra hurra hurra" diyerek hücum ediyor bu zıp zıp zıplayan adam diye düşüncelere dalarak bakmıştım.
Daha önceki albüm kapaklarına bakınca bu adamın Hollywood özlemini, bir Rambo, efendime söyleyeyim, o yaşlı kalırsa bir adet Vin Diesel'in izinde gidişini görmemek mümkün değil. Yıllarca adamı boşu boşuna Ricky Martin diye gözümüze sokmuşlar. Bakınız size iki adet eski albüm kapağı:


Davut Güloğlu is a G.I.Joe. Bir çeşit patlamayı atlatmış, koşuyor.


Albümümüz Çat Çat.

Hahahhaah!!









Davut, üzerindeki garip çapraz giysi (hakikaten nedir bu? paraşüt filan mı?) ve dar beyaz t-shirt ve dar ötesi siyah pantolonuyla (tüm dişiler aklına mukayet olsun!) ile havuzdan çıkıyor, kim bilir hangi maceradan yine bir zaferle ayrılmış. Koşuyor elbette.

Albümümüz Katula Katula.

Hah işte o şarkı. Ula ula ula ula ula...





Ah okuyucu ah, keşke şu "Kapak Olsun"u da bulup koyabilseydim ve 3 resim arasındaki farkı bulsaydık birlikte. İnternete düşer düşmez ekleyeceğim bu posta. "Çat Çat", "Katula Katula", "Kapak Olsun veya Ben İstersem Ot Yerim" şeklinde devam eden albüm isimleri konusundaki yaratıcılığı önünde de eğiliyorum. Ve son sözümü söylüyorum. Davut nereye koşuyorsun, ne bu acele, bi dur, şu kapak resmini bi çeksinler, gidersin yine nereye gidiyorsan!


Bu albüm çıkar, en çok satanlarda ilk 10a da girer, bu yazı da bana kapak olur!
***EDIT***

Veee işte o afiş ilk fotoğraftaki! Hazır elim değmişken, www.davutgüloğlu.com adresli siteden bu resimleri de aldım.. Gözlerimiz bayram etsin efendim. Buyrunn :)

Ne yalan söyliyeyim en çok son fotoğrafı sevdim, yani halter kaldırmak üzere, haşince pudrayla oynayan Davut'u, ya da ne bileyim benim hayal gücüm bunu canlandırdı! :))







36 yorum:

$afak dedi ki...

ahahaha. yarıldımm :))))

ev arkımın belçika'lı eski sevdicegi vin diesel'ın lakabını sölemişti. hala hatırlar gülerim. "muscles of the bruxelles".

ben gülünce çok şaşırmıştı. masıls ofdı bırasıls nedir ya...

Blog Sahibesi dedi ki...

Ayşecim inan ilaç gibisin. Nasıl güldüm anlatamam sana gözlerimden yaşlar geldi. Ve hala aklıma geldikçe gülüyorum.

JTB (JourneyToBlue) dedi ki...

ayşe'cim süpersin sabah sabah.. gülmekten bir hal oldum:)))
benim de burnumun dibinde yanyana tam 3 tane o bahsettiğin afişten var!!

Adsız dedi ki...

Süpersin be Ayşe!
(Zaten Ayşeler hep süperdir;)
Allah seni ne yapsın emi,gülmekten katula katula okudum yazını.Sonra da ula ula ula dedim.Hahhaaa.

Seni gelmiş geçmiş en süper düper sanal müzik yorumcusu ilan diyorum.Hatta sör,şovalye ilan ediyorum(dişilerine ne denir ki bunların:)
Kapak olsunun yorumunuda acilen bekliyoruz.Senin gibi bir otoritenin,araştırmacı gazeteci,müzik yorumcusunun elinden hiç bir şey kurtulmaz.
Bu da Davuta kapak olsun.İstersede ot yesin amcam farketmez.
Ehheeheee.T.

bembi dedi ki...

ya üç gündür biz de buna gülüyoruz ayşe! bir de heryerlere billboardlarını asmamışlar mıı amanıııın! dün akşam parmakla gösterecem diye yolda arabanın kontrolünü kaybediyoruk!! akkılara ziyan! :)

gezicini dedi ki...

sevgili Ayşe,
Orandan Yıldıza doğru inerken tam ortadaki afişlerde gördüm, bakakaldım. nedir bu yahu hayırdır filan derken öndeki arabaya çarpıyordum! nedir bu acayip tuhaf isimler anlamıyorum!
sevgiler
gorki

daphnevega dedi ki...

şafak,
Nasıl bir espri anlayışıymış ben anlayamadım ama şimdi şöyle olabilir mesela hani bruxelles şehrimizde "mussels" var ya, ondan mıdır acaba? Vin Diesel'den de haz etmem zaten, ne karıştırıyosun kafamı kardeşim!

nuray,
Aslında devamlı burnumuzun dibinde bunlardan ne çok oluyor di mi? Dikkat ettikçe aslında çok eğlenceli bir ülkede yaşadığımızı hemen görebiliyoruz!

dilayra,
Ay ne güzel öle başlattıysam seni güne! Ankara'nın 4 bir yanında var demek ki! Bu yaz kesin Davut'un yazı olacak!:)

t,
Güldürdüysem ne güzel ama o söylediğin alanlarda hiiiç iddiam yok benim, gülelim eğlenelim maksat. O afişi elime geçirince üzerinde çalışacağım, o ayrı.

bembi,
Adam belli ki reklamın iyisi kötüsü olmaz diye düşünüyor, herkes farkında adamın bomba gibi geldiğinin, amacına ulaşmış sayılır belki de :)))

gorki,
Aman dikkat bak bembi de aynı şeyi söylemiş, adam gizli bir trafik canavarı olmasın Ankara sokaklarına musallat olan :)) Belli ki semt ayrımı filan da yok, belediyeyle ortak bir çalışma bile olabilir gibi geldi bana!:)

Adsız dedi ki...

Ben de bir ankaralı olarak çok rahatsız oldum şehrin her tarafında bu adamın afişi vardı hadi 1-2 yerde olabilir fakat her yerde olması rezillik

New York Muhtari dedi ki...

Ayse pes dogrusu diyorum, nereden buluyorsun bu resimleri... :-)) sabah sabah Davut Guloglu resimleri iyi geldi derdim ama ihhh ihh..

Peanut Butter and Black Coffee dedi ki...

merabaaaa!
ben bu blogu onceden neden bilmiyordum?? emiliana torrini seven ve sushi kursuna gitmek isteyen ben varim ama ne yazik ki istanbula tasindim!
davut guloglu yazisi da super, benim de gecenlerde cetin emecin sonundaki bilboardda dikkatimi cekti hatta baya bir gulduk.
bizim deryikin arkadasi oldugunu tahmin ediyorum ama bilemedim :)

daphnevega dedi ki...

anonymous,
Ben kızmadım, parasını verip yayınlamışlar, baya bi para vermişler hatta böyle tüm şehre yaydıklarına göre :)

nym,
:)) Google aramalarıyla ulaştım bu resimlere ama yazıyı yazdıktan sonra ne kadar davut güloğlu araması yapan varsa benim bloga geldi. Sayı korkutucu! Bir tek ben değilmişim!:))

peanut butter and black coffe,
Ben de seni yeni keşfettim ve çok sevindim. Ben de İstanbul'a taşınmaya direnen bir Ankaralıyım:)) Deryik'i uzun zamandır okuyorum, bir tane de ortak tanıdığımız mevcut:)

Emir Bey dedi ki...

ne yazık ki istanbul un da her yerinde bu ünlü şarkıcının süper albüm ismi ve resmi var, bayan şoförlere kaza yaptıracak kadar da karizmatik aman dikkatli olun, jelatin hanım da değinmişti aynı konuya of yarabbim, bu adamı görünce hep needeeeeeen diye bağırmak istiyorum o sırada da gökyüzünden benden uzaklaşırcasına beni çeken bir kamera olmalı falan :D

Adsız dedi ki...

SİZ BURDA BİRBİRİNİZİ İRDELEYİN PARMAKLAYIN
DAVUT GÜLOĞLU KAPAK YAPSIN KEŞKE SİZİN GİBİ EZİKLERİN NASIL YORUM YAPTIĞINI GÖRÜP SİZİDE SANAL ALEMDE KAPAK YAPSA...

sözüm buraya bikaç resim koyup aşşalayıcı yorum yapan dişi sinek ayşeye bi insan birisi hakkında eleştiri yapıyosa ilk önce o kişiden üstün olması gerekir..
bide seni görelim bayan çok bilmiş...

Unknown dedi ki...

öyle bir anlatmıssın ki ayse, merak etmemek elde degil! sanırım ben anlara'dan ayrıldıktan sonra o afisler cıktı ortaya! cok görmek istedim dogrusu =)

daphnevega dedi ki...

emir bey,
:)aklıma mukayet olmakta zorlanıyorum, tüm hemcinslerimin de aynı durumda olduğundan şüphem yok. Olayı gözümde canlandırdım, çok süper, çekelim biz bunu :))

kurtuluş,
Biz burda birbirimizi çok güzel irdeleriz ve parmaklarız sevgili kurtuluş. Sözlükten bakınız: irdelemek. Eleştirmek için kimseden üstün olmak filan gerekmez. Zaten kime göre, neye göre üstün? Yazıyı bir daha okursanız Davut Güloğlu hakkında aşağılayıcı bir şey olmadığını anlarsınız. İrdelemeye devam sevgili kurtuluş! :)

aslı,
Ankara'nın en güzel vaktini kaçırdım desene!! :) Merak etme piyasaya düşer düşmez koyucam ben bloga!!:)

Tugc dedi ki...

Cok guzel valla, adam diger bir cok ünlü gibi daha ne kadar aptal görünebilrim sinirlarini zorluyor esela :)

Adsız dedi ki...

mahkemede görüşecegiz.

Herbert dedi ki...

Heheheheh çok güzelmiş. Biz de gelelim mahkemeye, şahit yazsınlar.

daphnevega dedi ki...

tugçe,
Prim yapıyor vallahi de billahi de. Bak gör bu albüm çıksın, neler neler olacak!:)

davut güloğlu,
Yuppi! Beklediğim comment! Tüm gayem sizin dikkatinizi çekmekti, ne mektuplar, ne mailler yolladım da olmadı. Sizi bir kez yakından görebilmek için mahkemelik olmaya razıyım ben!:)

herbert,
:)) Gelin tabi yahu bir daha nasıl yakından göreceğiz kendisini. Bu logun okuyucuları olarak tazminata yardımcı olursunuz artık!:)

$afak dedi ki...

Davut hayranim sana!! nolur bu kiza bakma, bizi muziksiz birakma!

Ne oldi sana ne oldi böyle ne oldi sana ne oldi böyle!

cenebaz dedi ki...

Ayşe, dün İzmir'de pekçok billboardda Davud Güloğlu'nun "Kapak Olsun" albümünün kapağı vardı. Hem kulaklarını çınlattım, hem çok güldüm. Yine ateşlerin önünde Vin Dieselvari (tanımıyordum, google'dan aradım buldum, sayende kültürüm arttı, sağol) bir
kapakla çıkmış tabii ki.

Murat Ozdemir dedi ki...

ben sahidim davud bey, hem de katula katula :)

daphnevega dedi ki...

şafak,
hemen sattın be beni! :)

cenebaz,
O yeni afişi bir türlü bulamıyorum!! Sokaklarda görüp de bilgisayarımda bir tane olmaması beni mahvediyor!

murat,
:)) Hayret bişey ya!

Herbert dedi ki...

Ayşe davut güloğluna karşı savaşın ekşi sözlüğe bile yansımış, helal diyoruz yürü be. bi de şu serdar ortaça el atsan :)

Adsız dedi ki...

SELAM,
www.davutguloglu.com
sitesinde geriye perende atacak hali ile olan kapak olsun afişi ve tüm şarkıları var...
bende burada okuyup merak ettim de gittim baktım.
uzun süredir okuyordum yazılarınızı ama yorum bırakmadan gelip gidiyordum...

Trastan dedi ki...

Güzelmiş;
bir haberde ben vereyim aynı güzide afişler Bursa'nın da yollarını süslüyor gördükçe aklıma geliyorsunuz :)) Ayrıca bu arkadaşlar çeşitli ödüller kazanıyorlar ya bu albümlerle akıllara ziyan memleket. Genç kızlar bayılıyor! demekki, GI Joe, XXX Davut albümlerini bekliyoruz.

Aslı Cin dedi ki...

Phahahahahahahahahahahaahahaahaahaaaaaaa. Ay dur Ayşe dur nefes alayım yorum da yazarım elbet.
Dur bakayıp yukarıdaki yorumlarda fanları seni taşlıyor galiba.

Yettim Ayşeeeeeeeeee...

daphnevega dedi ki...

herbert,
Yaaa sen söyleyince baktım! İşte böyle olur, davut güloğlu'na sataşırsam "kapak olsun" başlığı altında linkim olur. Aldım ağzımın payını! :)

sekerce,
Eveeet yenilemişler siteyi, 2 gün önce yoktu, hemen editliyorum postu ve yeni bomba fotoğrafı bloga ekliyorum!

naci,
Tabi tabi, ödüller de gelecektir, liste birincilikleri de.. Bir bildikleri var ki biz burada kendi kendimize konusurken, onlar alıp yürüyor :))

aslı,
:))sadece 1 adet fan yorumu geldi, onla da anlaştık galiba. Yetiş aslı!! :))

karamela dedi ki...

editlenmiş halini yeni gördüm postunun ayse. oyle bir anlatmıştın ki, sanırım daha komik şeyler bekliyordum. :) davut güloğlunu da madara ettin hani. yazık adamcagıza yahu :)

Maybe. dedi ki...

http://www.heman.net/hema/dvd/kuvat/Die_Hard_Vengeance.jpg


bakalım fotoğraf tanıdık gelecek mi:)

Brce Willis - Die Hard

daphnevega dedi ki...

karamela,
Beklenti yüksek oldu tabi, kesmedi anlaşılan :))

maybe,
evet ya hakikaten!:)

B5 dedi ki...

Tanimiyorum bu beyi, ama un dagitan fotografi cok komik.. (pudra, ya da manganez tozu degiiiil, un, un)

B5 dedi ki...

Bu arada o tozu dansederken kolay donmek icin deneyecegim bu hafta...

Öz dedi ki...

arkadaşın son afişiyle sahil yolunda aniden karşılaştık. arabada birden durup, "bu neee" diye tepki verdikten sonra katula katula güldüm..."kapak olsun" nedir yaa?

daphnevega dedi ki...

b5,
Hahaha! evet evet un! Asıl amacına hizmet etsin bari, sen kullan dans ederken!:)

timeconsuming,
:) Yaratıcı zekaya hep birlikte destek olmalıyız. Ülkemizin parlak sanatçı kişilikleriyle dalga geçmemeliyiz değil mi??:)))

Adsız dedi ki...

Merhaba Ayşe yeni keşfettim siteni ve bayıldım. Davut sorunsalını ise ofiste okuma gafletini gösterdim :) Güldüğüm anlaşılmasın diye önce burnumu tıkadım aradan kaçan garip sesler yüzünden öksürme numarası yaptım. Olmadı. Dayanamadım en sonunda patlattım kahkahayı malesef gereksiz ciddi olan ofiste. Çok güldüm ama sağolasın. Pudra tokatlayan pozun karşısındaki gözlüklü garip fotoda önemli bir detay var. Arka fonda atletli bir fotosu var ve adam kol kasını gösteriyor. Hey Allahım ya :)... Sevgiler Fulya hura hura hura hura...