17 Haziran 2007

Defne, Yağmur, Natura, Kuğu




Haftasonları güzel. Artık daha bir bekliyorum haftasonun gelmesini. Yağmurlar yağmaya devam ediyor. Barajlara hiçbir faydası yokmuş artık bu saatten sonra. Aslında oldukça fazla yağıyor gibi, neredeyse her gün. Ama bu işler öyle gözle kestirilmiyor anlaşılan. Yağmuru seviyorum. İzlerken hipnotize oluyorum. Aslında oldukça basit bir doğa olayı gibi görünüyor olabilir. Ama değil. Bir şekilde değil işte. Havadan su düşmesi çok garip değilse nedir? Bak.






Natura'ya gidip kafa dinledik. Çok zaman geçmiş üzerinden, daha sık yapmak lazım bunu. Böyle müzik dinlenebilecek yerler bulmak pek de kolay değil, değerini bilmek gerek. Parmaklarım, McDonalds'ın patates kızartmalarına benziyor. Vücudumda kilo almamasını seçebileceğim bir yerim olsaydı, orası muhtemelen parmaklarım olmazdı. Müdahale edemiyoruz işte.







Kuğulu Park'ta, aval aval, kuğuları, ördekleri ve güvercinleri seyretmek zamanla alışkanlığa dönüşen bir eylem olsa gerek. Çok iyi geliyor bana. Her haftasonu yapar olduk bunu. Fotoğrafta uçan bir güvercin var. Her taraftan güvercinler uçuşurken ben korkuyorum, çocuklar peşlerinden koşuyor.
*
**
*
*
*
*
*

Akşam Çandarlı grubuyla rakı-balık yaptık. Vakıfbank'ın lokaline gidilecekti, son anda değişti, Ege oldu. Salaş&güzel balıkçı sorusunun cevabı ise Kızılay Tavukçu olacaktı ama benim aklıma gelmedi. Ege Ankara'da en sevdiğim balıkçı, o yüzden iyi de oldu. Zaten çok da farketmez, yazlık grubuyla her yerde eğlenilir senelerce mini minnacık Çandarlı'da bile eğlendikten sonra.. Şafak, durup duruken, benim kendi kız çocuğum olursa koymayı düşündüğüm ismi (Defne) kendi kızına koyacağını söyledi. Ben de sinirlenip erkeklerin böyle şeyler düşünmemesi gerektiğini, henüz ortada fol yok yumurta yokken çocuk ismi düşünmenin kızsal bir davranış olduğunu söyledim. Yine de o beni hiç sallamadı ve hali hazırda bir erkek çocuğu ismi bulundurmadığı için üzüldü. Aslında koymayı düşündüğüm 2 tane çok tuhaf isim var, ama benim adım Ayşe, o yüzden orijinal isimler koymaya izinli olmalıyım. Vital ve Pera olan bu 2 ismi de (Vital konusunda az ciddiyim, Pera konusunda çok) herhangi bir aklı başında müstakbel kocanın kabul edeceğini sanmıyorum. O yüzden kesin olarak Şafak'tan önce çoluk çocuğa karışıp Defne'yi kapmalıyım. O zamana kadar yüz bin kere fikrimin değişeceğini umuyorum, değişmezse de Şafak'ın Defne'den feragat edeceğini. Mini minnacık Çandarlı'ya 2 Defne çok gelir. Benim Defne, senin Defne'yi döver. Olmazsa benim Ege, senin isimsiz erkek çocuğunu döver.

13 yorum:

$afak dedi ki...

Harika bi akşam oldu! Düşündüğümün tepe noktasından bile ilerideydi. Hüsam'ın, Gökşin'in ve böyle gecelerin mezesi olan ark'larının ark'larının ark'larının gelmesi de renk oldu. Hepinizi ne çok seviyorum!

Defne'ye gelirsek : "finders keepers losers weepers". Önce ben söyledim, 15 yaşımdan beri kararlıyım. Avcunu yalarsın!

Pera iyi, Vital kötü. Çelik firması gibi :)

İkizim olursa sırf sinirinden öl diye Ege ve Defne koyarım ahaha!

HMF dedi ki...

:)

Adsız dedi ki...

Defne benim kaptırmam :)
1)Çocuğumun siminde türkçe karakter bulunmayacak ki yurtdışından arkadaşları rahat edecekler. 2) Orjinal bir isim olacak çünkü benim ismim bir kız için öyle ve bundan bir bakıma mutluyum.3) Kız olursa mutlaka kız gibi bir isim konulacak ve bütün hayatı boyunca o erkek adı değil mi sorusuyla karşı karşıya kalmayacak. 4) Sevmediğim bir kişiyi kesinlikle çağrıştıran bir isim olmayacak, o isimde varsa bir tanıdığım mutlaka çok sevdiğim biri olacak.
5) Ben daha evli bile değilim senin yazını okumadan önce bunları düşündüğümü bile bilmiyordum Aman Allahım ne oluyor bana :):)
Hep senin yüzündeeeen ...

sevgilikeNdim dedi ki...

Ege ye daha önce hiç gitmemiştim, deneyeceğim.
Kuğulu Park, Ankaralılar dışında büyüsünü kimsenin çözemediği bi yer bence. Gerçekten de terapi gibi...

etipuf dedi ki...

ÇOK ALAKASIZ BULABILIRSIN AMA: ELLERİNLE YAZDIKLARIN BİRBİRİNDEN ÇOK UYUMSUZ....KIRMIZI OJELI BAKIMLI ELLER SENI DEMİ?
OLMAMIŞ:))
ŞAKA Bİ YANA ,GÖRÜNTÜLERINE GÖRE İSİM UYDURMA GİBİ Bİ HUYUM VARDIR:))
YAZDIKLARINI KEYİFLE OKUYORUM SEVGİLER...

Sanem dedi ki...

Tanidigim tum defneler hem cok zeki hem de basarili oldugundan, ben de hep defne diye dusunurum, olur da bir kizim olursa. Hem ingilizcede de kolay diye, hem de cok kiside yok diye, ama bakiyorum meger fan clubu coktan varmis.

Kugulu parki ozlemistim Ayse, iyi geldi bu fotograf.

daphnevega dedi ki...

şafak,
Bu kadar çok konuşmanın da kızsal bir davranış olduğunu söylemek üzereyim ama söylemiycem :))

hmf,
dimi?

zeya,
Yabancılar için isim konur mu yahu? Doğru telafuz etmeye uğraşıversinler bir zahmet! Aynı senin gibi bende de hiç bir emare olmamasına rağmen düşünmekte bir sakınca yok.

canan,
Rakı-balıktan keyif alıyorsan Ege'yi kesinlikle tavsiye ediyorum. Müziksiz, aydınlık bir meyhane.

butejoy,
Ellerimle yazdıklarım? Hımm manikür dünyasının inceliklerine mi değinmeliydim acaba? Ama onu da yapamam çünkü hiç manikür yaptırmadım hayatımda. Ellerime bakarak adım ne olmalıydı diye merak ettim:)

sanem,
Bir düşündüm de hiç Defne tanımıyorum. Sanki hoş bir genç kız canlanıyor gözümde nedense.. Sende canlı kanıtlar da varmış.. Sen baya uzaktaymışsın, Defne koyabiliriz beraberce:)

etipuf dedi ki...

ben ellerinle yazdıklarını uyumsuz bulmuştum,ellerinle ismini değil:))ama ellere göre isim dersek bu ellere jülide iyi gider:))

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

aysecım gecenlerde verdıgın kalıplardakı mucverden yaptım kalıbın iç kısımları pişmedi yaa... :( niye acaba?üstler senınkı gıbıde ıcler hafıf cıvık kalmıs.kızartma mücvere dönsem iyi olucak galıba ;P

$afak dedi ki...

Ayse komple tikisin...

Ben biraz 'konusmiiim' ozmn!

Tugc dedi ki...

o isim kavgasi benim basima da geldi. Hem de yakin zamanlarda. Hiç tahmin etmeyecegim birinden.
Donup kaldim. Yalan soyluyorsun diyebildim sadece. :)

Unknown dedi ki...

Bende yillardir Duru ismine takiktim, ama vardir 7-8 yili, ama bu yil cok moda oldu, hata bloglardan birinde gordum dogan kizlarin nerdeyse yarisina Duru ismi konuyormus, bide Ada :) boylece Duru sevdamizi biraktik, Bennu ve Ipek var simdi aklimda :) bu arada hic erkek ismi dusunmedim dusunmuyorum sanki siparis veriyoruz ama :) seneye insallah yaparim bir cocuk :) Candarliya gelmiyormusunuzzzzz Candarli grubu :) iki gun once ordaydim deniz muhtesem :) sabah hem carsaf gibi hem sicak inanilmazdi cikmak istemedik :) haftasonu gidiyoruz butun kuzenler cikmicaz sudan sizin icinde yuzeriz :) cok optummmm

daphnevega dedi ki...

butejoy,
ok anlaşıldı! jülide de fena değil!:)

aqua,
Hımm benimki öyle olmadı, neden ki acaba? Fırın ayarlarından olabilir mi? O konuyu da pek bilmiyorum ama..

şafak,
Komple tiki haa? Arkadaşlığımızı bitiren bu cümle, bütün yaz kulaklarında çınlayıp dursun ey şafak beyefendi!

tuğçe,
:)Tescilleyelim isimlerimizi, arkamıza yaslanalım tuğçecim be! çekilir mi bu stres!

buket,
bence ada da duru da çok güzel ama 4-6 yaş gurubu bildiğim çocukların çoğu bu isimlerde gerçekten de!:)Çandarlı Temmuz başı gibi görünüyor, umarım denk getirebiliriz. Çandarlı'da deniz sıcaktı ve ben kaçırdım, bana bunu yapmaya hakkın yoktu Buket!!:)Bu haftasonu da çıkarın bakalım, kıskandım valla, burnumda tütüyor.