9 Haziran 2007

İ Buenas tardes !


*Hergün, hiç aksatmadan bir paket Nestle Damak yiyorum. Saçma sapan bir beslenme düzenim var. Tuzlunun üstüne tatlı istiyor canım, yiyorum, onun üstüne de tuzlu istiyor, "Sonu nerde Ayşeee bunun?" diye seslenmek istiyorum buradan kendime!


*Bu arada daha önce bahsettiğim İspanyolca kursuna başladım. Sınıfta 3 kişiyiz. Özel ders gibi. 1 senede insan baya baya unutuyormuş öğrenci olmanın nasıl bir şey olduğunu, ama yine de eğlenceli geçiyor. Sınıftakilerden biri benimle yaşıt, diğeri ise 89luymuş. Küçük olduğu belli de, 89lu olmak nedir yahu? "Kaçlısın" dedim, "9luyum" dedi, "ne 9u" dedim ben de tabi hayret içinde. 89 diyince de yuhh dedim çocuğa. Hatta üstüne üstlük üniversiteye gidiyormuş. Ders arasında da birlikte sigara içtik, ben kendimi karikatür karesinde gibi hissettim. Nedense 89lu diyince gözümde ortaokulun ilk yıllarını yaşayan biri canlanıyor. Arkadaşlar tamam 89luyu atlatabilirim ama 90lı biriyle tanışmaya, yani annesi filan tarafından tanıştırılmak değil de, birebir tanışmaya hazır değilim. Ya siz büyümeyin, ya da ben. Ya da mod5te dönsün yaşlar.



* Değişik birşeyler pişirmek istediğimde direk evcini'ne gidiyorum. Kabak çok sevdiğim bir sebze değil aslında. Dolmasını da yemeğini çok sevmem. Evdeki kabaklarla ne yapmak lazım diye danışmaya da oraya gittim. Tam aradığım şeyi buldum. Fırın mücver yaptım. Çok kolay ve çok lezzetli. Oradaki tarife maydonoz ve bol bol taze nane ekledim, labne yerine de pınar beyaz kullandım. Muffin kalıbında pişirmek mücveri çok şık yapıyor. Hem de kızartma yerine fırında olunca çok daha hafif.. Bir de buradan vereyim tarifi:


-1/2 kilo kabak

-1 kuru soğan

-1 paket pınar beyaz

-1 su bardağı un

-1/2 su bardağı zeytinyağı

-2 yumurta

-Birer avuç dereotu, taze nane ve maydonoz


Kabakları ve soğanı rendeledikten sonra tüm malzemeleri karıştırın.
Yağladığınız muffin kalıplarına hazırladığınız malzemeyi paylaştırın.
180 derece fırında yarım saat kadar pişirin.
Dereotu ve dolmalık fıstıkla süsleyin.
İşte bu kadarrr!




* Yarın, yani 10 Haziran Pazar, Kuğulu Park'ta Bahar Şenliği var. 14:00- 20:00 arası. Ben orada olacağım. Umarım Ankara'da ardı arkası kesilmeyen sağanaklar yarın tatil yapar ve biz de orada keyfimize bakabiliriz.


*Peppermill, House Cafe limonatasının çok başarılı bir taklidini yapıyor. Eve yakınlığı sebebiyle çok sık gittiğim Peppermill'de bahçeye oturup, Voyager karıştırıp, hayal kurmak çok güzel.

15 yorum:

Mr.TGM dedi ki...

yuh adam mı öldürdün derler askerde:)

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

fırın mucver süper gorunuyor! kocişş bodrumdan donsun hemen deneyecegım.
kalıblar cok sık yapmıs gercekten tiplerini tam yemek davetıne uygun olmuslar !!! senı alan yasadı aysecım valla:)

HMF dedi ki...

:)mucveeeerr (pek sevmem aslinda ama..)

Unknown dedi ki...

ben de ispanyolca ögrenmeye baslicam simdi tatilde kendi kendime, ne kadar basarılı olabilirim bilmiyorum! sadece yaz tatilini bos gecirmek istemiyorum, fr bildigimden zorlanmam sanırım. yardımlasırız artık ayse? =)

jelatin dedi ki...

Şenlikte ne varmış?

Adsız dedi ki...

ispanyolcası zayıflamıs ve kurtarma calısmalarına baslamıs bırı olarak kursa nereye gidiyorsun bilgi verirsen cok sevinirim bu arada bu mucveri ilk yayınlandıgında yapmıstım herkes bayılmıstı cok ii bir secim yapmıssın ben cok az da kabartma tozu katmıstım...(yazılarını uzun zamandır takip ediyorum)
nube...

Adsız dedi ki...

tabi ank da dısında oldugumdan 1 haziran da yazılmıs post unu okumamıstım simdi nereye gittigini ogrenmiş bulunmaktayım ama ben umitkoy civarlarında bir yer zannettim ve hemen atladım olaya tabii.. neyse bu arada yabancı kurslar oldugunu duydum bu tarafta ama ispanyolca var mı ya da sen arastırdın mı bilmiyorum... neyse.. nube...

daphnevega dedi ki...

mr.tgm,
Ben anlamadım, dodo'ya anlat dedim, o da anlamadı :))

aqua,
Yaşadı di mi?? ahahha :))

hmf,
Böylesini tavsiye ediyorum, kabağı sevelim, koruyalım :)


aslı,
Evet evet yardımlaşalım! Fransızca-italyanca ya da ispanyolcadan birini bilenin diğerlerini çok daha kolay öğrendiğini söylerler hep, eminim sen de çabuk ilerlersin. Ben kendi kendime yapamam yine de sanırım:) Yine de iyi şanslar, pratik yapalım:)

jela,
Şahan'ın olduğunu biliyorum. Gerisine burdan bakabilirsin :
http://www.kavakliderem.org.tr/ Ben daha önce gitmiştim, çok eğlenceli oluyor!

nube,
Tanıştığımıza memnun oldum! Kabartma tozu işine çok sevindim, bir dahakine mutlaka ekleyeceğim, kesin kabarık çok daha güzel olur. Ben kurs için Tömer'e gidiyorum, Çayyolu civarında araştırdım ama bulamadım, Tömer şimdilik iyi gidiyor, tavsiye ederim..

$afak dedi ki...

1. artık yeni film ve albüm öner.
2. dün hauskafe limonatası içtim. seni andım :)

B5 dedi ki...

Cooosa? Hai cominciato a studiare Spagnolo? Ma veramente? E cosa farai per Italiano :/..
Dai, lo spagnolo é come arabo. Poi é facile capirlo se sai parlare Italiano.Ma cosa fai con quello..
Su, dai, ritorna in Italia che ti aspetta. E poi l Italia é sempre piú bella ;)...
---------
Göreceli bu görüslerimden sonra senin mücverleri muffin kabinda yarin deneyecegimi bildiririm, tuttum bu fikri ;)
Selamlar

Adsız dedi ki...

Hola!!
İtalyancadan sonra İspanyolca sana çerez gibi gelmiştir. İtalyanca ya çok benzer.
89'lu mu onlar üniversite de mi offf yaaa çok korkunç...
Canım limonata istedi hem de naneli gecenin bu saatinde nereden bulacağım :(
Görüşürüz
Besitos :)

daphnevega dedi ki...

şafak,
Oldu şekerim. Radyoda istek programı mı bu? :) Ara, ben sana veririm tavsiye:)

b5,
Siii, hai ragione! Certamente mi piace l'italiano piu e questo rimanero cosi per sempre! :) Ma dopo un anno in Italia, non voglio andare al un altro corso per migliorare il mio italiano. Capisco un po spagnolo con il mio l'italiano dunque ho decidato di cominciare lo spagnolo :)) Spero che il tuo mücver sara gustoso come mio :))!

zeya,
Hola! İspanyolcaya yeni başladığım için henüz bir şey söylemek için erken ama çok fazla telaffuz hatası yaptığımı söyleyebilirim! Bu saatte limonata iyi fikir değil, 1 saattir youtubede yemek videoları seyrediyorum, mutfağa uğramadan yatağa gidersem kendimi tebrik edeceğim!:)

jelatin dedi ki...

Nasıldı şenlik?

daphnevega dedi ki...

Malesef yağmurlu :( Ama yine de eğlendik.

ayseyaman dedi ki...

Sevgili adaşım Ayşe,
ağzım kulaklarımda yazıyorum sana :) Başta Davut Güloğlu'nu kapak yaptığın yazına çok güldüm, çok keyifliydi. Farklı bir adam sanki bizden degil o, zuzaylı ama sempatik :P simdi bir sarkisini duysam kalkar garıp bir sekilde omuzlarımı öne arkaya sallar, ayaklarımı da yere vurabilirim. he he he :)
Çok yaşa ama büyümee :) Ne zaman hatırlamıyorum, hatırlamakta istemiyorum :) Biri beni çocuğuna "bak Ayşe teyzen" diye tanıştırmıştı, anladım çocuk hemen tekrarlayacak "yok yok ne teyzesi ablayim ben abla" demiştim. İçimden de koca bir oha yuha çekmiştim doğrusu.:)))
Yıllar önceden bugüne kadar hep Ayşe teyze cırt esprisiyle karşılaştım ama yine kulağım bu teyzeye alışkın değil. Yani bir Ayse ben miyim buna mağruz kalan :))
Son sözlerimi tamamlarken kabaklı muffini de çok beğendim demeden geçemiyorum ama resimler daha şık,lezzetli :)
ellerine sağlık
sevgilerle