13 Haziran 2007

Yıldızlar ya da yıldız..

İlk olarak bir gazetede görmüştüm. Şimdi de sokaklarda bu afiş var. Artık aklım almıyor burada olanları. Artık biliyorum ki, olaylar, anlayabileceğimin çok ilerisinde bir yerde.
Gittim baktım TGTV'nin sitesine. Hiç şaşırmadım. Üye dernekler burada. Bildiriye ve mitinglere tepki göstereceksen açık açık söyle değil mi? Yok. Atatürk'ün açtığı yolda bayraklaşan liderler değil mi? Ne diyosun amca dememiş mi kimse bu adama? Gazetelere boy boy ilan verecek, sokakları bu afişlerle donatacak para nerden geliyor amca dememiş mi? Üye dernekler, "Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı" gibi dernekler. Nereden geliyor değirmenin suyu? 100 dernek de olsa nerden geliyor? Mitingi prostesto etmek için asılabiliyor böyle şeyler elbette, bir de destek için asmaya kalkışılsa görürdük hanyayı konyayı. Ya da en basitinden bir bikini afişi için kıyamet kopsun, bunlar sorgusuz sualsiz, sessiz sedasız sergilensin. Tek başına Tayyip'i koymak fazla dikkat çekici olurdu değil mi?
"Demokrasinin yıldızı" sevgili başbakanımız konfetiler eşliğinde genel merkezlerini açtı. Her zamanki gibi oraya buraya bağırdı, çağırdı. Çok laf az iş. Her gün birileri ölüyor. Kimin umrunda ki?

9 yorum:

sevgilikeNdim dedi ki...

Ya ewet bende dün gördüm bu afişi. "Nasıl yani hangi demokrasi???" diyebildim sadece.

Adsız dedi ki...

aysecim seni tebrik ediyorum ya bu arada ben seni bloguma eklemek istiyorum ok dersen. Bu arada italya köşene baktım nostalji yaptım. bende seyir defterime bakarsan en eski yazılarıma italyada balayı resimlerimiz var sevgiler

Aslı Cin dedi ki...

Benim umurumda.

Senin umurunda, iğneciğimin umurunda.

Sağdan saymaya başlayalım mı?

Deniz dedi ki...

aç tokun halinden nasıl anlamıyorsa, oğlu askere gitmeyen bir adam da, oğlu askere gidip canını vermiş bir adamın halinden anlamaz. kendi canı yanmamış, bunun endişesini bile hissetmemiş... boşver ayşeciğim napacaksın icraatı, halkın huzurunu güvenini... önemli olan genel merkezin dev kapılarının süslemeleri(!)

$afak dedi ki...

Bence en büyük yıldız eksik kalmış. Hanimiş Necmettin'imin resmi? :)))))

daphnevega dedi ki...

canan,
Bunları rahat rahat asabilmeleri, astırabilmeleri beni rahatsız ediyor.

eda,
Ekleyebilirsin tabi, sormana gerek yok :)

aslı,
Bir işe yarayacak mı acaba, bizim umrumuzda olması. Canım sıkılıyor..

deniz,
Aynen öyle.. Testis kanseriyim diye askerlikten yırtmış, aslında hiç öyle bir şey yokmuş. Herkes biliyor, kimse bir şey yapamıyor. Ne kadar acı.

şafak,
Ya o yasaklı değil mi? Nasıl hala kongrelere katılıyor da, spor salonunda gemi yüzdürüyor?

Timur dedi ki...

evet çok iddialı bir afiş
demokrasi kahramanı olmak o kadar kolay değil
bir afişle olmuyor öyle

Adsız dedi ki...

Elbette demokrasi yıldızı filan değiller ama birşeyleri de hatırlamak gerek.

Bu ülke, halkın seçtiği başbakan ve onun iki bakanını astı. Burada çarpık birşey yok mu?

Tayyip Erdoğan elbette demokrat filan değil. Ama kendi milletvekilni ihraç eden DSP ya da AB'nin demokratikleşme yasalarını çıkarmamak için ayak direyen CHP de hiç demokrat değil, öyle mi?

Cumhuriyet eşittir demokrasi değil (Çin Halk Cumhuriyeti, İran vs)

AKP eşittir şeriat da değil. Türkiye'ye şeriat geliyor diye öcülük yapanlara ne diyorsunuz? Bu topraklarda Osmanlı zamanında bile şeriat olmamıştır; adı vardır. Oysa 94 senesinde Türkiye'de aydınlar diri diri yakıldılar. Hoşgörüde Osmanlıdan geriyiz, ama şeriat gelemez. Halk bunu istemiyor.

AKP niye iktidar oldu biliyor musunuz? 1980'de, 5 yaşındayken, kafamın yanından mermi geçti. Ben artık asker postalı ve darbe görmek istemiyorum. Demokrasi istiyorum. AKP demokrasi talebini gördü. Artık lise öğrencisi masaya orak çekiç çizdiği için hapse girmiyor. Saç sakal uzatma, şortla gezme özgürlüğü dışında konuşma ve yazma özgürlüğü de istiyor insanlar. Ben bir solcu olarak, Türkiye'de oy verceek solcu bulamıyorum, o da ayrı mesele. AKP yine geliyor. Sorun o parti bu parti o görüş bu görüş değil. Almanyada senelerce hıristiyan demokratlar iktidardı, engizisyon gelmedi. Sorun, bürokrasiye, adaletsiz seçim sistemine hapsolmuş Türkiye'yi kurtarmak.

Adsız dedi ki...

Ben de kuvvetli bir solcu olarak oy verilecek bir parti göremiyorum.Tek kelimeyle tebrikler Barış ATASOY!