16 Temmuz 2007

ahmet, çocuğun kendisinden olduğunu öğreniyor mu allah aşkına?



This is Kekre. Büyük ihtimal "kekremsi tat" ifadesinin kahramanı. Tadı pek bir tuhaf. Gelincik şerbeti de deniyor. Eski bir tütün deposunun restorasyonla hayata dönüşü, yüksek tavanlı, yüzbin pervaneli Alaçatı Agrilia'ya giderseniz, eğer çok merak ettiyseniz denersiniz. Ben limonatayı rica edeyim ordan. Ece Sükan'ı gördüm orda, vallahi güzelmiş.





Burada Yunanistan etkilerini her yerde görebiliyoruz. Yani aslında Yunanistan etkisi değil bu; senelerdir beraber yaşamış insanların kültürlerinin içiçe geçmişliği diyelim. Şirin bir dükkanda böyle şirin reçeller satılıyordu. Patlıcan, misket limon ve hatta sonradan dikkat ettim geçenlerde Şafak'ın bahsettiği domates reçeli bile var. Bu dükkandan reçel değil de, sakız macunu aldım ben. Kurabiyelere, keklere filan koymak için. Çok süper bir fikrim var bu sakız macunuyla yapmak için. Hatta cafemde yapacağım, benim special'ım olacak gibi hayallerim vardı. Geçenlerde İstanbul'dan gece yarısı gelen telefon "Ayşeee! Senin fikrini burada bir cafe yapmış, gecenin bi yarısı olmasa girip deniycem!" dedi bana. Hayallerim biraz suya düştü ama yapıcam Sakızlı Cheesecake'imi. Special'ım olamasa da en güzel ben yapıcam! :)
2 gün sonra Ankara'ya dönüyorum ulvi vatandaşlık görevimi yerine getirmek için. Ayın 20sinde de bir iş görüşmem var 2 yıldır girmeyi istediğim bir şirketle. Hani diyorum ki beni alsalar, deseler ki eylülde başla Ayşe sen. Bütün Ağustos planları suya düşmese. Şimdi sinir olmayın bana! Arkadaşlarla yapılan tatil başka bişey, şurada Çandarlı'da aile yanında tatil başka bişey. Tamam küçük bir Alaçatı kaçamağı yapmış olabilirim. Ama sadece 2 gündü. Eylül'de başlamak istiyorum müdür bey. Mümkün müdür?
Hava sıcaklığı 6 ila 8 derece artacakmış. Tam da Ankara'ya gelirken. Kendimizi çok özlediğimiz sinema salonlarına atarız artık. Bakın, nasıl da tükenmiyor demokrasilerde çareler.
Aslında benim çok sonradan seyretmeye başladığım Hatırla Sevgili ile ilgili sorularım var. Bir türlü karar veremiyorum öğrenmeli miyim öğrenmemeli miyim diye. Çatlama derecesine gelince diziyi seyretmiş olan okuyuculardan kopyalar rica edeceğim.

11 yorum:

Herbert dedi ki...

ayşe hepimizin ruh sağlığı açısından çok rica ediyorum artık "off çok sıkıldım, bir sürü de iş var nasıl yetişecek bunlar" anafikirli bir yazı bekliyoruz. yoksa okuyucular ayaklanıp zorla bi iş bulucaz sana:) sakızlı cheesecaeden isterim bu arada

jelatin dedi ki...

Sezon sonunda öğreniyor. Ay öğrenecekti tabii ki Ayşe, ne sandın. Zaten merak etme, dizi öyle bir noktaya geliyor ki öğrenmiş öğrenmemiş umrunda olmuyor. Benim umrumda değildi açıkçası. Ben Nejdet'in dudaklarına, okşanası saçlarına filan odaklanmıştım. (Aaaeey, çok tatlıııııeee!) İşte yani, "ha öğrendi işte" oluyorsun. Cidden.

dodo dedi ki...

:) Çok iyi anlıyorum seni herb....
Bi de nerde olduğunu öğrenseydin şu sakızlı çiz kekin? Gidip yerdik bir ara...

daphnevega dedi ki...

herb,
Ya yapma ama ya.. Gelicek o günler de elbet, mutlu mu olucaksınız hııı? Ben şimdiden biliyorum iyi idare edemeyeceğimi iş hayatıyla birlikte sosyal hayatımı. Bol bol mızırdanırım, hiç şüphen olmasın :)

jela,
Bence de bu yasemin kocasını sevsin. Hem daha iyi hem daha yakışıklı! Ama böyle yürümüyor galiba işler hiçbir zaman. Neyse rahatladım ahmet'in öğreneceğini duyunca. Benim televizyona girip Ahmet'e bağırasım geliyor.

dodo,
Sen de mi ben mızırdanıyım istiyosun gıcık? :) Bi de gerçekten nerdeydi cheesecake ya?

Unknown dedi ki...

Ece Sükan hanımı ben de cok güzel buluyorum. Domates recelini ilk basta adından dolayı garipsesem de tatının mükemmel oldugunu söyleyebilirim.

ben son bölümleri izlemedim hatırla sevgilini'nin ama ahmet'in rüya büyüyene kadar kızı oldugunu bilmiceni duymustum!

huysuz dedi ki...

ece sükan güzel tabi de, stil ikonu meselesi?? gelmiş geçmiş tüm stil ikonlarına ayıp oluyo bence :) vintıc abla desek daha hoş olur kendisine. ha bu arada güzellik+ kültürü bi arada takdir etmiyo değiliz tabi.

Aslı Cin dedi ki...

1- Benim bildiğim Ayşe'de seçim için dönerdi zaten.

2- Saksılara da reçellere de bayıldım.

3- Eylül işe başlamak için iyi bir zaman, iyi bir de bahane bulursan süper olur.

4- Hatırla sevgili konusunda uzmanım, çatlama, sor.

5- İlle de herşeyi beşlerim, yok yazacak başka bir şey :)

ibeking dedi ki...

bişi sorucam...bu dizinin tekrarı hangi günler ve kaçta? çok oldu mu başlayalı??

Adsız dedi ki...

iyi depola bugünleri ayşe elbet sende birgün bizden biri olacaksın hooaaaaa aaa a
şimal

daphnevega dedi ki...

raspberrypie,
Hımm bu durumda artık bu domates reçelinden denemek farz oldu. Jelatin hanımın rivayetine göre, sezon sonunda öğreniyormuş Ahmet beyler.. Heyecanla bekliyoruz :)

huysuz ve tatlı,
Bana fotoğraflarından hep biraz koca kafalı(!) geliyordu ama öyle değilmiş :) Evet evet pek de akıllı olduğunu söylüyorlar; ne mutlu kendisi için!:)

aslı,
hahah! çok güldüm 5lemene! Geldim tabi seçim için! Alaçatı fotoğrafları da bitmiyor, ben yazmaktan bıktım, koyacak fotoğraflar bitmedi..Umarım eylül olur aslıcım ya, aldılar da hemen zaten, eylül de başlaması kaldı. herkes kızıyor bana :(

ibeking,
Sanırım ortalarında şu an. Haftaiçi her gün sabah 11:10 civarı atv'de.

şimal,
Evet' tüm çalışan arkadaşlarımın da dileği bu! :) elbet gelecek o günler!:)

Adsız dedi ki...

gelincik şerbetini ben Bozcaada'da bir kafede içimiştim. Hiç de kekremsi değildi oradaki ve çok beğenmiştim kendisine has kokusunu ve hatta bir şişe de satın almıştım konsantre olarak. Bitti , istedim ve gönderdiler. adreslerini de yazayım:
http://www.bozcaada.info/gelincik/adagelincik.html
hatırlattığınız için teşekkür ederim...
mine gülyüz