27 Eylül 2007

l'autunno

Bugün itibariyle hayatımın ilk maaşı, hayatımın ilk banka hesabına yatmış bulunuyor! Yuppiii! Harca harca bitmez bir maaş değil ama benim işte yine de!! Bugün iş çıkışı kaşlarımı aldırmaya gittiğim yerdeki kız ilk maaşınla mutlaka kendine ufak bir şey al ve onu hep sakla dedi. Ben bu fikre bayıldım. Şimdi kendime yıllarca kaybetmeyeceğim ve hem kullanıp, hem eskitmeyeceğim bir hediye düşünüyorum.
*
*
İşyerinde komik şeyler oluyor. Misafirlere ikram etmek için koskocaman bir çikolatamız var, hani şu afilli, kutulu, pastane çikolatalarından. Girişte duruyor. Hergün o çikolata kutusunu kapan biri ayakuçlarına basarak odama giriyor ve girişte oturan sekretere çaktırmadan "Şşşşt hadi hemen al bir-iki tane!" diyor ve böylece afilli çikolata kutusu tüm ofisi günde en az 3 kez dolaşıyor. Sonunda durumu farkeden sekreter "E çocuklar yapmayın ama hergün hergün bir kutu çikolata biter mi, biri gelse ikram edecek çikolatamız bile yok, hayret bişeysiniz" diyor. Ben de yerimden kıkırdıyorum.
*
*
Bir de geçen gün ofistekilerden biri bana yanda gördüğünüz kırmızı balığı getirdi. "Sana da hiç hoşgeldin hediyesi filan alamadık ya, bak bunu getirdim" dedi. Ben o kırmızı şeyin ne olduğunu anlamak için evirip çevirdim. Kuyruk kısmına bastırdıkça sanki pet şişe büküyormuşsunuz gibi ses çıkarıyor. Sonunda anlam veremeyip ne olduğunu sordum. "Ses çıkarmak için işte" dediler. Ofis arkadaşlarımı seviyorum.
*
*
Yazın canlı renkleri yerlerini bej ve kahverengiye bırakırken (annem hala pastırma yazı bekliyor) garip bir şekilde bazı aktiviteler daha keyifli oluyor sanki. Yatakta yorganı boyna kadar çekip DVD seyretmek, DVD seyretmek için en uygun pozisyonu aramak (var mı öyle bir pozisyon?), ekranı eğip bükmek etc etc. Ben Planet Earth'le kafayı bozdum, günlerdir onu seyrediyorum. Başucu kitabı gibi başucu filmi oldu.. Sahilde uzanıp kitap okumak da harika elbette ama serin havada, yanında iyi bir kahveyle kitap okumak da başka bir his. Okunacak kitaplarımı üstüste koyuyorum, neredeyse benim kadarlar. Çok heyecanlıyım.




Aslında havalar serinlemiyor, evler serinliyor. Yani bizim ev buz gibi. Çorba sezonunu açtık. Evet ben sadece soğuk havalarda çorba içen biriyim. Çorba sezonunun açılması çok güzel. Kışın en güzel yanlarından biri çorbalar. Geçen sene de resmini çekip koymuştum, bu sene de 2007 yıldız şehriyesi olarak kayıtlara geçsin. Bu senenin ilk çorbası yıldız şehriye çorbası!
*
*
*
*
*
*
Cüretimi toplayabilirsem yakın zamanda bir Kieslowski yazısı yazmak istiyorum.

21 yorum:

Tugc dedi ki...

Yıldız şehriyeee...Yaaaa :( Çorba isterim...

Adsız dedi ki...

Bende sana ilk maaşınla kalıcı bir şey al diyecektim:)) Ben sekiz sene önce casio bir saat almıştım hala özenle saklarım... Şebnem

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

hayırlı olsun

Unknown dedi ki...

ayseeeee
is hayatında bol şans canım..ODTU de proje yaparken derdik ya hani yatcaz kalkcaz bitcek diye alınan maaş yatıp kalkınca bitio ama iş hayatı bitmiooo:))
yashkam:)

daphnevega dedi ki...

tugce,
sen geçen sene de aynı tepkiyi vermiştin hatırlıyo musun? 1 sene olcak nerdeyse vay be, eski arkadaş sayılır mıyız tuğçe??:)

şimal,
hımm evet saat kalıcı bişey ama ben hiç saat takmam ki..onn gibi bişeyler bulmalıyım!

aqua,
çok teşekkür ederim.

deniiiiiiiiiz,
ya sen nerelerdesin ne yapıyosun?? bi görüşelim bi ara, çok şaşırdım yorumunu görünce! yüz yıl oldu görüşmeyeli!! keyfin yerindedir umarım :)

Tugc dedi ki...

Öyle olduk Ayşecim valla..Umarım kışın geldiğimde, oralara da uğrayacağım, yüzyüze de tanışırız.

Adsız dedi ki...

Merhaba Ayşe cim, bence takı takmayı seviyorsan eger degerli bir takı; kolye,kupe, künye alabilirsin. Biz evlenen arkadasimiza kolye alıp hediye ettik. çeyrek,orta altın, bilezik bozdurulur ama kolyeyi hep bizden hatıra olarak saklar diye dusunduk. Birde evde kullanabileceğin,kırılmayacak ve her yere tasıyabilecegin bir süs esyası vb gibi birseyler olabilir. Bak ben hiç düşünmemiştim. İlk maaşımla kendime kalıcı bir sey almayı. Ben evimize ve yakın oldugumuz icin annanemlere tatlı almıştım. İlk maaşımdan diyerek. bu arada giyim işini nasıl hallettin? Ne giyiyorsun ofisde? daha nice maaşlar alman dilegiyle. Sevgiler, Defne

dilek79 dedi ki...

hayat ne güzel, laylaylom.

k.i.s.d. dedi ki...

İlk maaşın hayırlı olsun:)Bereketli olsun, güle güle harca:)

Kendine bişiy alma fikri çok güzel, benim neden aklıma gelmediydi acaba?

daphnevega dedi ki...

tugce,
süper olur tuğçe bence, mutlaka ankara'ya uğramalısın, ya da belki istanbul :)

defne,
arama çalışmalarım hala devam ediyor. kıyafet sorunu da çözüldü gibi. Şık bir ayakkabı ve bluzla tamamlayarak kot bile giydim birkaç kez. önümüzdeki aylarda spor ayakkaı, sweatshirte doğru yumuşak bir geçiş yapmayı planlıyorum:)) çook teşekkürler, amin!:)

dilek,
kuzum derdiniz nedir acaba?

kisd,
:)saol, sen de şimdiki ilk maaşınla al, çok geç sayılmaz!:)

Adsız dedi ki...

Ayşe cim, Bak simdi aklıma geldi. Dun ben de senden aldıgım pozitif enerji ile kendime kırmızı oje aldım ve çok güzel durdu. Benimki flormar, seninkinin markasi ve numarası ne? Bir de ben beyaz gömlek arıyorum. Evde var ama beyaz gömlek işte. 3-4 yetmez ki, değil mi ama? Herşeyle her yerde giyilir beyaz gömlek. Sen bilirsin diye düşündüm. İş için kıyafet araştırırken çarpmışdır belki gözüne. Bu arada bazı yorumları boşver canim. Burası okuldaki zorunlu ders değil ki, rahatsiz olan okumayabilir bence. Sevgiler Defne

Adsız dedi ki...

Sevgili Ayşe ilk maaşın hayırlı olsun, güle güle kullan. Sana başarılı ve bol paraları, her günseverek gidebileceğin işyerinin olduğu bir çalışma hayatı diliyorum. Sevgiler...
www.lezzetaski.com

Not: Birinci postumun sana ulaştığına dair bir bilgi gelmedi ekrana o yüzden 2. kez yazdım :)

Adsız dedi ki...

Ayşe güle güle harca maaşını babanla annene ilk maaşınla birşeyler almayı unutma.
şimal

Adsız dedi ki...

ayşeee,
bende ilk maaşımla ablacığıma elli ytl verip o anın fotosunu çekmiştim:)) ama kendine hediye alma fikri güzelmişş nie aklıma gelmedikiii
ilk maaşını güle güle harca:)
neş'e

Mr_TD dedi ki...

ben de ilk maasinla , kaslarini aldirmaya gittin diye okudum basta :D

Hayirli olsun, güle güle harca, cabuk bitirme ama :)

Simdi yildizli corba,sonrada harflerden yaparsin :)
Ben bu aralar kremalai mantar corbasi modundayin,söyle iri mantar taneli,beyaz sarapla biraz sote edilmis,of of :)

slmlar
Mr.TD

$afak dedi ki...

Güle güle harca cnm :)

Bana yimek ısmarlıcan, bi tarafa yaz! (Ben de sana ısmarlıcam yimek zira ben de ptesi alıom ilk maaşı :B)

Adsız dedi ki...

blogunu başka bloglardan zappinglerken gördüm dün, gerçekten insanın içini açan, çok hoş yazıların var.
tebrik ederim :)

adaşın ayşe :)

Bri; dedi ki...

Selam...İlk maaşın hayırlı olsun dicem ama ben şahsen almıştım pek bi hayrı olmuyo o yüzden işin hayırlı olsun diyim ben sana:)Kırmızı ses çıkartan balıkta pek şekermiş:)
ben film seyrederken düzgün pozisyonu halen bulamadım:)bulursan banada haber verirsen sevinirim valla:)

Adsız dedi ki...

yıldız şehriyeyi unutmuşum iyi ki hatırlattın :)

daphnevega dedi ki...

defne,
flormar 321 en çok bu kırmızıyı seviyorum. gömlek giymekten de nefret ettiğim için genelde lycralı kısa kollu tshirt gibi olan gömleklerden aldım, çok daha rahat.

hande,
evet gerçekten de bir tek bu geldi! Çok çok teşekkür ediyorum iyi dileklerin için.

şimal,
onlara tatlı alıcam :)

neşe,
teşekkürler, ben hala hedşye düşünüyorum:)

mr.td,
gönderdiğin linklere baktım da bayıldım!! gerçekten o ışıklı çanta zamazingosundan almayı düşünüyorum. Kremalı mantar çorbası ne harika olur gerçekten, bak saat gece 3e geliyor nasıl canım istedi, en iyisi manyakça bişey yapmadan uyumak!:)

şafak,
:))yuppiii! yemek ısmarlayacak kişiler listesi 10u buldu senle beraber, galiba bu gidişle yemek olarak eti balık kraker alıcam size :)) bi de we are coming to istanbul for bayram! :)

ayşe,
teşekkürler, hoşgeldin!

bridget jones,
tamam ona teşekkür ederim o zaman :) doğru pozisyon için arayışlarım devam ediyor.

zeya,
o zaman, bu senenin ilk yıldız şehriyesini yaparken de beni harıla!!:)

senaaaaa dedi ki...

ilk maaşın hayırlı olsun ayşe, bunun için çok üzülüyorum ama ilk maaşımla eve vileda sopası almıştım.. naapıyim evdekinin sopası yamulmuş gibiydi, ben de eve giderken alıyim bari dedim, ama onu saymazsak, ilk ciddi maaşımla (bir yayınevinde çalışarak) eve bir kutu tatlı alıp gelmiştim(daha doğrusu herkese tek tek hediye almama yetmeyecek bir maaştı kendisi) annemin gözleri dolmuştu, insan kendini büyümüş eve ekmek getiren, sorumluluk sahibi biri gibi hissediyor :)