1 Eylül 2007

working working


Bugün akşam Ankara'ya dönüyorum. 20:45'te ayak basacağım. Neden bilmiyorum, ben kendimi iyi hissetmiyorum.



Bu sene ilk defa bu kadar zor bırakıyorum Çandarlı'yı. 1 ay daha kalsam kalırım. Bana ne oluyor bilmiyorum. İyiydim ben burada..



Pazar günü yani yarın yapmam gereken çok şey var.



Sabah kuaförde randevum var. Saçlarım belime geldi, uçları sapsarı oldu, koyuya boyanması gerekiyor. İşe ilk gün fönlü gitmek sanki şartmış gibi bir de bu sıcakta fön çektireceğim. Bir sefere mahsus olsun lütfen; ben öyle 2 günde bir föne filan gidemem. Kaşlarımın alınması gerekiyor bir de.. Orada daha güzel oje sürerler, onlar sürsün bari. Ben daha hiç manikür yaptırmadım hayatımda, galiba yaptırmayacağım da.



Tatil bu kadar uzayınca ben de gereğinden çok yandım. Şirketten anlamayacaklar korkarım ki işe aldıklarının ben olduğumu. Acilen açılmam gerekiyor, zenci oldum. Hindistan'da mı ne kadınlar cilt açıcılardan kullanıyormuş, onlardan mı edinsem?


2 senedir ilk defa yüzümde bir sivilce çıktı. Tam işe başlamadan 2 gün önce.. Harika bir tesadüf oldu gerçekten.


İşe ne giyeceğimi bilmiyorum. "Ciddi kıyafet" olarak sadece tek bir takım elbisem var. Onun dışında tek bir kumaş pantolonum bile yok. Sadece kotlarım var. Gömleğim yok; çünkü çok rahatsız eder gömlek beni; hiç giyemem ama sanırım giymeyi öğrenmem gerek. Çeşme'den Çandarlı'ya giderken İzmir'de durup, Forum Bornova'dan kendime bikaç bişey aldım. Pantolonların paça boylarının kısalması gerekiyor. Yani özetle ilk gün işe giyecek bir şeyim yok. Belki de ciddi giyinmek gerekmiyordur, bilmiyorum ki.


Makyaj malzemesi namına tüm mal varlığım bir allık, bir kirpik kıvırma aleti, bir concealer ve bir rimelden mürekkep. Bir fondötenim bile yok, anlıyor musun. Hadi gülümse. İlk gün işe fondötensiz gidilir mi? Bilmiyorum ki. Bilmediğim çok şey var.



İşe uygun ayakkabı ve çanta da almam lazım. Bütün ayakkabılarım renkli. Ah, galiba 2 tane siyah ayakkabım var. Kahverengi ayakkabı almak gerek. Galiba ilk maaşımı önden bunlara yatıracağım.


Ben her sabah 7buçukta nasıl kalkacağım? Okuldaki gibi 8:40 dersine yetişemeyeceğini anlayınca "ittiret, yatıp uyuyorum" denemeyeceğini kendime anlatmaya çalışıyorum. İnsan nasıl her sabah kalkabilir o saatte? Hiç kaçırma lüksün olmadan? Bari ilk gün geç kalmasam..


Pazar günü arada derede kendime düzgün bir dosya ve organizer almam gerek.


Bütün yaz saz çalan ağustos böceği Ayşe 2 gün kala paniklemiştir. Lütfen her şey yolunda gitsindir. Lütfen.


Neden bilmiyorum ben kendimi iyi hissetmiyorum.

18 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben de ben de diye diye okudum tatil anılarını...
bir kaç gün arayla Cunda Assos yapmışız Bay Nihat'da yemek yemişiz,sakız macunu almışız ve Cunda'nın sokaklarında taş evlere bakmışız,sarımsaklıdan denize girmişiz :):)
Ben de pazartesi 2 hafta aradan sonra işe başlayacağım inan ilk defa başlayacak gibiyim işe ne giyilir unuttum ben...
Yeni işin hayırlı olsun. Çok güzel zamanda işe girdin 1 sene sonra yıllık izin alıp tatile çıkabilirsin.
Halen yola çkmadıysan Susurluk Ulusoy tesislerinde kocaman bir outlet açılmış.İş kıyafeti alışverişini yapabilecek kadar büyük...
Ayy ne çok yazdım kaçıyorum ben

İlk gününde iyi şanslaaar

•°o İbrahim ve Ecem o°• dedi ki...

Shhhh... Sakin ol, dualarimiz seninle... Yaz bocuguuu;)
Bol sanslar...

Unknown dedi ki...

Selam sevgili Ayşe,

sitene baya bi zamandır bakıp ilk yorumumu yapıyorum.Öncelikle yeni bir işe başlanan ilk gün zaten oldukça kasıcıdır bence ama dahada kötüsü bu tatilin ardından işe başlamak ıyyyyyyyyy düşünmek bile istemiyorum. Nispet yapmak gibi olmasın ama daha 17 gün tatilim varr:) Neyse işinde inşallah mutlu olursun sevgiler..
http://evrim-photosistanbul.blogspot.com/

gezicini dedi ki...

herşey yolunda gidecektir. merak etme.
sevgiler
gorki

Adsız dedi ki...

Ayşecim, heyecanını gayet iyi anlıyorum, işe başlangıç hayatında yeni bir sayfa açıyor.. Umarım başarılı ve mutlu olursun yeni işinde... Kıyafet konusunda ise telaş yapma bir tane siyah bir tane gri takım al başlangıç olarak içine de düz renk bodyler giyersin bende senin gibi gömlek giyemiyorum o yüzden düz renk body giyiyorum, kotonda çok güzel şeyler bulabilirsin bence bir uğra.. şebnem

Aslı Cin dedi ki...

Ayşe, her şey yolunda gidecek, öyle inanalım öyle olsun.

Şu aşağıdaki Kum Beach e bakarken ne yazacağımı unuttum.

Ha, hatırladım, ilk maaş uygun kıyafete gidiyor, dert etme. Alışverişin tadını çıkar ama o ciddi kıyafetler de adamı sıkar yahu. Hala takımlar giyiliyor mu?

jelatin dedi ki...

Ben buraya yorum bırakmıştım da sen mi yayınlamadın, ben mi koyamadım bilemedim. Ne yazdığımı da unuttum şimdi.

jelatin dedi ki...

Kkhkhkhkhkh. Üstteki yorumu yanlış yere yazmışım. Zori.

Eğer Tekin Acar'a filan gidecek olursan daimi eşlikçin olabilirim!

Öykücü dedi ki...

Sivilce de sıkntıda normal.Yeni bir hayat başlıyor.İş hayatı.

İşe ilk gittiğin gün kumaş pantolon ve gömlek öneririm.Gömlek tek renkse renkli takılarla da hareketlendirebilirsin.Takım elbise çok ciddi kaçabilir.Sonuçta diğerleri ne giyiyor henüz bilmiyoruz di mi:)

Sabah gitme meselesini takma.Vücut zamanla alışıyor.Düşünsene okula da sabahı köründe gidiorduk üselik bunu bedava yapıyorduk.Erken kalkmak için para alıyorsun artık:))

İş hayatına dair ilk ve en önemli tavsiyem okuldaki gibi arkadaşlıklar beklememene dair.Muhteşem dostlukların olabilir ki muhtemelen olacaktır ama bu oran öğrencilik günlerine kıyasla çok düşük.Kimseye ilk andan güvenme, kimseye kimseyi çekiştirme,ilerde sana kaşı kullanılabilecekleri kozlar verme, herkesin senin rakibin olabileceğini en azından seni rakip görüp senle uğraşabileceklerini unutma.

Bol şans.

daphnevega dedi ki...

zeya,
umarım izin verirler bana seneye yaz :) sana da kolay gelsin o zaman!:)

ibrahim ve ecem,
teşekkür ediyorum, şansa ihtiyacım var!:)

akira,
normalde çok gıcık olurdum heralde ama 2 aydır tatilde olduğumdan olmuyorum! :)umarım senin için de iyi gider :)

gezicini,
umarım :) hep beraber izleyelim görelim :)

şebnem,
teşekkür ederim :) ilk gün için siyah pantolon, siyah-beyaz kısa kollu gömlek ve siyah ayakkabıya karar verdim, bu haftasonu kendime yeni bir şeyler almam gerek!:)

aslı,
bakalım, ben de bilmiyorum ki.. finans işinden tanıdıklarım hep öyle giyiniyorlar, benimki biraz daha farklı o yüzden belki de mecburi değildir. umarım değildir!:)

jelatin,
:) commentlerde boşuna yer işgal etmeyin jelatin hanım! Bana makyaj öğret, mesela güzel bi fondöten söyle!!

öykücü,
ben de kumaş pantolon ve gömlek düşündüm. Hımm şu işe giderken erken kalkma karşılığı para alma fikri çok hoşuma gitti, kendime hep bunu hatırlatacağım! Umarım ofistekiler iyi olur ve arkadaşlar edinirim kendime. Rekabetli bir ortamda olmak istemiyorum, umarım ayarında olur!:)

HMF dedi ki...

:)hayirli olsun...

ibeking dedi ki...

ayşecim, öncelikle sakin ol şekerim...ne hoş bir heyecan..beni 7, 5 sene öncesine götürdün :)

naçizane tavsiyem kendin ol, kendi stilinde giyin..tamam kot olmaz ama illa tayyör takım elbise giymene gerek yok eğer bir bankaya girmediyesen...fondoteni napacaksın, zaten mis gibi yanmışsın, allıkla rimel yeter..fön olayı ile ilgili tavsiyemde şöyle..ben nişantaşında çalışıyordum..o nedenle mos vb kuaförlere para vermekten çok sıkıldığım için kendime philipsin saç düzleştiricisinden almıştım..çok pratik hala kullanıyorum...sabah kalkmalarından ise hep nefret edeceksin..kaçarı yok..başarılar dilerim..

evinkedisi dedi ki...

Ne yazılıp çizilse boş, sanki biz sakin ol diyince herşey yatışacak mı? Hayır! Ama sen yaparsın, nereden mi biliyorum, e bloğunu okuyorum Ayşe, yetmez mi?! Bana burası gerçekten de çok şey anlatıyor.

Bundan sonra renkli iş tecrübelerini okumak üzere sabırsızlıkla bekliyorum desem?

Bir de Bence bu bloğu da CV'ne yerleştir diye eklesem? :) Kolay gelsin.

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

ay sorma ya o iş kıyafetı derdı yok mu? ben öğretmenım ya bı öğretmen kıyafetlerim var bı de zevkım ıcın aldıgım özguuurrrrrr kıyafetcıklerım.

Adsız dedi ki...

sabah sabah işe gitmek çok kötü ama çok kötü
mesailer öğlen 12de başlamalı akşamüstü 16:30-17:00 gibi bitmeli iş kanununda yeni düzenlemeler istiyoruuum kampanya başlatalım
ibeking haklı ne yapacaksın fondoteni mis gibi yanmışsındır sen şimdi aylardır memlekette görmediğin güneş, plaj mı, kaldı. kıskandım mı efet sonuna kadar haklısındır kıskandım ama ne diyeyim yarasındır gençsindir daha önünde çoooook uzun bi çalışma hayatı vardır biz en azından yarılamışızdır (hehheee)
sana uzun çalışma hayatında başarılar ve fesat olmayan iş arkadaşları huzurlu bir iş ortamı diliyorum cır cır böcüğü ayşecik
şimal

nymphea dedi ki...

hayirli olsun tekrar, umarim iyidir ilk gunun, sac duzlestirici gercekten cok ise yariyor.. Bu arada, ben ise gitmek icin 6.20 de evden cikiyorum o yuzden bence 7.30 da kalktigin icin kendini sansli hissetmelisin:))

KUGUU dedi ki...

BOL SANS AYSE.

daphnevega dedi ki...

hmf,
çok teşekkürler!

ibek,
Allahtan pırasa gibi saçlara sahibim ve ilk gün dışında bir daha fön çektirmeme gerek olmadığını grmüş bulunuyorum. Fondöten de almadım anasını satayım, allık sürüp gidiyorum, zaten zenci oldum gerçekten de! :)Şimdilik kumaş pantolon üzeri t-shirt giyiyorum, gitgide yumuşatacağım, ortam çok ciddi değil çünkü. Yuppi!!

evin kedisi,
Aaa ama cv'ye yazarsam hiç bişey anlatamam ki burda rahat rahat! Yaparsın diyerek beni yüreklendirdiğin için teşekkür ederim!

aqua,
ben de bu sorun olmayacak gibi çok şükür ki!:)

şimal,
yeni iş kanunu tasarına tüm kalbimle destek veriyorum! :)umarım her şey dediğin gibi olur!

nym,
çok teşekkür ederim veee 6:20'mi!! Aman Allahım! :)

kuğu,
çok teşekkür ederim!!