20 Kasım 2007

yıl 1994! vay be..


Burayı okumadan önce resmin üzerine tıklayıp, büyüterek okumanızı tavsiye ederim. Dün akşamdan beri buna gülüyorum. Dolaplarımın birinin dibinde var olduğunu bile çoktan unuttuğum "Ortaokul Kompozisyon Dosyası" isimli bir dosya buldum. Orta 1,2 ve 3'te Türkçe dersi için yazılmış kompozisyonlar. Bir sürü. Neden saklamışım bilmiyorum, kıyafetlerim gibi.. Ama iyi ki saklamışım. Çok severdim kompozisyon yazmayı. Hatta sırf ders için değil, canım yazmak istediği için yazdığım kompozisyonlarım vardı sayfa sayfa.. Kim bilir onlar hangi dolabın dibindeler. Artık canım sıkıldıkça bunları okuyup güleceğim.
*
İlk kompozisyonumuz 04.11.1994 tarihli. Orta1'deyim. 12 yaşındayım. Şapşalım. "Onu hiçbir zaman hasta görmedim; yani Aslı bizim sınıfımızın en sevimli, güzel ve neşeli kızlarından biridir." Hahahahahaa!
*
R'ler için daha kısa süredir büyük harf kullandığımı sanıyordum. 12 yaşımda bile öyle yazıyormuşum. Yazım çok da fazla değişmemiş. 13 sene geçmiş sayın seyirciler. Bayılmak üzereyim! Bunu yazmadan önce 12 sene yaşamışım. Bunun üzerine 13. Çok fena.
*
Aslı'ya ne mi oldu? Bu kompozisyon yazıldıktan kısa süre sonra Nevra hayatıma girdi ve o zamandan beridir en yakın arkadaşım o.. Oysa ki Nevra'yla beni de Aslı tanıştırmıştı. Çocuklar biraz acımasız oluyor galiba. Aslı Facebook'tan buldu beni. Bir kahve içeceğiz bir gün.. Bunu görse o da çok güler herhalde. Bi de hala burnunun boyundan şikayetçi midir acaba? :)))

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Valla Ayşe'cim tam dolmakalem özenile bezenile yazılmış :) Ama bu fb cidden iyi güzel de acayip vakit alıyor ya ben artık vampir mampir vs ignore etmetten helak oldum. ancak ediğin gibi eski dostları bulmak konusunda cidden güzel. Ama şu ünlülerin taklidi olayı da çok komik. Hele rakı sofrasına hiç değinmiyelim milletçe herşeyin cılkını çıkarır olduk :)

Aslı Cin dedi ki...

Aslı'lar birbirine mi benzer ne?

Ankara'ya gelmek için bahanem çok ama sen ilk sıralardasın Ayşe'ciğim, inşallah bir gün geleceğim :)

Öykücü dedi ki...

Çok güldüm ya.Kızı seviyor musun,sevmiyor musun belli değil:) Övgüler yergiler birbirine girmiş:))

Burnunun boyu:) Ağlamak,küsmek dışında kötü huyu yok :))))

Hayır tahmin de esiyorsun sanrım "bunu okuduğunda bana kızabilir" yazmışsın:))

Beim de öyle komik yazılarım var ama en onları çoktan imha ettim.Pişmanım tabi.

Sevgiler.

ayçobanı dedi ki...

Benim ilkokul birinci sinif defterlerim duruyorrr!! Sekiller, harfler falan. Bir de hasir husur eden, tasdevri motifleri ile süslü, naylon bir defter kabiyla kapli!!!

Sanem dedi ki...

Ben dilbilgisi kurallarindaki duzeni de cok sevdim, zaten oldum olasi yazilarinda bunun farkindayim, hem cok akici hem itinali hem de cok keyifli ;)

mahallenin delisi dedi ki...

aaaaaa, R'leri büyük yapan ırkın(!) son temsilcisinin ben olduğumu sanıyordum. yalnız değilmişim ne güzel =))

kompozisyon da süpermiş yalnız, övüyor musun, dövüyor musun belli değil. çocukluk işte =)