9 Ocak 2008

Anlamsızca sevdiğimiz erkekler: Özcan Deniz



Bu konu pek bir ilginç gelmiştir bana. Aklımın karanlık tarafı gibi. Her şeyin, her zaman mantık üzerine kurulu olmadığını kanıtlar gibi. Örneği çok. En belirgin olanı Özcan Deniz ama.
*

Özcan Deniz'i seviyorum. Neden bilmiyorum. "Sevgi anlaşmak değildir, nedensiz de sevilir" demek ki. Anlaşmak ya da anlaşmamak söz konusu değil durumumuzda tabi . Özcan Deniz'i sevmem aslında hayranlık durumu değil, kendisine sempatim olduğunu söylesem daha doğru olur galiba. Yok yok vazgeçtim, sempati hafif kaldı, seviyorum. Ayşe o hala kıro, sadece tipi değişti diyebilirsiniz, benim için bir şey değişmeyecektir!
*

Sanıyorum 10 küsür yıldır piyasada Özcan Deniz. İnkar etmek mümkün değildir ki, ilk çıktığı zamanki "kıro" türkücü görüntüsünün evrimini pek bir başarılı tamamladı. "İmaj hiçbir şeydir susuzluk her şey" filan değil. İmaj önemli konu. Beğenirsin beğenmezsin o ayrı ama adam "düzgün" bir erkeğe dönüştü. Belki şaheser mertebesine ulaşmadı ama karşılaştırmalı bakıldığında ufak bir mucize yaşandığını da göz ardı edemeyiz. Aynı dönemin türkücü furyasında ortaya çıkmış Mahsun Kırmızıgül ve Alişan aynen duruyorlar. Mahsun Kırmızgül yönetmenlik denemesi ve dizi girişimlerinde bulunmuş olsa da, aklıma çok başarılı olmuş bir projesi gelmedi. Alişan'dan bahsetmek bile istemiyorum. Bu yazının tam tersi başlıklı bir yazı yazsam ilk konuğum kendisi olabilir. Kayahan ve Ferhat Göçer ile kapışırlar ama sanıyorum Alişan kazanır. Ne diyorduk, değişmek şart değildir elbet. Ama yol almak da önemlidir en nihayetinde. Özcan Deniz yol aldı göstere göstere. Belki biraz çok göstere göstere. "Bakın ben neydim, ne oldum" gibi ama yine de çok da rastlamıyoruz kendisine dergilerde, gazetelerde. Biseksüellik konusu vardı bir de. Ben onun sonunu kaçırmışım, hatırlamıyorum.
*

Ya hakikaten yetenekli bir adam, ya da Allah yürü ya kulum dedi. Albümleri tuttu, yanlış hatırlamıyorsam Mercan Dede ile birlikte bir şeyler yaptı, oynadığı diziler zamanının fena olmayan yapımlarıydı, Asmalı Konak ve Haziran Gecesi'ni biliyorum ben; düzenli bir seyirci olamadım ama seyrettiğim çok oldu, bence başarılıydı da nitekim; hatta film senaryosu yazmışlığı var kendisinin; ki "Neredesin Firuze" benim seyretmekten hiç bıkmayacağım, oldukça eğlenceli bir filmdir. Soundtrackini de ayrı severim. Genelde başarılı işlerde yer almış olması şans eseri de olabilir ama öyle düşünmüyorum ben. İyi ekiplerle de çalışmak mühimdir sanıyorum ama bu da şansla olacak bir şey değil ki. Haluk Bilginer benimle aynı filmde oynar mı mesela, senaryosunu benim yazdığım bir filmde? :)
*
Tamam, dizilerde kendi sesini kullanmadığı bir gerçek. Sesiyle piyasaya çıkmış bir kişi için ilginç tabii. Zeka küpü olmayabilir kendisi, birkaç komik beyanatını hatırlıyorum. Konuşma Özcan, yazılı metin varsa oradan oku, birileri de seslendirsin. Öyle iyi oluyor. Dost tavsiyesi.
*

Çok popüler olmuş birkaç şarkısı dışında "Özcan Deniz müziği" hakkında pek fikrim yok aslında. Bir "Geçmiyor günlerrrr yar yar yar!" var aklımda kalan; bir de "Bi açıldım bi kapandım duygusal bağlamda" gibi bir söz öbeği barındıran şarkısı. Biraz duyarsam devamını mırıldanacağım birkaç şarkı daha bulabiliriz aslında. Bahsetmeye çalıştığım şu ki, söz konusu kişinin bir mp3ünü indirmişliğim ya da bir albümünü edinmişliğim filan yoktur. Bu adam aslında türkücü değil mi? Mankenler önce oyuncu sonra şarkıcı oluyorlar ya, Özcan Deniz önce şarkıcı sonra oyuncu olarak, hatta şarkıcılığı sanki ek işmiş gibi yaparak ilginç bir yol izliyor. Bana kalsa hiç şarkı söylemese de olur.
*

Ne filmleri, ne dizileri, ne de şarkıları-türküleri hayatımda olmasa da aslında hiiiç de büyük kayıp olmaz ama yine de seviyorum ben Özcan Deniz'i. Öyle başarı aşığı filan biri de değilim ki, adamın kat ettiği yollardan dolayı ona büyük bir saygı ve sevgi ile yaklaşayım! Anlamıyorum neden sevdiğimi. Yani birine aşık olup da, nesini seviyorum şu adamın dersiniz ama televiyonda gördüğünüz birini neden sevdiğinizi bilmeden sevmezsiniz değil mi?
*

Tam ne güzel bağlıyordum ki yazıyı, aklıma çıplak fotoğrafları geldi. Tamam konu kapansın; bunu bilmiyoruz, duymadık, görmedik. En azından o kabarık saçlarla yapmasaydın ama ya..
*
*
Biraz bunaldım bu ara çok belli oluyor mu? :)

13 yorum:

Adsız dedi ki...

ya benimde anlayamadığım bi özcan deniz durumu var şeytan tüyü var derler ya ondan heralde:)imaj konusunda da ünide hocamızın bir sözü imaj herşeydir sizin aynanızdır diye bi cümlesi vardı o günden beri biraz daha kafa yoruyorum bu işe

Adsız dedi ki...

senin içinn aggglaaadııggggggııımmm (bilerek g koydummm,öle okuyo çünküüü)

yalan mııı yalannn mııııııı

yalanmışşş meğeerrrrrrrrr....

bu şarkıyı bilmememn imkansız ayşemon...hatırlarsan kızılay daki ilk elektronik reklam panomuzda bile bunun klibini gösteriyolardı(o zamanın ünlü bi mankeniyle çekmişti hatta)..o derece popülerdi bi ara...

p.s: bu kadar doğru fotoğraf seçimi yaptığın için kutluyorum...bi de eski fotoğrafını göre göre hala sevebilmene anlam vermekte zorlanıyorum :D

selcuk

ayçobanı dedi ki...

Kendi tutumu mudur, yoksa etrafindaki imaj maker vb. gibi kisiler mi cin gibidir bilmem ama gelisme bence cok basarili!! Aslinda ses kalitesi de oldukca yüksek Özcan Deniz'in. Yani seytan tüyünü his dolu sesi de tamamliyor. Veeee kesinlikle hiiic bir zaman bikmayacagim parca her (diger asistanlarin kizim sen de amma arabesk oldun demelerine ramen) "beni afffettttt". Bilgisayarimda olacakti, dinleyeyim de ofisi bir calkalasin bu arabesk ton... Haaahaahaa!!

Tutku dedi ki...

ben de özcan denizi çok seviyorum. asmalı konağı çok severdim mesela ben. seninle tamamen aynı hisleri paylaşıyorum özcan denize karşı :)) ee özcan denizde kesin şeytan tüyü var o zamn

Laçin Tenel dedi ki...

Ayşe merhaba daha önce yorum bırakmadım sanırım sana ama yazılarını okuyorum ve çok beğeniyorum. Konu Özcan Deniz olunca birşeyler yazmadan edemedim :))
Aynen senin gibi neden olduğunu bilmeden seviyorum ben de bu adamı. Beraber başladığı adamlara bakarsak Mahsun, Alişan.. Bir de Özcan Deniz arada dağlar kadar fark var. Yani onlar 1 adım yol almışsa bence Özcan 10 adım yol aldı. Son albümünü beğeniyorum hergün dinlemesem de. Yani işin özü sana katılıyorum bir şekilde ben de seviyorum bu adamı duruşunu, bakışını, sesini (film-dizi dışındaki!)...Çıplak fotoğraflarına girmeyeceğim unutmak istiyorum onları ıyy çok kötüydü...

ŞEKERPEMBE dedi ki...

kendisi ekranda göründüğündende yakışıklı...
ben de nasılsa severim işte kendisini...

Bng.U dedi ki...

özcan denizmiğğ :) ablam da senin gibi düşünenlerden ve bu konuda hep tartışmışızdır hatta eniştemle birlikte onuna çok takılırdık.. Renkler zevkler vs.. durumu ama yok ben nedense diğer gruptanım yani özcana hayır diyenler ama ne yalan söyliym dizilerini de izledim.. yoksa yoksa bende de o garip duygudan mı var.. Yoo hayır nolamaz.. bu post beni içimdeki sesle yüzleştirdi hemen gidiyorum buradan :)))))

$afak dedi ki...

Özcan Deniz'le sahneye çıkmış bir adem evladı olarak söyleyebilirim ki sesi ve müzik yeteneği inanılmaz. Zevk olarak yaptığı müzikten, 'bi dudaktan bi yanaktan', 'kapı kapı geziyorum' vs. tiksiniyorum ama adam inanılmaz yetenekli. Klarnetçisine oğlum o notaya inme, hicaz makamına geçme vs diye anlatacak kadar biliyorç,. Kİbariye gibin sadece yetenekli değil, dersine de çalışmış.

Ayşecim yakından görsen bu yazıdan çok daha kuvvetli hayranlık duyduğun bir başkasını yazarsın. İlk halini bilmeseniz bu adam da kro diyebileceğiniz bir adm değil. O bakımdan geldiği nokta açısından kendisine saygı duyuyorum. Sonuçta asla oturup da Voltaire konuşabileceğiniz bir adam değil, hatta bu tabiri kulanmaktan nefret de ediyorum ama kendini geliştirmiş bi adam.

Öyle işte. Saçının kakülünü sarıya boyatıp poposu açık fotoğraf çektirmesini de hayatımın sonuna kadar beynimden kazımak istiyorum :)

cekirdeksizuzum dedi ki...

duygularıma tercüman olmuşsun, inanamıyorum ama ben de seviyorum kendisini:)

Adsız dedi ki...

biraz bunaldıgın çok belli oluyor.

Adsız dedi ki...

göğsümü gere gere diorum ki benim tipim budur abi kro mro çok hoş adam bi de çok güzel bakıyo yaa =)

Karnımdaki Terbiyesiz Fısıltılar dedi ki...

Eski fotoğrafındaki o masumane, bozulmamış hali daha sevilesiymiş sanki.

Şimdi robot olmuş. Bakışlar öğretilmiş, kaşlar alınmış, estetik harikası gibi, burna bak, ıyyy

Adsız dedi ki...

eski imajını michael jackson dan çalmış(afrosu aynı poz aynı kolye desen o biçim) anlıyacağınızz çakmaymış bu adam yahuuu kuzuum :)