24 Şubat 2008

dün hava 7 dereceydi


*
*
*
Sonunda nur topu gibi bir vizem olduuuu! Hem de neredeyse Ağustos sonuna kadar! Kimbilir belki bir sefer daha yaparız yaz sonuna kadar, zor kısmı halledilmiş olacak en nihayetinde. Vizeyi başvuru yaptıktan 3 gün sonra aldığımızı söylemek isterim. Yani aslında gerekli dökümanları toparladıktan sonra kısa sürede alınıyor vize. Gerçekten zor bir süreçti ama artık sadece 10 gün kaldı ve ben çok heyecanlıyım!
*
*
*

*

*

Doruk beyler sağolsunlar, bu aralar devamlı tiyatroya gidiyoruz. O bileti alıyor, bana diyor ki Bilmemne günü bilmemne saatte tiyatroya gidiyoruz; ben de Tamam! diyorum. Gittiğimiz oyunların hepsi çok güzeldi. Tiyatroya bilet bulmak tahmin ettiğimden çok daha zormuş. Bu hem şaşırtıcı hem de sevindirici. Her gittiğimizde salon tıklım tıklım oluyor. Evime yakın Çayyolu Tiyatrosu da pırıl pırıl. Bu yeni alışkanlık beni çok mutlu ediyor. Japon Kuklası, Kanlı Nigar ve Aşk-ı Memnu'yu seyrettik. Dediğim gibi hepsi çok güzeldi ama ben özellikle Kanlı Nigarı'ı tavsiye ederim. Eğlenceli bir 2buçuk saat geçirmek için süper fikir. Tabi bilet bulabilirseniz! Sabah 9'da açılan sitede biletler 9:10'da tükeniyormuş.
*
*
*
*
Biliyorsunuz Şahan Gökbakar'ın bir filmi girdi vizyona, Recep İvedik. Filmin afişi ve Şahan kişisini televizyonda birkaç kez seyretmek bile yeterli gitmemek için. Ama cumartesi akşam sinemadan oluk oluk boşalan insan güruhuna bakarak büyük bir kısım insanın benimle hemfikir olmadığını görüyorum. (Çoğu çocuktu Allahtan! mı yoksa Aman Tanrım! Çocuklar böyle şeyler seyrederek büyüyorlar! mı) Bir insanın kendi hür iradesiyle bu filme para vererek gidip de Şahan'ın (Serkan Altuniğne'nin bile durumu kurtarmasına ikna olmam mümkün değil) yapıştırma sakal bıyıklı-bozukaksanlı-kaba ve kıro kahramına kahkahalarla gülmesine anlam veremiyorum. Şimdi bu film gidecek Türk sinema tarihinin en çok seyredilen filmlerinden biri olacak, bu gerçekten fena. Şahan'dan bir türlü hoşlanmıyorum, kendisine bir saniye bile gülümseyemedim ne yazık ki. Ha Hamdi Alkan, ha Şahan; üzgünüm. Kendisinin şöyle bir açıklaması var bir röportajında: "Bugüne kadar kafamdaki her şeyi yaptım. “Tiyatrocu olacağım” dedim ve oldum. “Üniversiteyi kazanacağım” dedim, kazandım. “Şov yapacağım” dedim, yaptım. Bunlar benden beklenen şeyler değildi. Çünkü çok kitap okuyan, tiyatroya ilgi duyan biri değilim. İstediğim şeylere ulaşabileceğim yolları buluyorum ve onları yapmaya çalışıyorum. Togan söylemiyor, ama benim Oscar hedefim var. 10 yıl içerisinde hangi dalda olursa olsun bir Oscar almak istiyorum." Şahan'a şöyle demek istiyorum: Pehh.

11 yorum:

laleninbahcesi dedi ki...

bir peh de benden ona. Hayır layık görmediğimden değil de. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.

$afak dedi ki...

Sinemacılarımızzda bi oscar fetişi var. Yani sanki lokal, kıtasal tüm ödüller festivaller bitti; dolapt kupalari madalyalari dizcek yer kalmadi da herkes de hedef oscar!

Şahan'ın oscar alma ihtimali benim Rambo 5'te rol alma ihtimalim kadar. Yani 0.

Recep İvedik'e de bayılan malesef, dan dun hanzo adamlar değil; basbaya sanat tarihi mezunu arkadaşlarım var. Bence çok dan dun espriler. Gülene mani olmam o ayrı :)

jelatin dedi ki...

ya ben fragmanını seyrettim, deliler gibi güldüm. bence komikti. tabii tüm komik sahnelerin fragmana doluşmuş olma ihtimali de var. bilemiyorum.

her neyse, youtube'da "anne ben manyak oldum" adı altında videoları var şahan'ın. zamanın gelin kaynana programlarına göndermeler... bence çok komik. hani olur ya, şöyle önyargısızca izlemek istersin bir iki tane.

bir tane de "aşk böcükleri" var. aşk böcükleri'nin bir sürü videosu var ama bir tanesi acayip komik. o da zamanın tanışma/koklaşma programlarına iğneleme. bunu da izlemek istersen beni çaldır, sana linkini göndereceğim.

ben bunları hâlâ oturup, izleyip, gülebiliyorum. sırf bunun hatrına "ay n'olur şahan'ı hamdi alkan'la bir tutmaa!" diye bağırıyorum. gurbet ellerde bağrıma bastım ben onu.

emelo dedi ki...

Ne yalan soyliyim, fragmanini izledikten sonra ben de merak etmiyorum degil Recep Ivedik'i.. Gerci uzakta olunca izleyememek de ayrica meraki guclendiriyor.. Yani ben de universitede bu konuda dersler aldim falan - ama galiba egitimle merakin pek bir alakasi yok. Sacma aslinda, ama iste insani gulduruyor..

itiraf.com gibi oldu :)

zeya dedi ki...

Recep İvedik hakkında bir tek ben böyle düşünüyorum sanmıştım. Neyseki yalnız değilmişim. Vizen hayırlı olsun :)

Adsız dedi ki...

oooh ayse sonunda almısın vizeni hayırlı neguzel 6 ay vermelerıde super olmus. bızı oralarda habersız bırakma hemen yazılarını beklıoruz.:)
sevgıler selma

daphnevega dedi ki...

lale,
aynen öyle..

şafak,
hahah rambo'da mı oynamak istiyosun sen şafakcım?:)üzmek istemem seni ama senden anca val kilmer olur. şahan'ı sevenlerin de hakikaten bir profili yok, evrensel bir sevgi seli. wuuuu.

jela,
Vallahi ben fragmandan nefret ettim. Bilmiyorum benim mi espri anlayışımda sorun var çünkü sinamalarda yer bile yok. Youtube'de dediğin videolardan birini seyredeceğim. Ama bak İtalya'da yaşarken buradayken hayatta dinlemediğim derece arabesk şarkıları bile bayıla bayıla dinlemişliğim var. Belki de böyle bir sempati ile izlemişsindir sen, o da olabilir mi??:)

emelo,
Yok yok haklısın, gerçekten eğitim filan değil konu, bambaşka bir şey. Bir de yurtdışındayken bu tip şeylere bakış açısı da farklı oluyor. Bir deee sanırım ben seni liseden hatırlıyorum :)

zeya,
:) teşekkürler ve yalnız değiliz!

selma,
aldık valla, şimdi sadece gitmek kaldı. heyecanla bekliyoruz :)))

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Tebrikleeer Ayşeee:)İnsan vizeyi görünce herşeyi unutuyor zaten;) Brüksel yazılarını merakla bekliyorum!

Adsız dedi ki...

Aysecim Sahan konusunda sana kesinlikle hak veriyorum..hiç bir espirisinden ve tiplemesinden haz etmiyorum lakin bilhassa erkekler onun tiplemelerine bayıla bayıla gülüyorlar buna cok yakın tanıdıklarım dahildir:)anlayacağın ben de dertliyim içimi dökeyim dedim:))

1m3g(...Gzm...) dedi ki...

Uzun zamandır tiyatroya gitmiyordum...Gitme isteğim uyandı birden...Kanlı Nigar'ı merak ettim doğrusu...Bu arada Şahan'a gideceklerine tiyatroya gitseler bir o kadar gülebilirler değil mi?....Hep berabeeerrrr PEHHH:=)))

Mr_TD dedi ki...

vizeniz hayirli olsun efendim :)