30 Mayıs 2008

magazin forever




Evde iki fanatik Beşiktaşlıyla birlikte yaşadığım için Çarşı'ya üzülmemem mümkün değil. Olayı etraflıca anladığımı iddia edemesem de ilginç pankartları özleyeceğimi biliyorum. Pek de eğlenceli bulmadığım futbolu benim için eğlenceli hale getiriyordu. Tutku ne kadar çekici bir şey.






Dün akşam Instyle'ı karıştırırken aslında bu dergilerin ne kadar saçma sapan olduğu konusunu bir milyonuncu kez düşündüm. Evet bir milyonuncu kez düşünüp yine bir milyonuncu kez aynı dergilere elimin gittiği de bir gerçek. Parayla reklam satın alıyoruz. Ki bu aslında çook mantıksız. Instyle'da garip garip şeyler gördüm. Mesela Deniz Berdan isimli bir teyze 37 yaşındaymış. Kot bedeni 25miş(Anoreksiya?). 50 adet civarında kotu varmış. En yakın arkadaşım Nevra hayatımda gördüğüm en zayıf insan. O 26 beden giyiyor. Ve biz onunla Elvan Abeylegesse diye dalga geçiyoruz. Ki bence bedenler arası büyük farklar var. Mesela ben 27 beden giyiyorum ama 26 bedenle aramda dağlar kadar fark var. Bu hesapla 25 beden kot giyen biri neye benzer bilmiyorum. O kadar çırpı olmak güzel değil ki, bu çok zayıf olmanın güzel olduğu yanılgısını ne zaman bırakacak moda dünyası merakla bekliyorum.



Yaz başlarında herrr zaman olduğu gibi, bu dergiler plaja gitmeden önce ne yapmamız gerektiğini, o fazla birkaç kilodan nasıl kurtulacağımızı, eğer koca bir popomuz varsa nasıl bir mayo, koca bir göbeğimiz varsa nasıl bir mayo giymemiz gerektiğini söylerler. Eğer koca hiçbir şeyiniz yoksa mayokini giymeniz gerekir ama bu dergilerin o garip şekilli mayolarla yandıktan sonra ne yapılacağına dair bir fikri yoktur. Hayrünnisa Gül'ün ısmarladığı tesettür mayolara bakarak hanımefendiyi o halde düşünüp, yerlere yatarak gülmek ise bu dergilerdeki mini mini bikinilere bakmaktan daha eğlencelidir. Neyse efendim, bu seferki Instyle'da daha önce karşıma hiç çıkmamış bir öneriyle karşılaştım. Instyle'ın önerisi plaja gitmeden önce HAVA YUTMAMAMIZ! E yuh. Artık son çare bu galiba. Şekerli içeceklerden uzak duruyorsunuz; zaten sanki inekmişsiniz gibi sadece salata yiyerek yaşıyorsunuz, ama kendinizle aslında dış görünüşle hiç alakası olmayan problemler yaşadığınız için bir türlü kendinizi beğenemiyorsunuz. Evet hanımlar, Instyle probleminizi çözdü. Hava yutmayın! Hatta nefes almayın olsun bitsin canımmm. Ah Tanrım, insanlar kafayı yemiş. Birirlerinin işi oturup bunu yazmak. Sanırım bir daha Instyle almayacağım.

Instyle'dan öğrendiğim br diğer şey ise Hatırla Sevgili'deki Defne'nin yani Yılmaz Erdoğan'ın karısı Belçim Erdoğan'ın 25 yaşında olduğuydu. Maşallah.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

faydalı bilgiler tabii, ilerde lazım olur belki :T

Bng.U dedi ki...

hava yutmayın mı? YUHHH.. Ben de her seferinde ne boş dergiler diyorum bunlar için ama hava yutmayın boyutuna kadar varmış olduğunu görmek çok acı..

:)

Esra :) - kadincablog.blogspot.com dedi ki...

bence deniz berdan'ın kot bedeni yalan çünkü 44 kiloyum, normal bedenim 34 kot bedenim ise 26 sanırım ama ben minyon biriyim. Deniz berdan bildiğim kadarıyla uzun boylu biri eğer 25 beden giyecek kadar zayıfsa bir orantısızlık olmalı bbu işte.

$afak dedi ki...

Kadınların güzelleşme ugrunca çktigi acıları hayretle izliyorum.

Şu kadın dergileri falan da yasaklansa da bi nefes alsanız...:)

alttire dedi ki...

bugün adanademirspor konya'ya gitti.
yerdemir gökdemir.

Adsız dedi ki...

hava-cıva bu işler :P
yerinde eleştiriler!
-anonim 1

HMF dedi ki...

super bir instyle ozeti gecmissin Aysecan:)ellerine saglik..

daphnevega dedi ki...

bavyeralı,
kesin kesin!

ccc,
ben de senelerdir okurum, oldukça komik şeyler gördüm ama bu açık ara önde! uzun süre de korur yerini herhalde :)

esra,
44 kilo muuu, ben galiba ilkokulda 44 kiloydum :) 25 bedenin neye benzediğini idrak edemiyorum, o yüzden bir yorum yapamıyorum :)

şafak,
sen beni biliyorsun kuzum. güzellik mevzuları can sıkmaya başladı mı kesmek lazım.

alttire,
iyi etmiş.

anonim1,
isimli anonimsin artık sen :)

hmf,
:)cosmopolitan'a abuk diyorduk, meğer bu şaheseri atlıyormuşuz.