Ferah
Part1 : Bay Nihat
3. Geleneksel Cunda ve Bay Nihat çıkarması. Bu sefer gezmeye değil sadece akşam yemeği için gittik. Cunda'ya adım attık, gidip Bay Nihat'a oturduk, yemek sonrası kalkıp geri Çandarlı'ya döndük.
*
Mezeler her zamanki gibi harikaydı. Yandaki soslu akivadis buranın spesiyalitesi. Midyeler bittikten sonra ekmekle sosu sıyırmak serbest.
*
Bir salata bu kadar mı bereketli olur? Bütün gece yedik o salatayı. Sezonun ilk kabak çiçeği dolmasını yedim. Evde yapmak çok zor, dışarda yemek gerek.
*
*
*
*
*
Daha önceki 2 Bay Nihat seferimize bakarsak, soframızın fazla değişmediğini görüyoruz. Demek ki uçsuz bucaksın meze dolabında hep aynı şeyler cezbediyor bizi. Bu sefer Ayvalık'a özgü minik balık Papalina'dan yiyemedik. 15 Temmuz'a kadar av yasağı varmış. Yani bugün gitmeyin, yarın gidin, papalina da yiyin!
*
Tatlılar da aynı. Lor tatlısı ve irmik helvası. İkisi de çok lezzetli.
*
Ben dönüş yolunda 1 saat kadar araba kullanacağım için yarım bir rakı kadehiyle bütün gece oyalanmak durumunda kaldım. Ama rakısız da olsa yemeklerden bol bol yiyerek sofranın hakkını verdim!
*
*
*
*
Part 2: Serinleticiler
*
Voila! Ev yapımı elmalı naneli limonata! Bardağın da işaret ettiği gibi buonissimo!
Mojito yapar gibi nane, limon kabuğu ve şeker eziyoruz. 2 limonun suyunu 2 litre suya karıştırıyoruz. Nane-limon kabuğu (bir tutam kaynasın aman ha ha ha ha) - şeker karışımını limonlu suya katıyoruz. Karıştırıyoruz. Dolapta bekletip (bizim evde olmayan) tülbentten süzüyoruz. Ben pirinç yıkama süzgecinden süzdüm :) Ayrıca evde limon sıkacağı da yoktu. Limonları çekirdekleriyle birlikte sıktım elimle suyun içine. Nasıl olsa süzülecek! Süzme işleminden sonra kendi zevkinize göre şeker ekliyorsunuz. En sonunda taze nane yaprakları ve yeşil elma dilimleriyle beraber misss gibi limonatanız hazır! Oldukça türetilebilir bir şey limonata. Herkes başka türlü yapıyor. Ben her zamanki gibi internetteki 3-5 tarifi karıştırdım.
*
*
Külah sevmem. Hep çubuklu dondurma yerim. Uzun zaman sonra buzdolabında bulunan Cornetto ile oburluk. Çikolata parçalarına taptım. Aşkımla erir misinnn?
Kolye: Çandarlı pazarı, 3 YTL.
3. Geleneksel Cunda ve Bay Nihat çıkarması. Bu sefer gezmeye değil sadece akşam yemeği için gittik. Cunda'ya adım attık, gidip Bay Nihat'a oturduk, yemek sonrası kalkıp geri Çandarlı'ya döndük.
*
Mezeler her zamanki gibi harikaydı. Yandaki soslu akivadis buranın spesiyalitesi. Midyeler bittikten sonra ekmekle sosu sıyırmak serbest.
*
Bir salata bu kadar mı bereketli olur? Bütün gece yedik o salatayı. Sezonun ilk kabak çiçeği dolmasını yedim. Evde yapmak çok zor, dışarda yemek gerek.
*
*
*
*
*
Daha önceki 2 Bay Nihat seferimize bakarsak, soframızın fazla değişmediğini görüyoruz. Demek ki uçsuz bucaksın meze dolabında hep aynı şeyler cezbediyor bizi. Bu sefer Ayvalık'a özgü minik balık Papalina'dan yiyemedik. 15 Temmuz'a kadar av yasağı varmış. Yani bugün gitmeyin, yarın gidin, papalina da yiyin!
*
Tatlılar da aynı. Lor tatlısı ve irmik helvası. İkisi de çok lezzetli.
*
Ben dönüş yolunda 1 saat kadar araba kullanacağım için yarım bir rakı kadehiyle bütün gece oyalanmak durumunda kaldım. Ama rakısız da olsa yemeklerden bol bol yiyerek sofranın hakkını verdim!
*
*
*
*
Part 2: Serinleticiler
*
Voila! Ev yapımı elmalı naneli limonata! Bardağın da işaret ettiği gibi buonissimo!
Mojito yapar gibi nane, limon kabuğu ve şeker eziyoruz. 2 limonun suyunu 2 litre suya karıştırıyoruz. Nane-limon kabuğu (bir tutam kaynasın aman ha ha ha ha) - şeker karışımını limonlu suya katıyoruz. Karıştırıyoruz. Dolapta bekletip (bizim evde olmayan) tülbentten süzüyoruz. Ben pirinç yıkama süzgecinden süzdüm :) Ayrıca evde limon sıkacağı da yoktu. Limonları çekirdekleriyle birlikte sıktım elimle suyun içine. Nasıl olsa süzülecek! Süzme işleminden sonra kendi zevkinize göre şeker ekliyorsunuz. En sonunda taze nane yaprakları ve yeşil elma dilimleriyle beraber misss gibi limonatanız hazır! Oldukça türetilebilir bir şey limonata. Herkes başka türlü yapıyor. Ben her zamanki gibi internetteki 3-5 tarifi karıştırdım.
*
*
Külah sevmem. Hep çubuklu dondurma yerim. Uzun zaman sonra buzdolabında bulunan Cornetto ile oburluk. Çikolata parçalarına taptım. Aşkımla erir misinnn?
Kolye: Çandarlı pazarı, 3 YTL.
11 yorum:
Sevgili Ayşe,
Ben de Cunda adasına gitmeyi çok istiyorum. Bay Nihat'ı duymuştum, yayınladığın resimlerden sonra mutlaka yolumu düşüreceğim buraya. :)
Bir de limonatan çok güzel görünüyor. Eline sağlık. :)
İyi tatiller..
*Bir de umarım hayatındaki değişiklikler senin için iyi olur.Olumlu düşünmeye devam bence de. :)
Limonata kısmını çok hoş buldum. Ben de bir süredir güzel limonlu sorbe yapan bir yer arıyorum, önerisi olan var mı?
sevgiler
çok özendim vallahi..
hiç gelmedim cunda ve ayvalık civarina biraz bahsetsene aysecim..
eger gelirsek oralara daha nereler var acaba gezilecek gorulecek??
ayse
benim burdan irlandalı bir arkkadasım bodruma geliyor.
bir kaç yer önersene..
sünger pizza,.. what more?
evli ve cocuklu aynı zamanda da çılgın? mail atsana bana.. bye aysegul
Kolyeden bende de var.Limonta müthiş görünüyor.Oje rengin süper.
Sevgiler.
2 hafta önce ben de Ayvalık, Sarımsalıdaydım. Benim Cunda'da ki favorim Nesos. Denemediysen tavsiye ederim. Yemek sonrası da tabiki taş kahve'de çay-kahve keyfi...
bay nihat'ta hat trick olmuuş ayşe hanım... tebrikler. herşey incelikler yüzünden değil mi zaten?
Ahhhh Bay Nihat'ın mezelerii, ıhhmmm :) Eski işyerimin fabrikası Ayvalık'taydı, dolayısıyla sık sık İstanbul'dan kalkar Ayvalık'a giderim veee her seferinde de Bay Nihat'ta kalıp onun eşsiz mezelerinden yerdim akşam yemeklerinde. Nasıl canım çekti yine. Bu arada Bay Nihat'ın otel kısmı da gayet başarılı, tavsiye ederim.
oje rengi ile elbise bu kadar mı yakışııır :) elbiseni nereden aldın??? :)
Yesil elbise sahane
tombuk,
çok teşekkürler, Cunda çok güzel, umarım yakın zamanda gidip gezebilirsin :)
lacin,
hımm limonlu sorbe, galiba hiç yemedim ben :)
aysegul,
tamamladım mı görevimi şekerim? halikarnas'a gitsinler bence mutlaka süper eğleneli biyer :)))
öykücü,
:)) teşekkürler.
volkan,
bu sefer nesos'ta mı yesek diye düşünüp yine bay nihat'a gittik. nesos'u da tavsiye eden çok, bir ara denemek lazım, teşekkürler!
aceto,
hat trick'in manasına bakmam gerekti:) ifadeyi çok sevdim, artık kullanacağım :)
quentins,
hımm, otel, iyi fikir. yemekleri yiyip snra geri 1buçuk saat yol gelmek çok zevkli değil, gidince kalmak gerek. biz şirin bi otelde kalmıştık geçen yaz ama hatırlayamadım adını, bir daha öyle bi durum olursa hemen bay nihat'ta yiyip, gidip içerde uyumak güzel olabilir :))
anonim,
elbiseyi zaradan almıştım, oje de flormar 321 :)
bwidda,
teşekkürler, çok ucuza almıştım, çok severek giyiyorum, şu an üstümde :)
Yorum Gönder