2 Temmuz 2008

FRP

Bir varmış bir yokmuş. Çoook uzak bir ülkede eğlenceli olaylar oluyormuş.
*
*
1. ERGENEKON DESTANI:
*
Herkesi alsınlar ya içeri bence. Hem böylece toplanacak bilginin de haddi hesabı olmaz düşünsenize. Hepimizin bir ifadesi bulunmalı biryerlerde. Aleyhimize delil olarak kullanılacak bir şeyler olmalı, yoksa sonra çok yoruluyorlar bişeyler yaratmak için. Bilmeden bile bir haltlar karıştırmış olabiliriz, olabilirim, çete kurmuş, darbe (ne darbeymiş be!) yapmış olabilirim ruhunuz duymamış olabilir, hepimiz ergenekonuz sonuçta; biri bizi çeksin içeri, anlattırsın bi güzel. Ama çağırmasınlar öyle tebligatla filan, güzellikten anlamayız, yaka paça götürsünler, etrafımızı sarsınlar, evimize gelsinler; hatta mümkünse sabahın köründe. Neyle karşı karşıya olduğunu bilmemek bir bahane değil, iddianame öyle kolay mı hazırlanır sanıyorsun sen? 2500 sayfaaaa, word dökümanııı, acaba double space mi, single mıııı? Bi konuş sen hele, onlar da bunlar da konuşsun, çıkarırız güzelim, istediğim iddianame olsun. Mesela beklerken sigara yakmaya kalkarsak da elimize vursun polis amcaaaa. O kadar suçluyum yani bi de sigara içecek kadar küstah olmamalıyım en nihayetinde. Sigara sağlığa zararlı, teşekkür etmeliyim belki de onlara. Hizaya soksunlar beni. Hem Atlasjet'le İstanbul'a gideriz belki, harika olmaz mı?
*
Bakalım ne olacak, bakalım altından ne çıkacak, bakalım bu insanlar ne zaman dışarı çıkacak? Asıl bakalım her şeyin sebebi neymiş?
*
2. NUR YÜZLÜ, PIRIL PIRIL GÜLÜŞLÜ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI
*
Sormak istiyorum Konya yolu ile, İncek Bulvarı'nın kesiştiği noktadaki köprü neden yıkıldı? Yakın zamanda buna bir cevap almak istiyorum. Soru önergesi vermek istiyorum, yazılı sözlü, bi şekilde. O köprü neden yıkıldı? Hangi şirket yapıyor? Beton nerden, kenarlıklar nereden geliyor? Ne kadara mal olacak? Her sabah yüzlerce insanın kullandığı köprüyü bir sabah yerinde bulamadık. Koskoca köprüyü yıkmışlar. Eski miydi, hatalı mıydı, neydi? Zengin olmak isteyene itinayla köprü yaptırılır.
*
3. OKU, BÜYÜK ADAM OL.
*
Dakika itibariyle Hürriyet'te en çok okunan haberler sırasıyla: Org. Başbuğ'dan Ergenekon açıklaması, Saçıma 200bin YTL harcadım, Arda'ya yakın markaj.

*
*
Yakşamlar Sevgili Türkiye. Her nerede yaşanıyor ve yaşatılıyorsa. (Böyle miydi bu?) Ne halt demekse artık.
*
*
*

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Yaşanıyor ve yaşatılıyorsan.Saçma sapan,ne demek istediği anlaşılamayan bir laf.

Herkesi içeri almak iyi fikir.Umarım ciddiye alan çıkmaz.Yapılanlar daha mantıklı değil çünkü.Hayır ben sabahları pek suratsız olurum bi de.

öykücü

Unknown dedi ki...

ben kolayını buldum. herkesi iceri almak yerine, dışarısı artık içerisi olsun bitsin. herkes rahatlasın. nasıl fikir?

bh

farawaysoclose dedi ki...

"darbe olasılığı"nın bu kadar hafife alınacak bir suç, bir olasılık olmadığına inanıyorum. resmen ülkenin tüm yönetimini sistemini başaşağı etme teşebbüsü.
adaletin işime gelen kısmını alkışlayıp işimize gelmeyen kısmını kötüleyemeyiz, o adalet hepimize lazım.

hangi köprüden bahsettiğini gözümün önüne getiremedim. belediyenin web sitesinden baktın mı?, hangi yolda ne zaman ne yapılıyor yazıyor. olmadı belediyenin yol işleri mi fen işlerimi mi neyse o birimlerinden birini arayıp sorabilirsin.

begumgum dedi ki...

En iyisi kendilerinden olmayan herkesi iceri alsinlar bence de.Cok yakindir zaten hepimizi toparlayip goturmeleri,bence blog yorumlari da gayet kanittir zaten dimi!Beni alabilirler heran mesela.
Demokratik adi altinda kendinden baska hicbir dusunceye saygi duymayan bir grup bunlar.Butun yasananlar iki takim arasindaki maç sanki,futbol oynuyorlar, en iyi bildikleri is oldugu icin sanirim!

Adsız dedi ki...

Nasıl da tutuşuyorsunuz altınızdan bu konformist yaşam kayıp gidecek diye.

Adsız dedi ki...

Bu tip yorumlari (isim ya da lakap vermeyen vatandasin yaptigi gibi) görünce nereden baslayarak cevap verecegimi bilemiyorum. Neyse, öncelikle sunu söyleyeyim ki, gayet konformist biri olarak hic de tutustugum yok.


1) Bizim gibilere konformist diyenler savunduklari siyasi cizginin temsilcilerinin yasantilarina bir baksinlar. Ne yiyip iciyorlar, nerelerde tatil yapiyorlar, daha da önemlisi kimlerle yoldaslik yapiyorlar. Konformist yasam tarzinin alasi onlarda. Haa bizden eksikleri yarim kadeh raki, bir kadeh sarap, bir arjantin bira. (Mümkünse Raki (Yesil Efe Yas Üzüm), bira (Augustiner Hell), sarap (cebimde para varsa, Brunello Di Montalcino, Ribero Del Duero) tercih ederim. Konformistiz yaa...)
2) Bu adamlardan Iran’daki gibi bir devrim bekliyorsaniz cok safsiniz derim. Uluslararasi sermayenin kucaginda, para baronlari ile kolkola...cok zor be.
3) Bu adamlari iscinin, kücük esnafin dostu saniyorsaniz iktidar olduklari dönemde bu siniflarla ilgili olarak cikartilan kanunlari zahmet edip bir arastirin bakayim.
4) 2002 yilindan itibaren hirsizlik, gasp, olaylarinda fuhus da yüzde kac artis olmus bir bakin bakalim. Toplumdaki muhafazakarlasmanin arttigi bu dönemdeki suc artis oranlari belki sizi sasirtir. Haa belki bunlari da Ergenekon cetesi azmettiriyordur.
5) Ergenekon’un bir demokrasi sinavi oldugunu kimse bana yutturamaz. Tamam, bu adamlar bir haltlar karistirmislarsa alin iceri sorgulayin. Savcilariniz bir seyleri ispat edebilirse de tikin iceri. Ama göbeginden size bagli medya kuruluslari ile verdiginiz bu hava nedir yahu, size muhalif olan herkes mi darbeci be arkadas. Hem madem bu kadar, demokrasi savascisiniz, bir zahmet su Susurlukda ortaya cikanlarin üzerine de gidiverseniz, sürekli zaman asimina ugrayip sümen alti edilen iskence davalarini da hallediverseniz.
6) Kapatma davasi ile ilgili bu kadar aglamaya, mazlumu oynamaya gerek yok. Alti seneden beri akliniz neredeydi ?. Degistirseydiniz siyasi partiler kanununu, kaldirsaydiniz tüm anti-demokratik maddeleri. Iyi-kötü, fasist-anti-fasit, ortada varsa bir kanun uygulanir. Bu kanunlar her zaman bir taraflara cekilecek yuvarlak ifadeler iceriyorlarsa o an güc dengesi kimden yanaysa onun tarafindan kullanilir. Bu kadar basit. „Bunlara bir dokumayayim hele, bir gün gelir bu sefer ben kullanirim“ havasinda olursaniz, risk aliyorsunuz demektir, sonuclarina katlanirsiniz.
7) Hersey bir yana da, bizi özledigimiz demokrasiye, güzel günlere, müreffeh bir ülkeye su anki hükümetin kavusturacagina inanan aydinlara sasiriyorum.

Not: Kemalist degilim. Deniz Baykalin, CHP’nin tarafinda degilim. Eski – yeni, apoletli - sivil darbeci usaklarla hic isim olmaz. Ama sahte demokrasi sampiyonu yesil tosunlarin yaninda HIC degilim. Taraf oldugum grup; gecmiste meydanlarda katledilmis, dayak yemis ve hala yemekte olan isciler, bir taraflarina cop sokulmus genc kizlar,iskencehanelerde genclikleri eskitilmis delikanlilar.

gökmavi