27 Temmuz 2008

The Science of Sleep

Yamuk rüyalar sezonunu açtım. Her gece ayrı macera. Bir gün annemle Ergenekon davası ile ilgili tutuklandığımızı görüyorum, ertesi gün uçsuz bucaksız bir denizde yüzerken elime iğrenç bir şeyler çarpıyor. Ondan sonra rüyasayfalarınoktakom. Lakin annem bu konularda inanılırlığını uzun süre önce kaybetti gözümde. Kendisine anlatacağınız her tip rüya için söyleyecek iyi bir lafı vardır "Aaa yılan çok iyidir, aaa fare çok iyidir, aaa ölüm çok iyidir" şeklinde. Tabi kendisi her daim pozitif bir insandır, bu da onunla ilgili olsa gerek. Her türlü su görmeyi ben de iyi düşünürüm ama fare, yılan filan görmek istemiyorum mümkünse. İyi bir şeylerin habercisiyse de mümkünse ben önceden haberdar olmadan gerçekleşiversin. Senelerdir aynı terane. Aylarca rüya görmem görmem; ondan sonra bir ay kadar her gece bu sinemada!

*
Ankara'ya döndüğümden beri babamın yanında yatıyorum belki de ondan böyle oluyordur. (itiraf.com). Bizde böyle bir düzen var. Eşek kadar oldum hala annem yokken babamın yanında, babam yokken de annemin yanında yatıyorum. Evet çok nadir olsa da bazen gece korkarsam yanlarına da gidiyorum. Babam da "Kızım evlenince de gelicek misin acaba?" diyor ama hiç itiraz ettiklerine şahit olmadım. Ben de mutlu mesut uyurum aralarında. Hem onların odası benimkine göre bin kat serin ve karanlık. Yaz günleri için çok mantıklı. Tamam konu kapanmıştır, söylediğime pişman etmeyin! :)
*
Cumayı da atlattık ama bakalım ne olacak. Akşam da Nevra'yla Quick China'ya gidip içtik. İçmek için Çin restoranına giden bir biz varız herhalde.
*
Bir de babamla Batman'e gittik. Tamam iyi hoş da nasıl imdb'de 1 numara olur diye şaşkınlık içinde bakıyorum. Oradan inene kadar da bakmaya devam edeceğim. Heath Ledger keşke seyretseydi kendi filmini diye üzüldüm; filmdeki en başarılı kişi kendisiydi çünkü. Seyretmiş midir acaba? Maggie Gyllenhaal için kopan tantanaya da bir anlam veremiyorum. Babam da filmin yarısında "Bu kızı mı paylaşamıyorlar şimdi?" diye sordu. Yalnız değilim demek ki. Abisine ise lafımız yok. Jake sen geçtin, Maggie sen otur. İki kardeşin de Heath Ledger'la yolları kesişmiş olması da ilginç bir şey.
*
Ankara'nın yaz günlerinde oldukça bayık olduğunu söyleyebilirim. Bakalım bu gece renkli rüya dünyası bize ne hazırlamış?

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Sevgili Ayşe,
Rüya analizinde uzman olan birinden öğrendiğim bir bilgiyi seninle paylaşmak isterim. Rüya sırasında bilinç kapalı, bilinçaltı açık olduğu için, yani tamamen korumasız diye nitelendirilen bu sürede her türlü etkiye açık olduğumuz için, eşimiz olabilecek kişiler dışında, kendi cinsiyetimizden de dahil olmak üzere kimse ya da hiçbir hayvanla birlikte uyumamamız gerektiğini söylüyor, hatta iki bebeğin bile birlikte uyumasını sakıncalı buluyor bu kişi. Belki faydası olur diye paylaşmak istedim. Huzurlu geceler, tatlı rüyalar...
Sevgiler

daphnevega dedi ki...

:) Laçin, hiçbir şey anlamadım ben! Şimdi birilerinin yanında yatınca mı abuk rüyalar görülüyor yani? Bilinçaltımda babamdan korkutuğum için mi Ergenekon için tutukladılar beni? Çok kafam karıştı, beni aydınlatır mısın :)

Unknown dedi ki...

:)şimdi şööle oluyo - battıkça batıyoruz- :) toparlamaya çalışıyorum:
başkasının yanında yattığın için abuk rüya gördüğünü sanmıyorum, tek başına da abuk rüya görebilirsin bence, abuk rüya yanlış ya da kötü dolmuş bilinçaltına bağlı olabilir. Başkasının yanında bilinçaltı bilinç boyutunda kavrayamayacağımız mesajlara tamamen açık diyo bu teori. Yani:) yalnız uyursan orta-uzun vadede bilinçaltı temizlenebilir ve abuk rüyalık malzeme azalır ya da puff:)
abuk rüya tabiri çok sevimli oldu, tebrikler,
sevgiler