10 Eylül 2008

bum bum bum, daldan hop dala uçtum, sonunda bir dala kondum, nedir bu daldaki durum? Oooo.

Odamın eskici dükkanı gibi olduğunu söylemişimdir herhalde defalarca. Biraz önce de gözüm bir koskoca raf dolusu eski kasete takıldı. Artık hiçbir işe yaramayan, hatta evde artık onları çalmaya yarayacak aletin bile kalmadığı bu zavallılar, benim eşyalarıma olan sadakatim sebebiyle odamda ikamet etmeye devam ediyorlar. Garip şeyler çıkıyor aradan tabii.
*
Ben küçükken (sanırım ortaokuldayken) Tüzmen diye bir şarkıcı çıkmıştı. Asıl adı Tarkan Tüzmen'di ve şimdinin Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in kardeşiydi. Ben muhtemelen o zaman Kürşad Tüzmen'in adını bile duymamıştım ve kardeşi benim için çok daha ünlüydü. Biraz önce durup duruken o şarkı geldi aklıma. Son Rüya. Şimdi indireceğim. Baya patlamıştı sanki, en azından yaşıtlarım hatırlayacaktır. Ne yapıyormuş bu Tüzmen diye bir baktım ki meğer Kurtlar Vadisi'nde oynuyormuş. Ben diziyi hiç seyretmediğimden mi yoksa benim hatırladığım Tüzmen'den farklı görünüyor -10 yıl olmuş nihayetinde- olacağından mı hiç görmedim bilmiyorum. Ama sevindim bi bakıma. Adam unutulup gitmemiş gibi düşündüm. Ben vaktinde o şarkısını çok sevdiğim için mi Tüzmen bana çok ünlüydü gibi geliyor yoksa gerçekten öyle miydi anlayamıyorum, ne tuhaf. Şarkıyı dinliyorum şu an, gerçekten de güzel şarkıymış. Ama zaten hep böyle olur, şarkının aslında bende hiç spesifik bir anısı yok ama galiba mutlu olduğum bir dönemmiş, şimdi dinlerken de kendimi iyi hissettim. Kaset elimde duruyor, ama şarkıyı dinlemek için indirmem gerekti.
*
Bir de Ünlü diye bir grup vardı. Onların da Rüya diye bir şarkıları vardı. Kaseti onun için aldığımı hatırlıyorum. Kasette 1996 yazıyor. Evet, ortaokuldaymışım bunda da, vay be. Kaset 12 senedir evde. Yuh! Hiçbir toka bu kadar uzun süre barınamadı odamda, bunu kesin olarak biliyorum mesela. O adamlar ne oldular acaba? O şarkıyı da indirdim şimdi, tam bir nostalji gecesi yaşıyorum. Aslında şarkı hiç tarzım değilmiş, ama çok sevmiştim nedense :) Şimdi anladığıma göre -nedense bunun hiç farkına varmamıştım- 3 Almancı(!) kardeş ve birkaç Alman müzisyenden oluşuyormuş grup. Haha. Bu şarkıyı arayıp, bulup, birilerinden indiriyor olmak, bu şarkının birinin bilgisayarında daha kayıtlı olması birden kafamı çok kurcaladı.
*
Bir de Refleks diye bir grup vardı. Bende yok kasetleri. Sen Hep Benimsin diye çok güzel bir şarkıları vardı. Onlar biraz daha ileri bir tarihte olmalılar ama 2000'i kesin geçmez. Onların acaba sonradan başka şarkısı çıkmış mıydı? Yoksa one hit wonder olarak mı geçtiler tarihe? Bir yaz daha sensiz akıp gideeeer. Süper şarkıydı hakikaten.
*
Bombayı sona sakladım. Bahse girerim çoğunuzun haberi yoktu Defne Samyeli'nin vaktinde bir kaset çıkarttığından. Kaset kapağını evirdim çevirdim bir tarih bulamadım üzerinde. İnternetin söylediğine göre 1994müş tarih. 14 sene önce. Kesin olarak söyleyebilirim ki Defne Samyeli şu an kaset kapağında görünenden daha güzel. Galiba çıkış şarkısı Sensiz Seninle (!) idi ama benim kasette en sevdiğim şarkı sözlerini Cem Özer'in yazdığını şu an öğrendiğim, ya da belki de tekrar öğrendiğim Bir Parça Bırak Giderken idi.
*
Meltem Cumbul da böyle bişeyler yapmıştı sanki ama single mıydı neydi o. Gilette sponsorluğunda :) "Aaa nasıl utanmıyor" diye düşünmüştüm ben de salak salak, ne varsa :) Seden Gürel'in Bum Bum Bum'u ise muhtemelen daha önceydi. Ki daha önemlisi o kasette "Harç Bitti Yapı Paydos" isimli bir şarkı olduğunu çok net hatırlıyorum, tabiki kasetin o miniminnacık kısmına şarkıyı H.B.Y.P. olarak yazmışlardı!
*
Ah neyse, bu da bana gece eğlencesi oldu. Defne Samyeli'ne belki youtubede rastlarım diye baktım, bulamadım. Şu linkte bunlar gibi şarkılardan bi toplama yapmışlar. Hatta bikaç tane. Birincisinde Defne Samyeli de var. Hepsini seyrettim, dinledim, baya güldüm dinlerken, "Aaa evet bu da vardı!" dedim. Utanmadan söyleyebilirim ki en dandikleri dahil olmak üzere %90'ını biliyorum şarkıların. O zaman bir tek Kral Tv vardı! Üşenmeyin dinlerim derim ben.
*
Bu arada geçen gün biryerde okudum. Ajlan-Mine'deki Mine elektronik müzik yapacakmış, hatta albüm çıkaracakmış. Anneanne olmamış mıdır o yahu? Çok mu zalimim? :)

11 yorum:

Hayatın Ressamı dedi ki...

bende çok sevmiştim tüzmen ve o şarkıyı:
elerin ellerimi ararken yokluğunda bu gece gölgeler benimle kol kola
kaybolan sevgimizi ..........
kürşat tüzmenin kardeşi olduğunu bilmiyordum..

derya dedi ki...

ben ortaokulda tuzmen'ın bu sarkısına tabiri caizse hastaydım. o yasta ne sozlerıyle, ne bunalımlı klibiyle baglantı kurulabilecek bir durumum olmamasına ragmen. star tv cok yayınlardı. ozellıke tugce san'ın klibiyle donusumlu olarak (tugce san geliyoooooor). bu arada cem özer'in de kasedi vardı ve "sende karpuz bende peynir bu evlilik olmaz" gibi sözleri olan bir de şarkısı vardı.

Adsız dedi ki...

way be ne günlerdi
nostaljik oldum :p
aynen hem tüzmenin şarkısını hem de rüya adlı şarkıyı çok iyi hatırlıyorum
ikisini de çok severdim,hele rüyaya bayılırdım!
daha neler neler var ama bi grup vardı üyelerinden sadece tuğrul arsever'i biliyorum (o da daha sonradan şıpşı şıkşı muckmu ahh muah muah muckmu ah dediği şarkıyla ünlü olmuştu kısa bi süre)neyse konumuza dönelim o grubun başarılı şarkıları vardı diye hatırlıyorum veya o zamanlar küçük kulak ve beyinlerimiz öyle algılıyordu,
benim çok uzakta bir odam var
seneler var
yolu gerçeğe dar
sen yalnız benimsin ordaa
başka bir yerde olmadığın kadarrr
diye giden bir şarkı
grubun adını çok düşündüm ama çıkaramadım??

huysuz dedi ki...

o rüya dene şarkının klibi dumur bir klipti asıl !
o sıralar bi de can-kat diye biri daha çıkmıştı yanılmıyorsam...
bir de ajlan-mine'nin 'pranga zinciri' galiba, öyle bir şarkısı vardı, ben de ona hastaydım.

Adsız dedi ki...

bende de birikmiş olan o takır takır kasetleri yakın bir zaman önce attım. sen de hiç düşünme at. gereksiz yere odada yer kaplıyorlar. hem dediğin gibi dinleyecek aletler kaldımı ki? :)
ama bir nostalji oldu....

Unknown dedi ki...

:)ben de yıllardan sonra geçenlerde Ayça Şen'i tekrar keşfettim, çocukken hastasıydım. Hatta sarı kapaklı çok ilginç bir kitabı vardı, onu bile okumuştum. istanbulda 99.4te diğer yerlerde 99.5te sabahları 7-10 arasında çıkıyor, ilk karşılaştığımda yine çook komik geldi, ama artık hastası olmadığımı anladım, rahatladım. Bir de, ilkokuldayken radyoda çocuk saati vardı, belki hatırlarsın(ız), acayip severdim, orda bi Yaşar vardı, çok yaramazdı, olsa da yine dinlesem:),
sevgiler

Adsız dedi ki...

sahi, renginde aşk olan bir çiçek nasıl solar?
.............

g.ünlü

L@L dedi ki...

Ayşecim güzel bir nostalji yaşadım yazdıklarınla sağol :) birsürü kaset saklamıştım bende ama birçoğunu attım :( eski şarkılardan en çok aklımda kalan 'pranga zinciri'

pranga zinciri takmadan gidelim desem olmuyor
yine gozlerin, gozlerin beni tutsak eder
bir anda arkadama bakmadan gidelim desem olmuyor
beni gozlerinin zindanina hapsetti anilar

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Yazı çok hoş,beni en çok şaşırtan Defne Samyeli'nin kasedi oldu.Ben de onu ilk kez yakından gördüğümde ekranda göründüğünden de güzel olduğunu düşünmüştüm.
Sevgiler.
Serpil

Mr_TD dedi ki...

Defneyi eskiden den sevmezdim :).Istanbul´da bizim komsu apartmanda otururdu, burnu havada, sinir bir tip idi, sinir bir de kardesi vardi. Görünce anilar canlandi, not düseyim dedim :D

Peanut Butter and Black Coffee dedi ki...

oy oy oy cok fena oldum ben bunlari okuyunca :D
aysecim valla bana da nostalji yasattirdin :D
bi de bum bum benim en sevdigim sarkilardan biriydi - hala da cok severim, aradim bir ara ama limewireda bulamadim.
takvimlere yaprak eklemek olmaz ki, son durakta inmem demek olmaz ki...yaa :)