18 Eylül 2008

Gerçekten ıvır zıvır sorular

1. Ben hayatımda hiç hamama gitmedim. Kızlarla ayarlayıp gideceğiz bu aralar. Hem masaj filan da yapıyorlarsa ne şahane olur! İçkale Otel'in hamamı için iyi dedi Gizem, Ankara için bu konuyu iyi bildiğini düşünenlerin diğer fikirlerine açığız.
*
2. Sonbaharla beraber yapmayı çok fena kafama koyduğum şeylerin tamı tamına hiçbirini yapmıyorum. Ve gerçekten de tüm kalbimle bu ruhsuzluğumu hala istediğim gibi bir organizer bulamamama bağlıyorum. Ama yapacağım, yapmam lazım. Şöyle çok büyük olmayan, haftalık programı olan güzel ve hakikaten fonksiyonel bir organizerı nereden bulurum ben?
*
3. Hazır kilom 52'de sabitlenmişken birazcık daha kilo versem de şu fani ömrümde 10 yıl sonra tekrar 50 kiloyu görsem diye düşünüyordum. Geçen akşam Baran'la buluştuk iş çıkışı. Çok kararlıydım, sadece çorba içecektim. Çorba olarak ne var diye sorunca "havuç çorbası" cevabını aldım. Havuç çorbası nedir yaa? Bir şeyin pişmiş ve pişmemiş hali birbirinden bu kadar farklı olabilir mi? Sevmiyorum pişmiş havuç. Böyle şekerli şekerli. E ben de mecburen mantı yedim. Havuç çorbası içmiş olan var mı? Neye benzer?
*
4. Anneme yelpaze hediye almak istiyorum. Nereden bulunur? hint: Accessorize'da yok.
*
5. Hamsterların cinsel hayatı konusunda fikir sahibi olan var mı? Bizdeki iki yaratık çiftleşirlerse kaç tane yavruları olur? O zaman annem bizi bırakıp gider mi?
*
6. Bir senedir kırmızıdan başka renk görmemiş tırnakları ojesizken o bir türlü gitmeyen ve tanımlanamayan renkten kurtarmanın bir yolu var mı? Beyaz sürsem pembe olacak gibi valla.
*
7. Kirpikleri beslemek için bir şey var mı? Bişey yağı gibi mesela?

8. Kariyer.net'e yüz yıldır her Allahın günü bıkıp usanmadan on ayrı ilan veren Köseoğulları Halıcılık isimli firma neden bir türlü aradığı insanları bulamıyor?

9. Nasıl bir yandan hayatımın bir kısmını New York'ta geçirebilceğimi düşünecek kadar genç ve saftirik, bir yandan da Pilli Bebek'ten Berrak'ı dinlerken yaşlı ve yorgun hissedebiliyorum?

10. Susan Sarandon Zuhal Olcay'a inanılmaz benzemiyor mu?
* * *

The air I breathe'i şiddetle tavsiye ediyorum.
Camera Obscura ve The Dresden Dolls dinliyorum dinliyorum dinliyorum.
Şu anda aylardan sonra ilk kez çorap giyiyorum..
* * * *

But it's not good enough, even though it's real.

39 yorum:

Bengi Gençer dedi ki...

bugün benim de "sonbaharın ilk giyileb çorabı" günüm! heyoo ;)

ayşecim bildiklerimi şöyle sıralamak isterim;

1- ulustaki hamam süpermiş. eh.. tecrübe konuşuyor olsa gerek..

5- beş ila yedi yavru doğabilir. yavrularsa anne müdehaleyi sevmez, elini kafese sokmamalı, loş biryerde tutmalısın. bu süreç boyunca ayşenin annesi durumu farketmeyebilir. eğer yavrularsa ve yavrulara yeni yuvalara verilmek istenirse ben talip olurum ;)

6- hava almaları gerekiyor.. birkaç gün sabretmen yeter ;)

9- yanlız değilsin..

10 - bence aşkın nur yengi ile zuhal olcay birbirlerine daha çok benziyorlar. haluk bilginerin beğendiği kadın tipi değişmiyor sanırım.. :)

jelatin dedi ki...

İki sene evvel Güzin Abla'nın köşesinde, senin gibi bir genç kız kirpiklerinin döküldüğünden dem vurmuş, Güzin Abla'dan çaresizce yardım istemişti. Güzin Abla da güzel kızımıza her gün tatlı badem yağını kirpik diplerine uygulamasını önerdi. Bunun üzerine ben gittim Watsons'dan badem yağı aldım. Gözlerimi yaktı, öyle her gece her gece de sürmeye üşendim.

Bir dene istersen?

PS. Hamam sonrası deneyimlerini uzun uzun yazmanı rica ediyorum. Çünkü ben de çok istiyorum!

Gina Braun dedi ki...

lise sona kadar, kaşı kirpiği resimlerde yokmuş ya da yolunmuş gibi çıkan ve son 3 senedir göz makyajını badem yağı ile silen birisi olarak, badem yağını öneririm. ben de çok işe yaradı. bir ara kirpiklerim üçer beşer dökülüyordu, kesildi. ama jelatin'in dediği gibi çok göz yakar. o nedenle abartmadan sürmekte, gözün iç bölgesine kaçmamasına dikkat etmekte fayda var. ben bir şekilde yolunu tutturdum, ama tarif edilesi bir şey değil, el alışkanlığı.

Adsız dedi ki...

cevap 7: tatlı badem yağı ve hint yağı eşit miktarlarda karıştırılır, boşaltılıp temizlenmiş maskara kutusuna konur, en az 15 gece ara vermeden kirpiklere sürülür. (ben bizzat denedim, sarışın olduğumdan kiriklerim yok gibi görünürdü, işe yaradu bu.)

Adsız dedi ki...

Kirpiklerin için Mavala'nın kirpik güçlendiricisi var, tavsiye ederim.

cometa dedi ki...

Katılıyorum kesinlikle badem yağı, bir de göz makyajını Bebak Acı Badem sütü ile sil! (yaşından çok genç gösteren hiç kırışıksız bir teyzeden öğrenmiştim o da kirpikleri besler, göz hariç dese de arkasında inanma, hiç yakmaz ve süperdir), rimelde guerlain markasını öneririm, yumuşacıktır, kirpiklerini güzelleştirir ve birde benim olmazsa olmazım kirpik kıvırıscı kirpii olmayanı bile kirpiklendirir. Kırmızı ojelerine gelince az asetonla silmek gerekir. Ojelerini silmeden tırnaklarına vazelin sürme de işe yarar.

Elsa dedi ki...

* ojeleri daha sık değiştirmek ve arada bir tırnaklara nefes aldırmak gerekiyor galiba. en sevmedigim görüntü o sararmış gibi duran saglıksız tırnaklardır, ben çözümü sık sık oje değiştirmekte, ara ara biraz dinlendirmekte buldum. bir de sally hansen oje çıkarıcı, eger kullanmıyorsan, sanırım gayet iyi bir çözüm, direk aseton tırnaklara zarar veriyormuş.


* yelpaze için ise adresim tbox. yazları yelpazeyle serinleyen biri olarak çok tatlı ve kullanışlı buluyorum. bir de yazlıktayken annem hediye etti, sanırım çin malı satan pazar veya dükkanın birinden bulmuş, gercek bir geyşa yelpazesi, üzerinde kırmızı gül ve kuş var! hala yazlıkta olsaydık sana gönderebilirdim.

bugun açık ayakkabıyla dışarı çıktım ve ayagım dondu. çorap giymem gerektigini anladıgım o iç sıkıcı anı yaşadım. kış gelmesin istiyorum. lütfen lütfen lütfen.

MM. dedi ki...

kirpikler için en hayırlısı rimelini yeni aldığında içine birkaç damla badem yağı eklemek( ben direk fırçayı badem yağına batırıp çıkararak tutturuyorum ölçüyü)
kirpikleri uzatıyor.benimkiler uzadı en azından.

Adsız dedi ki...

1- Havuç çorbası fena değildir, en güzelini Beylerbeyi hamamında yaparlar. Ama onun bir uyduruk olanı var bir de terbiyeli olanı, böyle otlarla falan. Hamsterler havucu da çorbasını da çok severler, özellikle çiftleştikten sonra. Havuç çorbasının hamsterlerde üreme niyetini arttırdığı iddia ediliyor; bu çorbadan içenler bir seferde 7-9 yavru doğurabiliyormuş. Ama 9 yavruya bakmak kolay değil, ciddi bir organizer gerekli. Benim tavsiyem Köseoğulları Halıcılığın ürettiği bir organizer halısıdır; böyle üzerinde kocaman, salon kadar bir liste var, yürüyerek bakıyorsun falan, insan daha bir düzenli oluyor. Zuhal Olcay tabii Susan Sarandon'dan daha güzel, hatta oynadığı bir dizideki erkek karakter (Yeditepe İstanbul, adamın neydi ya) bir bölümde demişti ki "Napıcaz biz bu gençliği ya?" Yani çabucak bitip gitsin istiyordu, New York'u bırak adam kendi mahallesine gidemiyor. İşsiz güçsüz, Köseoğulları'ndan haberi olsa belki bir şeyler yapardı ama Zuhal'in aşkından gözü bir şey görmüyor. Flaneurle vagabont arası bir şey. Flaneurün gezmeyeni. Gezmek isteğini yitirmiş, bunu yitirmemiş olanlar, mesela sen bence gençliğin verdiği özgürlükle yorgun hissediyorsun. İnsan böyle olunca özgürlüğün yükünü biraz zor kaldırıyor. Düşünsene istersen gidebilirsin, ne zor bir şey. İstersen hamama bile gidebilirsin. Hamsterlarını da alabilirsin, valla biz hamster değil de dolma, havuç çorbası falan götürmüştük arkadaşlarla. Hamster orada boğulabilir, öyle sıcak, bildiğin sauna. Tek farkı böyle iki gruba ayrılıp Seferoğulları ile Tellioğulları oyunu oynayabilmen, yani bell bir düzeyin altına düşebilirsin yeterince kalabalıksanız. Şarkıyı ezberlemenizi tavsiye ederim: O kurnadan bu kurnaya çirkef sıçraaaamış... Ne güzel sahnedir ama o, gözlerim doluyor düşününce, gözyaşı kirpikleri iyi besler, tavsiye ederim. Biz hamsterların cinsel hayatı gözyaşıyla geçiyor. Kirpiklerimiz de tırnaklarımız da sağlam. Ama hamamın mermerlerinde o tırnaklarla yürümeye bir çalış bakalım, düşersin en basitinden. Havlu falan da açanlar oluyor nasıl olsa kız kızayız diye, insan bir tuhaf oluyor. Zaten içerisi sıcak, yelpaze falan kâr etmez. Yavruları anneler evden atıyor falan. Hamster bu, sokağa da atılmaz. Yavrularının hoş karşılanmayacağını bilmek cinsel hayatı öldürüyor. Aslında hamster tabiatta insan dışında doğum kontrolü yapan tek canlı diye biliyorum ama nasıl yaptığını bilmiyorum. Kendimi ben de genç ve yorgun hissediyorum. Otel hamamına gidilmez ama, otantik bir yer değil ki, bir anlamı yok. Şöyle mahalleden toplanarak gelmiş cicili bicili kadınlar olmadan zevki çıkmaz. Sizden âlâ çirkeeef olmaz, bey kızı size kalmaaaaz.... Aklım çok karışık bugünlerde. Ne organizera gerek var aslında ne başka bir şeye.
2- İkinci soru neydi?

derya dedi ki...

6)mavala'nın sararmıs tırnaklar için beyazlatıcı bir ürünü var: Mavala Mava-White Optical Nail Whitener. arkadasım surekli koyu renk oje surmekten rengi değisen tırnakları için kullanıyor ve cok memnun. sonrasında bir sure ojeye ara vermek en sağlıklısı galiba.

derya dedi ki...

beyaz sürsem pembe olacak gibi demişsiniz ben yanlış anlayıp bambaşka birşey önerdim galiba:P

zeya dedi ki...

Bend ehiç hamama gitmedim bu yabancılar arasında şok birdurum bizi her gün hamamda deve tepesinde ve göbek atarken hayal ediyorlar neyseee sıcağa ve çıplaklığa gelemediğim için teşebbüs etmedim.

Kirpikler için değil ama kaşlar için bir öneri sarımsak sürülmesi.
Ben denemedim ama gittiğim kaşçı her seferinde öneriyor...

Yelpazeler bizim pazardaki çinli adamda var. Çinliler her yerde kesin Ankarada 'da vardır.

Sevgileer

Adsız dedi ki...

Mavala'nin ya da Sally Hansen'in sararan tirnaklar icin beyazlatici ozelligi olan bir urunu var, ondan denemelisin..Ayrica bundan sonra oje surmeden once once bir kat "Base Coat" kullan, eminim yukarida bahsettigim iki markadan birinin vardir..Ojenin bir yere yapismasi gerekiyormus, bu sayede tirnagina degil base coat'a yapissin! Sana bulasmasin:) Sevgileer..

Tugc dedi ki...

Havuç muhabbetini nedense bu dönemin ilk "Modern Novel" dersinde yaptık. Pişmiş ve pişmemiş hali bu kadar zıt olabilen tek sebze ya da meyve.
Ama havuç çorbası fena değil. Burda yapıyorlar, seviyorum sanki.Yine de emin olamıyorum. Moda bağlı galiba.

L@L dedi ki...

Ayşecim, limon suyu tırnaklar için çok yararlı. tırnaklarını eski rengine döndürecektir.
Kirpiklerim için badem yağı kullanıyorum ayrıca saçların içinde kullanabilirsin,gayet iyi bir besleyici.
Hamama gittikten sonra bahsedersin dimi :P

Benim Hayatim dedi ki...

Badem yağını ve sarımsağı dikkatli kullan istemediğin yerlerden fışkırabilirler :))

Hamama ben de hiç gitmedim. Okuduğum tellak haberinden sonra tırstım kadının kaburgasını kırmış fala bastırıp. Aman dikkat diyeyim.

kip dedi ki...

2- ben ajanda olarak moleskin kullanıyorum ve çok memnunum, tavsiye de ederim. ince, hafif ve sade.
http://www.mojolondon.co.uk/stationery/moleskine/diary/

6- kırmızı ojeyi direk tırnağının üzerine sürmemek en kesin çözüm. altına base coat olarak parlatıcı/ sertleştirici vs sürmen çıkartırken hiçbir iz kalmamasını sağlıyor. senelerdir bu şekilde çok mutlu yaşıyorum.

oya dedi ki...

özel hamam düşünürseniz; ümitköy de magicare var, sauna fin hamamı, jet duş, efor havuzu,kese, köpük masajı, istenirse çamur ve yosun da yapılıyor tüm vücuda, randevulu alıyorlar sadece siz olabiliyorsunuz hamamda..

cekirdeksizuzum dedi ki...

ben geçen yıl cebecideki karacabey hamamına gitmiştim. benim de ilk gidişimdi. oraya gidebilirsiniz ama tavsiyem sabah erken gitmeniz 8-8,5 gibi orada olursanız iyi olur. biz öyle yaptık, o saatlerde kimse yoktu ama biz çıkarken dolmaya başladı. dolunca pek hoş olmuyor. bu arada masaj da yapıyorlar.

bir de kırmızı ojenin üzerine parlatıcı sürersen hem oje daha geç çıkıyor hem de sildiğinde kırmızılıklar daha az oluyor.

Adsız dedi ki...

Kirpik beslenmesi için bitmiş rimel kabına badem yağı doldur ve geceleri sür. Cidden faydası var. :)
-adaşın-

maria lopez garcia dedi ki...

daha önce de yazan olmuş ben de teyit ve destek amacıla söylüyorum ki: 2) Moleskine'in her ürünü bence efsanedir, aradığına denk düşer mi bilmem ama denemediysen not defterini bile al bence. 4) tbox yelpaze çok işlevsel ama hediye istiyorsan çin işi bence de en güzeli
..
ve hamsterlar, annene de sana da kolaylıklar diliyorum zira ensest çiftleşme özelliklerine sahip bu hayvanlar bildiğim kadarıyla durmuyorlar :)

emelo dedi ki...

Aysecim, O cebecideki karacabey hahami ankaranin en eski hamamiymis, beni da yazin goturduler- dugunden once. bir daha gitmem, oyle diyim :)
Benim beklentilerim oyle cok yuksek degildi, ona ragmen bir daha gitmem diyorum. Kotu bir yer degil, ama her yer pis gibi hissettim, kadinlar ciplakti - acikcasi ondan da biraz rahatsiz oldum..

Bence bir otelin ya da o umitkoyun oralardaki yerlerin hizmeti ve de musteri kitleleri daha iyi olacalktir. Cok detaya girmiyorum, sen anla iste! :)

Rengi bozulan tirnaklar icin en iyi sey biraz dinlendirmek ve de o sirada tirnak bakimi kremleri falan surmek..

Havucun pismisini agzima sokmam, o yuzden havuc corbasi konusunda yardimci olamicam hic - sana katyiliyorum :)

Hamsterlari bilmem ama benim kardesim bir ara su hamster'in kucugu gibi olan kuyruksuz farelere kafayi takmisti. Bunlarin ilk yavrulari dogru ve yok oldu. en onemli sey - erkek olani yuvadan cikarman, cunku yavrulari yiyor!
Boylece ilk seti kaybettik.
Ikinci sette 4 tane dogmustu ve erkegi ayirmamiza ragmen bu sefer de anne hic annelik yapamadi, bunlari tekerlegine koyup dondurmeye falan calisti - sanirim daha anne olmaya hazir degildi - ve o ikinci setteki fasulye tanesi kadar yavrular da helak oldular, biz perisan olduk.

3. seferde anne kendizi yavrularini yedi - annem en sonuncuun agzindaki halini gorup ufak bir travma gecirdi.

4. seferde anne de biz de daha dikkatliydik. 1 tanesi yasadi 4 taneden yine. O baya buyudu falan. Sonra kardesim bir arkadasina birakti bizim 3 gonzalesi. Dondugunde hepsi nanaykent'e gitmisti. Boylece bizim gonzales hikayemiz bitti...

boyle yani, tek tavsiyem - erk olani baska bir kafese koy. Ve de senin disi hamsterinin anac bir yapiya sahip olmasi icin dua et.
Bir de yavrular boyle miy miy miy mik mik mik diye baya kus gibi otuyorlar, kapali kapilar arkasinda olmalarinda fayda var eger gizli kapakli bir operasyonsa.

hedonistt dedi ki...

kirpikler için geçen kış amway in artistry (eye & lıp make up remower) sini aldım. hiç dudaklarımı silmişliğim yok ama kirpiklere süper iyi geldiği kesin, zaten yağlı bişey. hem dökülmüyo, hem de artış oldu kirpiklerimde :))

$afak dedi ki...

Çorba isteyip bulamıyınca mantı yemek nedir ya :D

Bazı maddelere çok güldüm :) Beni de kariyer.net'ten ısrarla isteyen bir otel var resepsiyona. 2 yabancı dil bilince ardı arkası kesilmedi bu tekliflerin :)

jelatin dedi ki...

Ayşe, badem yağı fikrini önce ben verdim. Yani işe yararsa teşekkürlere benden başlayacaksın! Artık teşekkür olarak ne hediye verirsin bilmem.

İyi günneeeeeer.

Adsız dedi ki...

sayın emelo'nun buyurdukları hizmetin daha iyi olabilmesi meselesini anlayabiliyorum da, müşteri kitlesinin daha iyi olması meselesini pek kavrayamıyorum. hem de bu konularda on yıldır ders veren biri olarak... bu ne rahat elitizmdir, bu hayatın kendiliğindenliğinden ne derece korkmaktır, bu ne standartların güvenliğini arzulamaktır... ben hayatımda gördüğüm en müthiş insanları da en rezil olanları da "oralarda" gördüm. güzellikten de çirkinlikten de bu kadar korkmamanızı tavsiye ederim. bir zaman sonra bunlar patoloji olur bünyeye yerleşir.

"pes" diyor, saygılar sunuyorum.

Adsız dedi ki...

Ben de kesinlikle Karacabey i öneririm hamam olarak, aux a da katıldığımı belirterek. Sonuçta hamam geçmişi olan, kültürü olan bir kavram ve gerçeğini görmek istiyorsan tarihi bir yere gitmelisin, emin ol otellerdekiyle alakası yok.

daphnevega dedi ki...

bembi,
hamsterlar konusunda beni çok korkuttunn! annem bunu okursa kafesleri kapının önüne koyar vallahi. zaten yakın oturuyorsun, hemen seni ararım bak :)) aşkın nur yengi konusunda da haklısın, istikrarlı adam ya :)

jela,
hahaa evet hakikaten çok teşekkür ederim!! blog nelere kadirmiş dedim, ilk yorumlar geldikten sonra kendimi aktara attım, bisürü yağ aldım, badem yağı hint yağı karışımını da kirpiklere sürmeye başladım. hadi hayırlısı diyorum. yemeğe gidelim diycem komik olacak diye korkuyorum, iki insan ankara gibi minicik şehirde bunu nasıl bir türlü başaramaz?

gina braun,
aslında ben oldukça fazla esmer bir insanım ve kirpiklerim de uzun ve sık. yalnız çok düz oldukları için hep kıvırma aleti kullanıyorum, o yüzden kırılmaya başladılar gibi geliyor. göz makyajı temizleyicisi olarak da kullanmaya çalışacağım, çünkü kozmetik çıkarıcılar da yoluyormuş gibi geliyor. teşekkür ederim!

anonim,
tam tarif ettiğin şekilde bir kür hazırladım, gayretle yapıyorum, çok teşekkürler!

anonim,
rastalrsam mutlaka bakacağım, teşekkürler!

cometa,
hımm evet badem sütü. bana bi sürü deneyecek şey çıktı, yuppi! kıvırıcı benim de olmazsa olmazım.

özge,
evet günler oldu, yine de tırnaklarım iğrenç görünüyor ama sabredeceğim bu sefer. 1 yıl aradan sonra ilk defa ojesizim. sally hansen'ın oje kurutucusunu kullanıyorum ben, ama buraya yazdığım dönemde hayvanlar üzerinde test edildiğini söylemişlerdi, ondan beri şişe bitince yenisini almamayı düşünüyorum. belki sen de bilmek istersin diye söylüyorum.
t-box önerisi için çok teşekkürler, ilk boyner ziyaretinde edineceğim bir tane.

miss martle,
hımm bu da farklı bir uygulama! yahu memleketin tüm dişileri badem yağıyla bu kadar haşır neşirdiniz, bana niye söylemiyosunuz :))

aux,
evet biraz alakasız ve gereksiz sorular olduğunu başlıkta da belirtmiştim, enerjini çok takdir ettim!

fk,
hayır hayır doğru şeyi söylemişsin. o dediğini benim kesin edinmem gerek!

zeya,
hahaha onu benim kaşçı da söylüyor yaa! :) burada hiç çinli satıcı yok valla!

anonim,
base coat denen şey yerine cila kullanmayı düşünüyorum, mavala'nınkine bakmak isterim bulabilirsem. sallay hansen'ın hayvanlar üzerinde test edildiğini öğrenmiştim, o yüzden kullanmamak daha iyi sanırım, belki sen de bilmek istersin.

tuğçe,
özledim seni! ben de bir deneyeyim bari, aman eksik kalmayalım! ama hakikaten de pişmişi ve pişmemişi nasıl bu kadar farklı olabilir?

lal,
bunu okuduktan sonra 10 dakika tırnaklarımı limona batırdım. ne yazık ki çok değişiklik olmadı ama benim durum biraz ekstrem. 1 senede toplam 1 gün ojesiz kalmıştır tırnaklarım, galiba bi hafta limonda bekletmem gerek :)hamama gidince mutlaka yazarım!

benim hayatım,
evet o haberi ben de hatırladım. hımm biraz daha mı düşünsem? :)

kip,
evet çok güzel görünüyor, ben burada 10 tne kırtasiye gezip bir türlü aradığımı bulamıyordum, sonunda mini mini bir kırtasiyede buldum. moleskineler de çok güzelmiş ama, ben organizerın görmemiştim. oje konusunda da artık çok tedbirli olacağım :)

oya,
hımm, çok harika görünüyor, hem ben orada oturuyorum zaten. detayları araştıracağım, çok teşekkürler!

çekirdeksizuzum,
evet ya kalabalık olmamalı, ben tedirgin olurum öyle :)

ayşe,
zaten bu kadar yorumdan sonra badem yağı olmadan geçen yllarıma ağlasam yeridir heralde, teşekkürler!

maria lopez garcia,
moleskinenin organizerına rastalamadım hiç, tüh. t-box da inşallah sezon yüzünden yok etmemiştir yelpazeleri. hamsterlar konusunda korkum gün geötikçe büyüyor!

emel,
hijyenden en ufak bir şüphesi olursa insanın hiç çekilmez emelcim, tahmin ediyorum. bir de ulustakini öğreneyim ben bakalım. korku filmi tadındaki hamster hikayen tüylerimi ürpertti. offf. belli yani bi hayır gelmeyeceği bu haynalardan. off yine.

hedonistt,
hımm bunu da yazıyoruz o zaman, teşekkürler!!

şafak,
sulu ya ikisi de :)ahaha git otelde ne güzel işte hazırda işin var :)

aux,
emel belli ki hijyen yönünden endişe duymuş. bu da bir hamam için herhalde en büyük önceliğimiz ve elitizm ile pek bir alakası da yok diye düşünüyorum.

anonim,
ben hiç ne klasik ne de bir otel hamamı görmediğim için ikisi konusunda da yorum yapamıyorum henüz. teşekkürler.

zeya dedi ki...

Ayşe
Bizim baharatçıda rimel kutusunda kirpik bakım yağı buldum. Ankarada baharatçılar varsa bak bulamazsan bana adresini yaz göndereyim sana :):)
Uğraşma badem yağı eski rimel falan :):)

velinkam dedi ki...

yelpaze çeşidinin en bol olduğu yerler semt pazarları...Ben daha çok yelapzanin bir arada olduğu başka yer görmedim....Ben kırmızı ojenin kalıntılarından kurtulmanın yolunu ojenin altına bir kat cila sürmekte buldum ama kenarlara biraz taşırarak sürüyorum daha çok işe yarıyor....
kriyer nette öyle bir kaç yer daha var sürekli ilan veren bazen mail atmak istiyorum ne arıyosunuz diye :)
Iyyy havuç çorbasını boş ver akşamları en azından 9 dan sonra yemeyi kesersen halledersin diyeyim tecrübelerime dayanarak :)

Adsız dedi ki...

ayşe reklam gibi olmasın ama bahçelideki(7.caddedeki) lokman hekimde kendi hazırladıkları bir kirpik yağı var çok ie yarıyo fiyatı da 2-3 ytl falan bir şişesini bitirsen sana faydası olur bence benim de kirpiklerim uzun ve sarı çok belirgin olmuyo diye ben kirpik perması yaptırmıştım 3 ay gidiyo ve süper oluyo kirpikler kıvrık kıvrık hem hiç bir zarar da görmüyo ben 3 kere yaptırdım
the air ı breathe izlemiştim ben de şiddetle tavsiye ediyorum
SEMA

Unknown dedi ki...

cebecideki tarihi karacabey hamamını öneririm..yıllardır giderim herhangi bir hastalık,mikrop vs kapmadık çok şükür..yanınızda ufak bi şişede çamaşır suyu götürüp dökün, bunu gittiğiniz her hamamda zaten mutlaka yapmanız gerekir.tabii ki herkes çıplak olacak hamam orası =) çıplak dediysek alanya plajı kadar

Adsız dedi ki...

Merhaba Aysecim, gecen yıl ki gibi bu yıl da almıs oldugun organizerin resmini burada gorebilecekmiyiz? Bu arada nereden aldın, Tunalıdan mı buldun yine. Ben de işlerden fırsat bulursam cıkıp bakıcam, officeone store dusunuyordum ama, senden haber bekliyorum. Sevgiler Defne

limon dedi ki...

1.)Ankara'da değilim ama en yakın arkadaşım senelerdir Ulus'taki hamama gider, hatta üşenmez İstanbul'dan gidişlerini bile ona göre ayarlardı. (Umarım aynı hamamdan bahsediyoruz)

7.)Kirpikler için badem yağını ben de annemden duydum, gittim aldım ama üşengeçliğimden hiç kullanmadım

10.)Zuhal Olcay&Aşkın Nur Yengi benzerliğine ben de katılıyorum ama Aşkın Nur Yengi bence estetikle bu hale geldi. (Dedikodu oldu resmen)

jelatin dedi ki...

Benim beybaam da hep, "Aşkın Nur Yengi ile Zuhal Olcay birbirine ne çok benziyor! Demek ki Haluk Bilginer'in beğendiği kadın tipi BU!" der. Demek ki öyle. Ben pek benzetemiyorum ama...

Bu blog neden ve nasıl böyle çok yorum alıyor ya? Sinirime dokundu. Yarısını alıp benim bloguma götürmek istiyorum.

ARKADAŞLAR! ŞÖYLE YANDAN YANA BENİM TARAFIMA GEÇİYORUZ. http://jelatin.blogspot.com ! Mutluluğun tek adresi. Hadi.

yass dedi ki...

hamam mıı dedı bırı:)

duzenlı hamam kullanıcı olarak ulus sengul hamamını tavsıye ederım.. bıldıgın turk fılmı hamamları gıbı.. hatta bununla ılgılı bı yazı yazmıstım ben.. hamamama nası gıdılır ne kullanılır falan:)

oje ıse tırnak hava almadıgında olusuyor o sarı renkler.. malesef 1 hafta ojesızlık cozumu:)

kırpık ıcın bende sana gelen onerılerı dıkkate alıcam:) supurge gıbı benımkıler kısa kısa..

hamsterlar bır cıftlesmede 8-9 yavru olusturuyorlarr:))

ŞEKERPEMBE dedi ki...

TIRNAKLARI KURTARMNIN 1 TEK YOLU, TIRNAK ÜSTÜ TÖRPÜLERİ BİR KAÇ DAKİKADA RAKI BAYAZINA YAKIN BİR RENGE DÖNÜŞTÜKLERİNİ GARANTİ EDERİM.

Şipek dedi ki...

Mrb Ayşe

Bende ankarada yaşıyorum ve hamam olarak tercihim bahçeli:) Hem temiz hemde çok kalabalık olmuyor. Sauna masaj kese 3ü biarada yani:)) İnsan bikaç kere gidince alışkanlık yapıyoo benden demesi :)

*BirÇocukSevdim* dedi ki...

Köseoğulları halıcık firması hala aradığını bulamadı..puhahahah süpersin :))))