26 Eylül 2008

twingle twingle little star

Bu akşam itibariyle tatil başlıyor. Onlar tartışadursunlar Ramazan Bayramı mı Şeker Bayramı mı diye; çalışan insana tatil hep tatil. 9 günlük güzel tatilin 4 gününde İstanbul'da olacağım, geri kalanında home sweet home. Salı sabah yola çıkıyoruz. İstanbul'da yapılacaklar kafamda dönüp duruyor. Ne kadar zaman oldu ya? Çok oldu.
*
Çarşamba gecesi kızlarla Nada'da güzelim fındıklı vodka shot ve şarap gecesi yaparken hala dışarıda oturabilen insanlara hayretle baktık. Böyle birden değişiverdi mevsim. İşten çıkarken da hava karanlık oluyor. Bu değişiklikler yavaş yavaş olmuyor, birden oluveriyor sanki. Üzerimize ne giyeceğimizi bilemiyoruz. Hırka az geliyor, ceket fazla. Bot, çizme giymek için çok erken ama devamlı yağmur yağdığı için spor ayakkabılar (ahh ya da babetler) mahvoluyor.
*
Ben küçükken Türkçe'den sonra en çok adını duyduğum dil olan İngilizce'nin muhakkak ki en yakın sınır komşumuz olan İngilitere'nin dili olduğu sanırdım. Sonradan İngiltere'nin bambaşka bir yerde olduğunu ve komşularımızın da bambaşka ülkeler olduğunu öğrendiğimde bu duruma çok şaşırmış ve madem ki İngiltere o kadar uzaksa neden bu dilin bizim için bu kadar önemli olduğunu anlamaya çalışmıştım. O zamanlar en büyük zevki kaşık kaşık tereyeğı yemek olan bir çocuk için pek de fena sayılmaz değil mi? Böğk!
*
Arabamın plakası değişti, BR oldu. Artık herkes beni Burcu ya da Barış sanacak. Bree van de Kamp de olabilir.
*
Yaptığım makaron denemesi hezimetle sonuçlandı. Hamur sıkma aletim beni yarı yolda bıraktı. Aslında tarif çok da zor değilmiş ama vakit alıyor. İyi bir hamur sıkma makinesine şu hamurundan ekler yapmak için de ihtiyacım var. La Cucina Italiana'nın Ekim sayısı şimdiden çıkmış. Mükemmmmel. Ciltlenecek senelik olarak ve yüce bilgi kaynağı olarak saklanacak.
* * * *
Film tavsiyesi: My Sassy Girl ama 2001 yapımı, Jae-young Kwak'ın yönettiği. Burada gösterime girdi mi bilmiyorum ama Amerikalılar buna da el atmış, bir de 2008 yapımı var. Imdb puanlarına bakarak hangisini seyretmeniz gerektiğine kolayca karar verebilirsiniz.

İyi tatillerrrrr. İyi Şeker Bayramı. İyi Ramazan Bayramı. Whatever.
*
*


fotoğraf: Floransa'daki ünlü Duomo'nun tepesine giden yolda tarafımdan bolca flaş patlatarak çekilmiş Türk şaheseri. Avanti! Maşallah 4 sene olmuş.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

İyi tatiller diliyorum. Bir de su organizerını nereden aldıgını soyleseydin daha mutlu olabilirdim. Sevgiler Defne

Adsız dedi ki...

Merhaba Ayse, organizerı nereden aldıgı yazmıssın cokkk mutlu oldumm tesekkurler, bu hafta sonu umitkoy de olacagım belki bakarım. Tekrar tsk. İyi eglenceler, iyi yolculuklar. Sevgiler Defne

$afak dedi ki...

Maalesef İst'da kesişemiyoruz. Ptesi akşamı Ank'a geliyoruz çünküm.

Al sana 1-2 öneri.

1. Bebek Kitchenette.
2. Sunset.
3. Dali Sabancı müzesi.
4. Sabancı müzesine kadar gidince tabükü Müzedechanga.

Azcık fifi takılın :)