16 Aralık 2008

bingi bingi

İngilizcede çoğul olacağım diye sapıtmış kelimeler beni hep çok eğlendirir. Birincilik nucleus ve nuclei'ye ait. Ama appendix ve appendices, criterium ve criteria ; özellikle de miscallenea ve miscallenous da unutulmamalı. Mouse'u mice yapıyorlar en nihayetinde, her şeyi bekleyebiliriz. Yaşasın-lar, -ler.

Geceleri hiç aralıksız uyuyamaz oldum. Mutlaka bir kere uyanıyorum. Uyandığım zaman saate bakma huyumdan vazgeçmeliyim. Çünkü saatin 5 olduğunu görünce panikliyorum. Sanki o saate kadar hiç uyumamışım gibi eyvah sadece 2buçuk saat uyuyacağım diyorum. Kış geldi, yine yatak problemleri..

Şimdi Kılıçdaroğlu acaba Gökçek karşısında ne yapacak? Ben çok merak ediyorum. Aslında Melih Gökçek gerek tek başına, gerekse biriyle tartışırken gösterdiği abuklukla benim sinirimi had safhada bozduğu için kendisini gördüğüm zaman kanal değiştiriyorum. Ama belki bu sefer farklı olur ve Kılıçdaroğlu -eğer ki gerçekten bunu yapmak mümkünse- Gökçek'in yüzünü kızartmayı başarırsa o zaman bence bu milat olabilir. Yarın akşam Star anahaber'de olacakmış. Emin Çölaşan'la tartışmaları sırasında "siz kadınmışsınız aslında" gibi tezler geliştiren bir belediye başkanımız var. Bir de yavrusu yolda. Bence bunlar tarih kitaplarına geçecek ve gelecek nesiller bizi çok salak bulacak.

Hürriyet.com.tr'yi kaç kişi okuyor bilen var mı? En çok okunan haberler köşesi beni dehşete düşürmeye devam ediyor. Şu an mesela Semra Hanım teyze, ölen oğlu ile ilgili olarak bir başka hanım kızımıza Ata iyi ki seninle evlenmedi demiş, bu haber ilk sırada. Maşallah diyorum. Teyzecim izninle sormak isterim: wtf are you still doing there?

Bu sene her yeri bir sis aldı gidiyor. Ama öyle böyle değil. Burnumuzun ucunu göremeyeceğiz neredeyse. Ki şu an fark ettim ben zaten tek gözümü kapatınca görebiliyormuşum burnumun ucunu. Ki onu da tam yapabildiğimden emin değilim.

Ankara çok soğuk. Artık sabahları buz temizliyorum. Bir de eldiven giyiyorum. Daha fazla çilekli donut yesem bence kış daha çabuk geçer.

Yine de bu hafta mutluyum ve yeni yılın geldiğinden hala habersizim. Annem ağaç süsleyelim dedi, o zaman idrak ederim herhalde.

Ve evet bi kere kurabiye (hem de çatlaklı) yaptım yüz kere resmini koyucam ne var ? :)

13 yorum:

ömer hasançebi dedi ki...

5 de uyanıp 2.5 saat kaldı paniğini ben ünide çok yaşardım, kabus gibidir çok iyi bilirim:)bide kurabiyelerin kıskandırıyor...

Adsız dedi ki...

Ufak bir duzeltme/uyari yapayim. Verdiginiz orneklerdeki kelimeler Ingilizce'de olan kelimeler ama hepsi aslinda Latince olan kelimeler. Onun icin cogul halleri, tekil hallerinin 3. gobek kuzeni gibi durmakta.

Gercek Ingilizce kelimeler icin -ler, -lar 'a karsilik gelen (s), (es) ile gayet kolay bir sekilde cogul hale getirilebilmekte..

Expat^Square

Adsız dedi ki...

benim de bölümden dolayı radius ve radii takıntım vardır:)
umuyorum kılıçdaroğlu i.melih'in hakkından gelir ama o yüzünü şeytanlar göresi insanın bırak yüzünün kızarmasını utanç duymasını bile beklemiyorum çünkü utanç duygusu şeref namus gibi kavramları bünyesinde barındırmıyor kendisi!!emin çölaşan'la düelloları da tam bir fiyaskoydu,ilkokul 1. sınıf çocukları gibi aptal saptal ithamların ötesine geçemedi kendisi!!bayramda ankaradaydık ve heryerde i.melih'in çarşaf çarşaf asılsız beyanları ve resimleri vardı,gördükçe tüylerim diken diken oldu,adamın yüzünde bile hayır yok..neyseki odtü'den elini çekmiş öyle dediler en azından,ama belli olmaz günden değiştirmek için yine el atabilir?
ne çok doluymuşum şu herifle ilgili,bugün 19:00 da star haber'de buluşalım:)

Adsız dedi ki...

bir de (kelalaka gibi olcak da değil aslında)
yıllardır melih aşık/açık pencere takipçisiyim,
milliyet gazetesinin en önemli köşe yazarlarından olan Melih Aşık'ı DÜZENLİ bir şekilde okumanızı şu satırları okuyan herkese tavsiye ederim:)hatta okuyanlar okumayanlara okusun:)

BahaR dedi ki...

sen mi yaptın o çilekli donut ı.eğer öleyse tarif istiyorum:)

Adsız dedi ki...

can I ask a question pls:P Ya Ayse ya kılmısın nesinnnnnn insan donut yeyip nasıl çöp gibi kalabilir ben donutu 5 senedir hayal bile edemiyorum o derece unuttum artık ama senin 2 katınım ya çok ayıp ya alalal..kurabiye resmide koyup durma ya uf uf..seni niye okuyorumkine..ühüühü..rumuz:acıklı fatma

daphnevega dedi ki...

topsy kretts,
:) bugün yeni kalıplar aldım ama sanırım bu konuyla kafayı bozmaya başladım, korkuyorum :)

expat square,
:) teşekkür ederim. o -us'lar zaten işkillendiriyordu beni :)

titrekkelebek,
ben seyredemedim, eve gelice kayıt aradım bulamadım ama güzel geçtiğini söylediler.

bahar,
yok yok nerdee. dunkin' donuts :)

Unknown dedi ki...

gingerbreadmen cookilerin pek seker ayse'cim..ben kanada'da yasiyorum ve burda hamur seklinde rulo halde aliyosun bunlardan ve evde kendin sekillendirip yiyosun yiyosun boyle bissuru!!!mm cok lezzetli:)
yilbasinda gelirken Ankara'ya bavula atmayi dusunuyorum bi kac tane, sence yolda gelirken bozulurlar mi?
happy holidays!!!
P.S I would like ask that same WTF question to our mister president Gokcek as well..!

ece arar dedi ki...

evet o"eyvah, şu kadar saat kaldı" kabusu bende her gün oluyor... pek fena. diper cookie resimlerini de bekliyoruz madem:)))

Adsız dedi ki...

bi itirafta bulunayım mı ?
her sabah bugün rejime girdim diyorum hatta kepekli tostumu kişilikli bir kahvaltı mahiyetinde yiyorum ama sonra senin bu bloguna bi gözatayım dediğimde kendimi öğlen için nerde ne yesem planları yaparken buluyorum ...ne olcak benim bu halim ayşe:)
böyle ilgi çekici diyet tabağı türevi şeyler de koyabilir misin belki ondan da feyz alırım :(
sen bu aranjmanları iyi yapıyorsun ... :)

Adsız dedi ki...

geceleri uyanıp saate bakma sendromu bana da sirayet etti kış döneminde :((( bi vakit daha devam eder sanırsam...
bu arada bence dün akşamın galibi kesinlikle kemal kılıcdaroglu idi...i.melih götçek pardon gökçeki ilk kez soguk soguk terler boşaltırken gördüm ya sevincten uctum uctum dirildim :)))
kendini ankaramızın sahibi sanan sahsiyete naş naş zamanı ezcümle...

daphnevega dedi ki...

neslie,
aaa ne kadar güzel, keşke burada da olsa! bence bir şey olmaz getir hatta bunun ticaretine başla :))

ece,
yeni kurabiyeler yaptımm. az sonraaa!

deli kız,
ne yazık ki diyetle ilgili danışılacak son kişi benim :) ama kişisel yöntemimi sorarsan, biraz kilo alınca akşam 7'den sonra yemek yememeye çalışıyorum. hatta başarabilirsen (ben bile yapabiliyorum kesin yaparsın) mesela saat 5 gibi mantı, iskender filan canın ne istiyorsa onu ye ve akşam bir daha bişey yeme. ertesi güne yarım kilo vermiş olursun. sadece istediğin kiloya inince tekrar eski tempona dönemiyorsun aniden. akşamları sebze gibi hafif bir şeyler yiyip vücudunu kandırabilirsin. akşam yememek diyetten daha çok işe yarayor, en azından gündüz canın ne isterse yiyorsun :))

anonim,
:)) bu sefer sinirlenemedim bile, çok güldüm sadece :)

dchetin dedi ki...

deitum -> data