23 Ocak 2009

anne naaaptınnnn :)

ve Doruk şu an sınavda. Umarım her şey yolunda gidiyordur..


Yağ mantısını bilir misiniz? Bilmelisiniz!

Annem mutfakla pek alakası olmayan bir insan olmasına rağmen, yaptığı şeylerin hepsini süper yapmayı başarıyor. Daha önce bahsettiğim gibi, ben mutfağa girip 5 saatte 25 adet kurabiye yaparım, annem 2 saatte 20 kişilik misafire şölen hazırlar. Bir yandan da benimle de dalga geçer.

Dün durup dururken "Ben yağ mantısı yapacağım!" dedi. (Pek sık yaşadığımız olaylar değildir bunlar. Ben sürekli mutfakta bir şeylerle uğraştığım, uğraşmayı düşündüğüm ve ortalığı dağıttığım ve babam da sürekli yemek hakkında konuştuğu için sanırım kadıncağız mutfaktan soğudu bizim yüzümüzden.) Yağ mantısı son icraatı oldu. Bir kısmıyla ben de meşgul olduğum için karar verdim ki, yağ mantısı bulaşılacak iş değil. Bana hamurunu yapmak, mayalamak çok çok zor geldi. Açması zor, kıvamını tutturmak zor, kapatması bile zor. Ama zor olan her şey gibi inanılmaz lezzetli. Sarımsaklı yoğurt, kırmızıbiber sosu ve nane ile yeme de yanında yat. Oturup 6 tane dev mantı yediğim için yerimden kıpırdamam biraz imkansız sanırım. Ama hala gözüm mutfaktaki mantı kabında. Yağ mantısı bizim evde 10 yılda bir filan piştiği için mümkün olduğunca çok yenmeli, depolanmalı!

Hamur ilk denemede başarılı olmadı. Maya ile ilgili bir problem vardı ve kabarmadı. O hamur boşa gitmesin diye annem şipşak çözüm üretti. Hamurun içine soğan ve patates koyup, fırına verdik. Daha sonra üzerine domates dilimleri ve fesleğen serpip 5 dakika daha fırınladık. (Domates sonradan aklıma geldi. Hamura gömülü mini mini cherry domatesler harika olurdu aslında taze fesleğenle.)

Böylece "patatesli bir kekimsi" elde ettik. Tadı da çok güzel oldu. Başarılı olmamış hamurlar için iyi bir çözüm.

Bu çok verimli günde bir de çilekli cheesecake yaptım ama şimdi dolapta uyuyor, yarına hazır olacak.. Umarım bu sefer o sihirli kıvamı yakalamışımdır!

Yarın akşam Selçuk'un askerden dönmesi şerefine rakı-balığa gidiyoruz. Yavrucum 15 kilo vermiş nerdeyse. 10 yaş küçülmüş. Beslensin, kilo alsın biraz tabii.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

iş cıkısınaz az kaldı
acıktımm süper gözüküyolarrrrr:)
ne sınavında doruk?
basarılar....

ruhdagı dedi ki...

Yağ mantısını ilk defa duydum. Görüntüsü süper!!!

Dünyada yaşayan hiç bir insan evladının mantıya hayır diyebileceğini sanmıyorum :)

L@L dedi ki...

Doruk umarım başarılı olur sınavında.
* Yağ mantısını ilk senden öğrendim Ayşecim. Tadıda görüntüsü kadar güzeldir eminim. Cheescake'in fotoğrafını eklemicekmisin peki çok merak ettim :)
Mutlu haftasonları =)

Adsız dedi ki...

Ayşe Abla artık sitene girmiycem yaa. Ne zaman girsem çok süper yemekler yapılmış, resimleri bize bakıyor! Öğrenci insanız, kütüphane-ev arasında döner yiyip duruyoruz, bizimki de can :D

Adsız dedi ki...

ben o patatesli kekimsi şeye bayılırım. Bizim ofiste bol bol pişer.
yağ mantısını hiç denemedim. Ama uğruna hamurabi olunacak birşey sanırım :):):)

Adsız dedi ki...

yağ mantısı kayseri işidir!:)
anneannem süper yapar, öğrenilmesi gerek, hem pratik hem güzel :)