25 Ocak 2009

yılın buluşu etc.

1. Havai fişekler patlasın, bando kutlama marşına başlasın, konfetiler yağsın! Mükemmel cheesecake'e ulaşmış bulunuyorum. Vatana millete hayırlı olsun. Şu an tarifi yazmaya çok üşeniyorum ama bir ara kesin yazacağım. Labne, Pınar beyaz ve yoğurt var içinde, bunu söyleyeyim şimdilik. Normalde sadece labne kullanıyordum, üçünü karıştırınca harika oluyormuş.

2. Lost tekrar başladı. Bir proje kendini anca bu kadar mahvedebilir. Heves bırakmadılar ya. Bitir başlat, yeterince kafa karışıklığı yokmuş gibi hala karıştır dur, zamanmış şuymuş buymuş. Madem bu kadar beklettiniz, bari avunacak birkaç şey verin, bir süre idare edelim. O neydi bu neydi, bu kimdi diyerek seyrettik, yine bir halt anlamadık. Neyse ki bu duruma bir süre önce alışmıştık! Birkaç küçük detay sayesinde seyretmeye devam :)) Altyazı çok yaratıcıydı bu sefer ama. "Hay ebenin örekesi" dedi Sawyer mesela. Şaka yapmıyorum!!

3. Güz Sancısı'nı tavsiye ederim. Beren Saat'i eleştiren çok ama ben beğeniyorum oyunculuğunu. Filmde de beğendim, rolüne cuk diye oturduğunu düşündüm. Onu, Okan Yalabık'la tekrar aynı işin içinde görmek nostaljik bir keyif veriyor. Okan Yalabık ise bu jenerasyonun en başarılı erkek oyuncusu ödülünü hak ediyor bence. Belçim Erdoğan'a neden bir türlü ısınamadığımı ise bilmiyorum. Filmin sonunda gördüğümüz gerçek fotoğraflar ve dinlediğimiz şarkı bende film kadar iz bıraktı.

4. Nada - Ma che freddo fa günün şarkısı olsun. Ve Cumartesi gecesi Hoks'ta hafif alkol etkisindeyken Kurtuluş'un iteklemesiyle konuştuğum İtalyan kızlara gitsin :)) Kim İtalya'dan kalkıp tatil yapmaya Ankara'ya gelir ki? :)

Hava sıfının üzerinde seyrediyor, yaşasın. Kışı yarıladık sayılır, ha gayret!

11 yorum:

$afak dedi ki...

Beren Saat'le bizim Seyfi'nin bi hadisesi olmuş muydu? Magazin forever :)

ece arar dedi ki...

tarif için üşenmeyelim, okuyanları merakta bırakmayalım:))

Benim Hayatim dedi ki...

Öreke'ye ben de takıldım :) Çeviren kendini açmış. Yine de eski tanıdıkları görmek gibi geldi. İzlerken keyif aldım, netleşmemesi asıl güzel olan taraf benim için :)

earwen dedi ki...

ayşee bu mükemmel gözüküyorr...artık size mangala gelicez ya bize yaparsın da yeriz dimi:)) bu arada ben de güz sancısında okan yalabık a bayıldımm

paNDuf dedi ki...

Bahar gelsiiin...
Benim cheesee cakeleri balkonda yiyesim var!!

paNDUf

Adsız dedi ki...

Eee hadi Ayse!Tarif bekliyoruz!

Adsız dedi ki...

ayşeee lütfen tarifi yazmayı unutma, heyecanla bekliyorummmm...

Adsız dedi ki...

Lost'un en iyi bölümlerinden biriydi, senaristlerin işi batırıp olayları karmaşıklaştırmak gibi bir planlarının olmadığı; aslında ta ilk sezondan beri tüm 6 sezonluk toplam dizinin adım adım planlanmış olduğu bu bölümle kanıtlandı.

Hatırlarsak, Locke 1. sezonda Boone'la beraber sarı uçağın düştüğü yere geldiklerinde birden bacakları tutmaz olmuştu, kimse de anlamamıştı nedenini, taaa 5. sezonda gördük ki meğer orada Locke bacağından vurulmuş Ethan tarafından ve o nedenle gelecekte aynı yere geldiğinde bacağı tutmaz olmuş. İşte buna şapka çıkarılır. Hatasız, kusursuz senaryo, muhteşem bir yapım. Lost bir dizi değil bambaşka birşey...

Keyifle izlemeler...

Adsız dedi ki...

Ayşe merhaba,
Tamamen tesadüfler eseri bulduğum sayfanın arşivini bitirmek yarım günümü aldı. Ankara'daki mekanlar dedin, İtalya dedin, makarna dedin beni benden aldın ;) Google readerda vazgeçilmezlerim arasına giriverdi tabi ki sonunda sayfan.
şimdi de kalkıp bu muhteşem cheesecake fotoğrafını koyuyorsun...beni mest ediyorsun :]
Tarif bekleyenlere beni ekle lütfen.
Arzu

Unknown dedi ki...

lost başladı ha Allahım bu habere çok sevindim işte :))
cheesecake ye eridim bitti hele çikolatalısına :)

daphnevega dedi ki...

şafak,
hahahha. yok ya, varsa da bilmiyorum ama seyfi bu dedikoduyu duysa çok sevinir bence :))

ece,
yazıcam yazıcamm :)

benim hayatım,
ya başında iyi hoş da senelerdir bakıyoruz öyle aval aval :)

didem,
ok size yapıcam bundan ama hatırlatmalısınn!

gülin,
daha bekliycez biraz sanki.. ankara hala kış.

berna & anonim,
yazıcamm :)

lostismycrack,
valla bilmiyorum ya, daha fazlasını istiyorum galiba :)

arzu,
çok mutlu oldum yazdıklarına, teşekkür ederim!

funda,
:))