26 Şubat 2009

tak etti canıma bu maskeli balo.

Sevgili günlük ve okuyucu,

Bugün yarım saat loto sırası bekledik ama loto bu hafta tekrar devretti. Bir sonraki sefer kuponları yatırmayı son saate bırakmıyoruz. Gerçi herkesin kafasında görünmez hayal baloncukları varken sırada beklemek hoşuma gitti. Ben kupon yatırırken, ikramiye yüzde yüz bana çıkacakmış gibi hissediyorum. Sanırım çok hayalperest ve saftirik bir insanım. Şansımın milyonda bir olduğunu bilerek nasıl böyle hissediyorum inan bilmiyorum.

Önümüzdeki Çarşamba akşamı kostüm partisi /doğumgününe gideceğim. En son ilkokuldaki yerli malları haftasında ayva olmuş olabilirim. Kostüm tecrübem bu. Şimdi de ne olacağım hakkında en ufak bir fikrim yok. Aslında e-bay'de harika Amy Winehouse perukları var ama Türkiye'de bulamadım ben. Amerika'dan da peruk getirtecek halim yok elbette. Amy Winehouse saçını kuaförde yaptırmak da mümkün ama galiba benim pırasa saçlarım o topuzu daha eve varamadan kafamın sağına ya da soluna sarkıtıverir. Şu an kartonlardan bişey yapma planımız var Dorukla, belki o olur. Mühendislik bilgimi bu konuda sınayacağım! Gitti gidiyor'da kostüm konusunda fazla bir şey yok (Tanrım ne önemli sorunlarım var! Aylardır yaptığım tek alışverişi de gitti gidiyor'dan gerçekleştirdim. Bu konuda yok olmaya yaklaşan heves limitim beni mutlu ediyor. Yine de ısmarladığım elbisenin Efe ve Didem'in düğününe giymeye uygun olup olmadığına emin değilim, buna düğün eksperi Nevra karar verecek). Neyse, gitti gidiyor'a kostüm yazınca genel olarak fantazik ve benim gideceğim yerde giyilemeyecek şeyler çıkıyor. Hemşire olmak kostüm partisi için iyi fikir olabilir ama gitti gidiyor'daki hemşirelerden değil elbette! Ki bu kostümlere yapılmış teklif sayısı hiç de az değil, ben baya şaşırdım. Arı Maya'yı fantazi malzemesi yapan zihniyete de bravo diyorum, yaratıcılığını tebrik ediyorum. "Benim yaratıcılığım bunları aşar da geçer, usturuplu bir yere de giyilebilir kostüm fikrim var" diyorsanız, durduğunuz kabahat. Blogu oku oku nereye kadar, interaktif özelliğinden, etinden sütünden faydalanalım biraz da, di mi çok sevgili okuyucular?

Ben bu hafta nasıl geçti anlamadım. Güzel bir haftasonunu hak ettim sanırım. Yemek kursunda beğendili kebap yapacağız. Sanırım bu sefer gerçekten başım göğe erecek. Resimdeki de bahsettiğim haşhaş tatlısı.

Bilgisayarım bozuldu. Yakın zamanda yine bana esmer günler düşecek.

Sevgilerimle,

Ayşe.

20 yorum:

salomé dedi ki...

bu bötle bi durum için sakladığım fikrimdi ama paylaşmakta sakınca görmüyorum :)))
breakfast at tiffany's deki audrey hepburn olabilirsin. siyah elbisen varsa eldiven ve sahte dandik mücevherlerle süsleyip eline de uzun bir sigara ağızlığı alabilirsin.
dikkat çekici ve hoş bişey olur bence hem de çok masraf yapmana gerek kalmadan

nergisce dedi ki...

tatli süper gözüküyor tarifinide alsak:) kostümlerde burda dergisi gecen ay ki sayisinda cok güzel önerilerde bulunmus, evde yapilasi kolay türünden:)

mem dedi ki...

Frida Kahlo diyorum.. Bir biyik, bir kirizi ruj, bir cart renkli desenli elbise tamamsin!

admin dedi ki...

aralarda kalmış pasajlara, dükkanlara bakmanı tavsiye ederim, istanbul/izmir'de bu tarz yerler çok var, ama ankara'da -- bilemiyorum ki!

haşhaş tatlısı, aman tanrım! düğünden bir gün önce "erkek tarafından" birisi bunlardan birkaç tepsi yapıp getirmişti bize, hayatımda yediğim en değişik tatlıydı, harika bir şey bu :)

Adsız dedi ki...

bence kostum partisine katılıyo olman çok güzel...malesef "bozkır" olan ankarada gece hayatıda "boskır" gibi..dun akşam dans gecesine gittim çok farklı ve hoş geldi..niye butun gece kluplerinin conseptleri aynı??niye farklı hiçbişi yapılmıyo??anlaşılır gibi değil...kostum partsini sonuna kadar destekliyorum..
selçuk

Adsız dedi ki...

çok sevgili yazar,
bence kostüm için önce bir kategori belirlersen daha rahat düşünebilirsin,yani önce çizgi film kahramanı mı, film kahramanı mı, bir şarkıcı mı, bir oyuncu mu,bir meslek çalışanı mı,bir hayvan mı vb ne olmak istediğine karar verirsen düşünce ve seçim alanını daraltmış olursun.
ama kostüm bulma konusundaki girişimlerini ve henüz bişey bulamamış olduğunu düşünürsek parça parça dahi olsa rahatlıkla edinebileceğin (aklıma gelen) tek kostüm (çok yaratıcı ve farklı olmasa da)calamity jane kostümüdür derim =)
ayrıca beğendili kebap manyağı bir şahıs olaraktan kursta öğreneceğin tarifi yazmanı 4 gözle beklicem umarım vakit bulursun:)

Adsız dedi ki...

www.kostumevi.com

ÇAN TİYATROSU
Adnan Saygun Caddesi 8/9 Sihhiye ANKARA

Kiralama da yapiliyor.
Yetiskin kostumleri de
Ronesans Kostumu almisligim var.
Belki isine yarayabilir.

Bengi Gençer dedi ki...

amy winehouse peruğunu karton yerine yün yumağından yapsanız? hem sıcak tutar ;P

Adsız dedi ki...

Sende bütün hayatını blogda insanlara sorarak yaşıyosun:)))) daha önce napıyodun acaba...
cem

Adsız dedi ki...

ayse,
nedense ben birazcıkta giyim tarzın filan gibi konularda yazmanı istiyorum :)
sevgiyle

Çakıl' Mom! dedi ki...

ayse'cim, sana benim tiyatroda giydiğim rahibe kostümünü ödünç verebilirim , hem haddinden fazla usturuplu, hem de hayal gücüne göre farklı açılımlara uygun olabilir :)

Adsız dedi ki...

tanıdıgım bir cok arkadasım boyle durumlarda kostumleri tiyatrolardan temin ettiler sana da oneririm...

nube

Unknown dedi ki...

En kolay çözüm palyaço kostümü kiralamak bence. Hemde ucuza gelir.

Herbert dedi ki...

http://www.kostumcum.com/

Adsız dedi ki...

geisha olabilirsin. :)

nymphea dedi ki...

Yaaa ben bu hashas tatlisini disarda yemistim, uzerine de krem santi ile suslemislerdi ve tadi muthisti. Eger arkadasin laf etmezse (su blogunun emine beder kivaminda oldugunu soyleyen:P) tarifini istiyoruz:)

Bu arada benim de birkac kiyafet balosu deneyimim var ancak onlara kendi uydurdugum birinde seytan digerinde de (klasik) bir japon olarak katilmistim:) Seytan kostumu icin siyah pelerini ve bir cemberin ustune kirmizi kumasin icini doldurarak yaptigim iki ucgeni dikerek guzel bir makyajla tamamlamistim. Japon kostumu ve aksesuarlarini artik bulmak cok kolay zaten..

Adsız dedi ki...

Pratik bir oneri asker kiyafeti. Asker kiyafeti satan yerlerden alinabilir.

kip dedi ki...

http://michaelglauser.wordpress.com/2008/10/31/funny-halloween-costumes/

adresinde bir kaç tane başarılı alternatif var. ben en çok barbi'yle facebook'u beğendim. yapması da kolay gibi..

Adsız dedi ki...

hayatımda yediğim en iyi tatlıdır

J dedi ki...

kartonlardan yapacagın benim dediğim olmasınnnn