30 Mart 2009

29 Mart 2009

Neden Ankara'da değil...

*
*
*

*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*
*
*
Neden İstanbul'da değil...

*
*

*

*

*

*

*

*

*
*
de İzmir'de yaşamak istiyorum acaba?

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Kıyı şeridini toptan denize dökerler mi yakın gelecekte?


Bugün gelen bir mail de, "fosforun zeka geliştirdiği bir kez daha belli oldu" diyordu.

27 yorum:

Goddess Artemis dedi ki...

Ayşeciğim,

İstanbul'da Marmara Denizi'nin güzel kıyılarını alamadılar ama! Sayıyorum: Adalar, Bakırköy, Beşiktaş, Büyükçekmece, Çatalca, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Sarıyer, Silivri bizim!

Ayrıca,
Kadıköy'den ayırınca bir halt yapabileceklerii sandıkları Ataşehir, adına yakışır yanıtı, tokat gibi verdi AKP'ye. Kezâ, Şişli de öyle.

Dikkat etsinler de, biz onları daha önce Yunan'ı denize döktüğümüz gibi İzmir'den dökmeyelim! Pardon, onları Kızıldeniz ya da Arap Körfezi yönüne doğru dökmemiz gerekir ki oradan kolayca erişsinler Arap diyârlarına! ;o)

Nazmi Çavdar dedi ki...

Bir siyasi partiyi ve taraftarlarını bu derece aşağılamanızı anlayamıyorum. Ak Parti'ye oy verdim. Bulunduğum ilçeyi de Ak Parti kazandı. Ama kendimi herhangi bir partiye tokat atmış gibi ya da kimseyi denize dökmek ister gibi hissetmiyorum. Sadece görüşleri bana yakın olan bir partiye oyumu vermiş gibi hissediyorum. Emin olun siz de böyle hissederseniz daha güzel bir Türkiye'de yaşarız. En azından oy veren insanlara bir saygınız olmalı diye düşünüyorum...

ilkay dedi ki...

Atatürk'ün kurduğu partiden şu an kilometrelerce uzak olan chp'ye oy vermek artık medeni olmakla bir tutulur hale geldi...ak parti'ye mi oy verdin aaa sen yobazsın demek ki...ve şu fosfor ve zeka olayı o zaman akp'ye oy veren gerizekalı yani...ne kadar medenice bir yaklaşım ne kadar saygılı bir davranış alkışlıyorum sizi ve bu düşüncede olanları...sizler akp kaybetsin de ne olursa olsun zihniyetinde oldukça daha çok karanlık günler bekliyor bizleri...akp'nin kaybettiği 2 ilde kim kazandı bu umrunuzda mı? yeterki akp kazanmasın pkk yanlısı bir parti kazanmış bana nee?bence siz izmir'de de yaşamayın çünkü chp nin kazanmış olması orada kimsenin akp ye oy vermediği anlamına gelmiyor.demek ki akp ye oy atanlarda var izmir'de Allah korusun nasıl aynı havayı soluyacaksınız o gerizekalılarla..

Adsız dedi ki...

neyin görüşü size yakın acaba merak ettim?
yazık yazık, bu ülke bunu hak etmiyor. Atatürk'ten miras kalan, bize emanet edilen bu toprakların başına bu zihniyetler gelemez. Onlar sahip çıkamaz!!

Temur dedi ki...

Bizler ve onlar söylemi kutuplaşmanın keskinleşmesin başka bir işe yaramıyor. Biraz anlayış belki gerginliği atar üzerimizdeki.

Yoksa şu şekilde bir bizler onlar listesi de çıkarabilirim.

Fatih: Yobaz
Kadıköy: Gavur
Esenler: Varoş

Konya: Yobaz
İzmir: Gavur
Diyarbakır: Ayrılıkçı

Goddess Artemis dedi ki...

Ah, Avcılar'ı atlamışım, o da benim ayıbım olsun! :o)

NNNN dedi ki...

Bu secimde partiler degil adaylar konustu kim ne derse desin..Ornek gostermek gerekirse, Antalya'nın tepkisi acık bir sekilde dıslanan rektorlerinin yıllardır baskanlık yapan AKP li Menderes'i gecmesini sagladı..ve Ankaradaki CHP liler de PKK provakatoru birine bir hırsızı yeglediler..Bunu bir aydın-yobaz ayrımına goturmenin anlamı yoktur..koltugu bırakmayan, Kılıcdaroglunu koltuga yaklasmasından korktugu icin Ankaradan aday gostermeyen, Sarıgulu dıslayan, benden otesi tufan diyen bir zihniyet nekadar aydındır sorarım, nekadar? Keske daha isabetli olsaydı adaylar, keske daha aydın olsaydı baskan..ozaman gorecekti tum Turkiye, ulkemizin hakettigi gercek zaferi..

NlyStyle dedi ki...

2 gündür kafam yerindemi bilmiyorum.alt üst olduk.Ankara yine elden gitti.Ankaralılar duyarsızca yaşamaya devam etsinler.

Adsız dedi ki...

Sevgili Ayşe, Ankara'da asla yaşanmaz asıl olan budur. Bir de (Temur adlı yazarın mesajından ayrı olarak ) aklıma gelen şudur :İzmirli vatandaşıma gavur diyene lanet olsun! Yobaz imamlardan bıktık artık heryerde kariyer sahibi oldular onların yeri mescittir. Lanet olsun bir kez daha!

Adsız dedi ki...

e siz de izmir de yaşayın bütün cehepeliler.. KAlan yerler temiz kalsın.:::::::::::::::

merve dedi ki...

din allahla kul arasında olan apayrı bir şeydir, bunu siyasete karıştırmak çok saçma. insanların akp'ye bu kadar tepkili olması bu yüzdan. ben de chp'liyim ve dinle bir şeyler yaptırılmaya çalışılmasını çok saçma buluyorum.bir yerde ismi lazım değil birkaç polis para alıyor geçen geçenden,yazıyorlar kaç kişiden aldıklarını niye yazıyorsunuz dendiğinde hak geçmesin eşit bölüşüyoruz aramızda diyorlar. dini bu hale getirmiş insanlar,aldığı para haram değil eşit olmazsa hak geçiyor günah...

sessiz balik dedi ki...

ayşecim neden bazıları senin kendi blogunda düşünceni gayet dürüstçe ifade etmenden rahatsız olur hatta bunu bir de "aşağılama" olarak adlandırırlar anlamıyorum .üstelik anonim anonim ...
beğenmiyorsan gelme bu bloga ; okuma okudun madem çek git yorum yazma
kime söylediğim umarım anlaşıldı.senin avukatın değilim ama aynı şey benim de başıma gelebilirdi ,tutamadım kendimi
neyse geldikleri gibi giderler

Aslı Cin dedi ki...

Ayşeciğim, o mail geldiğinde 5 dakika güldüm.

İnan bana Ankara için çok üzgünüm. İstanbul için bu kadar üzülmedim desem yeridir.

Ve bu arada İzmir de yaşamak istemek için sebep aramaya da gerek yok :)))

Adsız dedi ki...

hic kimse akp ye oy verenler gerizekali demiyor.
bir insan dusunun ki her secim oncesi vaad ettigi sacmalıklari dahi gerceklestirmemis(nasreddin hoca heykeli, ucak lokanta vs.), hayati boyunca maasli memur olarak calismis ama 2-3 milyar dolar servet yapmıs, belgeyle de ispatlaniyor ki bu adam senin cebindeki 3 kurusluk parayi calarak bu serveti yapmıs, bir baskasini dusunun ki ogluna yoktan "gemicik" almis, yine bir baskasi oglu icin koskoca tbmm'de kanun cikarttirmis.
butun bunlari bile bile hala bu insanlara oy verenlerin ya benzer cikarlari olmali ya da anlatilanlari israrla anlayamadiklari icin malesef ve gercekten bu insanlar ...

bilemiyorum son cumle cok mu zor anlasiliyor:)

Baran

Adsız dedi ki...

muhterem basbakanımız(!) kurtce bir iki kelam edince ki yadırgadıgım bu degil veya kimlik siyaseti yapınca(ozellikle g.doguda)provakator olmuyor da karayalcın kürt gercegini kanıksayınca mı provakator oldu...bu ne cifte standart..ankaralının kızılırmak suyu icmeye,soyulmaya doyamadıgını gokcek ve topbasın da doldurmak icin ceplerinde biraz daha bos yer kaldıgını dusunuyorum...hersey mustahaktır bundan boyle ankaralılara...
hmmm bir de meyvenin asıl vitamini kabugunda derler ya kıyı kesimine bravo diorum...BRAVO...
ankaralı biri...

Adsız dedi ki...

deniz ve rüzgar zihinlere açıcı etki yapıyor olabilir...
diğer bir ankaralı

Adsız dedi ki...

Ayşe'ciğim seni Bayan Ayşe X yani sadece ayşe olduğun için, 'göbeğini kaşıyan adamı'da ötekileştirilmeye çalışanlara rağmen hala göbeğini kaşıdığı için sevenlerdenim.
Seni okuyorum, çünkü -seni okumayı sevenlerdenim-, göbeğini kaşıyana saygı duyuyorum çünkü cahilde olsa, fosforlu gıdalardan basiplenmese de, kıyılarda oturmasada, onun 'buralı'lığını seviyorum ve 'demokrasi'ye inanıyorum.

En güzel özeti Oral Çalışlar, radikaldeki köşesinde yapmış:
http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=RadikalYazarYazisi&ArticleID=928980&Yazar=ORAL%20%C7ALI%DELAR&Date=01.04.2009&CategoryID=98

seni okumayı seven 1 ankaralı daha...

Adsız dedi ki...

Duygusal ya da duygusuz hikayesi degil!

Akilli ya da akilsiz kavgasi hic degil!

Soruyorum size asil kim yangindan mal kacirir gibi, kilit noktalarin elektriklerini yine kilit saatlerde bilincli bir sekilde kestirip oy sayma surecine golge dusuruyor? Kimin parmagi var 2000-3000 CHP oyunun buhar olup Istanbul'un gobeginde havaya ucmasinda? Daha ornekler cogaltilir da benim artik acikcasi midem bulaniyor bunlari okumaktan, bu zavalli hallere dustugumuz icin icim kan agliyor...

Yine kim dayi dayi tavirlarla, anani al da git deme haddinde, kulhanbeyi edasiyla vatandasi korkutup koseye sindirip, sonrada 50% oy bekliyor, bulamayinca da sasiriyor?

Acin gozunuzu ey o "mutlu mutlu yasayalim iste, ne derdiniz var bizimle, biz halbuki sizi cok seviyoruz!" yalanini gozumuzun icine baka baka soyleyen yine o pek muhterem sahislar...Acin lutfen!

Bu secimden biz dersimizi cikardik, gorduk ki daha sukur yasiyor musuz, sizde su sonucu cikarmalisiniz zannimca;

Turkiye ve onu bugunlere getiren Ataturk'un sevgili evlatlari henuz tamamen yok olmadi!

Tum karsi calismalara ragmen bir yerlerde, bir sekilde, yilmadan ellerinden geleni yapmaya calisiyorlar!

Ve evet,

Birgun mutlaka Turkiye'nin hak ettigi efendi, akli basinda, modern bir yonetime sahip olacagiz.

Buna can-i gonulden inaniyor ve sonuna kadar destekliyorum!

Lutfen sizde bizleri cok seviyormussunuz, sorun neredeymis bilmiyormussunuz gibilerinden anlamsiz havalara burunup, bizi bir kez daha aptal yerine koymaya calismayin!

Ya da su pek naif ve su saatten sonra pek gereksiz:

"Birakalim oteki&beriki tartismalarini canim, hadi onumuze bakalim, e hadi dedim ama!" gibilerinden aceleci, umursamaz ve havai konusmalari bir kenara birakin rica ediyorum! Elbette bizler de onumuze bakmak istiyoruz ama sorunlardan bir turlu kafamizi kaldirabildigimiz mi var! O kadar kolaysa buyrun siz bakin efendim, sonra da gelir bize anlatir siniz neler gorduklerinizi olur mu?

Arti olarak kimsenin Ak Parti olmasinda kim olursa olsun umurumda degil dedigi falan yok! Bu da nereden cikti?! Hepimiz burada ulkenin ortak iyiligini istiyoruz, orasi elbette kesin! Ama bizler demokratik, cagdas, modern ve bilimin& sanatin bastaci edildigi bir ulkede bunu yasamak istiyoruz sadece, iste tek ve en onemli farkimiz da bu!

Saygilar...

Ayse'yi ve Ankara'yi seven baska bir vatandas....

ömer hasançebi dedi ki...

türkiyede para kazanan insanlar ya vergi kaçırarak yada rüşvet alarak para kazandıkları için yolsuzluk yapmış birine oy vermek hiçde zor gelmiyor. CHP bu seferde yanlış yoldan AKP yle mücadeleye girdi ondan. Ciddi bir toplum mühendisliği çalışması şart CHP ye yoksa i. melih daha çok 5 seneler ankaraya musallat olmaya devam edecek.

Unknown dedi ki...

aferin chpliler çok zekisiniz siz.çok balık yiyosunuz ya ondandır.chpye oy vermek zeka belirtisi oldu ya bu ülkede size diyecek birşey bulamıyorum.hep dersiniz ya atam mezarında ters dönmüş bik bik.asıl fatih mezarında 3-5 salto atıyodur sizin gibiler için mi bu diyarları fethettik diye.

daphnevega dedi ki...

sema,
keşke ne dediğinin farkında olabilseydin. Fatih sana bu toprakları kazandırdıysa, şu an ekmek yediğin bu ülkeni de sana Atatürk kazandırdı. Kurtuluş Savaşı'nı kazanamadığımız bir ülkede yaşıyor olsaydık, acaba o zaman hala Fatih'e şükrediyor olur muydun başka ülkelerin himayesinde yaşarken, bana rahatça sorduğun gibi sorabilir miydin onlara kendine müslüman diyebiliyor musun diye? Ama nerdee? Sanırım fosfor burada devreye giriyor. bik bik!

Adsız dedi ki...

elma bizdense çürük degildir mantığı!

hersheyler dedi ki...

bende emailin olmadığı için burdan gönderiyorum belki sana da ulaşmıştır bu mail ama herhalde bu tartışmaları vs... en güzel noktalayacak cümle bu "Bankacılar paranın sahte olup olmadigini anlamak için, parayı ışığa dogru tutup içerisinde ATATÜRK filigranı var mı yok mu diye bakarlar. Siz de bir adamın ne mal oldugunu anlamak için, onu ışığa tutun; bakın bakalım içerisinde ATATÜRK var mı, yok mu! İçerisinde ATATÜRK olmayan adamlara iltifat etmeyiniz. Cumhuriyet'e sahip çıkınız ." Ali Poyrazoglu

H. İbrahim Andiç dedi ki...

chp'yi desteklemeyi, medeni olmaya kıstas tutan zihniyetin ülkeyi tapulu malı gibi görmesi ne kadar zavallıca. Onlar diyerek kastettiğiniz kesimin ülkenin yarısı oldugunun farkındasınızdır umarım. Siz burjuva hayatlarınıza izmir'de devam ediniz. Siz haklısınız, ülkenin geriye kalan kısmı yanlış. Siz doğrusunuz, biz eğri. Böyle devam edin ki daha çok seçimlerde siz yerlerde sürünesiniz, biz tek başına iktidar. Atatürk ismini bize nefret ettirmeye çalışmayınız, başaramazsınız. Size rağmen Atatürk'ü seviyoruz, keşke sözde Atatürkçüler de biraz olsun Atatürk'ü sevebilse.

madem kendi blogunuzda kendi görüşünüze saygı istiyorsunuz, önce o saygıyı hakedin lütfen. %1 de olsa , %47 de olsa toplumun bir parçasını aşağılama hakkına sahip degilsiniz sayın burjuvalar.

Tutku dedi ki...

eskişehir'i de tavsiye ederim :)

daphnevega dedi ki...

bu tür yazılara gelen yorum sayısı beni her seferinde hayrete düşürüyor. topu topu 2 cümle yazı var burada, ilginç :)

Adsız dedi ki...

süper bir post.

bir chpliye yakışan şeyleri yazmışsınız.Tebrik ederim.