29 Mart 2009

come vorrei

Bu hafta kursta çok muhteşem şeyler oldu. Çok merak ettiğim süs şekeri konusunda ortalığı mahvederek denemeler yaptık. Restoranlarda binbir çeşitte gelen o çok afili tatlı süslerinin de aslında sadece tavada yanan şeker ve belki de biraz glikoz marifeti olduğunu öğrendik. Hatta olay öyle boyutlara geldi ki sol anahtarı bile yaptık :) Ben bir de A harfi yaptım. Haliyle biraz da kol kası..

Bu haftaki menümüz hepimizi dağıttı, harika şeyler yedik. Hatta yemekle kalmayıp artan tart hamurundan alttaki çilekli turtayı imal ettik ve ben o tartı eve götüren şanslı kişi oldum :) Gördüğünüz gibi bilimum fantastik unsuru barındırıyor turtam. Çilek, damla çikolata, fıstık, şeker süslemesi, pastacı kreması. Bir de What women want diye film yapıyorlar. Cevap belli!

Gamsızlığımın tavan yaptığı bu günlerde kilom beni endişelendirmeye başladı. Tatmin olmayan bir iştahım var yine. Kendime çeki düzen vermem lazım. 7/24 yemek düşünüyorum. Hakikaten tuhaf buluyorum kendimi. Mutlu olunca ye, mutsuz olunca ye. Nereye kadar? Akşam az yeme maratonuna başlıyorum. Dayandığım yanıma kar kalsın, çünkü sanırım ışınlamayı bulmak benim için daha mümkün olabilir.

Bugün de güzelim havada ODTÜ'de oturup kendi başıma kitap okudum. Havanın harika olmasından dolayı güneşli pazar günleri nedense mezunlar tarafından çoluk çocuk gezdirme sahası olarak algılanan okulumun puset kalabalığı biraz gözümü yorsa da, yine de Ankara'da en favori mekanım burası diye düşündüm.

Mart bitiyor Nisan geliyor. Hem korkuyorum hem heyecanlıyım! Ne garip bir hafta olacak..



p.s: Seçim sonuçları an itibariyle çok belirsiz.

5 yorum:

jelatin dedi ki...

Düşünsene hâlâ bazı anne babalar çocuklarını alışveriş merkezlerinde değil, bir üniversite kampüsünde gezdiriyorlar! Olacak iş değil! Yerim ben o çocukları, hepsini teker teker öperim ben o ODTÜlülerin.

Melih Amca girişi 150 liraya Disneyland değil de, şehrin göbeğine çayır çimen yaptırsa; gezse oynasa çocuklar. Ne kadar zor olabilir ki?

gökmavi dedi ki...

seni de basgöz edelim, senin de olsun o puset + bebeklerden, o zaman anlarsin sebebini aysecik.

gökmavi

bir demet feslegen dedi ki...

Bu kurs ilgimi çekti. Sakıncası yoksa, hangi kurs öğrenebilir miyim..
Sevgiler

kkkk dedi ki...

Bende turta istiyorummm

Oburcan dedi ki...

Blog'unuzu beğenerek takip ediyorum. Ben de yemek içmek olayıyla ilgili birisi olarak Ankara kısıtlı da olsa yemek kurslarını takip ediyorum.Ben food2wine'a gitmiştim ama sizin kursunuz da iyi görünüyor.Bir dönem de oraya gitmeyi düşünüyorum.İyi çalışmalar,başarılar...