1 Mart 2009

monfalcone

Bugün baharın ilk günü. Yani ilkokuldayken duvarımıza yapıştırılan "Mevsimler" kartonu öyle diyordu. Aslında ben bu mevsimlerin birer ay sağa kayması taraftarıyım. Mart aslen baharla alakalı değil, çoğunlukla kar yağdığı bile oluyor. Bahar Nisan'la başlasa, sonbahar da Ekim'le başlayıp Kasım'da bitse. Kış 4 ay olsa. Bizim de kafamız karışmasa değil mi? Bahar geldi diye mutlu olup, bir yandan da hala arabamızdan kar buz temizlemesek, çizmeyle dolaşmasak.

Güneşi görmeden jeton düşmüyor bende.

Bahar demişken, kafayı yemiş mandalina ağacımızı size takdim edeyim. O kadar yer varken, git mandalina verdiğin dala bak. Bu evde normal olmak biraz zor mandalina ağacı, haklısın :) Bişeyleri protesto ediyor kesin ama dilinden anlamıyoruz ne yazık ki.

Gelidonya Feneri'ne gidebildik sonunda bu haftasonu. Mezeler güzeldi ama kesinlikle masa sayısını yarıya düşürmeliler. İçeri adım atınca bir süre afallayıp nereye gideceğimi bilemedim, öyle tıklım tıklımdı. Masalar dipdibe ve yan masayla kardeş oluyorsunuz. Mekan, müzik, duvardaki tablolar, mezeler, meze kapları gayet güzel olmasına rağmen, ev salonu büyüklüğünde bir mekanda 50-60 kişi olmamalı. Haftaiçi ya da yazın bahçe açıldıktan sonra gitmek gerek.

Geçen posttaki kostüm sorunsalı konusunda yardımlarınız ve yaratıcı fikirlerinizden dolayı çok teşekkür ederim. Bir daha böyle bir durum olsa bir sürü yedek fikir oldu. Hepsi aklıma yattı aslında. Nihayetinde kararım, üzerinden ipler sallanan, yakasında kocaman bir çiçek ilişik bir Çarliston kostümü oldu. Kafama da upuzun tüyleri olan bir bant takacağım. Kostümü internetten söyledik, salı günü elimde olması gerekiyor, umarım üzerime olacak! Foto buradan. Umarım bu kadından daha güzel olurum. Şehla olmamak işimi kolaylaştıracak :))

----*-----

Trenlerden birinde olsam şimdi, camın önünden belki de hiç adımımı bile basmayacağım küçük İtalyan kasabaları geçerken, "la prossima stazione*" derken ses, benim her defasındaki gibi kalbim çarpardı. Şimdi la prossima stazione hakkında hiçbir fikrim olmamasına rağmen hiç heyecanlanmıyor oluşum ne fena! Merak ediyorum ama, o ayrı. Bakalım neler olacak.





* sonraki durak

5 yorum:

beyaz mendil dedi ki...

:)))Ben sizin çok güzel olacağınızı biliyorum:))Ve o tren de ben de olmayı şu an çok isterdim.İyi geceler

cometa dedi ki...

sanırım normal gecelerde de kıyafet balosuna gider gibi giyindiğimden olsa gerek çok güzel bir çarliston elbisem vardı. Didemle gönderirdim sana haberim olsa:))

Adsız dedi ki...

Hep bir bunaltı, hep bir eksiklik... Sesler kesilip, karanlık bastıktan sonra anlamsız geliyor herşey. devamlı action olmalı, devamlı kalabalığa boğulmalı ki, içimizin boşluğunu görmezden gelebilelim.
otdü dedin, sıkı çalıştın girdin. Şu 3 günlük dünyada, bir okula girmek için bile o kadar ter döktün, emek verdin, stres çektin. Peki ya sonra. Bu dünya 3 günden fazla bir zaman dilimi mi içeriyor sence, sen ölümsüz müsün Ayşe? Ölüm bir son mu sence? (Size verilen şeyler, dünya hayatının geçim vasıtası ve süsüdür. Allah katında olanlar ise, daha iyi ve devamlıdır. Akıl etmez misiniz?) [Kasas 60]
Oku. Bir avuç kendini bilmez yüzünden, dininden uzak kalma. Yarın kimseyi bahane olarak gösteremezsin, hiçbir şey için geç değil. Kalbini dinle.

daphnevega dedi ki...

beyaz mendil,
teşekkürler, bakalım hala muamma, kargoyu bekliyorum :))

merve,
hahaaa çok iyiymiş ya, valla isterdim bilsem!

anonim,
bir avuç kendini bilmez kim, ben kimi bahane olarak gösteriyorum, bu yorum gerçekten bu yazıya mı geldi :) iyi niyetiniz için teşekkürler, hepimiz gerekli akla sahibiz sanıyorum. sevgiler.

Güçlü dedi ki...

İlkbahar aslında Mart ayı ekinoksu olan 21 Marttan itibaren başlar. Yani söylediğin gibi Mart ayının büyük kısmının aslında ilkbaharla alakası yoktur. 21 Marttan sonra astrolojik olarak ilkbaharda olacağız. Aynı şekilde 21 Hazirandan sonra da yaz başlar.. Sevgiler.