2 Nisan 2009

bu sıra hayatımda olan çok önemli şeyler

- Sonunda bir makarna yapma makinesi aldım. Artık neredeyse adağa dönüşmüş isteğimi yan taraftaki wishlist'ten sonunda çıkardım. Tek taşımı kendim aldım gibi bişey.

- Hayatımda ilk defa bir yüzük satın aldım. Kendisine aşık oldum. Bu fırsatla yüzük ölçümün 8buçuk olduğunu öğrendim. Tezgahtar kız parmak ölçümle dalga geçti. E.T. parmaklarım var ne yapayım? Tek taşımı kendim aldım gibi bişey. 4 taş bu ama :)

- Kızılay'a gidip annemle bi sürü kumaş aldık. Metresi 1buçuk lira ile 3 buçuk lira arası değişiyor. Benim boyutumda biri için 2 metre yeterli oluyor. Keşke şu dikiş işinden anlasam da bir de terziye para vermesem, vallahi 1 milyon tane elbisem olurdu. Bakalım dikilen elbise nasıl oluyormuş? Aldığım elbise çıktılarını terziye hediye ettim, sevindiler. Geçen gün de google earth'ten aldığım çıktıları taksici amcaya verip baya hayır duası aldım. Hatta bir de NASA'da profesörmüşüm gibi muamele gördüm. Alan memnun satan memnun. Çıktılara çevre esnafının gönlünde taht kuruyorum!

- Sonunda aradığım keçeleri buldum. Rengarenk broşlar yapacağım. Casalinga Ayşe.

- Lahiri'nin üzerine tekrar bir Lahiri mi, yoksa Murakami mi? şeklinde çok önemli problemlerle boğuşuyorum.

- Hiç yemek yapmıyorum çünkü 3-4 kilo vermem gerek. Ne ekersen onu biçersin sevgili Ayşe. Bütün kış saz çaldın, şimdi de oyna bakalım. Anaokulu piyesinde bile ağustos böceği olmuştum zaten. O piyes kaderimi mi belirledi nedir?

- Etrafta ne çok hamile var. Geçen gün bir alışveriş merkesindeyken her tarafımı hamileler sardı ve ben birden panikledim. Hamile korkusu diye bir fobi var mı? Neden bana uzaylı gibi görünüyorlar?

14 yorum:

KokoSh dedi ki...

yzüğünü merak ettm:D

Gina Braun dedi ki...

dunyada hamile kadin vucudundan hoslanmayan tek kisi olmadigima sevindim sanirim.

titrekkelebek dedi ki...

aman tanrım,bu resmi nerden buldun?
korkunç!

Adsız dedi ki...

o ne ki sen bir de benim gibi alışveriş merkezinin birinde bi mağazada birden içeri dolan pusetli kadınlarla kuşan da gör korku neymiş..:)) sonra bakıyosun koridorlarda da bi sürüü pusetli kadın :)) zengin ülkemizde millet çocuğunun eğitim masraflarını en iyi şekilde karşılayacağından o kadar emin ki bi doğurganlıktır gidiyor:)) sanki küçük amerikaa (!) oh söylemezsem içimde kalırdı :)

ruhdagı dedi ki...

Çevrendekiler fotoğraftaki gibiyse korkman çok doğal :)

Makarna mak. hayırlı olsun :) Darısı diğer isteklerine :)

oguzhan dedi ki...

bu resimdeki kim?

çınar dedi ki...

bazen hamilelerin çokluğu benimde dikkatimi çekiyor. ama algıda seçicilik mi diyorum???

Adsız dedi ki...

Siz hamile kalmazsiniz, yukardaki pusetlerden korkan arkadas da dogurmaz olur biter, zaten siz 25 yasinda gokten indiniz.

daphnevega dedi ki...

- resimdeki kişiyi tanımıyorum google'dan buldum muhtemelen photoshop eseri diye düşündüm göğüs boyutundan dolayı:)

- yalnız olmadığıma sevindim.

- ve sevgili son anonim, çok alemsin. ben mesela siz uçaktan korkuyorken böyle desem mantıklı mı? ne gıcık oluyorum ne de sevmiyorum hamileleri, sadece ürküyorum. size ne oluyor, hamilelikte salgılanan hormonlar mı böyle yapıyor? :))

Adsız dedi ki...

hamile degilim sekerim, hormonsal bir degisim durumu soz konusu degil yani ama neyinden urkuyosun, urkuyor olmana gicik oldun yoksa sana bisey demiyorum. herkesin her seyini sevmek zorunda miyim canim? yoksa seviyorum senin yazilarini filan.

Adsız dedi ki...

bu foto bana hiç korkunç gelmemişti. içinde bebek var ne güzel diye düşündüm. bir de ikiz galiba. bu algılar yaş dönemleriyle ilgili sanırım.

BahaR dedi ki...

ben hamile kadınlarla aynı yürüyen merdivene binemiyorum.çok ciddiyim.herzaman rahatsız etmişlerdir beni.neden yürüyen merdivene takıldım onu da çözücem işalla...

Unknown dedi ki...

ben koca Ankara'da bir terzi bulamadım kendime efil efil viskon elbiseler diktirmek için...
var mı senin referans olabileceğin şöyle dikişi güzel bir terzi :)

Madame Ticketyboo dedi ki...

Geriye donuk okumalarimdan birinde bu yaziya rastladim ve son madde beni kopardi :) Soyle bakalim Ayse hala dusuncelerin ayni mi hamileler hakkinda :D

Bu arada eski yazilarini donup donup okuyorum...Cok zevk aliyorum. Hep yaz, bizler de keyif alarak okuyalim.

Sevgiler,
Ayse Ceren