24 Mayıs 2009

başladığın şeyi bitirmek lazım!

Evet ben artık istediğim kadar yazı yazamıyorum çünkü devamlı uyuyasım var ve uyumak için yeterli vaktim yok. Bu aralar kendimi biraz sıkıcı buluyorum. Resmen kronik yorgunlukla boğuşuyorum; mevsimsel bir şey olsun diye umuyorum. Çünkü böyle giderse gerçekten çok sıkıcı bir insana dönüşebilirim ve şu hayatta olabilecek en korkunç şey insanın kendinden sıkılmasıdır!
* *
Saçlarımı benim için rekor sayılabilecek bir boyda kestirdim. Depresyon belirtisi değildi, uzun zamandır aklımdaydı ama biraz kestirme fikriyle gittiğim kuaförde bir cesaret geldi. Yine de kısa sayılmaz ama yemin ediyorum kafam hafifledi, öyle söyleyeyeyim. Saçlarım belimdeydi; o boyda saçla yaşadıysanız ne dediğimi bilirsiniz. Kuafördeyken insanlar "Bunu neden yapıyorsun upuzun saçlarına?" dediler ve müşteriler arasında deli muamelesi gördüm. Yeni saçlarım ve hafif kafamla daha rahat bir yaz geçirmeyi umuyorum. Yine de bence hiçbir şey uzun saçın yerini tutmaz. Neyse zaten saçlarım garip şekilde ayda 3 cm filan uzadığı için eski boyuna gelmesi sanırım çok uzun sürmez. Ben de bu vesileyle bir süreliğine saç kurutmaya çalışırken kollarımın kopmasından kurtulmuş olurum!
*
Veee the famous battaniye. Etti 130 parça. Seneye kışa bitecek inşallah. Ama paha biçilemez oldu, o ayrı! Gördüğüm en rengarenk battaniye benim battaniyem olacak. Sanırım daha sonra yatak örtüsüne çevireceğim.
*
Geçen gün rüyamda bir kitap yazdığımı gördüm. Ve kitabın ilk paragrafını da rüyamda gördüm olayın ilginç tarafı. Sabah bir tarafa not aldım, belki bir gün işe yarar!

Bir de geçen gece domuz gribi salgınının içinde yaşıyordum ve herkes hastaydı. Galiba bu konuyla haddinden fazla meşgul oluyorum. Domuz gribinin ülke ülke secerecesini benden takip edebilirsiniz ama rüyamda bile görmeye başladığıma göre galiba biraz abartmışım.

Arayı uzattığımın farkındayım. Hep aklımdan geçen cümleler oluyor, hep aradan zaman geçince anlamlarını kaybediyorlar. Zaman yaratmalıyım. Ya da günler 30 saat olacak, başka yolu yok.

11 yorum:

Bulunur Hint Kumaşı dedi ki...

Ben pastel renklerle örmeyi düşünüyordum. Çok renklisi de fena olmamış:)

Adsız dedi ki...

takilma domuza da gribine de..
bu virus pompalanmis bir virus cunku...

ibeking dedi ki...

ayşecim çok güzel olmuş..bence de bu battaniye bitmeyi hakkediyor..süpersin..

benim ablamda sık sık yapıyor bunlardan

begune.typepad.com

Adsız dedi ki...

mevsim geçişinden kaynaklanıyordur bir de sormak isterim sigarayı bıraktın mı bilmiyorum ama sigara çok etkiliyor hele de meşguliyetin arttığı dönemde bir de o darbe vuruyor vücuda, bağışıklık sistemine..senden ricam şurda bir :) gün duyur sigarayı bırakıyoruz de.. günü belirle de ben de katılayım bıktım walla :))) yapar mıyız? :))

Benim Hayatim dedi ki...

SAÇLARIMIZ BENZİYOR DESENE.
BANA DA KUAFÖR KESMEM SAÇINIZI ISRAR ETMEYİN DEDİ :)

TOPUZ YAPINCA KAFAM AĞIRLIĞI BARİZ HİSSEDİYOR :) KESTİRİRSEM DE PSİKOLOJİM BOZULUYOR. sAÇ SAVURMAK GİBİSİ DE YOK HANİ.

zeya dedi ki...

ayda 3 cm uzayan saça takıldım ben benim ki senede o kadar uzamıyor sanırım :):):)
Kuaföre yalvarsamda kesme diye diye omuzlarımdan aşağıya anca indi kaç senede :):)

Adsız dedi ki...

bu aralar herkes saçlarından kurtulmaya çalışıyor, bu durum yazın çok sıcak geçeceğine olan inancımızdan kaynaklanıyor olabilir..
bende saç kurutma makinası ile uğraşmaktan sıkılıp saçlarıma veda ettim. okuduğum bir habere göre çokta iyi yaptığımı anladım.habere göre saç kurutma makinasında telefondakinden çok daha fazla radrasyon varmışşş,

remed dedi ki...

Ayşe merhaba, bu battaniyeye ilham veren resmi burada görüp ben de örmeye başlamıştım, bir kış bir bahar geçti bakalım ne zamana biter. Yaptıklarını saymak da çok zevkli ama, bende büyük parçalar da var en son saydığımda 113 küçük 28 büyüktü. Eline sağlık, ha gayret:)

birkadin dedi ki...

beni bu yumak dukkanina gomun! :)

Adsız dedi ki...

ama ben yapmayı hiç bilmiyorum keşke biraz anlatsanız. en azından kaç numara tığ ve nasıl ip kullandığınız yazsanız, çok heves ettim bende mi örsem diye düşündüm.

Adsız dedi ki...

Ama keşke yapılışını biraz anlatsanız şu el işlerinin. Çok özendim ama beceriksizlik engel oluyor. En azından kaç numara tığ ve nasıl ne marka ip kullandınız onu yazsanız benim için ne büyük iyilik yaparsınız.
Teşekkürler...

ÖZLEM