25 Mayıs 2009

Charlotte!

İnsanların dış görünüşleriyle ilgili hoş olmayan yorumlar elbette kötüdür, sığdır falan filan. Baştan bunu kabul ettiğimi belirteyim. Ama sonuçta gözümüz var, zevklerimiz var, haliyle de beğenip beğenmediklerimiz var. Benim dış görünüş ile ilgili takıntılı olduğum tek bir konu var. Asla ve asla çenesi öne doğru çıkık ya da çenesi köşeli bir insan evladını, kız olsun erkek olsun beğenmem söz konusu değil. Beğenmeyi bırakın, yüzyüze konuşurken sıkıntı çekiyorum çünkü gözümü o çeneye dikiyorum ve kendimi kontrol etmeye çalışırken iyice stres oluyorum. Allahtan çevremde pek yok Sakıp Sabancı çenesine sahip kişilerden.. Bana sorun 25 kilo mu almak istersin, çenen öyle mi olsun diye, size 5 saniye düşünmeden cevap veririm. Neyse siz esmerden hoşlanmayabilirsiniz, ben de çenesi 3 cm önde gidenleri beğenmiyorum.

Bu kadar lafı etmemin sebebi ise Charlotte Gainsbourg. Biliyorsunuz ki bazı insanlar bu dünyaya biraz şanslı geliyor (Çenesi çıkık bile olsa). Jane Birkin ve Serge Gainsbourg'un yavrusu olunca haliyle yetenek küpü oluyor ve hem şarkı söylüyor, hem oyunculuk adına başarılar patlatıp duruyor. Anne tarafından İngiliz baba tarafından Fransız olunca iki dili de çatır çatır konuşabiliyor. 40 yaşına az kala hala çıtır bir görüntü veriyor. Science of Sleep'ten sonra dikkat çeken bir şey yapmamıştı ama Antichrist Charlotte'a şans getirdi.

Charlotte Gainsbourg dün Cannes'da en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı. Antichrist'ı dört gözle bekliyor ve Lars von Trier Cennet Mahallesi'ni çekse izleyeceğim için şimdiden heyecanlanıyorum.


Charlotte yakın zamanda dünya sinemasının gözdesi olabilir. Ben onu hep L'un reste, l'autre part için söylediği aynı isimli şarkı ile hatırlayacağım. Belki de şarkıyı çeneyi görmeden de dinleyebildiğim içindir :)


Dinle: http://www.yasaktube.net/watch.php?vid=2mL5XdMRK5E

7 yorum:

Esterhazy dedi ki...

Charlotte abla candir! O kadar meshur anadan babadan cikip da iddiasiz bi sekilde islerini halletmesini cok takdir ederim.Ben pek severim kendisini; o sakincecik albumunu de, o abartisiz oyunculugunu da... Zaten science of sleep benim icin ruya gibi bi film; Gael abiye bayilirim, Charlotte ablaya bayilirim, Gondry desen "Allah misinn lannn!" demek istedigim muhtesem bi adam... Antichrist'i ben de fena halde beklemekteyim.

hirondelle dedi ki...

ben de gözlerini garip buulyorum bu hatunun ama bir çekiciliği var orası kesin. Cannes'da ödül almaya çıktığında ses tonuyla büyüledi beni. Ama o ne yaptı? Kocası Yvann'a teşekkür etti.

Trofolo dedi ki...

Hiron'um dellozum cekicilik notuna not duseyim dur:

http://www.egotastic.com/entertainment/celebrities/charlotte-gainsbourg/charlotte-gainsbourg-is-topless-and-bottomless-004664

hirondelle dedi ki...

Trofolo yahu pek bir çekti notun da beni. Ayşe hanımı kızdırmasak bari.

Adsız dedi ki...

http://kelebekgaleri.hurriyet.com.tr/GaleriDetay.aspx?cid=23207&p=1&rid=2369&hid=11736238

hurriytte koymus hemen:)

daphnevega dedi ki...

ozan,
Gael ayrı, hatta o herkesden ayrı!! Ben genel olarak Charlotte gibi nefesiyle şarkı söyleyen insanları çok seviyorum: Isobel Campbell önerebilirim bak :)

hirondelle,
:)) galiba bir beklentin varmış bu konuda. ben de çok genç görünmesine takılıyorum ama genetik başka bişey işte.

trofolo,
bomba ya! ama yine de incecik baksana 2 çocuk doğurmuş kadın! Çeneden başka yere çekmişler dikkati, ben galiba bu halini beğendim :)

hirondelle,
:)) yok ya niye kızayım :)

anonim,
hahah evet. zaten magazin forever gazetemiz kaçırsa ben haber verecektim!

hirondelle dedi ki...

eh beklenti var. çekici, akıllı fransız kadını görünce umut beslemek ruha iyi gelmez mi :))