27 Mayıs 2009

cosmopolitan oku, aşk hayatın yerlerde sürünsün!

Bir bekleme odasında eski tarihli bir Cosmopolitan, bu dergileri uzunca süredir satın almayarak ne kadar akıllı bir insan olduğumu hatırlamama yetti! :) Bu vesileyle de uzunca süredir yazmadığım kadar uzun bir yazı yazmış oldum!

Pardon ama hangi salak buna para vermek ister? Gerçekten beyniniz varsa bu önerilere kulak asar mısınız? Cosmopolitan'a mı yoksa bunları okuyup uyulamayı düşünenlere mi kızgınım bilmiyorum!

"Sevgilinizle ilişkiniz bu aralar her zamankinden iyi gidiyor olabilir. Siz yine de dikkatli olun çünkü kuracağınız bazı cümleler onu gerçekten çileden çıkarabilir." Vay vay vay bak seeeen. Hadi bakalım nelermiş. Rahat batması durumu bu işte. Evet her şey yolunda gidiyor ama yine de kurcalayalım kurcalayalım kurcalayalım ve mutlaka bir şeyler bulalım. Bulamazsak da yaratalım.

"1. Ne oldu tahmin et: Digiturk üyeliğimi iptal ederek bu ay kara geçtim." Eee ne var bunda? Ben sana Lig TV yayını yapmak zorunda mıyım? Eğer değilsem benim izlediğim Moviemax'ten sana ne? Daha az ayakkabı almaktansa elbette digiturk üyeliği iptal edilebilir.

"2. Sence de bu yara mikrop mu kapmış?" Tanrım, sevgilim benim iltihaplı yaramı görünce ya midesi kalkarsa, ya benden tiksinirse? Evet tüm kadınlar birlik olalım, erkeklere kusursuz, asla yaraları iğrenç haller almayan, tuvalete gitmeyen, tırnakları da kendiliğinden öyle harika şekilli ve kırmızı renkte insanlarmışız gibi davranalım ki, adamlar en sıradan arıza durumunda şok olsunlar! Emin olun ki erkek arkadaşınız günlük hayatında en az sizin kadar narin ve erkek arkadaşlarıyla beraberken de "Yarasını gördüm, midem kaldırmadı, öyle bir iltihaplanmış ki!" diye sizden bahsediyor. Salak olmayalım. Gerçekten yaramızın mikrop kaptığını düşünüyorsak o sırada yanımızdaki erkek arkadaşımıza soralım, kendisi eczacı ya da doktor değilse, bilen birine daha soralım. Adam iltihap görüp midesi bulanacak diye enfeksiyondan ölmeyelim.

"3. Sevişmelerimizi artık kasete almamalıyız." No comment! Veya vazgeçtim. Ona bunu nasıl yaparsınn? Ama şimdi çok üzülecek! O üzülmesin diye bu cümleyi etme; sonsuza dek ne istiyorsa yapsın bence! Sonra da kaset topla piyasadan mesela bir ihtimal? İlişki fedakarlık isteyen bir şeydir. Oh yes!

"4. Saldırganlaşma eğilimim var ama korkma, sadece beni terk eden erkeklere yönelik." Koskoca adam da senin saldırganlaşmandan korkacaktı. Ki zaten bu cümleyi edebilecek kadar manyaklaşmışsan, muhtemelen başka hareketlerinle de kendini ele veriyorsundur. Tehdite şantaja karşıyız tatlım. Giden gitsin, senden iyisini mi bulacak? Söz konusu sensen, galiba bulacak.

"5. Aynı kardeşin gibi öpüşüyorsun." Çüş. Oha. Bu cümleyi gerçekten kimse kurabilir mi?

"6. Bence ilişkimizde yeni ve daha az fiziksel bir döneme giriyoruz." Derdin ne? Sen tiyatrolarda gongları çalan insan mısın? İlişki dönemi ne demek? Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethiyle Yeni Çağ başlamıştır ve senin dandirik ilişkinin dönemleri emin ol ki erkek arkadaşın dahil kimseyi ilgilendirmemektedir.

"7. Bu kadar mı yani?" Benim sınırlı zekam bu maddeyi anlamaya yetmedi. Ne bu kadar mı? Hediyeyi beğenmeme efekti mi yoksa? :) Şaka yapıyor olmalısın.

"8. Arkadaşların korktuğum kadar sıkıcı değilmiş." Ya senin alışveriş ve magazinden ve en az seninki kadar dandik ve umutsuz aşk hayatlarından başka bir şey konuşmayan arkadaşlarına ne demeli? Eminim onun arkadaşları daha eğlencelidir.

"9. Şu bahsettiğim romantik film cuma günü geliyormuş. Şimdiden bilet ayırtalım." Anlaşıldı. Zaten bu kadar salak olmanın sebebi o romantik filmler. Daha çok seyret, iyice beynin bulansın. Adamı da götür ki o da ölmek isteyecek kadar sıkılsın. Ama şöyle övünebilirsin: "How to lose a guy in ten days" filminin kahramanıyla ikiz olabiliriz!

"10. Annenle aramızın iyi olması hoşuma gidiyor." Bunu da pek anlayamadım. Şimdi bunu söylersek adam mutsuz mu oluyor? Deli mi? Tersini mi tercih eder? Yoksa annesiyle anlaşan her kadının kendiyle evlenmek istediğini mi sanıyor? Hiçbir erkeğin kendini böylesine bulunmaz hint kumaşı sanacağını sanmam, öyleyse de gerçekten çok komik olur. Şahsen biri bana bunu söylese ben aman ne güzel, benimle de hep iyi anlaş, bu da benim hoşuma gitsin derim.


Şaka mısın Cosmopolitan?


Acaba daha ne kadar abuklaşırsak inanlar hala bize para vermeye devam eder diye bir test olabilir bu?


Tüm kokoş hemcinslerimi uyarırım: 6 liraya git bir Türk kahvesi iç, kafanı topla. Zararın neresinden dönersen kar.

20 yorum:

İsMurat dedi ki...

Ne zaman elime bu tür dergiler geçse acaba bunları okuyan var mı diye düşünürdüm çoğu zaman...

Elbette işini hakkıyla yapanlar var (FHM gibi mesela :) Ancak siz hanımlara hitap eden o kadar saçma dergiler var ki.... Demek, buna benim gibi isyan eden birileri varmış hem de bir bayan :)

Yerim ben o sivilceyi... Abarttım mı ne :)

Hadi kalın sağlıcakla...

Aslı'nın Dolabı dedi ki...

Wallahi lisede çok okurdum bu zırvaları:) sanırım her genç kızın yazıdan çok reklamla dolu yarısı çeviri yarısı uydurma bu dergileri okuduğu bir dönem oluyor..ama dediğin gibi zararın neresinden dönersen kardır..ama şahsen moda dergilerinden hala vazgeçemedim..sırf resimlerine bakmak için bile aldığım olur:))

Adsız dedi ki...

ben de lise dönemim boyunca bir cosmo girldüm:))(bi de bu vardır hadi cosmo kızları gösterin kendinizi)
şu anki eşim o dönemlerdeki sevgilimle ilk çıktığımız zamanlarda da okuyordum ve ordan kendimce bazı taktikler alıyordum mesela sizi her aradığında müsaitim gelirim demeyin ki hayatınızın sadece ondan ibaret olduğunuzu anlamasın diye absürd bir kuralları vardı. sevgilim beni arardı ölürdüm onunla buluşmak için ama hep yalan söler onunla buluşcağıma evde külük gibi otururdum ne salakmışım gerçekten ama belki de işe yaramıştır evlendiğimize göre:))
çünkü bir cosmo kızının en ulvi görevi her zaman son derece bakımlı olmak ve erkeğini elinde tutmak hatta üstün becerisi varsa onu nikah masasına oturtmak
teşekkürler cosmo:)))
SEMA

idil dedi ki...

ahah sabah sabah cok güldüm,cok keyifli bir yazi olmus! 5.ci cümleye yorum yapamıyorum.! benim blogumada ugrarsan sevinirim=)bundan sonra takipcinim=)

Adsız dedi ki...

:)))))))) ağzınaa sağlıık!!! ya yalnız bi şey de eklemek isterim bu orijinal dergilerde bu kadar salakça muhabbetler yok, nereden bulup kesip koyuyuolarsa işgüzarlar türkiyedekiler rezil..akıllara zarar :)))) yazı süperdi ya :))) hahahahahaha...

Adsız dedi ki...

superrr,superrrr olmus,agzina saglik...

korsana karsiyim ama cosmo vs verilen para ile korsan kitap hatta kitaplar alinmasi sanirim beni rahatsiz etmez...

$afak dedi ki...

Erkeklerin nefret ettiği kadın tipini malesef bu salak dergiler adım adım oluşturuyor. Gözlerimin önünde kaç tane kız normal kızlardan 'Cosmo kadınına' dönüştü bilemiyorum.

Bir de bu dergilerin içeriği yurt dışından gelir genelde. Cosmopolitan Türkiye'nin önemli bir kısmı çeviridir. 'Kardeşin gibi öpüşüyorsun' maddesi de bundan zaten. Bir Türk bunu yazmış olamaz :)

voodoo girl dedi ki...

bence 7. madde şu meşhur 'dünyada her erkeğin moralini bozacak 3 kelime' olarak lanse edilen "is it in?" in türk örf ve adetlerine göre yumuşatılarak türkçeye çevrilmiş hali olabilir :)

Adsız dedi ki...

ayşe seni seviyorum canım benim sen ben gibi kadınlar çoğalsın ki bu millet biraz olsun gelişsin artık :) yoksa ülke tenekelerle dolacak yakında..

Elsa dedi ki...

ben de bir kaç zamandır okumamıştım cosmopolitan, gecen ay aldım yeniden, eski bir dostumla buluşmuş gibi hissettim kendimi. sonra dün akşam yine bir cosmopolitan sefası için kendimi hazırlamıştım ama çıkmamış daha haziran sayısı.

gecen sayısında verdigimiz en kötü tavsiyeler diye bir bölüm vardı. ona çok güldüm ben. o kadar da kötü bir dergi değil bence ya, sonucta hep ciddi seylerle hayat gecmiyor. hem de böyle yeni biriyle tanışma dönemlerinde heyecan verici oluyor cosmo'nun yazdıkları bence.

o kadar lafa karşı savunayım istedim biricik dergiciğimi.

:)

esra dedi ki...

eline sağlık, bir kez daha hatırladım niye bu dergilere epeydir elimi sürmediğimi... yazık mı, komik mi karar veremedim ama favorim 4. :)))

Eliza Doolittle dedi ki...

Hay agzina saglik!! Bu ne be?! Beyni sulanmis birtakim kizlar da sevgili Cosmo, tesekkurler iliskimi kurtardin vb abuk sapan mailler atiyo bunlara...Hey Allahim! 7. madde icin de vodoo'ya katiliyorum...Ya is it in olabilir, ya da duration ile ilgili bir soru..ki ikisi de ayni abukluktadir...

Görkem dedi ki...

Sabah sabah çok iyi geldi valla!Teşekkürler=)

Adsız dedi ki...

süper bir yazı olmuş, ellerine sağlık..tam senin dediğin saçmalamaları yapan hatta dergidekilerin daha beterini yapan insanlar gördüm, işte onları her gördüğümde "bu, dünyada tektir umarım" derim ama bilirim ki değiller.işte dergideki saçmalıklar onlar için yazılmış kurallar ve aslında hayat gittikçe onlar için daha yaşanılır bizler için daha tuhaf oluyor.

KIRMIZI dedi ki...

bi yandan cok guldum, bi yandan da cosmo nun alinabilecek nerdeyse tek dergi oldugu gunleri hatirladim... ben yillardir elime almamistim, demek hala ayni cizgiyi koruyorlar... neyse, sen bizi guldurdun allah da seni... sevgiler...

hirondelle dedi ki...

yazının sonu da pek didaktik bir öğütle bitmiş. O tuğla gibi dergi harbiden 6 tl mi? Her ay başı aldığım Ntv tarih ve Cnbce dergi ikilisi daha fazla tutuyor be.

wime77 dedi ki...

Bence sen cosmo yazarı olmalısın ayşe:)))

Merve dedi ki...

:))

Ezgynin dedi ki...

inanılmaz güzel bir yazı olmus... ellerine saglık... bin senedir kapağında "erkek arkadaşınızı kaçırmamak için yapmanız gerekenler" başlığından vazgeçmeyen istikrarlı çizgileri takdire değer gerçekten de... :)

Komşunuz Mehmet dedi ki...

Baya bir eğlendirdi bu yazı beni, çok güzel!

bir erkek olarak yine de Cosmo'ya teşekkürü borç bilirim. O olmasaydı,90'lar 90'lar olmazdı.

ama şu madde çok ilgimi çekti:

"5. Aynı kardeşin gibi öpüşüyorsun."

şimdi bu madde Türk dergiciliği (copy/paste'nin durumundan kaynaklanıyor olabilir.

Ya da gece araba ile giderken, önündeki kamyona selektör yapınca kamyonun arkasında neon ışıklı "Annen de uzun severdi" ibaresini icat eden Türk aklı da...

Bilemedim...

http://komsunuzmehmet.blogspot.com