9 Haziran 2009

living la vida mocha

Bazen sabahları Starbucks'a uğrayıp fındık şuruplu Mocha alıyorum. Demek ki gerçekten şu hayatta büyük konuşmayacaksın. Sen Starbucks'a saydır saydır, sonra git tıpış tıpış her sabah, cık cık cık çok ayıp. Ama bazen sabahları bir koskoca bardak çikolata konsantresiyle kendimi mutlu etmek zorundayım.
*
Aise ya da oldukça ilginç bir Ayşe olmuşum ama önemli olan Hanım olmuş olmam. Ah sevgili barista ben hiç Hanım gibi hissetmiyorum sen bakma üstüme başıma, bas kremayı, bas çikolatayı. Ben eskiden tatlıya, çikolataya tamah etmeyen biriydim. Yani şimdi daha mı çok serotonin ihtiyacım var, yani daha mı mutsuzum? Yoksa sadece bu şekilde kendime yeni bir oyun mu buldum bilmiyorum.
*
Sabahları kendi kendime psikanaliz yapmama sebep olan bir başka konu da trafik. Ben kendimi trafikte çoğu insana göre daha sakin buluyorum. Biri egzantrik hareketler yapmazsa salt yoğunluk beni sinirlendirmiyor, koyun gibi gidiyorum öyle. Modern Sabahlar, reklamlarda iPod filan mutlu olduğumu bile söyleyebilirim. Ta kiiii önüme yüksek bir araç geçene kadar. Bana afakanlar basıyor. Bu genel bir sıkıntı mı? Bir cipin ya da minibüsün arkasında gideceğime yavaş ilerleyen şeritte benim gibi arabaların arasında gitmeyi tercih ederim. Ama gelip gelip kocaman varlıklar beni buluyor. Arkamdakiler de ne manyak kız, sürekli şerit değiştirip duruyor diyorlardır ama bilmiyorlar ki derdim başka. Evet dünya düzenini değiştiren açıklamalarıma burada son vereyim.
*
İşte böyle sabahın köründe düşünecek bir sürü vaktiniz olursa, benim gibi salakça bir sürü fikriniz olur.

12 yorum:

Adsız dedi ki...

kaldırım ortasında öylece duran veya sohbet edenlerle çakışmaya benzetebilirmiyiz acaba bu sendeki hissi:))ben de senin trafikte yaptığını kaldırımlarda yapıyorum zikzak çizerek hızla yürüyorum, ve inan bana arkandan söyleniyorlar deli midir bu diye,sen şanslısın arabadan bi'şey duymuyosundur :))trafikte dolmuş,jeep geçtim de umarım kamyonlara rastlamazsın :)) çünkü korku filmi gbi gitgide çoğalmaya başladılar hatta en umulmadık yerde karşımıza çıkmaya başladılar bana göre :))

Aslı'nın Dolabı dedi ki...

ayşe moral bozmak istemem ama o sabahları keyifle içtiğin içeceğin kalorisi yaklaşık 360 kalori..bunu öğrendiğimden beri Starucksları görünce kafamı çevirmeye çalışıyorum:))trafikte yaşadığın şey de murphynin kuralıdır:)) mesela benim girdiğim şerit hep yavaşlar:))

Eliza Doolittle dedi ki...

Hic de salakca fikirler degil bence! Madem kendine psikanaliz yapmaya mocha ile basladin, en iyi dusunceler de cogu zaman serbest cagrisim'dan cikar :) Afiyet olsun

Mr_TD dedi ki...

ben de bu sabah tranvay ile ise gelirken, yanda trafige takilmis araclari seyrederek, insanin böyle durumlarda calisan bir toplu tasima aracalari kullanabilme lüksüne sahip olmasinin ne güzel bir duygu oldunu düsünyordum. Sanim tek özenmedigim ve özlemedigim olay araba kullanmak, saatlerce trafik icinde bogusmak.
Ama bunu görmek lazim ;) anlatmakla olmaz :D

Deniz dedi ki...

Aman Tanrım, ben de kendimi yalnız hissediyordum. Ben de genelde psikopata dönüşmeyenlerdenim trafikte, lakin yüksek araca tahammülüm yok. Hatta gidip gidip arkadan ittiresim geliyor, yan şeritler de çok yoğun değilse...
Bu arada, 13 kesme şeker değerinde olduğunu öğrendiğimden beri frappicino'ya darıldım.

Adsız dedi ki...

bu denilenler dolayisi ile herkese 1 olcek nane suruplu filtre have tavsiye ediyorum. Hem ferahlatici hem de kalorisi az, hem de serotorin salgilayici))

LeyLa

wime77 dedi ki...

Bazen istabulda yaşayanlar için üzülüyorum. Ama genelde kıskanıyorum.

Stres orda kaos orda ama iş orda kariyer orda sanat orda para orda.

Bence içtiğin 360 kalorinin bunların yanında hiçbir önemi yok aldığın keyifin tarifi ise bu kadar güzel anlatılabiir.Kimin ne düşündüğünün ise bence hiç önemi yok.

Merve dedi ki...

Merhaba ilk defe ziyarete geldim :) ama çok sevdim..artık gelirim..

Kendimi gördüm valla yazıda..bana da ah işte bir araba kullanmaya başla seni de görürürüz diyorlardı ama işe,eve hergün 1.30 saat trafiğe giriyorum..ama gene de sakinim ama aynı senin gibi önüme bir kamyon gelmeye görsün ruhum daralıyor hemen yaa üzerime düşerse diyorum ve direk kaçıyorum :)

Adsız dedi ki...

Sevgili Ayşe,
Yazınızda Fındık şuruplu Mocha keyfinizi tarifinize bayıldık. Kabul ederseniz sabah ziyaretlerinizden birinde Fındık şuruplu Mochanızı biz ikram etmek isteriz. Kabul eder ve sizin için uygun mağaza ve tarihi paylaşabilirseniz çok seviniriz.

Saygılarımızla,

Canan Kelel
Starbucks Coffee Türkiye
Müşteri İlişkileri Uzmanı
www.kahvetutkusu.com
info@starbucks.com.tr

Unknown dedi ki...

Sırf önümdeki aracın yüksekliğinden onun önündeki aracı göremiyorum diye bende jeep almak istiyorum.o kamyonlar otobüsler kocaman olduklarını unutup bir de en solu kapatıp aniden de fren yapıyorlar ya çıldırıyorum.jeep kamyon ve otobüse çare olmayacak ama artık ne kdr olursa kardır:))ben starbucksda nonfat latte şekersiz fındık şuruplu içiyorum.kalorisi düşük tavsiye ederim :D Ama malesef soğuk olanlara çare yok... gayet kremalı, çikolata soslu ve bol kaloriliii :S :D

Unknown dedi ki...

Sırf önümdeki aracın yüksekliğinden onun önündeki aracı göremiyorum diye bende jeep almak istiyorum.o kamyonlar otobüsler kocaman olduklarını unutup bir de en solu kapatıp aniden de fren yapıyorlar ya çıldırıyorum.jeep kamyon ve otobüse çare olmayacak ama artık ne kdr olursa kardır:))ben starbucksda nonfat latte şekersiz fındık şuruplu içiyorum.kalorisi düşük tavsiye ederim :D Ama malesef soğuk olanlara çare yok... gayet kremalı, çikolata soslu ve bol kaloriliii :S :D

Fashioncholic Girl dedi ki...

bunu görünce aklıma bişey geldi

benim anneannemin adı da ayşe // bi keresinde çok önemli bi evrek.a adını "ayişe" yazmışlar ve değiştirilmesi olanaksız olduu için kimlik dahil her şeyinde adı "ayişe" olarak değişmiş :D

ve bana da oluyo bazen // soyadımı gayet doğru telaffuz ediyorum : "çul-cu-oğ-lu" ama okul dergisinde , faturalarda ws heryerde "tuzcuoğlu" yazıyorlar // sinir bi durum :D