21 Temmuz 2009

kızını dövmeyen..

Başbakan dedi ki "Son dönemde bazı cinayetler duyuyorsak anne babalar olarak kendimizi hesaba çekmeliyiz. Çocuğumuz nereye giderse gitsin diyemezsiniz, diyemeyiz. Kendi başına bırakılan ya davulcuya ya zurnacıya"...
*
Hayır. Siz her şeyi yanlış anlamışsınız. Devlet denen şey bu yüzden var. "Kendi başına kalmış insanlar" bir şeye güvenebilsin diye. Ülke ahır gibi olmasın; güçlüler güçsüzleri pataklayıp ellerinden parasını, özgürlüğünü ya da KAFASINI alamasın diye var. Onları caydıran bir şey olsun, canının her istediğini yaparsa bunun yanına kar kalmayacağını bilsin diye var.
*
Kimse bana çocuğunuz, onu serbest bıraktığınız için öldü diyemez. Öldürülmüş bir kişi için hiç kimse"ya davulcuya ya zurnacıya kaçacaktı zaten" imasında bulunamaz.
*
Ben çocuğumu sürekli gözlem altında tutacaksam güya güvenliğimizden sorumlu merciler ne halt ediyorlar?
*
Bu ne cüret?
*
Çocuğumu sizin yanınızda görmektense, davucunun zurnacının yanında görmeyi bin kere tercih ederim.

13 yorum:

Tanya's dedi ki...

Ah işte bam teli...ya
davulcu ya zurnacı..devletin tüm kademeleri eş dostla dolmuş...bizim cocuğumuzu mu düşünecekler..kendi cocukları bedelli askere giderken bizimkiler ancak ölür...

Aslı cok acı..çok..bunu devletin başından duymak çok acı.

NlyStyle dedi ki...

tamamiyle katılıyorum o kadar güzel ifade etmişsinki bu sığ görüşe bu cevap yakışmış

pinarbk dedi ki...

Kalemine sağlık. Durum aynen budur. Ekleyecek tek kelime bile bulamıyorum...

Adsız dedi ki...

bu sozu eden adamin bir ulkenin basbakani olduguna inanamiyorum... kendisine iki tane tokat atasim var, ciddiyim!

titrekkelebek dedi ki...

off be çok sert olmuş:)
harika olmuş!
keşke kendileri de şu satırları okuyabilse...
gerçi bişey farkeder mi bilmiyorum, malum düşünce sistemlerimiz çok farklı...

Unknown dedi ki...

hayir hic anlamiyorum niye hic boyle seyler bunlarin basina gelmez?

mask dedi ki...

Seni yürekten alkışlıyorum...

Adsız dedi ki...

ayşe merhaba,,
ama bu görüşüne katılmıyorum,, içinde insanların yaşadığı sosyal bir ortamda yaşıyoruz,, ve devlette mumkun olduğunca demokratıkleşmek için ve insanlarını özgürleştirmek için çalışan bir kurumdur,, sen devletin güvenlik güçlerini suçlamışsın,, hiç kimse böyle bir olay yaşansın istemez,, ancak Azınlık Raporu'nuda eminim izlemişsindir,, böyle bir dünyada yaşamak istermiydin,,

bi sor kendine

MuratKultur dedi ki...

bu saldırgan, küçümser ve padişah tavırlarla ne politika yapılır, ne de siyaset, ne lider olunur, ne de insan.

Canım memleketimin insanları, ne zaman uyanacakta, kurtulucaz bunlardan, endişeyle bekliyorum, parıldayan aydınlık insanların olduğunu bilmek de güzel, teşekkürler.

uwh player dedi ki...

Klişe vardır "herkes layık olduğu şekilde yönetilir" diye. Sonuçta bakılırsa bu adam sizin ya da benim gibi düşünenlerden oy almadı. Sokakta her iki adamdan biri kendisine destek veriyor, tabiki bizim değer yargılarımızı değil sokaktaki adamın değer yargısını yüceltecek ve o adamlara hitap edecek. O adamlar dediğimiz canım halkımızın da büyük çoğunluğu zaten RTE gibi düşünüyor, "bıraksanız kızınızı böyle olur" diyor içinden kayserideki amca. Sonuçta politika bu, RTE nin kültür sanat medenileşme gibi değerleri savunmasını beklemek seçmenine ihanet etmesini beklemektir.

Unknown dedi ki...

Ölenin ailesine akıl vereceğine, öldürenin ailesine akıl vermesi lazım ama nerde onda o akıl??? Ya böyle bir zihniyet var mı bir insan ölmüş, yok kim kimin evine gitmiş, yok kızın evde ne işi varmış? hiç utanmıyorlar, o kadar da inanıyorlar ki söylediklerine bunu milyonlarla paylaşabiliyorlar, benim artık bu talihsiz açıklamalardan midem bulanıyor, ağzınıza geleni söyleyip insanları gıcık ediyosunuz bari böyle hassas konularda acılı aileleri düşünüp konuşmayın.

wime77 dedi ki...

Devlet insanına güç verir. Çünkü ülkenin içindeki insanların ortak gücüdür devlet.

Ama ülkemizde insnalar gücsüz ve devlet bir oakadar .

Dünyadaki başbakanlara bakın. İtalyan fransa amerika. Hiç biri elle tutulur değil hepsi sanki kukla. O devlete güç veren insanların kuklası.
Bizdeki olay ise tam tersi.

evinkedisi dedi ki...

Aslında buraya facebook da olduğu gibi yalnızca beğendik, beğenmedik gibi bir buton koymalılar diye düşündüm şimdi çünkü bu düşünceye imzamı atarım. Aynen katılıyorum, devlet denilen merci ne işe yararsa?! Bir de utanmadan hem işlerini yapmadıkları gibi bir de dayılanırlar, koca çukura annesinin elini tutarken bir anda düşen çocuğun annesine de dava açılmıştı hatırlatırım, adi herifler.