26 Şubat 2010

Ankara'ya If geldi!

Ankaralılar olarak If 2010 açılışını bugün yaptık. Daha nice nice senelere diyelim, Ankara'da festival daha uzun sürsün, bizim başımız kel mi diyelim. Hatta film festivalleri hiç bitmesin. Vizyon devam ederken bir yandan daima film festivalleri olsun, biz de dünya filmlerini seyretmek için doktora ayarında araştırmalar yürütmeyelim vs. vs. gibi dilek ve temenni kutusu mektupları yazabilirim.
*
Bu akşam Sawan Baan Na ile başlayan maraton pazar akşamı sona eriyor.
*
Bu seneki If programım şöyle olacak:

1. Sawan Baan Na
2. The Good Heart
3. Big River Man
4. Moral Bozukluğu ve 31
5. Alle Anderen
6. Un prophéte
*
Away We Go ve Food Inc.'i zaten seyrettiğim (Food Inc.'e saati yüzünden zaten gidemeyecektim, iyi oldu) ve La Nana ile Cold Souls evde hali hazırda beklediği için onlara gitmiyorum. Soy Cuba'yı sinemada izlemeyi çok isterdim ama iş saatine denk geldiği için gidemiyorum.
*
Ankara programında gösterilmeyen güzel filmler vardı aslında If'te. Crazy Heart, Precious gibi bazı filmler Ankara'da yok (An Education da programda yok ama zaten vizyonda şu an). Crazy Heart evde bekliyor, Precious da vizyona girecek. Benim de derdim tasam bitmiş oluyor bu durumda. Bu seneki If'ten faydalanma çizelgem budur, muhtemelen teğet geçilmişler, hakkı yenmişler, zamansızlığa kurban gitmiş filmler vardır ama 2 günü çalışıyor olduğum 4 günlük gösterimde 6 filmi seyredebilirsem bu bile büyük başarı olacak.
*
Hoş geldin If. Yine gel yine gel.
Filmekimi sen de gel sen de gel.
Kızılırmak Sineması sen de uyuma. Ne güzel Ingrid Bergman gösterimi yapmıştın. Yine yap yine yap.

7 yorum:

Mr.TGM dedi ki...

Ingmar Bergman olmasın:)
bu arada İstanbul'da 3 filme gittim, hiçbirini beğenmedim..The Good Heart bence çok vasat, Big River Man ise pek ilgimi çekmedi..Yine de sen seversin belki:)

daphnevega dedi ki...

:)) evet ya.
Autumn Sonata'yı göstermişlerdi ama bak, Ingrid vardı, ordan kurtarır mıyım? :)

The Good Heart'ı merak ediyorum. Big River Man'e tahmin edebileceğin gibi Doruk istiyor diye gidiyoruz. En çok Un Prophete'i görmek istiyorum.

HaNdE... dedi ki...

ankara haberleri sende:)

kutupayusu dedi ki...

benim favorim moral bozukluğu ve 31 oldu .... ha tabi animasyon seviyosan mary and maxada bayıldım...senin liste süper ama 6 film çok ii ..hepsi görülmeli diye düşünüyorum ....ii seyirler

derya dedi ki...

kızılırmak'ta şu anda recep ivedik oynuyor. kapanacak diye ödüm kopuyor ama kapandı gibi de bir şey bir yandan..

ben de 6 filme gidiyorum. moral bozukluğu ve 31 onlardan biri:)

Ayşe Şakarcan dedi ki...

Ben de İstanbul'da Alle Anderen, La Nana ve Un Prophete'i izledim. Bir de C'est pas moi je le Jure'ü -ki en çok onu sevdim-. Un prophete de iyiyidi ama biraz zordu izlemesi, la nana'yı vasat, Alle Anderen'i iyi buldum. Yarın akşam An Education'ı da izleyip izlenimlerimi bloğuma koyacağım:)

Adsız dedi ki...

hafta sonu ankaraydım ve could souls' u izleme şansım oldu. çok beğendim.
ayşe.