8 Şubat 2010

Haberler haberler!

Hoks Hürriyet'in yaptığı "Bu kışın en eğlenceli 10 barı" listesine girdi!!!







*
*

MAG MAG MAG MAG Şubat! Sevgililer Günü hakkında plan program yapacak olanlar için kutsal kitap olarak saklanabilecek, benim de Şubat ayının tuhaflıkları ve Sevgililer Günü hakkkındaki çok mühim fikirlerimin yer aldığı sayı çıktı!

2 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba;
mag daki yazına baktım bir iki şey sormak istiyorum:
1- günüymüşçesine yazmışsın bu kelime doğru yazılmış mı?
2- bir milyardan fazla tebrik kartı gidiyor vah ağaçlara......
artık herkes sms, mail, facebook, e-card kullanıyor. ben nerdeyse 5 yıldan beri postanede sıra bekleyip kart atan birini görmedim. e-card sitelerinden hareketli animasyonlar yaılı süslü püslü kartlar atıldığını biliyorum. tebrik kartı atılıyor bilgisi ne kadar doğrudur veya geçerlidir?

daphnevega dedi ki...

Merhaba,

1. TDK'da bu konuyla ilgili net bilgi bulamayınca, internetteki bir Master tezine baktım. (http://edebiyatnotlari.blogcu.com/yapim-eki-cekim-eki/6511593)
-cesine ve -çesine, eşitlik (ekvatif) hali bildiren çekim ekleri grubuna giriyor ama "günüymüşcesine" ya da "günüymüşçesine"'den hangisinin doğru olduğuna dair bir açıklama yok. Ben yazıyı yazarken "dişçi" örneğini düşünmüş ve -ş ile biten sözcüğün sonuna "c" ile başlayan bir ek geldiği için bu şekilde kullanmayı daha uygun bulmuştum. Yanlışsa lütfen düzeltin.

2. Bu, Wikipedi'den alınmış bir bilgi.
(http://tr.wikipedia.org/wiki/Sevgililer_g%C3%BCn%C3%BC)
Ben postaneden gönderilen kartları değil, hediyelerin üzerine konan, kitapevlerinden alınıp hediye edilen daha afili kartları düşünmüştüm. Elbette sayı için kesin doğrudur diyemem, ben saymadım :)