15 Ekim 2010

Aaaaa neler oluyorrr!

Geri geldim başlıklı yazı orada öyle şaka gibi duruyor; ben geldim sanmıştım, bir türlü gelemiyorum. Anlatacak şeyler biriktikçe birikiyor. Bu ara aklım bir karış havada. Hem mutlu, hem heyecanlı, hem de şaşkınım. Yani kafam çorba. Haydi başlıyorum, bakalım tek bir posta sığacak mı her şey. Assolist haber olmaktan çıkıp yurttan sesler korosuna dönüşen haberler silsilesine buyrun...
*
Biiiiiir: (Trampet sesleri) Doruk'la evleniyoruz!!! Aslında her şey bir süre önce biz Çandarlı'dayken oldu. Bizim henüz küçük çocuklarken tanışıp arkadaş olduğumuz, yıllar sonra bir yaz beraber olmaya başladığımız, "en mutlu olduğun yer"i soran bir ankette birbirimizden habersizce adını yazdığımız yer olan Çandarlı'da. Şimdi bir de böyle bir anlamı olacak Çandarlı'nın bizim için. Galiba henüz pek idrak edebilmiş de değilim, sanki tüm bunları başka biri yaşıyormuş gibi hissettiğim zamanlar oluyor ama sanırım bu şu aşamada normal :) Henüz tarih, yer, hiçbir şey belli değil. Konuyla ilgili yavaş yavaş içimden panikliyorum. Her şey netleştikçe alenen paniklerim artık. Aylar sürecek hazırlık süreci boyunca burayı bir evlilik bloguna çevirip içinizi baymamaya gayret edeceğim. Siz de beni arada idare edersiniz artık :) Konu hakkında pek fikir sahibi değilim. Siz de benim en güvendiğim kamuoyu araştırma grubusunuz, sordukça sorarım artık :) Aileler tanıştı. Şimdi isteme ile başlayacak bir furya bekliyor bizi. Bakalım nasıl komik, gergin ve heyecanlı zamanlar bekliyor bizi :) Çok eğlenerek hazırlanmak istiyorum evlenmeye ve bir süre sonra pek de umrumda olmayacak -perde rengi gibi konular- ile ilgili kafayı yemeden bu curcunanın tadını çıkarmak..
***


Verecek haberlerimin ilki, heyecanlı ve mutlu olan buydu.. Bunun bir de beni biraz korkuttuğunu itiraf etmem gereken yüksek dozda şaşkınlık içeren bir yüzü var. İşte şudur:
*
İkiiiiiii: Evlenmek, Doruk'un iş hayatıyla ilgili son gelişmeler nihayetinde İstanbul'a taşınmamız manasına geliyor. Normal plana göre Doruk Ekim sonu temelli Ankara'ya dönüyordu ve her şey rahat rahat ilerleyecekti ama birden böyle bir gelişme oldu. Ben de malesef İstanbul'da yaşamayı oldum olası hiç istemedim, o yüzden bünyem bu fikre direnç gösteriyor. İstanbul'a arada bir hafta sonları gitmekten, oranın koşturmacasındansa keyfini sürmekten, her gün trafikle filan hiç uğraşmadan sadece gitmek istediğim restoran, konser vb ne varsa birkaç gün içinde onlara uğrayıp geri gelmekten çok mutluydum. Bir şehri güzel yapanın o şehirde yaşadığın hayat olduğuna inanıyorum. Ankara'nın sevmeyeni çoktur, muhtemelen onlar beni anlamaz. Belki Ankara'da artık bana kardeş kadar yakın arkadaşlarım, beraber olmanın benim için ne kadar önemli olduğunu İtalya'da yaşarken iyice keşfettiğim ailem ve burada sürdürmekten böylesine keyif aldığım bir hayatım olmasaydı kalkıp gitmek daha kolay olurdu. İstanbul'da -henüz ortada olmayan- işime ve aynı zamanda onun işine yakın oturma gereği, evlere şöyle bir baktığımda Ankara'da oturulabilecek evlerin standardının çoook daha altındakilere üç katı fazla para ödemek zorunda olmak, benim İstanbul'da hiçbir iş halletmeyi bilmemem gibi pek de şipşak çözülemeyecek şeyler dönüyor kafamda. Yani aslında evlenmekle ilgili değil de İstanbul'a gittikten sonra hayatın nasıl olacağına dair sorular çok.. İstanbul'un bizden götürecekleri, bize vaad ettiklerinden daha çok gibi geliyor bana. Biz hep çok iyi vakit geçirdik Ankara'da. İstanbul'da yaşamanın zorluğu bunun eskisi gibi olmasını engeller diye korkuyorum. Değişikliklere karşı her zaman benden beş yüz kat serinkanlı tepki veren Doruk Bey her şeyin güzel olacağını söylüyor ama şu an karşıma Nostradamus'u oturtsanız ve aynı şeyi söylese ona bu kehanetini yedirecek yüz tane şey sayabilecek durumdayım :) Evet biliyorum "Ayol Ankara İstanbul arası kaç saat ki, istediğin zaman gider gelirsin!" Susunnn :)
*
Her şeyi hep Ankara'da olur diye düşünmüştüm, anlaşılan o ki o, bir seneden uzun süredir orada yaşamasına rağmen bu gelişmelere hiç hazırlamamışım kendimi. Şu anda bu bir zorunluluk, daha önümüzde kayda değer bir zaman var; o zamana kadar belki bir değişikliklik olur diye umudum var :)

*
İşte böyle uzun süre yazmayınca aynı postta hem çok mutlu, hem de biraz karamsarlıkla yazılmış haberler ardı ardına geldi :) Ruh hali raporu budur. Hep birlikte durumu idrak edişime ve önümüzdeki aylarda başıma gelecek şeylere şahit olacağız. Allahım beni manyak gelin adayı yapma. Amin.
*
Ya işte böyle sevgili blog. Evleniyorum ben :)

37 yorum:

Pratik Anne dedi ki...

Cokca tebrikler. Evlilik / dugun ve tasinma olaylarini rahat ve mutlu bir sekilde yasarsiniz umarim.

$afak dedi ki...

Aileler tanıştı ne demek yahu? :) Cidden tanışmamışlar mıydı yani Çandarlı'da? :))

Ayrıca İstanbul'da yaşamakla ilgili eski Türk filmlerinden bir alıntı yaparaktan comment'i noktalıyorum:

"Şırpınma senin de hoşuna gidezek!"

:))

cenebaz dedi ki...

Kutlarımmmmmm:))) Hem heyecan bir o kadar da mutluluk dolu bu yolda her anının tadını çıkararak ilerleyin. Emininim ilerleyen günlerle birlikte İst.ile ilgili tereddütler de yok olup, yerini yeni ev, yeni iş, yeni bir hayat heyecanlarına bırakacaktır.
Mutluluklar....

pommeler dedi ki...

tebrik ederim Ayşe'cim
bir ömür mutluluklar
evlilik telaşesi ise aslında telaşe değil
insan kendini eğlendirecek ve mutlu edecek çözümler inan bulabiliyor
önemli olan herkesi çok dinlememek ve sen nasıl istiyorsan ve Doruk nasıl istiyorsa öyle planlamak
çok sevindim senin adına
öperim

aslı

Adsız dedi ki...

Ayşecim çok sevindim senin adına bir ömür boyu mutluluklar dilerim..Şebnem

Handan dedi ki...

tebrikler

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Yıllardır seni okuyan biri olarak çok sevindim ve şaşırdım:) Çok ama çok mutlu olun Ayşecim!!! İstanbul konusuna gelince seninle aynı durumdaydım. 10 sene Ankara'da yaşadıktan sonra kuzum için İstanbul'a geldim. Gerçi istiyordum da İstanbul'da yaşamayı. 8 sene oldu. Alıştım mı? Evet aıştım ama mesela Kızılay'ın yerine burada bir yer koyamamışımdır. Böyle ufak tefek şeyler yok değil ama sevdiğin insanla olacaksın. Alışırsın diye düşünüyorum. Kendini olumsuz düşüncelere sokma lütfen! Başlangıçlar güzeldir derim ben hep. Umarım senin için de herşey çok güzel olur:)

Hera dedi ki...

Ayşe resmen şoke oldum!
Ortadan kaybolduğun bir zamanda bunların olabileceğini hiç düşünmemiştim!
Bende kısa zaman içinde evlenecek biri olarak sana yardımcı olurum, hem İstanbul, hem hazırlık konusunda:)

Bol şanss

Kiraz Limanı dedi ki...

Sizi okuyan ve okumaktan zevk alan biri olarak bu habere çok mutlu oldum.Mutluluğunuz daim olsun.İstanbul da yaşamak konusunda haklısınız ama değişiklik yaşamdır diye düşünüyorum :)

Sevgiler

Adsız dedi ki...

ayşeeeeee
inanamıyorummmmm..çok çok mutlu olursun inşallah her türlü desteğe varız burda bizi habersiz bırakma için ferah olsun herşey gönlünce olsun tekrardan tebrik ederimmm
deniz

FKH dedi ki...

tebrikler olsun efendim..

Deniz dedi ki...

Tebrikler :)

Lotus dedi ki...

:)) Tebrikler... Çok çok mutlu ol... Benim eşim de benim yuzumden Ankara'dan İstanbul'a geldi. Bu dediğim 16 yıl oldu:) Hala, kötübirşey oldu mu --İste İstanbullular böyle der:) Ama şu anda benden daha çok İstanbul hayranı.. Türkiye'de yaşayacaksan son durak İstanbul'dur! Hoşgeldin İstanbul'a. Burdayız, istediğin yardıma blog kardeşliği adına hazırızzz... Sevgiler, Nilüfer

Defne Soysal dedi ki...

Tebrikler,tebriklerrr.İşte hayatın dönüm noktalarından biri.Verdiğiniz karar bundan sonra yaşamınızı tamamen değiştirecek.Tam kavşaktasınız.Evlilik, iş güç,çoluk çocuk derken yılların nasıl geçtiğini anlayamayacak hatta hayatı kaçıracaksınız.Sonra 40 yaşına gelince açacaksınız önünüze hayatın muhasebe defterinizi çıkaracaksınız envanterini.İşte böyledir yaşam.Biz geçtik geri dönüşe dahi geçtik o yollardan.Size hayatınızın kavşağında hiç pişman olmayacağınız seçimler yapmanızı diliyorum.Hep mutlu kalın ve hayatı hiç kaçırmayın.Sevgiler Defne,

burcu dedi ki...

Cok tebrik ederim. Ben de yeni evlendim, ve dunyanin bir kosesinden baska bir kosesine tasindim. Insanin hayatinda bircok seyin ayni anda degismesi hem guzel, hem kotu ama en cok yorucu! Simdiden kolay gelsin sana. Bir de hem ODTU'lu hem Istanbul'lu hem de seni senelerdir takip eden biri olarak derim ki bence Istanbul'da yasamak guzel gelecek sana. Tabi bunu soyleten Istanbul ozlemim de olabilir :) Cok mutluluklar dilerim!

enne dedi ki...

Tebrik ederim. uzun zamandır meraktaydım, demek ki böyle güzel bir haberi bekliyormuşuz:) Gelin adayı olmak bence biraz manyaklığı kaldırır:) Tıpkı hamilelik gibi:) O yüzden rahatça manyaklaşabilirsin diyorum ben. İstanbul'a gelmek bir macera olacak bence, keşfedilecek daha çok şey var bu şehirde, biz de seninle keşfederiz belki. Şimdiden hoşgeldin Ayşe.

BahaR dedi ki...

ayşeeee;
ben düğünle dernekle kafayı üşüttüm.konuşmaktan hiç sıkılmıyorum.saatlerce gelinlik,çiçek her türlü şeye bakabiliyorum.kendimden korkuyorum bunları yaparken ama elimde değil.o yüzden lütfen benimle konuş:))24 saat konuşabilirim!

Adsız dedi ki...

Seni follow etmeden, uzak uzağa takip edenlerdenim. Seni o kadar çok benimsemişim ki uzun zamandır yazmayınca senin için endişelenmeye başlamıştım artık. Ve haberlerin beni çooooooook şaşırttı bir o kadar da mutlu etti, okurken gözlerim doldu resmen. Seni tanımasam da o kadar çok ortak noktamız var ki biliyorum ki Ankara seni özleyecek ama sevdiğin insanla nereye gidersen git her zaman mutlu olacağına inanıyorum. Ankara'da pek çok yeri senin sayende keşfettim, İstanbul'da da aynı performansı bekliyorum:))

Çok mutlu ol:)))
Sevgiler

Serdar dedi ki...

Mutluluklar diliyorum.Senin gibi bir Ankara aşığının,bizi bırakıp gidecek olmasından hüzünlüyüm.
Her şey gönlünce olsun...

Adsız dedi ki...

Tebrikler senin adına çok sevindim :)

L@L dedi ki...

Ayşecim demek tahminimde yanılmamışım, çok sevindim senin adına ama biryandanda buruldum. Umarım seni çok mutlu edecek gelişmeler olur. Keyfini çıkart, bu süreçler inanılmaz hızlı geçiyor. :)

Abuk Kraker dedi ki...

tebrikler ayşe!
çokca mutluluklar

titrekkelebek dedi ki...

:)artık öldüğünü düşünmeye başlamışken böyle bir haberle dönmen oldukça şaşırtıcı oldu:) öncelikle tebrik ediyorum, allah tamamına erdirsin:) bütüüüün büttün bütün postlarını okumuş bir insan olarak doruk'la olan ilişkinizi anlayamamış olmaktan ötürü büyük bir üzüntü içinde ve kendime teessüf halindeyim:)bir yerlerde yazmış mıydın belli miydi bahsetmiş miydin yoksa benim mi kafam basmamış bilemiyorum?? ama nerede yaşarsan yaşa çok mutlu olacağına ve bundan sonraki işleri de kıvıracağına eminim..bundan sonraki yazılarını da sabırsızlıkla bekliyoruz.

Adsız dedi ki...

ohh be.. senin ilk günden beri yazılarını okudukça aklıma geliordu, yahuu Ayşenin hiç sevgilisi yok mu hiç ondan bahsetmiyor vs. diye ;) yazını okuyunca çok sevindim. İkinizinde herşey gönlünüzce olsun.. mutlu olun her zaman.

İstanbul'a da şimdiden hoşgeldin diorum. Ahh ahh Ankara bırakılır mı ama? Buradakilerde hep küçük şehirlere kaçmak isterler. Ama olsun burada da huzurlu yerler çıksın karşınıza. tekrar tebriklerrr..

Duygu___

Ayşe Şakarcan dedi ki...

tebrikler...:)

Tedirgin Ruh dedi ki...

ben de bu kızın sevgilisi yok zannedenlerdenim, çok şaşırdım ve mutlu oldum senin adına, düğün dernek işlerinden anlamam ama çocukluğundan bu yana İstanbul'da yaşamış biri olarak burada yaşamayı hiçbir yere değişmem, istanbul film festivali, film ekimi, bir sürü konser, etkinlik seni bekliyor, karamsarlığa düşmene hiç gerek yok, sevinmeye başlayabilirsin bence :)

ARZU

New York Muhtari dedi ki...

Allah simdiden mesud etsin. Tebrikler.

MMO dedi ki...

Tebrikler Ayşecim. Ömür boyu mutlu olun. :)

Habiş dedi ki...

Yaklaşık bir yıldır belki daha da fazla zamandır blogunu takip ediyorum, ne yalan söyleyeyim ben de sevgilin olmadığını düşünenlerdendim, bu fikre nereden kapıldığımı da bilmiyorum açıkçası. Hatta hayatı bu kadar seven bir insanın yalnız olması tuhaf değil mi diye kendi kendime düşünmüşlüğüm de var :) Doruk'un ismini birkaç postta gördüğümü hatırlıyorum ama işin - benim açımdan - komik tarafı ben onu kız arkadaşlarından biri sanıyordum :D
Ben senin Ankara'nın keyfini çıkardığın gibi hatta daha da fazla İstanbul'un keyfini de çıkaracağına inanıyorum ve o çok sevdiğin filmlerdeki kadar güzel bir aşk ve evlilik diliyorum sana...

Belit dedi ki...

Çok çok çok mutluluklar :) Tebrik ederim!

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Ben de seni uzunca bir süredir takip edenlerden ve nedense sevgilin olmadığını düşünenlerdendim :)

Senin adına sevindim :) Çook mutlu olursun umarım..

Ben de geçen sene evlendim ve hazırlıklara oldukça aşinayım :) blogda paylaşırsan elimden geldiğince yardımcı olurum :)

Görüşmek üzere
Sevgiler,
Özge

Ebruli dedi ki...

Ben de Ankara da yasiyorum. İst.u cok seviyorum, asigim ama orada yasamak gercekten de cok zor ve korkutucu geliyor bana. Sana hak veriyorum yani. Zor bir karar!

Adsız dedi ki...

tebrikler Ayşe,
çok mutlu ol ama çook
hep güzel güzel gezin beraber her yediğiniz içtiğiniz güzel olsun hep keyif alın birbirinizle vakit geçirmekten her daim
bizde okudukça keyiflenelim tamam mı;
şimal

KIRMIZI dedi ki...

oncelikle tebrik ederim... ayrica istanbulun hakkini verecek biri oldugunu dusunuyorum, o seni yutamaz, sen onu yersin :))

ayse dedi ki...

Merhaba Ayşe,
çok tebrik ederim öncelikle seni, inşallah hayat boyu beraber mutluluğu, aşkı, tüm güzellikleri paylaşırsınız (: Ben de 3,5 senedir üniversite dolayısıyla İstanbul'dayım. İstanbul senin için etkinlik ve güzel mekanlarıyla muhteşem olacak, inan bana, sadece iyi tarafından bak. Uzun süre yaşamak için belki iyi olmayabilir ama alışılıyor yine de (: Bu arada blog yazmaya ben de senden özenerek başladım, 2 sene sonra da meslektaşın olacağım (: Seninle tanışmayı çok isterdim, ben de yazları bazen çandarlıda oluyorum ve orayı çok seviyorum (:
Bir gün görüşebilmek dileğiyle, her şey gönlünce olsun!!

Ayşe

merve dedi ki...

tebrikler :))

Adsız dedi ki...

merhaba, blogunuzla bugün tanıştım. samimi, çok güzel bir blog..
biz de eşimin işi nedeniyle 1 yıl önce istanbul dan ankara ya taşındık. ailelerimiz, arkadaşlarımız orada kaldığından olsa gerek istanbul u çoooookkk özlüyoruz..
tüm zorluklarına rağmen, istanbul u daha çok seveceğinize inanıyorum.
aynur