27 Ekim 2010

Kızım seni Edi'ye vereyim mi?

Evlenmekle ilgili ilk resmi aktivitemiz gerçekleşiyor, ben de bu adımı hatırlamak ve takıldığımız detayları belgeleyip sonradan rahatça dalga geçebilmek adına blogu kullanıyorum ve konuyu açıyorum. Aaaçtım.
*
Cumartesi akşam "isteme" var.
*
İsteme sonrası evde küçük bi kutlama yapacağız yüzükler de takılacağı için.
*
Ev oldukça kalabalık olacak. Umarım her şey yolunda gider.
*
*
"Evliliğe giriş 101-isteme" dersinde öğrendiklerim şu şekilde:
*
- Formaliteden bol bir şey yok ama aslında standartlaşmış bir usul de yok. Herkes kafasına göre, etraftan duyduğuna göre formalitelerden seçmiş beğenmiş almış ve aslına bakarsanız kimsenin uydurduğu şekil de tuhaf kaçmamış. Her şeyi yapmak isterseniz kafayı yiyebilirsiniz. Sırf isteme değil anlaşılan o ki evlilikten önceki tüm aşamalarda, gereksiz olan ritüellerden, ailelerin illa olsun diye ısrar ettiklerinin dışında tamamının saf dışı bırakılması en isabetli seçim olur gibi, çünkü hakikaten ucu bucağı yok. Benim tek favori geleneğim erkek arkadaşa tuzlu kahve içirilmesi!
*
- Söz denen şeyin ne işe yaradığını hala anlayamadım. Bizde de yüzük takılacak ama belli bir adı yok. Nişan mı söz mü bilmiyorum yani, ama alyansları aldık işte. Bir isim koymak şart mıdır? Yüzükler takıldı kutlaması! (Doruk'la hiç bir araya gelmeden, kuyumculardan fotoğraf çekerek alyans seçtik, ben yüzükleri herhalde o gün görebileceğim.)
*
- Kimine göre istemeyle yüzük takma birlikte olmuyor, kimine göre hepsi bir arada olsa da oluyor. Aslında galiba buna dışarıda bir nişan yapılıp yapılmayacağına göre karar veriliyor. Ne Doruk ne ben nişan istemiyorduk. Şu zamanda görücü usulü evlenmiyorsanız yani birbirinizi tanımak için ekstra zamana ihtiyacınız yoksa, düğünde yapılan şeylerin aynısının neden bir kez de önceden yapılmasına hiçbir zaman anlam veremedim.
*
Bizimkiler aynı gün yüzük takılmasının "isteme"nin doğasına aykırı olduğunu ve arada en azından bir hafta süre olmasının uygun olacağını düşünüyorlardı ama eş-dost-akraba çevresinde yapılan kamuoyu yoklamasında artık bu işlerin hepsinin bir günde olmasının çok yaygın olduğu konusunda fikir edindiler. Hem de yaşlıların ve şehir dışından geleceklerin hem isteme, hem de yüzük takılması için düzenlenecek ayrı bir kutlama için iki defa bir yerden bir yere getirilmesi zor olacaktı. (Biraz da zaman kısıtı söz konusu. Ben 3 hafta içinde yurt dışına gidip bir süre orada olacağım. Nevra daha uzun süre orada olacak, ne zaman döneceği belli değil; Ayşegül Brüksele'e geri dönecek ve bir daha ne zaman ülke topraklarına geleceği belli değil ve bir kutlama olacaksa onların ikisinin de yanımda olması benim için önemli. Ben gitmeden önceki haftasonu Doruk'un İstanbul'da girmesi gereken sınavları var vs. gibi ayrı şehirlerde yaşarken bu işleri halletmenin zorluğundan da dolayı ortaya çıkan problemler..) Haliyle elimizde topu topu tek bir hafta sonu kaldı ve her şey aynı gün olup bitecek, galiba daha iyi olacak. Ben kutlamanın evde olmasını istedim. Dışarıda olsa daha resmi olacağını düşünüyorum, evde daha samimi olacak bence. Hadi bakalım neler olacak.

8 yorum:

New York Muhtari dedi ki...

ben ce hersey cok guzel olacak "-)) simdiden tebrikler... fotograf cektirin bol bol (insan telastan hep unutuyor , bir kisiyi bununla gorevlendirin her aninizi ceksin :-)

Hera dedi ki...

şimdiden mutluluklar, bende katılıyorum fotoğraf işi önemli ama sadece bir kişiye değil birkaç kişiye o görevi verin ne olur ne olmaz.
bizde kamera sorumlusu yengem, yemeklere daldığı için nişanı sadece 11 dakika çekmiş!
bu arada biz de hem isteme hem söz manasında bişeyler yaptık gayet de güzel oldu:)
sevgilerrr

kiraz çiçegi dedi ki...

mutluluklar. son dönemlerde bencede zaman ve kişilerin toparlanması açısından tercihin çok iyi olmuş. Aynı gün çok yakın bir arkadaşımda yüzük takacak, onu hatırlarken sizde hatırlanırsınız artık. Herşey gönlünce olsun...

hayalci dedi ki...

Tebrikler şekerim,mutluluklar :)

Nesrin dedi ki...

Aynı anda aynı süreçlerden geçiyoruz.
Biz de evde yüzük takacağız, adı söz mü nişan mı hala bilmiyoruz :)
Önemli olam amaç nihayetinde, gerisi formalite

Adsız dedi ki...

sana yazdım yazdım bilgisayar gucelleme yaptı kapandı ve tum yazdıklarım silindi... oncelikle tbrler emin ol cok guzel gecicek ben de evde kutladım bahcenın olması ınanılmaz avantaj olucak o kadar kisiyi cok iyi tanımama ragmen cok samimi ve eglenceli bir ortam oldugu halde nasıl o kadar heyecanlandım ben de inanamadım kendime... belki de aslında hic umursamadıgım formaliteler yuzundendir... neyse tabii bu islerin ikiniz icinde ortak kararlarla olması super oluyor bir de ben hic dugun istemedim esim de oyle biz de cok sevdigimiz arkadas grubumuzla yurt dısına gidip evlendikk gercekten eglendikkk cok ama cokkkk tavsiye ediyorummmm...
nube...

$afak dedi ki...

Yazıyı okurken bile çok zorlandım ne sıkıcı işler :) Ben de senden takip edeyim biz hiçbirini yapmadan evlendik.

Sadece rica ediyorum tuzlu kahve olayına girme yazık yahu Dodo'ya :)

wime77 dedi ki...

nikah sekerin kordelyabonbon.com dan olsun